Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

~ budujący w okolicach mińska mazowieckiego ~

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W końcu coś się ruszyło w szanownej energetyce w Mińsku. W sobotę był u mnie wykonawca przyłącza i zaklinał się że do końca lipca będę miał swój prąd. Pożyjemy, zobaczymy... Czekam już ponad 2 lata

Jak to dwa lata? Od czego? Od złożenia pisemka o przyłącze? Ja byłam wczoraj i składałam pisemko o przyłącze i pan powiedział że zatwierdzone będzie za 2 tygodnie. I jeszcze będę czekać na fahurę dwa lata żeby mi jeden kabelek podłączył???????????????? A ja zaczęłam się cieszyć że tak szybciutko mi się udało to załatwić. Aż ty człeku naiwny....

Jak to dwa lata? Od czego? Od złożenia pisemka o przyłącze? Ja byłam wczoraj i składałam pisemko o przyłącze i pan powiedział że zatwierdzone będzie za 2 tygodnie. I jeszcze będę czekać na fahurę dwa lata żeby mi jeden kabelek podłączył???????????????? A ja zaczęłam się cieszyć że tak szybciutko mi się udało to załatwić. Aż ty człeku naiwny....

Wszystko zależy od tego czy jest przy działce jakaś linia napowietrzna albo kablowa, a jeżeli jest to czy jej "stan" pozwala na dołączenie jeszcze jednego odbiorcy. Jeżeli energetyka nie musi stawiać dodatkowych słupów, to budowa przyłącza trwa kilka tygodni. Polecam poszukać lokalnego elektryka z uprawnieniami do robienia przyłącza. Najlepiej Pana który ma tak samo na nazwisko jak kierowniczka działu przyłączy ;) Niestety nie mogę sobie przypomnieć nazwiska, ale u mojego sąsiada było super ekspresowo. Gorzej jak trzeba postawić jakiś słup albo kilka, albo jak linia jest "maksymalnie obciążona" wtedy to może trwać i trwać...

Czy ktoś osię orientuje czy może gdzieś w Dębe jest wypożyczalnia sprzętu budowlanego typu zagęszczarka, niwelator itp.?

My wypożyczaliśmy w hurtowni WODEX Choszczówka Stojecka - po prawej stronie Warszawskiej jadąc do Mińska Mazowieckiego

Telefon do nich: 25/759 92 84 lub 25/758 79 11 (spisany z netu)

W końcu coś się ruszyło w szanownej energetyce w Mińsku. W sobotę był u mnie wykonawca przyłącza i zaklinał się że do końca lipca będę miał swój prąd. Pożyjemy, zobaczymy... Czekam już ponad 2 lata

Faktycznie trochę się u nich ostatnio ruszyło, jakieś zmiany przetargi, robią szybciej. Uważaj natomiast przy wkopywaniu skrzynki aby "niechcący" słupek graniczny - będący przypadkiem w pobliżu nie przemieścił się zmieniając granice działki. Radzę pilnować.

Może komuś się przyda używana siatka na tymczasowe ogrodzenie? Jest tego ok.100m różnej maści: zwykła i zielona powlekana, część (ok. 30m) to siatka leśna w połowie nawet nie była rozwinięta z rolki, do tego dorzucę gustowną furtkę drewniano-siatkową. Odbiór z Bud Janowskich.

już nieaktualne!

Czy ktoś z Was może robił drzwi zewnętrzne u jakiegoś lokalnego stolarza i dodatkowo jest zadowolony z jego usług ;) ??

Ja robiłam drzwi zewnętrzne, śa u mnie już 2 lata. Zachowują się super. Jestem zadowolona w 100%

Robiłam je w Wołominie z własnym projektem, Tel. 776 23 27 lub 601 717 268 niestety nazwy ulicy nie pamietam.:)