paulowawa 02.11.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Witam serdecznie. Ruszamy z budową naszego wymarzonego domku tego projektu http://www.tooba.pl/projekt-domu-Karmelita/a,s_pd,idp,16446.html . Obecnie szukamy ekipy budowlanej która nam go wybuduje do stanu surowego otwartego. Może znacie polecone firmy które budują z własnych materiałów. Jak na razie mamy 2 opcje: 1. 45 tys. zł sama robocizna i my kupujemy materiały 2. 140 tys. - z materiałami , robocizną, sprzętem Bardzo proszę o pomoc... nie mam zielonego pojęcia czy to dobre ceny, czy można wybudować taniej (bez uszczerbku na jakości). Za każdą odpowiedź dziękuje witam, to rozsadna propozycja jak ze taki duży metraz budynku. Nam za podobna ilość m2 wyszło praktycznie niewiele mnie ale budowaliśmy rok temu. Zawsze lepiej brać wykonawcę z materiałem o ile masz w kosztorysie wyszczególnione co do ceghły i nie ma gadania ze coś tam ciągle brakuje i ciągle trzeba dokupować P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulowawa 02.11.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 poza tym na jakości nic specjalnie nie zaoszczedzisz i lepiej nie oszczedać przy SSO bo rózice na ceramice są niewielkie i żadne w kosztach budowy SSO. Lepiej sie skupic na oszczedzaniu na wykonczaniu i np jak my kupowaniu płytak w necie. Np upatrzylem do domu takie w castoramie po 95 zł m2 a w necie te same na http://www.e-plytki za pół ceny. To samo z innymi rzeczami. witam, to rozsadna propozycja jak ze taki duży metraz budynku. Nam za podobna ilość m2 wyszło praktycznie niewiele mnie ale budowaliśmy rok temu. Zawsze lepiej brać wykonawcę z materiałem o ile masz w kosztorysie wyszczególnione co do ceghły i nie ma gadania ze coś tam ciągle brakuje i ciągle trzeba dokupować P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dostawca 02.11.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Witam serdecznie. Ruszamy z budową naszego wymarzonego domku tego projektu http://www.tooba.pl/projekt-domu-Karmelita/a,s_pd,idp,16446.html . Obecnie szukamy ekipy budowlanej która nam go wybuduje do stanu surowego otwartego. Może znacie polecone firmy które budują z własnych materiałów. Jak na razie mamy 2 opcje: 1. 45 tys. zł sama robocizna i my kupujemy materiały 2. 140 tys. - z materiałami , robocizną, sprzętem Bardzo proszę o pomoc... nie mam zielonego pojęcia czy to dobre ceny, czy można wybudować taniej (bez uszczerbku na jakości). Za każdą odpowiedź dziękuje jak za taki budynek to rozsądna kwota. powodzenia w trudzie budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anioleczek2112 02.11.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Dziękuje za odpowiedzi.. widzę, że to forum stanie się moim ulubionym w najblizszym czasie A może słyszeliscie coś o firmie marbud z Mińska Mazowieckiego? Jest godna polecenia? http://www.budowadomow.waw.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 04.11.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Witam. Jeżeli możecie pomóc to poczytajcie o spalonym domu naszej forumowej koleżanki Nelli, każdy grosz się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkol 07.11.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Zakończyłem następny etap budowy i mogę z czystym sumieniem polecić ekipę od ogrodzeń. Pan Adam (508-339-989, 600-421-888 ) i jego ludzie wykonują wszystko co jest związane z budową ogrodzeń. Pełen profesjonalizm.Gorąco polecamPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marekkk2 08.11.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Witam. Mam pytanie - szukamy "koparkowego". Ceny jakie nam podają wahają się od 80/100zł za godzine oraz jeden pan bieże 10 zł za metr + 200 zł za ściągniecie humusu. Która z tych opcji bardziej się opłaca? Ile u was godzin pracowały koparki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkol 08.11.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Witam.Poszukuję solidnej i sprawdzonej firmy/ekipy do wykonania mebli :kuchennych, zabudowy, szaf wnękowych. Jest tego sporo więc wolę nie eksperymentować z domorosłymi "dłubkami" i innymi "złotymi rączkami".Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suomi 15.11.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma jakieś pozostałości styropianu (najlepiej 15 lub 18cm) ? Potrzebuję ocieplić kawałek ściany szczytowej i lukarny przed pokryciem dachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zozolek 15.11.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Dziękuje za odpowiedzi.. widzę, że to forum stanie się moim ulubionym w najblizszym czasie A może słyszeliscie coś o firmie marbud z Mińska Mazowieckiego? Jest godna polecenia? http://www.budowadomow.waw.pl/ U nas buduje ta firma. Zrobili już SSO, SSZ i teraz robią dalej. Ogólnie jest ok, ekipy jak już są na budowie to pracują, choć pan szef bywa niesłowny. Z terminów umownych się wywiązują. No ale tez schrzanili parę rzeczy. Nie wiem czy polecam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b_kuleczka 16.11.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Witam, Po budowie pozostała mi wełna do ocieplenia ścian zewnętrznych: Fasoterm NF płyta z wełny mineralnej wym. 1200/200, grub. 150 - mam tego 6 nienaruszonych opakowań w kazdym są 4 szt. Do odebrania: Targówka k. Mińska Mazowieckiego Pozdrawiam,b_kuleczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pimi04 20.11.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Witam serdecznie Poszukuję projektanta oraz wykonawcy do przesunięcia słupa linii napowietrznej nN 0,4 kV (tzw. usunięcie kolizji). Posiadam już warunki i przyjazną duszę w PGE prowadzącą moją sprawę. Robota w okolicach Piaseczna. Serdecznie proszę o namiary. Zalezy mi na czasie. Kontak na priv lub [email protected] Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marekkk2 21.11.2012 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 U nas buduje ta firma. Zrobili już SSO, SSZ i teraz robią dalej. Ogólnie jest ok, ekipy jak już są na budowie to pracują, choć pan szef bywa niesłowny. Z terminów umownych się wywiązują. No ale tez schrzanili parę rzeczy. Nie wiem czy polecam... A możesz napisać co schrzanili i co to znaczy, ze szef jest niesłowny? Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dostawca 23.11.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Dziękuje za odpowiedzi.. widzę, że to forum stanie się moim ulubionym w najblizszym czasie A może słyszeliscie coś o firmie marbud z Mińska Mazowieckiego? Jest godna polecenia? http://www.budowadomow.waw.pl/ nie mieliśmy uwag ani problemów z nimi. Fachowa i rzeczowa obsługa. Dużo doradzali, dopilnowali innych rzeczy i wiele za nas załatwili bo pracujemy i nie mieliśmy czasu aby bywać na budowie codziennie. Pozdrawiamy A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zozolek 24.11.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 A możesz napisać co schrzanili i co to znaczy, ze szef jest niesłowny? Z gory dziekuje A no strop wylali w taki sposób, że się nieco "zapadł" więc jest krzywy sufit w salonie i kuchni, nie wycelowali układając rury w fundamentach, w efekcie czego rura kanalizacyjna zamiast iść w pustaku będzie szła po ścianie. Wykonawca twierdzi, ze tak miało być, co jest bzdurą bo widziałam kilka domów wg tego projektu. Nie zrobili wentylacji w kuchni, twierdząc, ze nie ma jej w projekcie, a potem, że my nie chcieliśmy (nadrobią to oczywiście)... Z istotnych rzeczy to chyba tyle. Pan wykonawca jest bardzo miły i wszystko zawsze chętnie wytłumaczy, ale zdarzyło się mu nie wywiązać z paru obietnic. Wywiązują się z terminów umownych, ekipy nie piją, coś doradzą, sprzątają po sobie. Chociaż w sezonie letnim zdarzyło się, że byli zabierani w trybie nagłym przez szefa, na inną budowę i nasza stawała nawet na 2-3 tygodnie. Na pewno nie przekreślam tego wykonawcy, może i nawet go polecę. ale jako, że na forum tyle razy ktoś nam pomógł to też chce szczerze napisać jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zozolek 24.11.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 A no strop wylali w taki sposób, że się nieco "zapadł" więc jest krzywy sufit w salonie i kuchni, nie wycelowali układając rury w fundamentach, w efekcie czego rura kanalizacyjna zamiast iść w pustaku będzie szła po ścianie. Wykonawca twierdzi, ze tak miało być, co jest bzdurą bo widziałam kilka domów wg tego projektu. Nie zrobili wentylacji w kuchni, twierdząc, ze nie ma jej w projekcie, a potem, że my nie chcieliśmy (nadrobią to oczywiście)... Z istotnych rzeczy to chyba tyle. Pan wykonawca jest bardzo miły i wszystko zawsze chętnie wytłumaczy, ale zdarzyło się mu nie wywiązać z paru obietnic. Wywiązują się z terminów umownych, ekipy nie piją, coś doradzą, sprzątają po sobie. Chociaż w sezonie letnim zdarzyło się, że byli zabierani w trybie nagłym przez szefa, na inną budowę i nasza stawała nawet na 2-3 tygodnie. Na pewno nie przekreślam tego wykonawcy, może i nawet go polecę. ale jako, że na forum tyle razy ktoś nam pomógł to też chce szczerze napisać jak jest. Dodam jeszcze, że rzeczywiście jak napisano wyżej nie trzeba nad nimi stać i pilnować. Choć co jakiś czas na pewno warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dostawca 24.11.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 jeśli piszesz że strop sie opuścił to nic nowego. Każdy tak ma i wystarczy wejść na drabinę i strzelić okiem abż sie przekonać że na środku kazdego jest nieco upuszczony - nie przejmuj się tym bo praw fizyki nie uszukasz. Kazdy strop się ugina w dół pod swoim ciężarem i całego poddasza. Sam strop terriwa o powierzchni 100 m2ł liczyem kiedyś że waży ok 35 ton a taki sam żelbetowy waży już prawie 2 razy więcej więc jak ma sie nie ugiąć ? Jedynym sposobem aby był idealnie równy to wykonanie stropu w formie płyty żelbetowej z metalowych szalunkach (takich jakie sie stusuje przy budowie wieżowców). A jaki strop jest u Ciebie? Poza tym nie rozumiemo co chodzi bo skoro piszesz że wywiązywał się z terminów a potem że szef brał ich na inną budowę to osobiście nie widze w tym nic negatywnego skoro wyrabiał się w terminach. Jego sprawą jest organizacja pracy ekipy. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zozolek 25.11.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 jeśli piszesz że strop sie opuścił to nic nowego. Każdy tak ma i wystarczy wejść na drabinę i strzelić okiem abż sie przekonać że na środku kazdego jest nieco upuszczony - nie przejmuj się tym bo praw fizyki nie uszukasz. Kazdy strop się ugina w dół pod swoim ciężarem i całego poddasza. Sam strop terriwa o powierzchni 100 m2ł liczyem kiedyś że waży ok 35 ton a taki sam żelbetowy waży już prawie 2 razy więcej więc jak ma sie nie ugiąć ? Jedynym sposobem aby był idealnie równy to wykonanie stropu w formie płyty żelbetowej z metalowych szalunkach (takich jakie sie stusuje przy budowie wieżowców). A jaki strop jest u Ciebie? Poza tym nie rozumiemo co chodzi bo skoro piszesz że wywiązywał się z terminów a potem że szef brał ich na inną budowę to osobiście nie widze w tym nic negatywnego skoro wyrabiał się w terminach. Jego sprawą jest organizacja pracy ekipy. Pozdrowienia. Strop jest z terrivy i w całości ma 50m. A opuścił sie w pokoju o szerokości 4 m2. I wiesz nie wiem czy to takie normalne, skoro sam wykonawca przyznał, po kontroli kierownika budowy, ze sie wybrzuszyl bo został za złe zamontowany na stemplach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulowawa 25.11.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 oddam w dobre ręce za free ok 30 pustaków stropowych terriwa 2. zainteresowanych prosze o knotakt na priva.Odbiór osobisty w Stojadłach k. Minska Mazowieckiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zozolek 25.11.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Strop jest z terrivy i w całości ma 50m. A opuścił sie w pokoju o szerokości 4 m2. I wiesz nie wiem czy to takie normalne, skoro sam wykonawca przyznał, po kontroli kierownika budowy, ze sie wybrzuszyl bo został za złe zamontowany na stemplach.... Pokoj ma oczywiście 4 m szerokości, nie m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts