Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

~ budujący w okolicach mińska mazowieckiego ~

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
Witam. Na wiosnę planuje zalać fundamenty. Czy może mi ktoś podpowiedzieć, skąd najlepiej wziąć beton z "gruchy" oraz zbrojnie fundamentów? Gdzie mają przyzwoite ceny i nie zedrą ze mnie całej kasy :) Pozdrawiam.

My beton braliśmy z Maliszewa, chyba tam jest najtaniej, bezproblemowo, murarz twierdził ze mocny beton.

zbrojenie natomiast z Stojadeł.

Witajcie, czy możecie spojrzeć doświadczonym okiem na mój komin i poradzić skąd takie zacieki na kominie?

http://img266.imageshack.us/img266/7576/mokrykomin2.jpg

Nam się wydaje, ze komin na dachu jest źle uszczelniony na łączniu z blachodachówką. Takie zacieki są tylko na kominie na piętrze, na parterze jest ok.

poradzicie coś? Z góry dzięki! Pozdrawiam

Musi być jakaś drobna nieszczelność w obróbce komina, najprościej - uszczelniaczem dekarskim obkitować wszystkie łączenia.

No, ale czy to będzie rozwiązanie problemu na zawsze?

Czy tylko tymczasowo?

chyba trzeba wezwać dekarza, żeby sprawdził co i jak.

Taka moja rada :)

Dzięki. No myślę, że dekarza trzeba będzie wezwać. Nawet jeśli tylko uszczelni tak jak pisze Amelia. Naszemu wykonawcy nie wierze już na krok, tyle rzeczy spartaczył. Jak zgłosiliśmy mu ten komin to wiecie co powiedział - nie założył strażaka i woda się wlewa do komina.... i on się reklamuje jako profesjonalista. ręce opadają....

Znacie kogoś dobrego od dachów z okolicy???

Witam. Na wiosnę planuje zalać fundamenty. Czy może mi ktoś podpowiedzieć, skąd najlepiej wziąć beton z "gruchy" oraz zbrojnie fundamentów? Gdzie mają przyzwoite ceny i nie zedrą ze mnie całej kasy :) Pozdrawiam.

stal na zbrojenie kupowałam w Mińsku na ul. Wiejskiej Stal-bud Patyński na jednym placu razem ze składem budowlanym AGA a beton z Mazowieckich Mostów z vatem 8%, na f-rze było "beton z usługą";)

Zozolek kto był u Ciebie wykonawca? Czytałem wcześniej ze ekipa p. Rudnika. Dach też robił? Szukam ekipy i zastanawiałem się czy tej nie wziąć- tyle było pochlebnych opinii.

Witam,

U nas dachem zajmowała się ekipa p.Rafała Protasiewicza z Podlasia (przyjadą :) ) 504587596. Zajmują się tylko dekarstwem i tak jak dobrze zrobili u nas, tak również poprawiali u sąsiada po poprzedniej ekipie. Gdybyś szukał osoby, która sprawnie poprowadzi budowę dalej, to polecam usługi p.Maćka 668033603 osobistynadzorcabudowy.pl. Nasz dom powstał w 11 miesięcy:)

Witam, gdzie polecacie szukać dachówek? Byłam w Dachluxie, maja zrobic wycene.Znacie ich ekipy. Mogę szukać na własne ręke ekipy do położenia, orynnowania i okien dacd ale wtedy vat 23 :( Może ktoś poleci firmę specjalizująca sie w okanch drewniany, tak na przyszłość...

my kupowaliśmy pokrycie dachu w firmie Dachwit. Ceny normalne, sporo ekip do wyboru, mozna oddac towar który został po budowe.

tel do nich 25 757-76-26

Pozdrawiamy