pikut 25.06.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 My korzystamy z kierownika budowy. Zbigniew Dąbrówka 602 605 988, kilka razy pojawia się na forum. jak do tej pory jesteśmy zadowoleni. pojawia się na budowie przy ważniejszych etapach. wybitny fachura docieplenie = ściana konstrukcyjna hydroizolacje cieknąć będą zwasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaIdycka 27.06.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Witam. Oddam glinę z wykopu fundamentów. Okolica miejscowości Mrozy. Transport i załadunek we własnym zakresie. Kontakt na priv. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkun 28.06.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Witam Forumowiczów.Czy ktoś może ostatnio robil tynki wewnętrzne? Możecie polecić jakiegoś fachowca od tych spraw? Interesuje mnie tynk cem-wap, zakończony piaskiem kwarcowym pod farbę. Może wiecie jakie są aktualne stawki za m2.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scoutmm 02.07.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Dzień dobry, witam wszystkich forumowiczów, jestem nowym użytkownikiem tego forum. Przeczytałem klika stron forum o ekipach budowlanych i powiem szczerze, że nic już nie wiem Poszukuje dobrej i sprawdzonej ekipy budowlanej. Bardzo proszę o "namiary" na ekipy, które budowały u Was lub budują i jesteście zadowoleni z prac tej ekipy. Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scoutmm 02.07.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Dzień dobry, witam wszystkich forumowiczów, jestem nowym użytkownikiem tego forum. Przeczytałem klika stron forum o ekipach budowlanych i powiem szczerze, że nic już nie wiem Poszukuje dobrej i sprawdzonej ekipy budowlanej. Bardzo proszę o "namiary" na ekipy, które budowały u Was lub budują i jesteście zadowoleni z prac tej ekipy. Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 03.07.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Skąd jesteś? a raczej gdzie będziesz? moi fachowcy byli ok ale od roku podziwiam dom budujący się w Koloni Janów -wyątkowo sprawnie, czysto, zgodnie ze sztuką budowlaną, dom zaczęty w maju ub. roku teraz praktycznie skończony, warto porozmawiać z właścicielem na temat jego ekip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scoutmm 03.07.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Dom będę budował w Karolinie i chetnie porozmawiam z właścicielem domu, o którym mówisz, czy mogę prosic o jakieś szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkun 04.07.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Witam, czy możecie polecić jakąś ekipę od tynków cementowo-wapiennych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edpi 07.07.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Sprzedam betoniarkę wolnospadową Belle BWE-200KJ. Pojemność 200l, przekładnia ślimakowa, napięcie silnika 230 V. W bardzo dobrym stanie, używana w zeszłym roku do budowy. Odbiór własny w Chrośli. Cena 2 tys.zł. kontakt: 662383249 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dostawca 08.07.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 sprzedam agregat prądotwórczy 230 V w stanie b. dobrym. Mam go 1,5 roku. Ekonomiczny, idealny na budowe do zasilawia sprżetu wiercacego, tnącego i betoniarki.Kontakt na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena08 09.07.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Witam,Mam do sprzedania parę rzeczy po ukończonej budowie:1.Całą paletę cegły TERMOton P+W 25 325x250x235; 72sztuki na palecie oddam za 2 zł/sztuka2.Pustaki stropowe teriva ok 80 sztuk, 3 komorowe- oddam za 3zł/sztuka3.Deski na szalunki 1m3-300złJesli ktoś jest zainteresowany piszcie na privodbiór w Wielgolasie Brzezińskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.07.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 A ja nie budowlano - czy ktoś ma do oddania lub (tanio) sprzedania materacyk od łóżeczka dziecinnego? potrzebuję na legowisko dla psa więc nie musi być super czysty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scoutmm 11.07.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Czy Wam - a przynajmniej mi - wydaje się, ze 100 tys za sama ROBOCIZNĘ sso to jest dużo ??? Dom pow cal 240 m2, dwu stropowy, bez poddasza użytkowego ?? Nie wiem, ale mnie to "z butów wyrwało" jak usłyszałem cenę. Co sądzicie? Może teraz takie stawki są "obowiązujące" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.07.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 nie sądzę, w końcu jest kryzys. Moja chałupka ma metraż podobny ale z poddaszem użytkowym i 3 lata temu, kiedy wszędzie aż wrzało od betoniarek a dobrego fachowca umawiało się na rok wcześniej to sso razem z pokryciem dachu blachą , orynnowaniem i 5 oknami dachowymi kosztował 57tys. (robocizna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scoutmm 11.07.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 To różnica w cenie jest kolosalna !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 12.07.2013 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 To różnica w cenie jest kolosalna !!!!! Są firmy budujące domy, które biorą podwykoonawców z dalszej okolicy i dodają marżę 30%. Jeśli ktoś potrzebuje sprawdzonej i niedrogiej ekipy mogę polecić. Można zobaczyć ich dwa budynki w systemie dryfix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raftrusz 12.07.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 To różnica w cenie jest kolosalna !!!!! Dyskusja o cenach bez znajomości zakresu prac jest jałowa. To jak zapytać: ile kosztuje samochód? Pytasz o malucha, mercedesa czy bugatti? Napisałeś dwa stropy więc jeden strop to ok 120m2. Jaki to strop? Teriva do monolitu to cena x2. Mój stop teriva to 96m2 za ok 3k. 240m2 monolitu to ok 15k. Za co płacisz? Geodeta? Koparka? Kanalizacja? Balkony? Wykusze? Podcienie? Więźba? Deskowanie? Dach dwu, cztero, wielospadowy, wydziwiony? Blachodachówka, trapezowa, płaska, dachówka karpiówka, dachówka płaska? Kominy z klinkieru? Itd. Tu ładny i kosztowny w budowie domek. Mało nerwów i wizyt na budowie = wysoka cena. Wielu podwykonawców = taniej i bardziej wyczerpujące, nauka "łaciny" gratis. Radzę przelecieć się po kilku deweloperach i osobnych ekipach. Nabierzesz rozeznania i wprawy w porównywaniu zakresu prac, bo ekipa ekipie nierówna. Serdecznie pozdrawiam na nowej, długiej i krętej drodze inwestora. R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonce0506 12.07.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Witam wszystkich forumowiczów. U nas w 2012 r. tynki wewnętrzne wykonywała firma Bayer-bud z Łochowa, godna polecenia. Zdecydowaliśmy się ponieważ kilka lat temu korzystał z nich sąsiad. Ekipa kilkuosobowa, sprawna, solidna i sumienna, bez nałogów. Mam do was z kolei inne zapytanie, otóż POSZUKUJEMY OSOBY, KTÓRA WYKONUJE POSADZKI AGREGATEM SPALINOWYM lub mixokretem. CZY ZNACIE KOGOŚ SOLIDNEGO i jak kształtuje się to cenowo? MOGLIBYŚCIE POLECIĆ KONTAKT DO TYCH OSÓB? Jesteśmy z Targówki k. Mińska. Pozdrawiamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia-debe 12.07.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 To różnica w cenie jest kolosalna !!!!! Kolega powyżej ma absolutna rację 240 m2 nie równa się 240 m2. JEden dom może byc parterowy a drugi z pełnym piętrem a to juz różnica nie mowiąc o elementach kontrukcyjnych itp. Poza tym sa rózne ceny usług. Są ekipy dobre i droższe i tańsze ale z reguły byle jakie, pijące i kradnące materiał jak inwestor jest w pracy. Inwestor sie cieszy że znalazł tańsza o 5 tys a nie ma pojęcia że poszło na lewo kilka palet towaru czy cementu (tak mieli znajomi bo oszukano ich na 7 palet porothermu i 3 palety cementu o stali nie mówiąc). Lepiej zamiast szukać taniej ekipy poszukać fachowej i uczciwej. Wśrod tych też sa droższe i mniej drogie. W sumie to tak jak z nowymi samochodami. Jedni kupują Dacie bo im wystarcza a inni chca miec cos porzadnego i kupuja dużo droższego japończyka bo cenią dokładność, estetykę, brak problemów itp. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scoutmm 12.07.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Oczywiście, macie racje, ale ekipa, która mnie nie zna, a którą polecało mi kilka osób ( nawet na tym forum jest polecana) i oglądałem jej prace wyceniła o ok 40 tys taniej i zakres prac tak sam, . Rozmawiałem, również z kolegami z architektami, poruszającymi się po Mińsku i też mówili, że w tej chwili średni koszt dobrej ekipy jest pomiędzy 180-220 zł za metr prac : zaczynając od początku: wykop ławy, ławy fundamentowe, ściana fundamentowa, wieniec, słupy, izolacja pozioma, izolacja pionowa, zasypanie fundamentów, zagęszczenie gruntu, wylanie chudego betonu/ SCIANY: izolacja pozioma, sciany zew, sciany wew kominy systemowe, nadproża, słupy, strop żelbetowy, schody wew, podciagi PIETRO: sciany zew, sciany wew, kominy systemowe, nadproza, słup, wieniec, strop żelbetowy, wiezba dachowa, deskowanie, kominy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts