paulowawa 12.07.2013 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Oczywiście, macie racje, ale ekipa, która mnie nie zna, a którą polecało mi kilka osób ( nawet na tym forum jest polecana) i oglądałem jej prace wyceniła o ok 40 tys taniej i zakres prac tak sam, . Rozmawiałem, również z kolegami z architektami, poruszającymi się po Mińsku i też mówili, że w tej chwili średni koszt dobrej ekipy jest pomiędzy 180-220 zł za metr prac : zaczynając od początku: wykop ławy, ławy fundamentowe, ściana fundamentowa, wieniec, słupy, izolacja pozioma, izolacja pionowa, zasypanie fundamentów, zagęszczenie gruntu, wylanie chudego betonu/ SCIANY: izolacja pozioma, sciany zew, sciany wew kominy systemowe, nadproża, słupy, strop żelbetowy, schody wew, podciagi PIETRO: sciany zew, sciany wew, kominy systemowe, nadproza, słup, wieniec, strop żelbetowy, wiezba dachowa, deskowanie, kominy . co do realnych cen za taki metraż jak piszesz to faktycznie ok 60 tys jest ok o ile oczywiście ekipa jest dobra i polecana. Ja też dostałem namiar na ekipe z forum (tez polecaną) bo jak pierwotnie podpisałem umowe w pierwszym wykonawcą (tańszym o 8 tyś i bez polecenia bo zasugerowałem sie ceną i tym co inni mówi) to niestety potem miałem problemy z "ilościa materiałów" i fachowością. Musiałem ich pogonić na etapie chudziaka bo w projekcie miałem 15 cm grubości a oni zalali mi 8 cm i tłumaczyli "że tak tez będzie dobrze" ale kasy nie chcieli oddać (miałem umowę na usługę i materiał). Nie ułożyli pod chudziakiem kanalizacji i przekonywali mnie że to ma iść nad chudziakiem (jakie żarty). Potem zwiąłem ekipe poleconą wielkrotnie na forum, odwiedziłem ze 3 budowy które zrealizowali i rozmawiałem z inwestorami i faktycznie nie było problemów z niczym. Ktoś powie że tak powinno być zawsze i ma rację. Ale tak nie jest i każdy z nas wie to mając doświadczenia z życia codziennego. Pozdrawiam, budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syla_sał 16.07.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Witam.Może ktoś podpowiedzieć gdzie w okolicach Mińska można kupić w przystępnej cenie ogrodzenie betonowe i najlepiej z montażem????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaIdycka 16.07.2013 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Witam. Może ktoś podpowiedzieć gdzie w okolicach Mińska można kupić w przystępnej cenie ogrodzenie betonowe i najlepiej z montażem????????????? My kupiliśmy ogrodzenie w firmia Vito z Podciernia. Montują sami, szybko i solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia-debe 21.07.2013 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 My kupiliśmy ogrodzenie w firmia Vito z Podciernia. Montują sami, szybko i solidnie. masz też koło Mińska http://www.centrumogrodzen.com.pl/pages/kontakt.php Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anioleczek2112 21.07.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Witam serdecznie. Czy ktoś mógłby polecić hydraulika do wykonania instalacji wodno-kanalizacyjnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 21.07.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Witajcie po długiej przerwie, decyzja w końcu zapadła - kończymy budowę. W związku z tym pytanie: poszukuję miejsca gdzie można kupić (z montażem) sprawdzone okna trzyszybowe, raczej drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi-ei 27.07.2013 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Aktualnie jestem po zakończeniu SSO, dla zainteresowanych podaję moje kontakty wraz z krótkim opisem wykonawców i współpracy. EKIPA OD KOMPLETNEGO - SSO z dachem w ceramice, dodatkowo zrobili drenaż ławy fundamentowej oraz opaskowy działki.Firma: CS-BUD Sławomir Cichocki z Długiej Szlacheckiej o ile dobrze pamiętam siedziba firmy mieści na ulicy Willowej, tel. kont. właściciel 0-513 327 961. Ekipa 6 osobowa z dużym doświadczeniem, na okolicznym terenie postawili już kilkanaście domów, pomogą i doradzą - w tym składzie pracują od kilku lat, właściciel cały czas jest na miejscu i pracuje z ekipą co jest dużym plusem, zero picia czy zawalonych terminów, ogólnie szybko i solidnie. Firma zarejestrowana, umowa na wykonanie, na życzenie rachunek za wykonane prace. Posiadają busa więc jak czegoś aktualnie zabraknie na budowie to bez problemu na szybko podjadą i dokupią co mi wiele razy pomogło przy organizacji dostaw. Cenowo naprawdę konkurencyjni jak na okoliczne ekipy, nie będę pisał ile zapłaciłem bo co dom to inna wycena, ale zapewniam, że nie przesadzają z cenami i są bardzo konkurencyjni szczególnie przy kompletnym SSO z pokryciem dachu. Dodatkowo robią także tynki, wylewki, elewacje - KIEROWNIK BUDOWY: 0-693 080 165 ( z Wesołej ) ADAPTACJA PROJEKTU, sprawy urzędowe mapy do celów projektowych oraz przygotowanie kompletnej dokumentacji wraz ze złożeniem o pozwolenie na budowę ( tak naprawdę poza podpisami nic nas nie interesowało, po wszystkim jak policzyliśmy to czas jaki stracilibyśmy na latanie po urzędach, poprawki, zmiany itd to kosztowo wyszłoby nas to wszystko zdecydowanie więcej nie licząc poświeconego czasu i straconych dni z urlopu, który zdecydowanie lepiej poświęcić w trakcie budowy )Biuro firmy mieści się w centrum Halinowa przy stacji PKP tel. kont: 0-602 407 870 KOPARKA, WYWROTKA, PIACH, ZIEMIA -Niewielka firma również z Długiej Szlacheckiej, adresu nie pamiętam - kontakt: Pan Leon 0-886 637 876Cenowo chyba normalnie jak na te tereny, ogólnie szybko, punktualnie i solidnie. W okolicach Halinowa nie bierze za dojazd powyżej 2h pracy, ale trzeba to na początku dogadać. Jak potrzebujecie dobrego piachu kopalnianego ( dobrze się zagęszcza ) do zasypania czy obsypania fundamentów to właściciel pomoże zamówić tanio auta 4 osiówki. TANIA ZIEMIA NA PODNIESIENIE TERENU z dostawą auta 4 osiówki ( trzeba wcześniej się umawiać ) - cena zależna od miejsca dostawy, dostawa na telefon.- tel. kont: 0-692 190 067. - cena naprawdę konkurencyjna, ale także nie podaję bo jak wspomniałem jest zależna od miejsca rozładunku. PRĄD BUDOWLANY tzw. RB-ka, w tym także papierologia i odbiory, jednym słowem szybko i solidnie - tel. kont. 0-516 108 576 ( ciężko się dodzwonić trzeba próbować ) - wszystko wskazuje na to, że będą także robili całą elektrykę w środku. MATERAŁY BUDOWLANE: większość zakupiłem w firmie REPLIN - Choszczówka Stojecka - warto wcześniej wysłać zapytanie mailem z wyszczególnieniem czego potrzebujemy oraz w STAL-BUD i EURO-BUD w Sulejówku na Piłsudskiego. DACH: Firma DACH-POL z Kobiernego ( przy trasie na Mińsk Mazowiecki pomiędzy Dębe Wielkie, a Choszczówką Stojecką tuż przed wjazdem na autostradę ). Najlepsza oferta cenowa, naprawdę super obsługa i co ważne jedyna z trzech wycen gdzie poprawnie wyliczono ilość dachówki podstawowej. W pozostałych dwóch firmach od których brałem wyceny nie uwzględniono ścinek / odpadów przy dachu kopertowym, albo celowo tego nie zrobiono, żeby oferty wyglądały atrakcyjniej, a potem to i tak klient już będzie musiał dokupić. Mam nadzieję, że kontakty będą pomocne, po kolejnych etapach postaram się wrzucić kolejne... W razie dodatkowych pytań oczywiście mogę pomóc na PW. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaIdycka 28.07.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Witam. Poszukuje dobrej i sprawdzonej ekipy do pokrycia dachu deskami i papą. Wszelkie informacje kierować na e-mail. Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 30.07.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Witajcie, kupowaliście może okna w firmach:Dizeris / Majster PlusDrewminDarexOpinie o oknach, współpracy itd, jakieś inne polecane firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwoch 31.07.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Witam,Mam do odstąpienia garaż blaszak o wymiarach 2 x 3m, w dobrym stanie. Do odbioru w Siennicy za 400 zł do małej negocjacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em-333 31.07.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Witam wszystkich, pomóżcie, bo ja już nie wiem co robić. Jak budujecie/budowaliście przyłącza (woda, kanalizacja) do domu? Z projektem czy bez? Słyszałam, że projekt jest zbędny, wystarczy, że na koniec przy inwentaryzacji budynku geodeta też zinwentaryzuje przyłącza i to przechodzi w starostwie. Robił ktoś tak w mińskim starostwie? Czy bez projektu się nie obędzie? A przy okazji, może ktoś poleci dobrego fachowca od przyłączy wod-kan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em-333 31.07.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Jeszcze dodam, że w warunkach wykonania przyłączy wydanych przez Gminny Zakład Gosp. Komunalnej jest napisane, że na realizację przyłącza trzeba posiadać projekt techniczny, przy czym kanalizację jeszcze mam uzgodnić z Gminą, PWiK-iem i w starostwie z Zespołem ds. Koordynacji...Sieci Uzbrojenia Terenu. Ale przypuszczam, że wszyscy mają podobne warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RUTKA 06.08.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Witam Wszystkich. Mamy działkę w Dębe Wielkie Aleksandrówka.W tym roku mamy zamiar rozpocząć budowę. Na chwilę obecną poszukuje przyczepy kempingowej bądź baraku na nocleg dla ekipy budowlanej. Pls o info czy ktoś ma do sprzedania za rozsądne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plati 15.08.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Witam,Mam do sprzedania ok. 160 stempli po budowie Sulejówek. Długość stempli ok. 3m cena 4zł przy kupnie wszystkich. 4.5zł przy kupnie mniejszych ilości. Zainteresowanym mogę podesłać zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta15151 17.08.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Szukam dobrej i sprawdzonej ekipy do ocieplenia domu z zewnątrz, możecie kogoś polecić? (Sprawa dość pilna - dobrze jakby w październiku udało się je wykonać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scoutmm 21.08.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Poszukuje rębaka do gałęzi na traktorze, może znacie kogoś lub firmę, która świadczy takie usługi z okolic MIńska ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena08 22.08.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 witam,potrzebuję kupic dobry piasek na wylewki, 0,2-0,4mm?gdzie kupowaliscie?macie sprawdzony namiar?dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 25.08.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Szukam dobrej i sprawdzonej ekipy do ocieplenia domu z zewnątrz, możecie kogoś polecić? (Sprawa dość pilna - dobrze jakby w październiku udało się je wykonać) Witam, ja polecam p. Adama 606197216 robił u moich rodziców elewację. Bardzo ładnie i starannie i szybciutko mu poszło. POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artus70 27.08.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Witam, Mam do odstąpienia garaż blaszak o wymiarach 2 x 3m, w dobrym stanie. Do odbioru w Siennicy za 400 zł do małej negocjacji. Czy blaszak jest jeszcze aktualny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonce0506 27.08.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Kochani, jesteśmy w trakcie poszukiwania pieca. Pomóżcie jaki wybrać. W grę wchodzi piec m.in. na ekogroszek. Myślę o DEFRO, AKM DUO. Czy to dobry wybór? Dom o powierzchni 170 m2. Napiszcie jakie macie doświadczenia praktyczne w użytkowaniu. Dziękujemy za cenne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts