Essa 20.09.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 No wlasnie...Nikt juz na tym forum nie bywa, pewnie wszyscy buduja na gwalt, zeby skonczyc przed zima.Bardzo jestem ciekawa co udalo Wam sie zdzialac przez sezon i jakie sa pierwsze wrazenia z budowania. No a my stoimy... Najpierw utknelismy na pozwoleniu na budowe, potem na kredycie - niby sprawy ida do przodu, ale w slimaczym tempie. Mam cicha nadzieje, ze uda nam sie dobrze przygotowac do startu na przyszla wiosne.I jeszcze jedno pytanie - czy sa wsrod Was osoby, ktore dogladaly jednoczesnie budowy i malego dziecka? Czy to sie da w jakikolwiek sposob pogodzic? Pozdrowienia, Esska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 20.09.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 My zaczelismy jakos w sierpniu. W tej chwili szukamy drewna na wiezbe. Wrazenia bylyby pozytywne, gdyby nie to, ze materialy cholernie drozeja z miesiaca na miesiac. Okropne to jest, bo nasz kosztorys do kredytu sie rozjezdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.11.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Aaaaa... Tu jesteście... Juz chciaam założyć grupę z okolic Mińska Mazowieckiego, ale postanowiłam najpierw poszukać. No i znalazłam. Na piątej stronie My kilka lat temu zbudowaliśmy dom w miejscowości Dębę Wielkie. Mieszkamy i powoli wykańczamy. Tak więc pozdrawiam wszystki bliższych i dalszych oraz przyszłych sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 07.11.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 A my wlasnie uzeramy sie z ekipa, ktora powinna zakonczyc budowe 15 pazdziernika, ale jeszcze nie skonczyli. Sa juz umowieni dekarze, ale nie mamy skonczonej jeszcze wiezby. Normalnie mam ochote gryzc i wszystkiego mi sie odechciewa. Chcialabym juz mieszkac, chociaz wiem, ze urzadzac bedziemy sie jeszcze bardzo dlugo... Pozdrawiam wzystkich sasiadow (przyszlych, bylych i terazniejszych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 08.11.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Mam do was pytanie. Orientujecie sie może, gdzie w okolicach mińska, najlepiej po stronie Warszawy, ale nie koniecznie, znajde jakis tartak albo inne miejsce w którym będe mogła kupić drzewo w formie nieociosanych pni? A moze powinnam sie do leśników zgłosić, tylko gdzie i jak. Chcę kupić drzewo w pniach, samodzielnie je wysezonować uczciwie i we własnym zakresie wyciąć potem z nich potrzebne elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 08.11.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Ja niestety nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axel 11.12.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 WitamCzy ktoś z szanownych grupowiczów współparacował lub korzystał z usług projektanta architektury i kierownika budowy Pana Romana Lisa z Marek k/Warszawy? Jeżeli tak to proszę o wszelkie informacje i opinie na temat takiej współpracy, ponieważ rozważam możliwość skorzystania z jego usług. Za wszelkie informacje z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 27.12.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Witam, Stwierdziłem, że wypada sie przywitać Będziemy z żoną budować dom w Dębe Wielkie, wiec bardzo mnie cieszy, że jest podobny wątek na tym forum. W tej chwili jestesmy dopiero na starcie startu Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 27.12.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 A pochwalisz się chociaż w jakich rejonach, czy pozostanie to owiane tajemnicą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 28.12.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Pochwalę sie, a co by nie Niedaleko Urzędu Gminy, druga linia zabudowy ulicy Poprzecznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 28.12.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Aaaa.. To w samym sercu... Ja mieszkam na obrzeżach, przy granicy z Wielgolasem Duchnowskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 29.12.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Witajcie, My również planujemy w przyszłym roku zacząć budowę domu w Dębe Wielkie. Właśnie weszliśmy w posiadanie działki (w kierunku Górek), projekt wybrany (chyba......)http://www.domdlaciebie.com.pl/CM/content.php/default/default?akcja=szczegoly&id_domku=106A teraz papierologia.......Pozdrawiam wszystkich i powodzenia !Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.12.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Bardzo ładny projekt. Trzymam kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 02.01.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Arek - powodzenia... My jestesmy na samym początku papierkologii.Z wyborem ostatecznego zwycięzcy w konkursie na projekt poczekamy do momentu poznania zapisów z planu zagospodarowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 04.01.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Dzięki, właśnie dzisiaj przyszedł projekt! No i zaczynamy........ Trzymajcie się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 04.01.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 JoShi,A gdzie dokładniej? My zaczynamy przy Batalionu Parasol (odchodzi od Kościelnej w kier. "starej" stacji Dębe Wielkie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 04.01.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Ja na brzozowej. Twoja ulica to jest najprawdopodobniej ta rozkopana ostatnio od której odchodzi droga do Punktu uzdatniania wody i do oczyszczalni. Po minięciu oczyszczalni ta droga robi się polna i dochodzi do naszej ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 05.01.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 A to już kojarzę. Moja to faktycznie ta rozkopana, ale na szczęście my mamy na samym początku od Kościelnej, tam jest jeszcze w miarę ok. Ostatnio podjęliśmy śmiałą próbę przejechania od torów w kier. Kościelnej i mało nie zakopaliśmy się. Ciekawe, kiedy "utwardza" tą drogę, bo widziałem, że trochę płyt betonowych przywieźli.Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 05.01.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 A to już kojarzę. Moja to faktycznie ta rozkopana, ale na szczęście my mamy na samym początku od Kościelnej, tam jest jeszcze w miarę ok. Ostatnio podjęliśmy śmiałą próbę przejechania od torów w kier. Kościelnej i mało nie zakopaliśmy się. Ciekawe, kiedy "utwardza" tą drogę, bo widziałem, że trochę płyt betonowych przywieźli. Arek Nie gniewaj się, ale ja miałam nadzieję, że jej nigdy nie utwardzą. To nbyła kiedyś piękna żwirowa aleja. Z tymi wierzbami po obu stronach wyglądała naprawdę bajecznie. Obawiam się, że jak będą chcieli ja utwardzać, to zrobią ohydny asfalt albo jeszcze gorsze płyty betonowe i przy okazji usuną wierzby, żeby nie przeszkadzały w pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 05.01.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Masz rację, zawsze to fajnie wyglądało (a dość często tamtędy przemieszczałem się już od jakiś 15 lat). Jednak po ostatnich pracach ziemnych, jest teraz tragedia. Ostatnio nie padało, a mało się nie zakopaliśmy, bo rozjeżdżone. Poza tym, pamiętaj, że jak ruszy oczyszczalnia, to szambiarki będą tam musiały dojeżdżać, czyli nie ma co się łudzić, że nie utwardzą tej drogi (chociażby tymi płytami, bo w asfalt to raczej nie wierzę).Pzdr,Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts