mala_lenka 11.09.2007 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 A i jeszcze jedna prośba , wielka, czy macie może namiary na kogoś kto ma HDS do transportu pustaków i jakiegoś chyba Stara do transportu więźby??? Jeszcze raz pozdrawiam Lenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasu 14.09.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Witam,poszukuje na gwałt elektryka do położenia instalacji w budynku - mój chyba właśnie zdezerterował.Pomóżcie!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 23.09.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Potwierdzam słowa mojego przedmówcy. Niestety ja też miałam "przyjemność" korzystać z jego usług. Nie dosyć, że narobił multum błędów wykonawczych to jeszcze zszedł z budowy i nie wywiązał się z umowy. Zorientował się, że nie wydoi więcej kasy więc zaczął szukać następnego inwestora. Zostawił nas z niedokończonym stropem i ma wszystko w d...e. Zakład Usługowy Ogólno-Budowlany, Hydrauliczno-Elektryczny Stanisław Zbigniew Pieńkowski Puznówka 163A 08-440 Pilawa "Firma" działa na terenie: Białołęki, Starej Miłosnej, Sulejówka, Halinowa, Okuniewa, Garwolina, Pilawy oraz Janek i Nadarzyna To najzwyklejszy PARTACZ I OSZUST. Omijajcie go z daleka.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 24.09.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Witajcie, Bardzo pilnie poszukuję murarzy do postawienia garażu, nierstety mój majster się nie wyrobi (żeby dom mi tylko przed zimą postawił), proszę Was o namiary, jeśli Wam już pokończyli - pomóżcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablooo-exe 27.09.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 chyba wszędzie jest to samo, ja do swojego dzwonie co 2 tyg od 1.5 mies. i ciągle słysze: zadzwoń za dwa tygodnie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sienna 27.09.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Witam My kilka ładnych lat mieszkaliśmy w Mińsku ale zrobiło się nam za ciasno i właśnie kończymy budowę domu w Mrozach. No i tak, kochani: najtańsze bloczki fundamentowe są w betoniarni w Mrozach latem kupowaliśmy po 2,50. Najtańsze drewno w Kałuszynie a więźba w Mrozach. Ktoś pytał o HDS-a, jest taki jeden pan... w Cegłowie, przywoził nam właśnie bloczki z betoniarni, ale ten HDS wziął się i u nas popsuł, to było parę miesięcy temu więc do tej pory może już naprawił, Stara też ma bo przywoził nam piach (tanio). Jakby był potrzebny kontakt to poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sienna 27.09.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 aaa. może komuś potrzeba piasku do wylewek?? zostało mi ok 15-20 ton... i chętnie bym toto sprzedała elegancki sortowany rzeczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 28.09.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Sienna, poproszę o namiar (na Priv) do tego pana od piasku. Mi są potrzebne mega ilości do zasypania fundamentów - ok. 220 m3 Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sienna 28.09.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 poszło na Priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 28.09.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 poszło na Priva Dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 30.09.2007 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 A ja mam prosbe o namiary na jakiegos wolnego w tym roku tynkarza, ktory nie ma cen z kosmosu. Moze u was sie ktos taki znajdzie ))))))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasu 01.10.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Asiu,ile sobie liczą za tynki w okolicach - robiłaś już rozeznanie?I jakie będziesz kładła tynki, bo my się nie możemy zdecydować?A może inne osoby w grupie mają jakieś doświadczenia w tym temacie?Pozdrawiam, Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 01.10.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Asiu, ile sobie liczą za tynki w okolicach - robiłaś już rozeznanie? I jakie będziesz kładła tynki, bo my się nie możemy zdecydować? A może inne osoby w grupie mają jakieś doświadczenia w tym temacie? Pozdrawiam, Gosia Hej ) My chcemy tynki cementowo-wapienne. Ceny za robocizne zaczynaja sie od okolo 15 zl/m2, a potem to juz roznie bywa. Przecietnie okolo 35-40 zl z materialem (material to okolo 8-10 zl/m2). Ale bardzo trudno jest sie z kimkolwiek umowic. Ocieplenie (aktyl na styro) znalazlam po 27 zl/m2 za robocizne, ale tez i po 75-80 zl! Chetnie poslucham co inni maja na ten temat do powedzenia. POzdrawiam, aska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 03.10.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Ocieplenie (aktyl na styro) znalazlam po 27 zl/m2 za robocizne, ale tez i po 75-80 zl! Chetnie poslucham co inni maja na ten temat do powedzenia. POzdrawiam, aska Ja to się zastanawiam czy w domu ze ścianą o grubości 30 cm. z porothermu można przeżyć dwie zimy bez robienia ocieplenia ze styro ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 03.10.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Ocieplenie (aktyl na styro) znalazlam po 27 zl/m2 za robocizne, ale tez i po 75-80 zl! Chetnie poslucham co inni maja na ten temat do powedzenia. POzdrawiam, aska Ja to się zastanawiam czy w domu ze ścianą o grubości 30 cm. z porothermu można przeżyć dwie zimy bez robienia ocieplenia ze styro ... Pytanie, czy takie jak rok temu (-5 stopni) czy dwa lata temu (-35) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 03.10.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Ja to się zastanawiam czy w domu ze ścianą o grubości 30 cm. z porothermu można przeżyć dwie zimy bez robienia ocieplenia ze styro ... Ja bym sprawdzila wspolczynnik cieplny Porothermu 30 cm na stronie producenta i porownala to z parametrami cieplnymi z projektu. Wtedy bedziesz wiedzial ile przecietnie Ci ucieknie. BTW, styro to stosunkowo nieduzy koszt (mowie o materiale), a kazdy nowy dom w I sezonie trzeba grzac w dwojnasob. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 03.10.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 wrzuciłem do OZC - przy moim domku nie założenie styropianu oznacza wzrost zapotrzebowania na ciepło o 100% (z 8976 kWh na 16229 kWh/rok).Co oznacza, przy normalnym grzaniu a nie w pierwszym roku, wzrost kosztów o :prąd (30/70% dzień/noc) - 1958 pln/rokgaz butla: 2085 pln/rokgaz sieć: 1178 pln/rokeko-groszek: 1245 pln/rkpellet: 957 pln/rok Także czy warto? Chyba warto ocieplić od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 04.10.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Pewnie macie rację i raczej warto, ale z drugiej strony jak ma być taka lekka zima jak ostatnio to wtedy można by było się zastanowić. Problem w tym, że takie lekkie zimy zdarzają się tylko raz na kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia9 04.10.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Witam, Mam do sprzedania ok. 100 szt. stempli budowlanych, jeszcze ciepłe, dopiero wczoraj zdemontowane Jak kupowałam to miały po 3m, ale wiem, że były przycinane. Parter mojego domu ma ok. 2,7m wysokości, więc przypuszczam, że stemple mają coś koło tego... Cena 4 zł/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 08.10.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 wrzuciłem do OZC - przy moim domku nie założenie styropianu oznacza wzrost zapotrzebowania na ciepło o 100% (z 8976 kWh na 16229 kWh/rok). Co oznacza, przy normalnym grzaniu a nie w pierwszym roku, wzrost kosztów o : prąd (30/70% dzień/noc) - 1958 pln/rok gaz butla: 2085 pln/rok gaz sieć: 1178 pln/rok eko-groszek: 1245 pln/rk pellet: 957 pln/rok Także czy warto? Chyba warto ocieplić od razu Arku, jak liczyłeś koszty ogrzewania, ze groszek wyszedł ci drożej niż pellety??? Masz dostep do jakiś tanich pellet? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts