Arek-L 08.10.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 bazowałem na danych dot. ceny nośnika za 1kWh z jakiejś gazety. Z tego , co pamiętam, to było 1kWh z groszku to 9 gr, z pelletu 11 gr. Tylko przy pelletach nie dokładałem grzania wody grzałką w sezonie letnim, a przy groszku tak. Wynik roczny był w totalu: PC 816,94Prąd 2450,81Gaz butla 2580,6Gaz siec 1458,6Groszek 1400,44Pellet 1184,83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 10.10.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Skoro doliczałeś energię elektryczną to oki, zgadzam się.Nie zaznaczyłes tego i stąd moja interwencja, bo pellety jako takie są droższym paliwem niż groszek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 10.10.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Skoro doliczałeś energię elektryczną to oki, zgadzam się.Nie zaznaczyłes tego i stąd moja interwencja, bo pellety jako takie są droższym paliwem niż groszek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutek 16.10.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam, Jeśli ktoś teraz tak jak ja kupuje materiały to ostrzegam przed firmą "Styropmin", ma bardzo drogie materiały i np. cegła z betonu komórkowego kosztuje 14,20 zł a dla porównania w Replinie kosztuje 9 zł. Na innych materiałach też jest spora różnica. No my w końcu zaczynamy budować. niutek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablooo-exe 18.10.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 A propo betonu komórkowego to znalazłem w garwolinie hurtownię która sprzedaje beton komórkowy po 7 zł. A może już ktoś sie dowiadywał co i jak, bo też sie rozglądam za materiałem, skoro mi majster przełożył stan zero na wiosnę.....aha podaje link: http://www.allegro.pl/item255491411_gazobeton_beton_komorkowy_szary_promocja_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Navigare 18.10.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witam - wiem, że może to nie jest idealne miejsce na moje pytanie, ale wydaję mi się, że znacie realia okolic Mińska i najlepiej mi będziecie mogli pomóc. Otóż mam okazję kupić działkę w okolicy Celinowa, to jest kilka km w dół od Dębe Wielkie (ok. 7km), działka jest rolna, dojazd przez min. 3-4 km po szutrówce (ale ponoć wkrótce ma być asfalt), jest chyba tylko prąd, wokoło praktycznie pusto. Działka ma wielkość nieco ponad 1ha za cenę ok 14zł/m2 (być może uda mi się nieco zejść). Czy waszym zdaniem to jest dobra cena, działka jest nieco przydroga i za duża jak dla mnie, ale jeśli to dobra okazja, to może bym ją kupił. W przyszłości zamierzam tam wybudować dom (na 3k m2), resztę chciałbym odsprzedać. Ponoć dom można budować już teraz, jako siedlisko, a po wybudowaniu domu można ten 1ha podzielić na 3 działki po 3k m2 i odsprzedać. Wiem, że ceny są bardzo zróżnicowane (oglądałem działkę jakieś 15 km dalej - bardziej na północ od Mińska i ceny zaczynały się nawet od 3zł m2 Jak wogóle wyglądają dojazdy z ok. Mińska do Wawy, czy zmieszczę się do centrum w 1h (max 1,5h) - jak waszym zdaniem wyglądają perspektywy w związku z A2 - będzie wtedy dużo szybciej? Czy wogóle jest sens kupować działkę tak daleko - z Celinowa do Ostrobramskiej jest ok 28km. Jeśli coś pokręciłem z działami to proszę Moda o przesunięcie posta do właściwego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 19.10.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Co do pierwszej części to nie jestem w stanie Ci nic konkretnego powiedzieć. Może tylko tyle, że sama bym to kupiła teraz. I chyba nie nastawialabym się że tak łatwo by byłi po budowie podzielić resztę i sprzedać. Sprawdź w urzędzie zanim kupisz czy z tym siedliskiem jest tak jak Ci mówią. Jak wogóle wyglądają dojazdy z ok. Mińska do Wawy, czy zmieszczę się do centrum w 1h (max 1,5h) - jak waszym zdaniem wyglądają perspektywy w związku z A2 - będzie wtedy dużo szybciej? Czy wogóle jest sens kupować działkę tak daleko - z Celinowa do Ostrobramskiej jest ok 28km. Co do dojazdu. Ja mieszkam w Dębem pół kilometra od głównej trasy. Wjazd samochodem do centrum Warszawy zajmuje nam od 45 do 90 minut. W moim przekonaniu autostrada nie wiele zmieni chyba, że zamierzasz nią jeździć. Korki są w Warszawie najczęściej i są spowodowane transportem lokalnym. Natomiast koleją wjeżdża sie do centrum Warszawy w 40-45 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 19.10.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Co do dajzdów, dodam tylko od siebie, że z Dębego do Kajki jadę 15-20 minut (to jest jakieś 20km), następne 15km (na Ursynów) jakę ....... 45-50 minut. Czyli tak jak napisała JoShi - korki są w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Navigare 19.10.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Dziękuję za odpowiedzi i czekam na dalsze opinie. Kojarzycie wogóle gdzie leży ten Celinów - jakoś ta lokalizacja średnio do mnie przemawia, choć z drugiej strony mam obawę, że za rok nawet w tej okolicy działki będą po 50zł za m2. Możecie podać jakieś orientacyjne ceny działek rolnych lub budowlanych z waszych okolic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablooo-exe 20.10.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 masz tu stronkę mińskamazowieckiego z ogłoszeniami nieruchomości czasami można coś ciekawego znaleźć. http://www.minskmaz.com.pl/ogloszenia,22,Sprzedam.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutek 22.10.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Ja uważam, że warto kupować działki bo to jest inwestycja i na tym się raczej nie straci a wręcz przeciwnie zyska się dużo. Navigare, kupuj działkę i się nie zastanawiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 23.10.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Witam Grupę Niutek - super, że zaczynacie, pogoda ma nam dopisywać Odkąd zmieniłam ekipę murarzy - tu wielkie serdeczne dzięki dla Yar65, ściany rozsnął nadspodziewanie szybko. Nie ukrywam, że sprawia nam to tyle radości, że aż łza się kręci w oku. Powiedzcie proszę, gdzie kupowaliście terivę ? Ja dostałam taką ofertę z Sulejówka: belka 5,4 mb - 91,80/szt. + VAT belka 3,6 mb - 50,40/szt. + VAT belka 2,7 mb - 37,80/szt. + VAT Pustaki 60 cm dł. - 4,50/szt. + VAT Jak myślicie - może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 23.10.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Ja terivę kupowałem (jak i bloczki na fundamenty) w Żanęcinie (Pęclin)- wg mnie dobre. Jedna paleta była nierównych pustaków (tzn. nierówne boki, nie góra i dół), reszta ok. Wg mnie są z keramzytem, czyli jakby te lepsze. Cen nie pamiętam - mogę poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 24.10.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Arek-L, dzięki za informację, jeśli mogłabym prosić o nr telefonu do Pęcina ? zapytam po ile teraz mają - jedne ceny maleją inne znów rosną , można zwariować, ale przepłacać jest przykro a budującym się nie przelewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 24.10.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Wieczorem poszukam FV i podam ceny i nr telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 27.10.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 WitamPosiadam do odstąpienia trochę gruzu budowlanego ze skucia posadzki; ok 6 m3 albo 9 mp. Warunek - odbiór własnym transportem z Sulejówka ul. Rataja.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutek 29.10.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 e-Madziu, Ja terrive kupowałam na Mikanowie: belki, gary i bloczki. A tak poza tym to rzeczywiscie aż miło popatrzeć na Twoja budowę. My już też wyszliśmy z dołu i zaczynamy piąć się do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 03.11.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Witam, Moze ktos z Was ma wlasnie wypozyczony kontener na smieci i sie nim podzieli?Szukam miejsca na dwa, trzy 60-litrowe worki smieci budowlanych. Nie chce tego wyrzucac z tzw. smieciami gospodarczymi.Moze ktos nie bedzie mial wypelnionego kontenera w calosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 04.11.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Czesc,SZUKAM STUDNIARZA Z NASZYCH OKOLICAle nie tego co wisi na kazdym slupie, no chyba, ze macie jakis inny namiar niz komorka. Komorki nie odbiera od ponad miesiaca. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 05.11.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Essa proszę bardzo. Duży pan studniarz, jak coś to sama zobaczysz, robił nam i sąsiadce, ceny atrakcyjne: 501 444 556. Mam pytanie, jak tam u Ciebie sprawa tynków? No i ceny. Ja znalazłam na wiosnę gościa do cem-wap zacieranych piaskiem kwarcowym(czyli nie trzeba gładzi potem) z polecenia za 20pln bez materiału i do gipsowych z agregatu po 27-28 pln z materiałem. Obaj z polecenia i robią tak że gładzi nie trzeba. To chyba dobra oferta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts