stare_lwisko 11.02.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Zastanawiam się z czego budować. Czy w okolicach Dębego ktoś wybudował a najlepiej już mieszka w domu z silikatówki?Jak się to sprawdza na dość niskim terenie? Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 12.02.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Czesc Gdzie kupowaliscie piasek kwarcowy do tynkow? Po ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 12.02.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Stare lwisko - moim zdaniem silka jest super materialem, najlepsza spod Bialegostoku chyba. Ma nawet lepsze parametry niz cegla dziurawka. Komentarzami na temat domku jeszcze sie podziele - juz raz napisalam caly dlugi post, ale wtedy dziecko dorwalo sie do guzika "reset" na kompie Jestem w duzym niedoczasie, za tydzien powinno byc troche lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 12.02.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Gdzie kupowaliscie piasek kwarcowy do tynków? Po ile? koło Góry Kalwarii, ale nie pamiętam po ile, trochę mi zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 12.02.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Essa, budujesz z silikatówki? Jeżeli tak, to skąd brałaś materiał? Dziś będąc w Dębem specjalnie zerknąłem z czego wybudowane są starsze domy w okolicach gminy i przy Kościelnej. Wygląda że większość nieotynkowanych jest właśnie z silkatówki, głównie ze zwykłych cegieł silikatowych. A co siedzi pod tynkiem nie widać. W Muratorze 2/08 podają że 18 cm bloczki silikatowe + 14 cm ocieplenia mają U=0,25 czyli tyle samo co ceramika 25 cm + 12-13 cm ocieplenia w zależności od typu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 12.02.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Nie udalo nam sie kupic silki, wiec mamy porotherm + styro.Dobra silka jest podobno stad: http://www.silikaty.com.pl/katalog/#2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 12.02.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Pięknie, gdybym się budował u Babci to miałbym pod ręką a tak najbliższe hurtownie są w Zambrowie i Siemiatyczach, czyli ok. 100 - 110 km, ciekawe ile by zaśpiewali za transport. Jutro muszę zadzwonić do przedstawicieli i spytać czy nie mają czegoś bliżej lub ile sobie liczą za transport. Czy może ktoś zna jakieś bliższe źródło silikatówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 12.02.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Pięknie, gdybym się budował u Babci to miałbym pod ręką a tak najbliższe hurtownie są w Zambrowie i Siemiatyczach, czyli ok. 100 - 110 km, ciekawe ile by zaśpiewali za transport. Jutro muszę zadzwonić do przedstawicieli i spytać czy nie mają czegoś bliżej lub ile sobie liczą za transport. Czy może ktoś zna jakieś bliższe źródło silikatówek? NBie mowimy teraz o tym gdzie blizej tylko gdzie cegly sa lepszej jakosci, rowne itp. Np. porotherm w zeszlym roku byl krzywy jak cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 12.02.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 No to ciekawa wiadomość bo jak rozmawiałem z kandydatami na architekta i budowlańca to mówili: Panie, wszyscy budują z porothermu albo BK, z tego najlepiej. W wątku silkowym były właśnie informacje że bardzo dobrze trzymają kształt i wychodzą bardzo proste ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 12.02.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 No to ciekawa wiadomość bo jak rozmawiałem z kandydatami na architekta i budowlańca to mówili: Panie, wszyscy budują z porothermu albo BK, z tego najlepiej. W wątku silkowym były właśnie informacje że bardzo dobrze trzymają kształt i wychodzą bardzo proste ściany. Ja Cie strasznie przepraszam, ale moze odlozmy te rozmowe do przyszlego tygodnia - generalnie silka akumuluje cieplo i nie lapie wilgoci (czytaj) grzyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 12.02.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Ja Cie strasznie przepraszam, ale moze odlozmy te rozmowe do przyszlego tygodnia Nie ma sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 13.02.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam, Dawno sie tu nie odzywałem, (dotychczas tylko celem przedstawienia się)Budujemy się żoną w Dębem przy ulicy Poprzecznej, w drugiej linii zabudowy.No i właśnie z tą druga linią zabudowy jest taki problemik, że droga jest nieutwardzona i cięzarówki z materiałem nie odważają sie wjeżdżać. (bierzemy materiały z Replina i kierowca był na przeszpiegach)Murarze mogliby zaczynać od poniedziałku, jeśli nie będzie mrozu i będzie materiał na działce.Mieszkamy w Okuniewie i tam były przez ostatnie kilka dni przymrozki i grunt jest twardy. Nie mam niestety jak w tygodniu podjechac do Dębego i spradzić jak to tam wygląda. Stąd moja nietypowa prośba do tych, którzy bywają w Dębem:Czy możecie mi powiedziec czy wasze błotniste drogi stwardniały troszkę podczas ostatnich dni, czy nie za bardzo? Czy przynajmniej z samego rana grunt jest ścięty? Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 13.02.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Ja byłem tydzień temu i wczoraj. Woda na okolicznych działkach opadła (moja na szczęście cały czas była sucha, a przynajmniej woda na niej nie stała) i wczoraj, z lekkim mrozkiem było twardo ale nie wiem jak poradzi sobie ciężki sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 13.02.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam, Dawno sie tu nie odzywałem, (dotychczas tylko celem przedstawienia się) Budujemy się żoną w Dębem przy ulicy Poprzecznej, w drugiej linii zabudowy. No i właśnie z tą druga linią zabudowy jest taki problemik, że droga jest nieutwardzona i cięzarówki z materiałem nie odważają sie wjeżdżać. (bierzemy materiały z Replina i kierowca był na przeszpiegach) Murarze mogliby zaczynać od poniedziałku, jeśli nie będzie mrozu i będzie materiał na działce. Mieszkamy w Okuniewie i tam były przez ostatnie kilka dni przymrozki i grunt jest twardy. Nie mam niestety jak w tygodniu podjechac do Dębego i spradzić jak to tam wygląda. Stąd moja nietypowa prośba do tych, którzy bywają w Dębem: Czy możecie mi powiedziec czy wasze błotniste drogi stwardniały troszkę podczas ostatnich dni, czy nie za bardzo? Czy przynajmniej z samego rana grunt jest ścięty? Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie W którym miejscu jest ta poprzeczna? Pytam, bo to zależy od części Dębego. U mnie (okolice Kościelnej w stronę Górek) - słabo, w ciągu ostatnich kilku dni polepszyło się, ale ma podobno znowu padać (nawet dzisiaj). U mnie ci z Replina regularnie się zakopywali, tylko gość z wywrotką piachu dawał radę wjeżdżać, bo robił to "operacyjnie", tj. na pełnym gazie na wstecznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiochu 13.02.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 W którym miejscu jest ta poprzeczna? Zdecydowanie nie po Twojej. http://www.debewielkie.pl/informacje/mapadebe23.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 13.02.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 To tam to chyba dołek jest, bo teren generalnie opada od Warszawskiej na południe, czyli w kier. torów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 14.02.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Dzięki za informacje i za zainteresowanie zagadnieniem.Niestety jest tam generalnie nisko, więc błoto pojawia się często.Jeśli będize dziś padać to kiepsko. Liczę na mróz, prognoza dla Mińska na dzisiejsza noc i jutrzejszy dzień jest po mojej myśli (ale pewnie nie po myśłi tych, którzy teraz murują). Zobaczymy jak będzie. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 14.02.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Jeszcze jedno pytanie:Gdzie w Debęm lub pokolicy moógłbym w sobotę kupić trochę kabla elektrycznego, gniazdo 400V i takie tam pierdółki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 14.02.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Jeszcze jedno pytanie: Gdzie w Debęm lub pokolicy moógłbym w sobotę kupić trochę kabla elektrycznego, gniazdo 400V i takie tam pierdółki? Pozdrawiam Asaj pod Minskiem Mazowieckim, tuz przed rondem. Ale, jak dla Ciebie, to sklep elektryczny w Sulejowku na Dworcowej rog Legionow - pierwsze pawilony za przejazdem kolejowym na Pilsudskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablooo-exe 14.02.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 a propo zakupów mam pytanie, bo nie jestem z mińska i nawet (jeszcze) nie mieszkam gdzie moge kupić rury PCV do kanalizacji - najlepiej jescze jakby był mozliwy transport tego.... bo pytałem juz w trzech hurtowniach budowlanych i każda mówi że oni się tym nie zajmują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts