Arek-L 27.04.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 jak gwoździe, to w Aleksandrówce (zjazd przy wiadukcie) jest wytwórnia gwoździ, sporo taniej niż w sklepie (który tez od nich bierze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 28.04.2008 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 A mógłbyś napisać gdzie w tej Aleksandrówce?Taki budynek trochę z tyłu z prawej strony (chyba niebieski)?Byłem tam kiedyś szukając działki ale zakładów nie znam. Pozdrawiam, J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 28.04.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 A mógłbyś napisać gdzie w tej Aleksandrówce? Taki budynek trochę z tyłu z prawej strony (chyba niebieski)? Byłem tam kiedyś szukając działki ale zakładów nie znam. Pozdrawiam, J Przy wiadukcie skręcasz na Aleksandrówkę. Jedziesz asfaltem. Jak jest rozjazd w prawo i w lewo (główna z pierwszeństwem) - dajesz w prawo. Prosto do końca asfaltu (las). Tam w lewo. Jakieś 300m po prawej stronie jest ten zakład/wytwórnia (chociaż gwoździe dwunastki ściągali z Wołomina - nie wszystko robią). Trudno powiedzieć - trzeba uważnie się rozglądać. To jest dom w głębi, mocno zasłonięty drzewami iglastymi. Duża brama, otwarta, w głębi spore budynki/magazyny. Ja tam brałem kartonami do dachu (więźba, deskowanie, papiaki z blaszakami itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasu 28.04.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Więcej info nt. wytwórni w Aleksandrówce: http://www.olmet.isf.plNajczęściej tam kupowaliśmy - dużo taniej niż w sklepach.Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 28.04.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 a może powiecie mi gdzie kupić w okolicach mińska przepusty na mostek? mam ogromniasty rów i trzeba zbudować przejazd: to jak druga budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 28.04.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Więcej info nt. wytwórni w Aleksandrówce: http://www.olmet.isf.pl Najczęściej tam kupowaliśmy - dużo taniej niż w sklepach. Gosia O to to jest właśnie ta wytwórnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Michał 28.04.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 a może powiecie mi gdzie kupić w okolicach mińska przepusty na mostek? mam ogromniasty rów i trzeba zbudować przejazd: to jak druga budowa agusiek jeżeli masz na myśli przepusty betonowe to my kupowaliśmy w Beto Met http://szczegoly.pkt.pl/beto_met_producent_wyrobow_z_betonu_0bc62f92c7304a5fdb7792f4c43db01f.html - nie wiem czy mają swoją stronę bo to mąż ich wynalazł, betoniarnia znajduje się 4 km za Mińskiem w drodze na Siedlce, za barem Osiek w prawo na jednostkę lotniczą w Barczącej - betoniarnia naprzeciwko jednostki po lewej stronie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 28.04.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Dzięki za info o gwoździach. Jakieś wynalazki betonowe typu kręgi (może i przepusty, nie wiem) są w Zakręcie, jak jedziesz z Wawy, po prawej stronie, zaraz za zjazdem na Lublin. Pozdrawiam, J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 29.04.2008 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 dzięki za namiary na rury betonowe, zakręt dzisiaj sprawdzę. znalazłam jeszcze wczoraj Makrobet w Mrozach i mają taniej niż w Barczącej. zależy mi na taniości bo mój rów wygląda jak fosa i potrzebuję 10m rurek fi60 - po negocjacjach z kierbudem (w projekcie mam fi80-most na rzece ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 29.04.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Witam, Czy ktoś z Was interesował się bliżej plnowaną przebudową drogi krajowej A-2.Z opisu umieszczonego przy UG wynika, że będą dwa ronda i drogi serwisowe, tylko nie bardzo mogę z opisu wywnioskować którędy te drogi serwisowe będą prowadzone, pada tylko stwierdzenie "przy ulicy Kościelnej, Strażackiej, Pustelnickiej"Dziś rano jak byłem na budowie przybiegła do mnie na sąsiadka i powiedziała, ze będzie droga "dla TIR'ów" budowana przy naszych działkach (okolice ul. Poprzecznej), na przedłużeniu Pedagogów.Wydaje mi sie to jakąś pomyłką, ale nie mam kiedy fizycznie pójść do gminy w najbliższym czasie, dlatego chciąłbym zapytać, czy ktoś widział na własne oczy plany tej przebudowy i moze coś konkretnego powiedzieć? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabla 29.04.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Sąsiedzi z Polnej,czy ktoś z Was wie gdzie przebiega linia rozgraniczająca ulicę Polną w Dębe Wielkim? Ciekawa jestem czy możemy postawić ogrodzenie w granicy działki, która przebiega przy samej drodze za rowem, ale nie jestem pewna czy granica pokrywa się z linia rozgraniczającą ulicy? Mam wątpliwości, bo wszyscy sąsiedzi grodzą się przed rowem. Nie wiem czy to dlatego że tak musieliście, czy po prostu nie chcieliście mieć rowu na działce. Jak ktoś już ma jakieś doświadczenia to będę wdzięczna za informacje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 29.04.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Sąsiedzi z Polnej, czy ktoś z Was wie gdzie przebiega linia rozgraniczająca ulicę Polną w Dębe Wielkim? Ciekawa jestem czy możemy postawić ogrodzenie w granicy działki, która przebiega przy samej drodze za rowem, ale nie jestem pewna czy granica pokrywa się z linia rozgraniczającą ulicy? Mam wątpliwości, bo wszyscy sąsiedzi grodzą się przed rowem. Nie wiem czy to dlatego że tak musieliście, czy po prostu nie chcieliście mieć rowu na działce. Jak ktoś już ma jakieś doświadczenia to będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam A geodeta nie wyznaczył granic działki? U mnie wbił kołki - przed rowem (tj ulica, rów, działka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiochu 29.04.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Witam, Czy ktoś z Was interesował się bliżej plnowaną przebudową drogi krajowej A-2. ciach... Tak naprawdę to chyba sama gmina nie wie jak ma to wyglądać. Więcej można poczytać tutaj: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=47358&w=78106972 A "droga dla TIRów" to jakiś wymysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 29.04.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 No tak, z tego co widać, to zupełnie nie wiadomo jak to ma wyglądać w rzeczywistości.Gmina pisze o drogach serwisowych dwukierunkowych, inni mówią o jednokierunkowych...Gmina mówi o światłach, w projekcie podobno świateł nie ma...Ogólnie fajnie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.04.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 No tak, z tego co widać, to zupełnie nie wiadomo jak to ma wyglądać w rzeczywistości. Gmina pisze o drogach serwisowych dwukierunkowych, inni mówią o jednokierunkowych... Gmina mówi o światłach, w projekcie podobno świateł nie ma... Ogólnie fajnie... Ludzie z gminy powiedzą wszystko byle uspokoić mieszkańców. Jak zaczną realizować będzie już za późno na protesty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 29.04.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Czy ma ktoś na zbyciu niedrogą przyczepę kempingową która mogłaby posłużyć jako altanka na działce? Miejsce w którym można się przebrać lub schować przed deszczem. Jakiś Niewiadów- zapiekanka lub coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabla 30.04.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Sąsiedzi z Polnej, czy ktoś z Was wie gdzie przebiega linia rozgraniczająca ulicę Polną w Dębe Wielkim? Ciekawa jestem czy możemy postawić ogrodzenie w granicy działki, która przebiega przy samej drodze za rowem, ale nie jestem pewna czy granica pokrywa się z linia rozgraniczającą ulicy? Mam wątpliwości, bo wszyscy sąsiedzi grodzą się przed rowem. Nie wiem czy to dlatego że tak musieliście, czy po prostu nie chcieliście mieć rowu na działce. Jak ktoś już ma jakieś doświadczenia to będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam A geodeta nie wyznaczył granic działki? U mnie wbił kołki - przed rowem (tj ulica, rów, działka). No wytyczył, wytyczył i u mnie jest ulica granica i rów, ale ponoć zgodnie z prawem od strony ulicy to nie granica wytycza miejsce dla płotu a linia rozgraniczająca ulicę. No nic będę musiała jeszcze chyba przy kolejnej wizycie geodety go oto pomęczyć. Chyba powinien wiedzieć takie rzeczy:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 30.04.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Witam wszystkich, Widzę że większość pochodzi z okolic Debego. My mamy działkę w Mińsku Mazoweickim na zakończeniu ulicy Huberta 1400 m2. Poradźcie mi ... bo najgorsze jest rozpoczecie budowania. Jaki zrobić krok aby "maszyna zaczęła się kręcić"?. Jak na razie nie wiem czego dotknąć aby nie zrobić błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 30.04.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Witam wszystkich, Widzę że większość pochodzi z okolic Debego. My mamy działkę w Mińsku Mazoweickim na zakończeniu ulicy Huberta 1400 m2. Poradźcie mi ... bo najgorsze jest rozpoczecie budowania. Jaki zrobić krok aby "maszyna zaczęła się kręcić"?. Jak na razie nie wiem czego dotknąć aby nie zrobić błędu. Po sobie widzę, że podstawa, to baaardzo dobrze wszystko, co przyjdzie do głowy przemyśleć, czytać, rozmawiać i planować. Potem nie ma na to czasu, jak ruszy "maszyna". No chyba, że chcecie 10 lat budować Co chwila pytania: a to jak, a to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 30.04.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Oj, nie 10 lat budować to nie chcemy. Dziś Leszek jeździł po raz pierwszy do PWiK , ZEWT, Gazowni. Ja jestem w sekcji wyboru projektu na początku. Prawdopodobnie będzie to M49 z pracowni Muratora - "Złoty Brzeg". Oto Link http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=580 Jak na razie nie znaleźliśmy minusów. . I Chyba się zdecydujemy na ten dom. Jest on coprawda piętrowy ale nasza działka jest pochylona i nie bedzie się bardzo odznaczał na tle domów z poddaszem użytkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts