EwkaS 23.07.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Witam! w ubiegłym tygodniu kupilismy z mężem działkę w Dębe Wielkie przy ul. Polnej. Rozumiem, że mogę spotkać tu sąsiadów budowniczych Poczytałam trochę poprzednich postów i znalazłam kilka interesujących informacji: Polecany geodeta - p. Laskowski Polecany architekt - p. Winnik Czy ktoś może potwierdzić? Jakie są do nich namiary? Szukamy też kogoś, kto wykopie studnie głębinową. Kto pomoże? Będziemy budować dom w technologii drewnianej z komponentów, ktoś z Was też tak buduje? Pozdrawiam serdecznie - przyszli sasiedzi Ewa i Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cleodor12 23.07.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Witam! w ubiegłym tygodniu kupilismy z mężem działkę w Dębe Wielkie przy ul. Polnej. Rozumiem, że mogę spotkać tu sąsiadów budowniczych Poczytałam trochę poprzednich postów i znalazłam kilka interesujących informacji: Polecany geodeta - p. Laskowski Polecany architekt - p. Winnik Czy ktoś może potwierdzić? Jakie są do nich namiary? Szukamy też kogoś, kto wykopie studnie głębinową. Kto pomoże? Będziemy budować dom w technologii drewnianej z komponentów, ktoś z Was też tak buduje? Pozdrawiam serdecznie - przyszli sasiedzi Ewa i Robert Witajcie, namiary na studniarzy podam chwilkę "później" wiercili u nas studnie 2tyg.temu też w Dębem, pole przy Nadrzecznej. Będziemy stawiać dom z elementów gotowych pod koniec września. Z jaką firmą będziecie budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 23.07.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Winnik pracuje chyba jeszcze w gminie.Laskowski chyba ma biuro z boku gminy (jeszcze niedawno pracował z Winnikiem w jednym pokoju w gminie).Nam projektował p. Osipiak z Mińska, miał też "swojego" geodetę. Papierkologia trochę trwa. W tamtym tygodniu wiercili mi studnię (ekipa spod Siedlec, robili sporo studni w Dębem) zobaczę jak się wywiążą do końca, zostało im obudowanie, i wtedy będę mógł polecić lub nie. W której części Polnej się będziecie budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingama 23.07.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Polecam ekipe do wiercenia studni z Mińska Mazowieckiego. Pan Jan wiercił u mnie i u sąsiadów i jesteśmy zadowoleni póki co Kontakt przesyłam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 23.07.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 A cha, garaż zamawiałem w Cisiu czy innym Wielgolesie (zaraz za stacją w Cisiu).W sumie nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 23.07.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Winnik pracuje chyba jeszcze w gminie. Laskowski chyba ma biuro z boku gminy (jeszcze niedawno pracował z Winnikiem w jednym pokoju w gminie). Nam projektował p. Osipiak z Mińska, miał też "swojego" geodetę. Papierkologia trochę trwa. W tamtym tygodniu wiercili mi studnię (ekipa spod Siedlec, robili sporo studni w Dębem) zobaczę jak się wywiążą do końca, zostało im obudowanie, i wtedy będę mógł polecić lub nie. W której części Polnej się będziecie budować? Winnik zakończył swoją współpracę z gminą kilka mcy temu (no tylko współdzieli budynek). Ma biuro - wejście z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuszek 24.07.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Laskowski ma konczyc z końcem lipca i siedziec razem z Winnikiem przy gminie. Laskowski jest drogi i odstawia fuszerkę, z Winnikiem można sie dogadać i jak narazie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 24.07.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Laskowski ma konczyc z końcem lipca i siedziec razem z Winnikiem przy gminie. Laskowski jest drogi i odstawia fuszerkę, z Winnikiem można sie dogadać i jak narazie jest ok. Czy mozesz uzasadnic swoja opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 24.07.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Mogli mi się pomylić, siedzieli w jednym pokoju a ja bywałem tam prawie rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwkaS 24.07.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Witajcie o poranku! Dzięki za wszystkie informacje. Cleodor, chcemy budować z firmą Rustoall z Łomży. Byliśmy w Urzucie w wiosce modelowej i oni wydali się najbardziej sensowni. Nasz projekt to ten: http://szkielet.pl/projekty/?projekt=145 Czekamy właśnie na ich wycenę. Decyzja ostateczna jeszcze nie podjęta, więc jesli masz godną polecenia firmę to proszę podziel się informacją. Stare Lwisko, nasza działka znajduje się przy końcu ul. Polnej od strony ul. AK. A konkretnie, skręcając w Polną za trzecim domem będzie ślepa uliczka a przy niej 14 działek, przedostatnia po lewej to nasza Może jest tu jeszcze ktoś kto ma w tym miejscu działkę? Pozdrawiam, Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liseczek 24.07.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Witam Jestem całkowicie nowy na forum więc i pytanie jak od nowicjusza;) Zamierzam kupić projekt domu APIS 3. Widzę że projekt jest w miarę popularny. Chciałbym również zobaczyć wykonany projekt na włsne oczy. Jak rónież podyskutować z budowniczymi. Czy jest w grupie ktoś kto powyższy projekt buduje lub zbudował? Proszę o kontakt Liseczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuszek 24.07.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Essa, może to moje subiektywne odczucie. Miałam doczynienia z kilkoma geodetami a Laskowski wyznaczał mi dom. Wbił kołki tylko w rogi domu i wzial za to 400 złotych. Nie wyznaczył żadnych wew. ścian. Czy tak każdy robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 24.07.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Moi drodzy, szukałem dzisiaj dla majstra stali 3 do łączenia gotowych elementów zbrojenie fundamentów. Niestety pomimo moich usilnych prób nie udało mi się tego kupić (spr. Mińsk, Kowalczyk, Replin). Ktoś z Was orientuje się gdzie jest większy wybór stali? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka2 24.07.2008 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 a co sadzicie o skladzie Stal-jot w Stojadlach. kupowal tam ktos? jak na razie bloczki fundamentowe maja najtansze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olka7 24.07.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 pomózcie szukam studniarza, dajcie jakieś namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 24.07.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Polecam studniarza: kontakt przez mail:wierceniestudni Solidna i niedroga ekipa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 25.07.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Może w Stal-budzie na ul. Mleczarskiej zawsze tam biorą stal z mojej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 25.07.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Essa, może to moje subiektywne odczucie. Miałam doczynienia z kilkoma geodetami a Laskowski wyznaczał mi dom. Wbił kołki tylko w rogi domu i wzial za to 400 złotych. Nie wyznaczył żadnych wew. ścian. Czy tak każdy robi? Tak wyznaczają- wszystkie rogi na obrysie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 25.07.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Essa, może to moje subiektywne odczucie. Miałam doczynienia z kilkoma geodetami a Laskowski wyznaczał mi dom. Wbił kołki tylko w rogi domu i wzial za to 400 złotych. Nie wyznaczył żadnych wew. ścian. Czy tak każdy robi? Mysle, ze za wytyczenie prostego budynku jest jakis ryczalt. Co do ceny mozna dyskutowac, tylko po co? Nadzor budowlany bedzie Cie rozliczal z zewnetrznego obrysu budynku. Sciany wewnetrzne to juz indywidualna sprawa projektu, inwestora i kierbuda. Czy na blaszce do ciasta rysujesz sobie jak pozniej pokroisz tort? Zreszta czesto w trakcie budowy wprowadzane sa jakies zmiany i scian wewnetrznych tez one dotycza. Pan L. trzyma sie ustalonej ceny i ustalonego terminu spotkania na budowie, nie slyszalam tez o zadnej jego wpadce typu zle wytyczenie granicy dzialki. Takie rzeczy docenia sie, gdy juz sie troche pozna rod budowlancow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 27.07.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 a co sadzicie o skladzie Stal-jot w Stojadlach. kupowal tam ktos? jak na razie bloczki fundamentowe maja najtansze... Taniej możesz kupić w Jatne. Jednak w Stal-jot masz atest do każdej palety. W Jatne właściciel ręczy swoją pieczątką. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts