monia9 17.04.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Witam Wszystkich "sąsiadów" Zaczynamy budowę domu w Mińsku na osiedlu Borelowskiego. W weekend geodeta wytyczył nam już budynek i za ok. 2 tygodnie planujemy wystartować, a wszystko zależy od pogody, bo niestety w tej części miasta tereny są gliniaste i podmokłe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 17.04.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 I od razu mam pytanie - orientujecie się, ile kosztuje karczowanie pni? I znacie kogoś, kto to robi? Nam za 45 pniaków gościu zaśpiewał 4,5 tys czyli karpa - stówkę , zabił nas na miejscu. Jakie macie doświadczenia w tym zakresie? Czesc wszystkim Do karp proponuje poszukac kogos z caterpillarem lub z koparka. I to kogos lokalnego. Hehehe, jak sie zaczyna budowac to czlowiek nagle zaczyna bardzo dokladnie zwiedzac swoja okolice. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 18.04.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witajcie Czy macie może namiar na tani żwir w okolicy? Potrzebuję utwardzić sobie drogę dojazdową do działki. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.04.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witajcie Czy macie może namiar na tani żwir w okolicy? Potrzebuję utwardzić sobie drogę dojazdową do działki. Z góry dziękuję za pomoc. żwirem nie utwardzisz. Potrzebny ci tłuczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 18.04.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 No już po kilku telefonach udało mi się ustalić, że najtańszy i najlepszy będzie taki mielony beton lub kamień, ale czy to się tłuczeń nazywa to głowy nie dam bo różnie Ci "wywrotkarze" mówią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 18.04.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Czesc ) A czy jakies ceny w/w materialow juz macie? Jakie sa rozsadne ceny za wywrotke kruszywa? Poszukuje tez caterpillara w bliskiej okolicy Dębego????? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 19.04.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 No więc tak, drogę generalnie utwardza sąsiad, ja tylko mu tak z lekka pomagam. Załatwił on gruz na drogę za 250 zł. za wywrotkę, natomiast ten tłuczeń (czyli taki zmieniony beton, kamień) podobno kosztuje 340zł. ale to nie jest pewne bo się go podobno kiedyś pytał przy okazji więc nie wiadomo jak teraz. Godzina pracy koparki (i człowieka w środku ) kosztuje 90 zł. Nawiózł też trochę takiego brudnego żwiru - pospółka(?) ale nie wiem za ile. To tyle co wiem o cenach w okolicy. Jakby ktoś chciał to mogę polecić ten link poniżej gdzie są telefony do tych co przywożą. Są dosyć drodzy (ceny są sprzed jakichś 2 lat), ale nie wszyscy, np. tych dwóch ostatnich nie ceni za dużo, ale zaznaczam że wiem to tylko z teori przy poszukiwaniu żwiru i tego tłucznia, w praktyce żadnej wywrotki od żadnego z nich nie wziąłem. http://kucis.republika.pl/piach.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 19.04.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 hehehehe, widze nieosiagalny, ze jestes z moich sulejowkowskich okolic My kupowalismy pospolke po 350 zl za wywrotke u Zielonki - musze powiedziec, ze bylo bardzo szybko, terminowo i solidnie. Drugi dostawca nawalil nam z piachem, przywiozl moze 40-45% zapotrzebowania, a teraz jeszcze podwyzszyl cene za wywrotke (rzekomo wiekszym samochodem wozil!). Co radzicie, jak postapic w takiej sytuacji????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 19.04.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 hehehehe, widze nieosiagalny, ze jestes z moich sulejowkowskich okolic My kupowalismy pospolke po 350 zl za wywrotke u Zielonki - musze powiedziec, ze bylo bardzo szybko, terminowo i solidnie. Drugi dostawca nawalil nam z piachem, przywiozl moze 40-45% zapotrzebowania, a teraz jeszcze podwyzszyl cene za wywrotke (rzekomo wiekszym samochodem wozil!). Co radzicie, jak postapic w takiej sytuacji????? Ten link znalazłem na tym forum, natomiast sam jestem z Kałuszyna. Co do Twojego pytania to jeżeli nie ma tańszego dostawcy (pomimo późniejszej podwyżki) to weź od niego - business is business nie ma miejsca na emocje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 19.04.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 to nie takja od niego wzielam, umowilam sie na 380 zl; dopiero post factum, przy rozliczeniu zazadal 500 zl !!!! Analogicznie, bierzesz cos z polki w sklepie za 10 zl, a przy kasie ci nagle mowia, ze to jest zla cena i ze masz zaplacic 15 zl. Dlatego wszytsko we mnie sie buntuje, zeby mu zaplacic wiecej.W trakcie przywozenia ani slowa o podwyzce nie pisnal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 19.04.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 to nie tak ja od niego wzielam, umowilam sie na 380 zl; dopiero post factum, przy rozliczeniu zazadal 500 zl !!!! Analogicznie, bierzesz cos z polki w sklepie za 10 zl, a przy kasie ci nagle mowia, ze to jest zla cena i ze masz zaplacic 15 zl. Dlatego wszytsko we mnie sie buntuje, zeby mu zaplacic wiecej. W trakcie przywozenia ani slowa o podwyzce nie pisnal. To się z nim targuj - jak robi takie numery to niech cierpi. Wiadomo, że za 380 zł. już tego nie kupisz, ale ile ugrasz tyle będzie dla Ciebie, a jak mu się nie podoba to niech zabiera piach z powrotem (na pewno nie zabierze ). Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 20.04.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 to nie tak ja od niego wzielam, umowilam sie na 380 zl; dopiero post factum, przy rozliczeniu zazadal 500 zl !!!! Analogicznie, bierzesz cos z polki w sklepie za 10 zl, a przy kasie ci nagle mowia, ze to jest zla cena i ze masz zaplacic 15 zl. Dlatego wszytsko we mnie sie buntuje, zeby mu zaplacic wiecej. W trakcie przywozenia ani slowa o podwyzce nie pisnal. Nie odpuszczaj, umowa ustna też jest wiążąca, jak zgodził się na 380 to niech tyle bierze. Jak ty zatrudniłabyś się u pracodawcy na określoną płacę i na końcu miesiąca chciałabyś większą wypłatę, to co dostałabyś Pzdr, Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasu 20.04.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witam! Co prawda nie jestem właścicielką tego domku ale też mam dzialkę w pobliżu. Na razie stoi na niej wychodek nówka sztuka ale jak tylko bank da nam pieniądze, to ruszamy z budową. Pozdrawiam wszystkich z okolicy, mam nadzieję,że jak nas się trochę zbierze, to odpalimy jakieś ognisko integracyjne Zachciało mi się (w zeszły poniedziałek) zracać z poczty do domu drogą niedaleko oczyszczalni, czyli między innymi ulica Kościelną a później Batalionu Parasol. Uhhhh.... Dobrze, że jeśli chodzi o poruszanie się po mokradłach to niemal dorównuję łosiom... Tak wygląda ulica, o której rozmawialiśmy z Arkiem: http://www.bexlab.pl/foto/dom_mini/IMG_0879_droga.jpg Zdjęcie nie oddaje w pełni dramatyzmu sytuacji. Te rozjeżdżone koleiny sięgają do pół łydki. Pobocze wcale nie lepsze, całe rozmięknięte z powodu rozlewisk na łące... A tak przy okazji. Przyznawać się czyje to http://www.bexlab.pl/foto/dom_mini/IMG_0876_czyje.jpg Witajcie, I co nikt się nie przyznaje do tego domu? My budujemy się2-3 działki obok w kier. Kościelnej.... A droga w niedzielę wyglądała już troszkę lepiej Na szczęście taka pora, że się zaczyna osuszać. A co do tego domu na fotce, to szkoda, ze nikt się nie przyznaje. Myślałam, że poznam kolejnego sąsiada z okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.04.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Oooo... Widze coraz więcej sąsiadów z tamtych okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasu 20.04.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Mi jest z tego powodu bardzo miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 20.04.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 No widzę, widzę, że sąsiadów przybywa. Ja dziś znowu walczyłem z rana z drogą i już zaczyna ona wyglądać powoli. Ale zdjęcie wkleję jak zorganizuję wychodek na działkę. Swoją drogą to już wiem jaki jest dodatkowy koszt kupna działki z drogą dojazdową we własnym zakresie, nawet jak ma tylko 100m. długości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasu 20.04.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witam, czy ktoś z Państwa nie chciałby się tanio garaża blaszaka, baraku, stempli i innych przedmiotów, których już nie potrzebuje na budowie? Prosze o kontakt na adres mailowy. Szukam ofert z okolic Dębe Wielkie, Mińska Maz. Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 20.04.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 To wiem, gdzie ten wychodek. Przejeżdzałem w poniedziałek i zauważyłem, że przybyło "zabudowań" na odcinku: Stacja PKP-Kościelna Pzdr, Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 20.04.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witam, czy ktoś z Państwa nie chciałby się tanio garaża blaszaka, baraku, stempli i innych przedmiotów, których już nie potrzebuje na budowie? Prosze o kontakt na adres mailowy. Szukam ofert z okolic Dębe Wielkie, Mińska Maz. Serdecznie pozdrawiam Co do blaszaka - znalazłem nowe po ok. 1,5kpln i chyba w taki zainwestuję (potem też się przyda na grabki i inne akcesoria) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasu 20.04.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 A masz jakieś namiary? Ja raczej myślę o odsprzedaży, bo garaż będzie w domku, mam nadzieję, że grabki w nim schowam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts