Amelia 2 18.08.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Dobrze by było żeby w tym popiele nie było gwoździ..... Poszukuję starych płyt chodnikowych, mogą być i popękane bo panowie od telekomunikacji dokopując sie do kabla wywlekli glinę na wierzch nie pamiętając o zasadach sztuki budowlanej, że najpierw zdejmuje się humus i po zasypaniu dołu znów się go rozgarnia na wierzchu i teraz po deszczach się "jeździ"na butach po gliniastej mazi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 18.08.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Dobrze by było żeby w tym popiele nie było gwoździ..... Poszukuję starych płyt chodnikowych, mogą być i popękane bo panowie od telekomunikacji dokopując sie do kabla wywlekli glinę na wierzch nie pamiętając o zasadach sztuki budowlanej, że najpierw zdejmuje się humus i po zasypaniu dołu znów się go rozgarnia na wierzchu i teraz po deszczach się "jeździ"na butach po gliniastej mazi.... Proponuję zgłosić ten fakt do tych Panów z TP, powinni pozostawić drogę w nie gorszym stanie, niż była przed wykopami - to nakazuje prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 18.08.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 To było na mojej działce, nie na drodze bo - o czym nie wiedzialam- kabel tp idzie ok. 1,2 od granicy wzdłuż działki od strony drogi a żeby było śmieszniej architekt też przeoczył ten fakt i zaprojektował szambo dokładnie na kablu Urząd tez się nie dopatrzył i pozwolenie wydał, ciekawe czy w nadzorze zauważą? /jutro składam/. Ja nic nie mówię, bo jeszcze każą zrobić nowy projekt szamba i znów papierologia się przeciągnie... Tyle mojego co sobie popsioczę, przecież ziemi na długości 30m nie odwrócą humusem do góry, gliną na dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 18.08.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Dobrze by było żeby w tym popiele nie było gwoździ..... Poszukuję starych płyt chodnikowych, mogą być i popękane bo panowie od telekomunikacji dokopując sie do kabla wywlekli glinę na wierzch nie pamiętając o zasadach sztuki budowlanej, że najpierw zdejmuje się humus i po zasypaniu dołu znów się go rozgarnia na wierzchu i teraz po deszczach się "jeździ"na butach po gliniastej mazi.... Jak masz to rzuc sobie w to bloto palety po materialach budowlach - sposob polecany na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiochu 18.08.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Uwielbiam to wymyślanie różnych scenariuszy, żeby tylko wyjaśnić coś czego się nie widziało Nie. Nie wywiało go. Leży tam sobie wyjeżdżony w grunt. A fakt jest taki, że się nie kurzy. Koniec kropka. Kto nie chce nie musi wierzyć. Weź pod uwagę, że to jest tylko droga dojazdowa. Może jest na tyla krótka a Twoi rodzice do tego jeżdżą na tyle wolno, że kurz się nie unosi. Może jest tam taki teren, że popiół łatwo wiąże się z gruntem. Ale generalnie jest inaczej. Koniec kropka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 18.08.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Wiem jedno. Jakby mi ktoś przed dom na drogę wysypał popiół, powiesiłbym go za kołnierz przy tej drodze na drzewie. Dlatego ja też na drogę sypał nie będę, choćby mi ktoś nie wiem jak udowadniał, że z popiołu się nie kurzy. Poza tym jest popiół i popiół - wypalony w pył albo żużel. Jeśli żużel to rzeczywiście ma prawo wbić się w drogę i ją utwardzić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 18.08.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 A mi niestety wysypują i nie jest prostą rzeczą wytłumaczyć ludziom, że jest to uciążliwe A tak zupełnie w innym temacie: może polecicie jakiegoś fachowca od gładzi gipsowych - bardzo poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiochu 18.08.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Poza tym jest popiół i popiół - wypalony w pył albo żużel. Jeśli żużel to rzeczywiście ma prawo wbić się w drogę i ją utwardzić. Niestety, z żużlem też nie jest kolorowo: "Fachowo wykonana i utwardzona droga przy wykorzystaniu żużla spełnia większość funkcji, lecz szczególnie w okresie letnim uciążliwym zjawiskiem są tumany kurzu, unoszące się za każdym przejeżdżającym pojazdem. Przyczyną tego zjawiska są najdrobniejsze frakcje znajdujące się w żużlu, które w postaci pyłu, po przesuszeniu, podrywane są do góry." (cytat ze strony http://www.popiol.pl/nowosci.html?lang=pl&nr=30) Pozdrawiam i oby nam nie kurzyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 19.08.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 A ja mam drogę żwirówkę i też się kurzy, zwłaszcza gdy jakiś młodzian chce pokazać ile jego maszyna wyciąga.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 19.08.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Dziękuję Wam za wcześniejsze kontakty do ekip budowlanych. Niestety na chwilę obecną wszyscy mają zaklepane terminy. Ponawiam prośbę o kontakt do sprawdzonej ekipy budowlanej. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 19.08.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Jak masz to rzuc sobie w to bloto palety po materialach budowlach - sposob polecany na forum.[/quote] Sposób może dobry jak się ma palety, jeszcze się ich nie dorobiłam - budowa zaczyna się we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sowa113 19.08.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Poszukuję solidnego, rozsądnego cenowo wykonawcy ogrodzenia - pomurówka + siatka. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc w uzyskaniu kontaktu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 19.08.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Może "DRUT-POL" z Choszczówki przed Mińskiem tel. 025 758 65 73, komórka 0 600 811 144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 19.08.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Sposób może dobry jak się ma palety, jeszcze się ich nie dorobiłam - budowa zaczyna się we wrześniu. Chyba moge odstapic, chcesz???? Zobacze gdzie je mam i ile mam (kilkanascie pewnie bedzie) - teraz rzadko bywam na budowie, bo glownie latam za kafelkami i piekarnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.08.2008 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Weź pod uwagę, że to jest tylko droga dojazdowa. Może jest na tyla krótka a Twoi rodzice do tego jeżdżą na tyle wolno, że kurz się nie unosi. Może jest tam taki teren, że popiół łatwo wiąże się z gruntem. Ale generalnie jest inaczej. Koniec kropka Może, ale z drogi korzystają nie tylko moi rodzice. Również małolaty od sąsiadów zasuwające na skuterach. A najmądrzej jest nie generalizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiochu 20.08.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Może, ale z drogi korzystają nie tylko moi rodzice. Również małolaty od sąsiadów zasuwające na skuterach. A najmądrzej jest nie generalizować. Widzę, że lubisz mieć ostatnie zdanie. A do tego prezentujesz naszą typową cechę narodową - jesteś mądrzejsza od specjalistów. Ech... jak ja to lubię EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 20.08.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 moja dróżka na dzień dzisiejszy jest porośnięta trawą i bywa że muszę podjechać do mechanika żeby osłonkę tłumika naprawić . nasza gmina generalnie jest ok i jak przyjdzie co do czego to wspiera naprawę naszych fantastycznych dojazdów, uff ps. dzisiaj leją szlichty i ekipa jest do polecenia (wyglądają jak z matrixa, laserem ciach mach i do roboty, oby wszystkie ekipy takie były ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 20.08.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 przyjmę ziemię (= bez gliny) na podwyższenie działki....duuuużo ziemi .... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 20.08.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Również chciałbym się ,,dokleić'' do tematu przyjęcia ziemi (bez gliny) na podwyższenie działki. Miejscowość: Teresław - bliskie okolice Dębe Wielki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 21.08.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Może i ja dołączę się do grona niepoprawnych optymistów, którzy mają nadzieję że ktoś im odda dobrą ziemię a najlepiej jeszcze z przywozem i za dziękuję Kolonia Janów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts