gdela 19.05.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 U mnie całą hydraulikę robiła firma z Sokołowa. Obliczyli nam za całość z ich materiałem ( podłogówka, kaloryfery, piec z podajnikiem, rury do odkurzacza centralnego,bojler 150l). Wyszło całkiem tanio, tylko strasznie ciężko się z szefem umówić. Nasze pierwsze spotkanie na działce nastąpiło dopiero za trzecim razem. Mało tego- Jaśnie Pan nie raczył nawet zadzwonić, że nie przyjedzie bo coś mu wypadło, a potem też nie lepiej. Póki co, jeszcze nie skończyli, bo nie można się doprosić o podesłanie kogoś na dwa dni roboty raptem - a mija właśnie rok jak zaczęli. Ale z czystym sumieniem polecę pracownika tej firmy, który to odszedl od nich i zaczął działać na własną rękę. ,Witam, mamy już fundament. teraz czeka nas chudziak. I stąd moja prośba. Podzielcie się ze mną namiaramu na jakiegoś dobrego hydraulika no i będę wdzięczna za informacje o cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bermud 20.05.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Piszę "po prośbie" Nie mam pomysłu co zrobić z działka. Otóż właśnie ją grodzimy, budowę najwcześniej zaczniemy za rok-dwa. Teraz chciałabym na części zagospodarować ogród etc. I problem tego typu: tam z 10 lat nikt nic nie robił. Jest gigant trawa, przerośnięta co tworzy "kopce" 20-30 cm-trowe. I najlepiej byłoby przeorać to do "żywca".Ale ... rosną tam też drzewka-samosiejki, ale dość duże. I żal mi ich, zawsze to tak łyso nie jest. I teraz nie wiem- wyciąć je i orać ? - zostawić i ... ? Jakieś pomysły ? ( o tak to wygląda ) http://foto3.m.onet.pl/_m/763fa435577478f1446a989d23dc999b,10,19,0.jpg Póki co proponuję pozbyć się tylko tych drzewek które przeszkadzają i tych których ewidentnie nie chcemy. Trawę częściowo niestety wypadałoby skosić kosą spalinową i zgrabić a to co zostanie opryskać preparatem Roundup - wnika w chwasty i niszczy je od korzenia. Gdy Roundup zniszczy nam chwasty kopanie jest dziecinnie proste. Myślę,że to najtańsza i niezbyt pracochłonna opcja. Fakt,kilka dni trzeba poświęcić na pracę na działce,ale nawet dla zdrowia chyba warto Aha i przy płocie już proponuję sadzić iglaki bo małe są dużo tańsze,niech za darmo rosną już na własnej działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
momik997 22.05.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Szukałem i nie znalazłem , czy ktos może dac namiar na firmę która robi dobre blaszaki z naszego województwa?chodzi o wymiar 6x6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiochu 22.05.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Potrzebuję z przyczepkę żwiru do zmieszania betonu. Niestety, sam nie mam haka. Znacie firmę, która podjęłaby się tak niewielkiej dostawy? Ewentualnie która miałaby żwir workowany jeśli takie coś istnieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpudlo 23.05.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Chetnie sprzedam: - deski (szalunkowe calowki i grubsze), dl. od 1,5 do 6 m - blaszany garaz 3 x 5 mw stanie uzywanym, kupiony w zeszlym roku, odbior wlasny. -paleta czerwonej cegly Ceny na PW. wciaz aktualne Deski calowki - juz zmierzylem - 2 m3 Garaz - juz rozebrany, gotowy do odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 24.05.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witajcie,poszukuje kogos do kanalizacji bardzo pilne!!!! macie kogos do polecenia???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wutang 24.05.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 zobacz http://www.mjsanit.pl/ firma z Sulejówka pozdr.WU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 25.05.2009 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witajcie, poszukuje kogos do kanalizacji bardzo pilne!!!! macie kogos do polecenia???? cześć, ja polecam p. Ryszarda Walkowicza z Józefina tel. +48603881851 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 25.05.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Z jakich agencji ochrony korzystacie w okolicy Dębe Wielkie. Wiem, że na pewno jest Juwentus. Warto z nich korzystać, jakie macie doświadczenia? Możecie również polecić osobę do montażu systemu alarmowego? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwkaS 25.05.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Cześć, co myślicie na temat robienia drugiego stropu betonowego - pod skosami? W projekcie mamy tylko więźbę, wełnę i dachówkę, ale zastanawiamy się, czy nie zalewać tego drugiego stropu. Wszelkie opinie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 26.05.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Cześć, co myślicie na temat robienia drugiego stropu betonowego - pod skosami? W projekcie mamy tylko więźbę, wełnę i dachówkę, ale zastanawiamy się, czy nie zalewać tego drugiego stropu. Wszelkie opinie mile widziane Moim zdaniem nie ma to sensu techniczno - ekonomicznego. Ten beton nie stanowi żadengo istotnego wzmocnienia konstrukcji, a nie jest też izolacją cieplną. Ja bym sie skupił na starannym i solidnym ocepleniu poddasza (30 cm wełny). Myślę, że wyjdzie taniej i efektywniej. Życzę powodzenia i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwkaS 26.05.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Dzięki, Talbot.Czytałam w innym wątku, (http://forum.muratordom.pl/gont-bitumiczny-kto-z-was-kryl-dach-gonetem,t141677.htm?highlight=owens%20corning%20timberline%20presique), że na dachu masz gont, możesz napisać jak to wyszło cenowo - płyta OSB, (papa?), gont na m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 26.05.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Spotkał się ktoś z Was z możliwością negocjacji abonamentu dla nowego klienta w agancji ochrony mienia (dom jednorodzinny)? Wstępna rozmowa handlowca zakończyła się rozmową o abonamencie dla nowego klienta (na czas nieokreślony), który jest sporo tańszy niż startowe 70 PLN netto. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpudlo 26.05.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Ja negocjowalem i pan handlowiec zaproponowal mi 4 miesiace abonamentu za polowe ceny. Oni w ogole sa jacys tacy mocno elastyczni, nawet cene instalacji alarmowej sporo wynegocjowalem. pozdro,mp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 27.05.2009 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Dzięki, Talbot. Czytałam w innym wątku, (http://forum.muratordom.pl/gont-bitumiczny-kto-z-was-kryl-dach-gonetem,t141677.htm?highlight=owens%20corning%20timberline%20presique), że na dachu masz gont, możesz napisać jak to wyszło cenowo - płyta OSB, (papa?), gont na m2? Za płyty OSB, gont Katepal, rynny Marley, blachę na obróbki i robociznę krycia dachu ze wszystkimi pierdołami wyszło mi około 126 zł/m2. W tej cenie nie ma samego przybicia płyt OSB, bo to miałem w cenie wykonania stanu surowego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwkaS 27.05.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Dzięki jeszcze raz, Talbot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 27.05.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Czy są chętni do zrobienia ogrodzenia panelowego w naszej okolicy?Chcemy zrobić takie ogrodzenia u siebie, ale mam tylko 40 metrów do wykonania i nie pozwala to na jakieś lepsze upusty cenowe.Czy ktoś chciałby dokonać wspólnie większego zakupu? A moze ktoś ma sprawdzonego dostawce/wykonace takich ogrodzeń? Z górzy dziękuję i pozdrwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 28.05.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Mam jeszcze do sprzedania wełnę 10 cm i BARAKOWOZ i pilnie szukam ekipy do ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMarcin1719504949 29.05.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Witam, potrzebujemy pilnie gruz, czy ma ktoś może jakieś namiary ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b_kuleczka 29.05.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Witam, Pilnie poszukuję ekipy na dokończenie stanu surowego. Jeżeli możecie pomóc to pomóżcie ale tylko godnych polecenia - mam niemiłe doświadczenia i chciałabym uniknąć powtórki z rozrywki. Proszę o wiadomość na priva.Z góry bardzo, bardzo dziękuję! Pozdrawiam,Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts