Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

~ budujący w okolicach mińska mazowieckiego ~

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich, projekt kupiony http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=1260 teraz jestesmy na etapie wprowadzania zmian i zalatwiania pozwolenia na budowe, chcielibysmy na jesieni zalac fundamenty, ktos moze polecic jakiegos wykonawce i podac orientacyjny koszt "stanu zerowego"?

pozdrawiam

Zależy od domu, ceny za stan zerowy bez opłaty dla architekta to od 15 000 zł. do 25 000zł. Namiary na ekipę przesyłam na priva.

Witam wszystkich, projekt kupiony http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=1260 teraz jestesmy na etapie wprowadzania zmian i zalatwiania pozwolenia na budowe, chcielibysmy na jesieni zalac fundamenty, ktos moze polecic jakiegos wykonawce i podac orientacyjny koszt "stanu zerowego"?

pozdrawiam

Zależy od domu, ceny za stan zerowy bez opłaty dla architekta to od 15 000 zł. do 25 000zł. Namiary na ekipę przesyłam na priva.

Te 15000 to chyba jak samemu się duzo robi? U mnie za stan "0" wyszło ok. 30000 :o a oszczędzić można by było ew. tylko na obsypce jeśli miałby kto zrobić to ręcznie.

Zerowy czy surowy?

U nas w sezonie 2007, bylo 30 tys za stan surowy + wiezba + deskowanie osb + papa, ale bez fundamentow. Moze dlatego, ze kompleksowo.

Pozdrawiam i zycze duzo sily do budowania :-)

Chciałbym powiedzieć, że cenę 15 000 - 25 000 zł. podałem za koszt stanu zerowego, czyli fundamentów + ew. chudziaka. W tym jest koszt robocizny i materiałów.

W żadnym wypadku nie chodziło mi o koszt całego domu.

Szukam ekipy do tynków wewnętrznych cementowo-wapiennych.

Ktoś z szanownych grupowiczów może polecić solidną i niedrogą brygadę?

Pozdrawiam.

Mogę Ci polecić swoich. Tynkarz: 662 344 628. U mnie robili na listwach i podobało mi się, tyle że ja robiłem z piasku kwarcowego (szlichta) ale robią też gipsem. Tylko nie wiem jak z terminami.