Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWA GRUPA WROCLAW I OKOLICE zaczynamy 2008

Recommended Posts

Dokładnie - jak ja zalewałem ławy, to różnica była 10zł/m3 z tego co pamiętam. W ławach mam B25 - raz, ze mocniejszy a dwa, że szybciej schnie.

Pzdr

Różnica w cenie nie zmieniła się.

Niejednokrotnie forum mnie wyprowadziło na prostą. Dzięki.

Oczy troszkę bolą od wyszukiwania ale daje radę 8)

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam nową grupę! Mam nadzieje w najbliższym czasie do Was dołączę. Jak dobrze pójdzie to ruszymy latem.

Będziemy budować 50 km od Wrocławia w okolicach Twardogóry.

Powoli rozglądamy się za materiałami i właśnie w tej sprawie mam do Was pytanie.

Jakie hurtownie polecilibyście?

Oczywiście w okolicach Wrocławia i w moich stronach. Pewnie i tak nie minie mnie bieganie od sklepu do sklepu i porównywanie cen, ale najlepiej na początku zorientować się, gdzie warto zajrzeć, a co od razu sobie darować.

Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi i sugestie.

Witajcie,

potrzebuje Waszej rady i opinii. Rozważam zakup domu w stanie surowym z elewacją i ogrodzeniem, mediami tylko doprowadzonymi do domu. Co sądzicie o takim pomyśle? Czy ktos ma doświadczenia w podobnych działaniach? bardzo prosze o Wasze opinie.

Pozdrawiam serdecznie budowniczych :)

Hej. Ja swoje budowanie rozpocząłem od SSO - czyli ściany i dach + doprowadzenie mediów. Moim zdaniem dobre posunięcie jeżeli:

- odpowiada Ci lokalizacja

- odpowiada Ci projekt

- odpowiada Ci zastosowana technologia

- wykonanie na odpowiednim poziomie

Ale piszesz już o elewacji więc w grę wchodzi jeszcze względem mojego przypadku:

- zamontowane okna są dla Ciebie ok

- kolor elewacji jest ok

Witajcie,

potrzebuje Waszej rady i opinii. Rozważam zakup domu w stanie surowym z elewacją i ogrodzeniem, mediami tylko doprowadzonymi do domu. Co sądzicie o takim pomyśle? Czy ktos ma doświadczenia w podobnych działaniach? bardzo prosze o Wasze opinie.

Pozdrawiam serdecznie budowniczych :)

Czyżby Chrząstawa Wielka - tam znam chyba z 4 domki w takim stanie czekające na właściciela ;)

Jeszcze jedno pytanie tylko z innej beczki. Wiecie coś na temat firmy Mirola- bramy, rolety itp. Solidni są??? Potrzebuje rolet i jak narazie dali najlepszą cene. Tylko czy jakość idzie w parze z ceną.

A może znacie firme Norta z Gajowickiej. Proszę o opinie.

Nie wiem czy juz nie za pozno, ale ja kupowalam wszystkie rolety w Dlugolece firma Schweiker.

Bardzo jestem zadowolona. Ceny spoko.

A czy macie jakiegos dobrego tynkarza zewnetrzego i niedrogiego. Moj chce 70zl, ale przyjdzie dopiero w sierpniu :(

Czy tynkowal u kogos z Was pan Radek?

Oczywiscie, ze bez matarialow.

Byl u mnie pan Radek, polecany tutaj, ale nie wiem w koncu u kogo on tynkowal. Bierze 45zl.

Byl tylko zdziwiony, ze mam styropian pomiedzy ceglami, a nie na zewnatrz i myslal, ze ten dom jest bardzo stary i przerabiany :( Ale mi powiedzial.

Nikt juz naprawde tak nie buduje?

Nie wiem tylko jakie tynki, tzn. jaki rodzaj. Ten moj powiedzial, ze najpierw otynkuje normalnie, a po miesiacu jakims tam kolorowym, jaki sobie wybiore.

Czy moze zrobic to jeszcze w inny sposob?

Świątecznie tu !

z tej okazji 2 pytania :)

1.

są tu świeżo upiczeni ociepleniowcy ?

...jesli tak to podzielcie sie informacją gdzie w tej chwili można kupić najtaniej wełne i styropian na ocieplenia stropu i elewacji ?

2.

uzytkownicy gazu z butli - prosze o informację jak wychodzi u Was cenowo ta przyjemnosć na sezon i kto wam dostarcza gaz i dlaczego ;)

-jaki metraż domu,

-ile w tym czasie komikiem dogrzewane

-ile osob,

-ile waszym zdaniem procentowo idzie na na wodę a ile na ogrzewanie ???

pozdrówka !!

Ellaj

Nie wiem, dlaczego ktoś Ci wywalił taką cenę za tynki, myśmy właśnie skończyli tynkować 2 tygodnie temu i płaciliśmy 22 zł za m2 wraz z materiałem. Robił nam pan Radek z Oleśnicy, nie wiem tylko czy to ten sam ale robota jest zrobiona bardzo ładnie. Jeśli terzeba mogę wysłać namiary na priv.

1.

są tu świeżo upiczeni ociepleniowcy ?

...jesli tak to podzielcie sie informacją gdzie w tej chwili można kupić najtaniej wełne i styropian na ocieplenia stropu i elewacji ?

myśmy płacili 14 zeta za m2 za wełnę rockwool megarock 15, kupowaliśmy w hurtowni "Wodrol" na Kiełczowie

pozdrowienia

22 zł za tynki wewnetrzne to bardzo bardzo tanio. Jesli robota dobrze wykonana, to nie ma się nad czym zastanawiać. Ja płaciłam 28 z materiałem i to była w miarę normalna cena (listopad 2008 ). A tynków w domu jest kilkaset metrów.

Za tynk zewnętrzny będę płacić tez 15 zł za metr - to też cena z zeszłego roku.