GosiaIAdam 28.04.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Daro, dopiero teraz widzę że edytowałeś posta. Po to jest forum, by skłaniało do przemyśleń. I podejmowania decyzji samodzielnie. Przez porównywanie miałem bardziej na myśli Twoje słowa o "przypadkowych fachowcach", dla mnie takie stwierdzenie jest odbierane jako krytyka. A przy jednoczesnej reklamie było to już dla mnie porównaniem. Nevermind - dla potomnych zostaje dyskusja. Zwłaszcza że Ania dodała coś i przeciwko ekipie pana Obały. Oczywiście, nie żywię żadnej urazy - traktuj moją wypowiedź po prostu jako wypowiedź na forum. Nie odbieram tego osobiście, więc spox Pozdrawiam serdecznie - 15 min do końca pracy, dzień zaczyna robić się piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 28.04.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 no dobra to i ja sie wtrace. rodzicom parkiet debowy kladl Obala a w zasadzie jego ekipa. nie jest to mistrzostwo swiata. nam wydaje sie ze jest wylódkowany (...) Hej sąsiadko To zadam kilka pytań, bo też biorę dąb u niego. - w jakiej klasie Twoi rodzice wzięli drewno? - ile czasu leżakowało u nich przed montażem? - w jakim miesiącu był montaż, ile czasu po wylewkach ? - jaki rozmiar klepek? - czy łódkowanie zauważyliście od razu po ułożeniu czy dopiero po jakimś czasie ? - czy Twoi rodzice próbowali to reklamować ? faktycznie, powierzchnia robi wrażenie - u nas najwięcej będzie ok 40m2, bo u góry tam gdzie drzwi to chyba obowiązkowo będzie dylatacja, tak jak przy wylewkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 28.04.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Gosia lub Adam klasa chyba II, nie wiem ile lezakowalo o nich, klepki takie 500 na 70 grubosc 22mm, montaz w kwietniu gdzies po 4 miesiqacach od wylewek, wylodkowalo sie po jakims czasie i nie reklamowali tego. Tak jak mowie to moja subiektywna opinia ze jest wylodkowany, wiem ze u Dabel zrobil ladnie, u nas im sie nie udalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 28.04.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Gosia lub Adam klasa chyba II, nie wiem ile lezakowalo o nich, klepki takie 500 na 70 grubosc 22mm, montaz w kwietniu gdzies po 4 miesiqacach od wylewek, wylodkowalo sie po jakims czasie i nie reklamowali tego. Tak jak mowie to moja subiektywna opinia ze jest wylodkowany, wiem ze u Dabel zrobil ladnie, u nas im sie nie udalo. Może to kwestia ułożenia. Pan Obała nie współpracuje już z parkieciarzem, który kładł u Dabell. Twierdzi jednak, że obecni parkieciarze robią równie dobrze. Kto w takim razie kładł u Twoich rodziców? Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 28.04.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Trabi nie mam pojecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 28.04.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 a to ciekawe bo to podobno był najlepszy parkieciarz na dolnym slasku z tytulami miszczowskimi (ten u dabell) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 28.04.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Może to kwestia ułożenia. Pan Obała nie współpracuje już z parkieciarzem, który kładł u Dabell. Twierdzi jednak, że obecni parkieciarze robią równie dobrze. Heh, też pytałem o tę ekipę od dabell (w końcu w jej dzienniku znalazłem namiary). Reklama dźwignią handlu - nam powiedział, że obecna ekipa jest lepsza. No cóż - u nas będą kładli w maju, napiszę co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 28.04.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 a to ciekawe bo to podobno był najlepszy parkieciarz na dolnym slasku z tytulami miszczowskimi (ten u dabell) Ale mentalnie dość skomplikowany podobno ... z tonu wypowiedzi pana Obały wywnioskowałem, że nie dali sobie buziaka na pożegnanie Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 28.04.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 dzięki wszystkim za pomoc, pod przemyślenia, choć większą część z tego co wymienione posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 29.04.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 widziałam jego prace (tego od dabell) u kogoś innego i było naprawdę bardzo bardzo ładnie, także możliwe, ze niezgodność charakterów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 30.04.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 witojcie moi mili, mam pytanie. Zapewne było już poruszane, ale zanim dogrzebię się do tych wiadomości to mnie starość zastanie a ja raczej potrzebuję odpowiedzi zdecydowanie szybciej. Czy planując instalacje rekuperatora w domu potrzebuje mieć kominy, czy można je spokojnie usunąć z projektu? I na jakim etapie budowy mam zacząć interesować się instalacją tegoż ustrojstwa? Z góry dziękuję za podpowiedź Pozdrawiam, stały czytelnik i członek najnowszej grupy wrocławskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 30.04.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Witaj Albert, Sporo o rekuperatorach i GWC jest tutaj:http://forum.muratordom.pl/rekuperator,t2602-1560.htm Kominów nie rób w ogóle. Wlot powietrza z GWC warto zaplanować przed wylaniem chudziaka, żeby potem nie wykuwać dziury. Reszta instalacji po wykonaniu dachu, a przed innymi instalacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 30.04.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Albert, wiele by pisać o tym, ale: 1. GWC i przeloty w fundamentach zaplanuj od samego początku (dokładnie przemyśl, jaki rodzaj chcesz, bo to niebagatelna sprawa) – ja mam rurowy2. Przejścia przez strop i otwory przed ułożeniem teriwy (jeśli ten system wybierzesz)3. rozprowadzenie kabli do sterowania razem z elektryką przed tynkami4. unikaj ostrych kątów i zmian średnicy kanałów powietrza5. centralka to najważniejsza część układu i nie żałuj kasy (ja mam mieć Nikol - podstawowa zaleta mała zużycie prądu duży odzysk)6. Postaraj się zrobić z nad kuchenki osobny kanał nad dach, by nie zasysać tego tłustego zabrudzonego mocno powietrza do pozostałej części wentylacji7. Co do kominów z dodatkowym kanałem na wentylację grawitacyjną: komin od kominka mam bez kanału, komin od pieca z kanałem (na wszelki wielki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 30.04.2009 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Witam Was, czy robił ktoś z Was już ogrodzenie swojej działki. Ja chce ogrodzić siatka ocynkowana powleczona PCV i nie wiem z jakimi kosztami liczyć się w tym przypadku. Dziękuje za wszelka pomoc bądź informacje Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 01.05.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Witam Was, czy robił ktoś z Was już ogrodzenie swojej działki. Ja chce ogrodzić siatka ocynkowana powleczona PCV i nie wiem z jakimi kosztami liczyć się w tym przypadku. Dziękuje za wszelka pomoc bądź informacje Przemek Pomału też rozgryzam temat ogrodzenia Plecane na forum DEKO z Bralina mocno trzyma się 75PLN/mb (materiały+robocizna). Szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 01.05.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Pomału też rozgryzam temat ogrodzenia Plecane na forum DEKO z Bralina mocno trzyma się 75PLN/mb (materiały+robocizna). Szukam dalej WG cennika ze strony www, wszystko rozdają za darmo:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 01.05.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 A jak Plastmet z Trzebnicy?Kiedys mieli podobno po 90zl, moze teraz taniej.Tez mnie interesuje ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marc_osborne 07.05.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witam wszystkich Właśnie zabieramy się za wybór okien i drzwi do naszego domu. Polecono nam firmę Polokno z Ratowic. Mają oni tam dość ciekawą ofertę okien PVC firmy Kömerling. Czy ktoś ma doświadczenia z tą firmą lub oknami tego producenta? Bardzo prosił bym o opinię. Poza tym poszukuję dobrej oferty bramy garażowej segmentowej drewenianej. Może ktoś ma jekieś fajne namiary? Dziękuję z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 07.05.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witam wszystkich Właśnie zabieramy się za wybór okien i drzwi do naszego domu. Polecono nam firmę Polokno z Ratowic. Mają oni tam dość ciekawą ofertę okien PVC firmy Kömerling. Czy ktoś ma doświadczenia z tą firmą lub oknami tego producenta? Bardzo prosił bym o opinię. Poza tym poszukuję dobrej oferty bramy garażowej segmentowej drewenianej. Może ktoś ma jekieś fajne namiary? Dziękuję z góry. Mam okna z Ratowic, ale od Przybyłkiewicza i są ok (złoty dąb 2-stronny, profile SHUCO) - tel. 318 91 77 - zaproś gościa na wycenę i porównaj oferty Porządne bramy HORRMANN są w IRGA na Robotniczej - jest tam ciekawy rabat dla grupy wrocławskiej - rozmawiaj z Panią Marzeną Stasiak. Drewniane są okrutnie drogie - mam stalową ocieploną w okleinie złoty dąb i znajomi laicy przy pierwszej wizycie spytali czy drogie były te drewniane okna i brama Co do drzwi to najlepiej porozmawiać z Panem Sebastianem z IMPRO na Gwiaździstej we Wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 11.05.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Witam, czy mogę prosić osoby ze wschodniej części Wrocławia, o napisanie w których składach budowlanych (jakis namiar) zaopatrywały się w materiały budowlane typu pustaki itp.? Z góry thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts