Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWA GRUPA WROCLAW I OKOLICE zaczynamy 2008

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przez kilka miesięcy nic nie robiliśmy na budowie i trochę wyszłam z obiegu w kwestii cen robocizny .

Mam pytanie o ceny za ocieplenie poddasza w tym dwie warstwy wełny, płyty plus szpachlowanie - wszystko na gotowe do malowania.

Dostałam wycene 50 pl za m kw. To duzo, mało srednio. ????

A Może ktoś ma sprawdzone osoby do wykonczeniówki zwłaszcza z północnych terenów Wrocławia ??

Wszelkie namiary na sprawdzonych fachowców mile widziane !!

Pozdrawiam

dzisiaj rozmawiałam z jednym z polecanych fachowcow na forum, zawolal 40 zł m2 na gotowo. Moi sasiedzi w lutym placili 35 zł ale z ekipy sie byli zadowoleni, wiec 50 zł to chyba taka średnie cena...

Ja własnie tez szykuje sie do ocieplenia poddasza i szukam ekipy..

Dzieki za info. Warto chyba jeszcze poszukać.

Jak ktos ma namiary na sprawdzonych " wykończeniowców" to bardzo prosze !! Tereny na północ od Wrocławia.

suspenser ja tez ale dzisiaj tam jest jeden wielki plac gruzowni i budowy

Przypomniała mi się ich nazwa i namierzyłem dane w internecie.

Przenieśli się na Nyską:

"ZG" FIRMA HANDLOWA

Zbigniew Gawędzki

ul.Nyska 59-61

50-505 WROCŁAW

Tel. (0-71) 341-39-94

link:

http://www.zgfh.pl/index.php?p=1_3_Kontakt

Witam wszystkich

Właśnie zabieramy się za wybór okien i drzwi do naszego domu. Polecono nam firmę Polokno z Ratowic. Mają oni tam dość ciekawą ofertę okien PVC firmy Kömerling.

Czy ktoś ma doświadczenia z tą firmą lub oknami tego producenta? Bardzo prosił bym o opinię.

Poza tym poszukuję dobrej oferty bramy garażowej segmentowej drewenianej. Może ktoś ma jekieś fajne namiary?

Dziękuję z góry.

:)

Ja nie miałam szczęscia do firmy Polokno 2x wysyłałam wymiary okien do wyceny i cisza. Przybyłkiewicz wycenił mi w ciągu paru godzin i cenę dał super...

SUPERSEN brałeś od niego rolety jeśli tak to jaką mają jakość?

suspenser jestes nieoceniony ;)

mam szybkie pytanie do Was.

nie chce ktos z Was pełnej palety jakiejkowliek wełny rockwolla (oprocz fasadowej) - w bardzo dobrej cenie? sprawa jest bardzo pilna

a jakieś szczegóły można na priva prosić? poddasze będę robił za jakiś czas, ale dobra cena ,to dobra cena ;)

Witam wszystkich

Poza tym poszukuję dobrej oferty bramy garażowej segmentowej drewenianej. Może ktoś ma jekieś fajne namiary?

Dziękuję z góry.

:)

Porządne bramy HORRMANN są w IRGA na Robotniczej - jest tam ciekawy rabat dla grupy wrocławskiej - rozmawiaj z Panią Marzeną Stasiak.

Drewniane są okrutnie drogie - mam stalową ocieploną w okleinie złoty dąb i znajomi laicy przy pierwszej wizycie spytali czy drogie były te drewniane okna i brama :wink:

Co do drzwi to najlepiej porozmawiać z Panem Sebastianem z IMPRO na Gwiaździstej we Wrocławiu.

Bardzo dawno mnie tu nie było - wykończeniówka na budowie i w pracy

Czasami tylko podczytywałam grupę

Potwierdzam super rabat dla grupy wrocławskiej z muratora w Irdze u Pani Marzeny Stasiak tel. 601-303-101.

Właśnie wczoraj nam zamontowano - wszystko sprawnie, terminowo i w uzgodnonej cenie.

Otzymałam też rabat powołujac się na grupę u Pana SEbastiana Z iMPRO - przyznam miał do nas sporo cierpliwości i dużo doradził - wiem,że drzwi wewn. już są, ale nie mamy ich jeszcze zamontowanych - napiszę jak już będziemy po montażu.

Przy okazji - musimy zrobić meliorację na działce - czy macie może namiary na jakiś speców w tej dziedzinie ?

Jeszcze jedno - powiedzcie mi czy na przedpokoju na którym mam kafle robi się cokoliki na ścianie z kafli czy też lepiej zamontować listwy drewniane ?

potrzebuje namiar na deske tarasowa sosnowa impregnowana cisnieniowo w przystepnej cenie.

warunek deska musi byc ryflowana rownomiernie a nie tak jak tu: http://photos04.allegroimg.pl/photos/400x300/649/88/82/649888298

jezeli mozna to prosze na priv namia

Ja też jestem bardzo zainteresowana - z góry dzięki

Jeszcze jedno - powiedzcie mi czy na przedpokoju na którym mam kafle robi się cokoliki na ścianie z kafli czy też lepiej zamontować listwy drewniane ?

Ja mam listwy drewniane tzn. prawie wszędzie takie gotowe z Castoramy na Bielanach, a na niższym poziomie (korytarz przy kotłowni i garażu) listwy zrobili mi gratis moi stolarze od drzwi i schodów (bo zostało im trochę materiału, który dla mnie kupili).

Stolarze stwierdzili, że tam, gdzie będzie wilgoć trzeba dać drewniane bejcowane i lakierowane, bo te gotowce szybko się rozlecą.

Jeśli dobierzesz jakieś ładne plastikowe to będą najbezpieczniejsze (do moich paneli niestety żadne nie pasowały).