Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWA GRUPA WROCLAW I OKOLICE zaczynamy 2008

Recommended Posts

ekipa monterów , szybka sprawna, jedynie zostawili po sobie bałagan (folie, kartony i puszki po piankach).

Może Wam się trochę narażę - ale co tam - jestem na obcym podwórku :wink: Czy uważacie że ekipa montująca okna, czy też inne elementy powinna pozabierac po sobie wszelkie smieci? opakowania, kartony itp?

Sam jestem wykonawcą i czasem zastanawiam się czy tego wręcz nie nakazać - bo na ogól jesli klient poprosi to zabieramy, jesli nic nie powie.. zostają zebrane w worku - bo porozwalanych po całej budowie to nawet ja nie toleruję...

Kiedys pewna ekipa monterska powiedziala mi - opakowanie jest częścią towaru za który klient zapłacil.

ciekaw jestem Waszego zdania jako Inwestorow?

Wiesz co az rece opadaja (odnoscie ostatniego zdania). Moi pracownicy zawsze po sobie sprzataja. Jak nie to w leb i do miotly. Zawsze zostawia sie miejsce montazu takie jakie sie zastalo. Nie moze tak byc zeby ktos sprzatal po tobie.

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiesz co az rece opadaja (odnoscie ostatniego zdania). Moi pracownicy zawsze po sobie sprzataja. Jak nie to w leb i do miotly. Zawsze zostawia sie miejsce montazu takie jakie sie zastalo. Nie moze tak byc zeby ktos sprzatal po tobie.

Matador? Chcesz zabłysnąć jako spec od sprzątania?

Też dobra branża.

Pytam z ciekawości o skrajne oczekiwania Inwestorów. Nie biorę pod uwagę zapewnień konkurencji. Uważaj - kiedys trafisz tu na swojego Klienta u którego mogło nie byc tak idealnie i się będziesz wstydził...

A psychologia to moje niespełnione przeznaczenie :wink:

Matador? Chcesz zabłysnąć jako spec od sprzątania?

Też dobra branża.

Pytam z ciekawości o skrajne oczekiwania Inwestorów. Nie biorę pod uwagę zapewnień konkurencji. Uważaj - kiedys trafisz tu na swojego Klienta u którego mogło nie byc tak idealnie i się będziesz wstydził...

A psychologia to moje niespełnione przeznaczenie :wink:

pozostaje zawsze kwestia rozsądku. wiedomo,że nikt nie wymaga od budowlańców biegania z odkurzaczem i ściereczką.

śmieci z budowy wywiozę sam, ale jeśli folia wymieszana z kartonowymi narożnikami poleży sobie przez trzy dni na deszczu, w pobliżu górki z piaskiem ,to sprzątanie takiego bajzlu jest średnią przyjemnością.

Spad,

w pełni się z Tobą zgadzam. Masz zdrowe podejście.

Zdarzyło mi się kiedys, że na budowie - stan surowy - Klient (zupełnie w porządku facet) biegał z odkurzaczem i zbierał pył z wiertarki. Ale przyznaję - aż miło było tam jechać - nie było szans by wpaść w błoto czy zabrudzić się porozrzucanym wapnem.

A sprzątnąć.. wypada.

Zdarzyło mi się kiedys, że na budowie - stan surowy - Klient (zupełnie w porządku facet) biegał z odkurzaczem i zbierał pył z wiertarki.

Zdarzyło się że fachowiec z dobrej firmy przyjeżdża z odkurzaczem przemysłowym i nasadką odpylającą do np wiertarki i po sobie zostawi błysk... Sami przywieźli folie, taśmy do zabezpieczenia, worki do pozbierania śmieci etc. Niestety większość firm jeszcze nie dorosła do tego poziomu i nie ma co dyskutować czy powinni sprzątać - powinni i to wszystko do zera. Jaka jest rzeczywistość każdy z nas wie :roll:

Podobnie jak Artur K szukamy namiarów na:

Dobry wieczór,

Czy zna ktoś firmę zajmującą się się projektowaniem oraz realizacją oczyszczalni biologicznych z okolic Wrocławia (idealnie, Trzebnicy / Obornik Śl.) ?

Pozdrawiam.

tylko na południu Wrocławia. I pytanie do użytkowników szamba/oczyszczalni biologicznej - dlaczego tego typu wybór?

Z góry dziękuję za odpowiedzi. Jesteście skarbnicą wiedzy :)

Witam grupe weteranów, chcialabym się zapytać na co zwrócić uwagę przy negocjacjach z elektrykiem , czy z hydraulikiem. :-?

Witaj,

Elektryk - cena za punkt, za rozdzielnicę, odbiór instalacji.

Hydraulik - cena za punkt (dopytaj czy 1 punkt to wlot i wylot grzejnika, czy liczy to jako 2), cena montażu rozdzielnic, montażu całej kotłowni.

Witam grupe weteranów, chcialabym się zapytać na co zwrócić uwagę przy negocjacjach z elektrykiem , czy z hydraulikiem. :-?

Witaj,

Hydraulik - cena za punkt (dopytaj czy 1 punkt to wlot i wylot grzejnika, czy liczy to jako 2), cena montażu rozdzielnic, montażu całej kotłowni.

I zdefiniować co to oznacza punkt.

Trociu napisał:

SUSPENSER napisał:

BeaWroc napisał:

Witam grupe weteranów, chcialabym się zapytać na co zwrócić uwagę przy negocjacjach z elektrykiem , czy z hydraulikiem.

Witaj,

No właśnie a co powinna zawierać prawidłowa definicja punktu :-?

Trociu napisał:

SUSPENSER napisał:

BeaWroc napisał:

Witam grupe weteranów, chcialabym się zapytać na co zwrócić uwagę przy negocjacjach z elektrykiem , czy z hydraulikiem.

Witaj,

No właśnie a co powinna zawierać prawidłowa definicja punktu :-?

Ja miałem ryczałt i puściłem wodze fantazji potem jeśli chodzi o ilość punktów.

Witam, zamierzam rozpocząć budowę tej jesieni. Narazie zalatwiamy pozwolenie na budowę. szukam dobrej i sprawdzonej ekipy górali do wybudowania domu murowanego w okolicach Lubina a takze siatki tymczasowej używanej.

Pozdrawiam wszystkich :)

Dlaczego akurat górali - czyzbys budował coś w ich stylu regionalnym :wink:

Jeśli nie to szukaj najlepiej miejscowych ekip polecanych przez forumowiczów lub jakiegoś wiarygodnego mieszkańca miejscowości w której planujesz budować (ekipy zazwyczaj lubią kaszanić na wyjeździe, bo nie chcą mieć sąsiadów za wrogów i wiedzą, że łatwiej ich ścigać i pilnować gdy mieszkają w pobliżu).

Dobry wieczór,

Czy zna ktoś firmę zajmującą się się projektowaniem oraz realizacją oczyszczalni biologicznych z okolic Wrocławia (idealnie, Trzebnicy / Obornik Śl.) ?

Pozdrawiam.

tylko na południu Wrocławia. I pytanie do użytkowników szamba/oczyszczalni biologicznej - dlaczego tego typu wybór?

W Obornikach Śląskich mieści się firma Aquamatic:

el./faks: +48 71 310 98 12

tel.: +48 71 310 37 84

tel./faks: +48 71 310 37 85

tel. kom.: +48 695 944 838

[email protected]

http://www.aquamatic.com.pl

Mam od nich oczyszczalnię biologiczno-chemiczną.

To chyba tam będzie najbliżej co by zasięgnąć języka! Na ich stonie znajdziesz też sporo wiadomości ogólnych nt.

A co do wyboru. U mnie są idealne warunki pod oczyszczalnię. Własny staw przepływowy, grunt dobrze przepuszczalny, spadki terenu w odpowiednią stronę.

A życie bez emocji czy Pan Szambelan przyjedzie, czy też każe mi na siebie parę dni poczekać wydaje się łatwiejsze i... tańsze. Jak na razie używam to drugi rok i jest ok.

Witam,

Mam do sprzedania mocny agregat budowlany 5,2 kW.

Agregat byl kupionyw w czerwcu zeszlego roku i jest jeszcze na gwarancji do czerwca 2010. U nas sprawdzil sie bardzo dobrze- jego moc wystarczala na wszystkie urzadzenia ktore byly potrzebne na budowie; teraz mamy juz prad z sieci i jest on nam niepotrzebny.

Jezeli ktos jest zainteresowany to prosze o kontakt na priva lub tel. 606 978 660 (najlepiej po 17.00).

Pozdrawiam

Bartek

Dobry wieczór,

Pozdrawiam.

W Obornikach Śląskich mieści się firma Aquamatic:

el./faks: +48 71 310 98 12

tel.: +48 71 310 37 84

tel./faks: +48 71 310 37 85

tel. kom.: +48 695 944 838

[email protected]

http://www.aquamatic.com.pl

Mam od nich oczyszczalnię biologiczno-chemiczną.

To chyba tam będzie najbliżej co by zasięgnąć języka! Na ich stonie znajdziesz też sporo wiadomości ogólnych nt.

A co do wyboru. U mnie są idealne warunki pod oczyszczalnię. Własny staw przepływowy, grunt dobrze przepuszczalny, spadki terenu w odpowiednią stronę.

A życie bez emocji czy Pan Szambelan przyjedzie, czy też każe mi na siebie parę dni poczekać wydaje się łatwiejsze i... tańsze. Jak na razie używam to drugi rok i jest ok.

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Teraz tylko kwestia czy nasze "działkowe" warunki będą odpowiednie. Jeśli nie - no cóż pozostaje szambo :(