puzon7 03.08.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Witamy serdecznie chcielibyśmy dołączyć do waszej grupy,bowiem w kupie siła i właśnie jestesmy na etapie załatwiania spraw papierkowych a dokładnie potrzebny nam architekt do adaptacji gotowego projektu czy ktos poleciłby uczciwego architekta,pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 03.08.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 WITAMY SERDECZNIE CHCIELIBYŚMY DOŁĄCZYĆ DO WASZEJ GRUPY,BOWIEM W KUPIE SIŁA I WŁAŚNIE JESTESMY NA ETAPIE ZAŁATWIANIA SPRAW PAPIERKOWYCH A DOKŁADNIE POTRZEBNY NAM ARCHITEKT DO ADAPTACJI GOTOWEGO PROJEKTU CZY KTOS POLECIŁBY UCZCIWEGO ARCHITEKTA,POZDRAWIAMY To na początek rada - i dobrze ją zapamiętajcie - omijajcie szerokim łukiem panią Kamilę O.-H. - architekt z listy Misiów. Druga rada - wyłącz Caps Lock Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 06.08.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam,czy ma ktoś może namiary na szambo? Potrzebuje ok 10 m3 i szukam najtańszego w okolicy. Będę wdzięczna za wszelkie namiary. Ja jestem w trakcie szukania szamba 10m3 . Szambo z Radomia kosztuje 2900zł w tym transport i podłączenie. Nie trzeba zbierać sie w pare osób ponieważ robią transporty łączone. Natomiast szambo z kompleksową obsługa znalazłam za 5500zl Witam, chcę przestrzec wszystkich przed firmą SAŁEXPOL z okolic Radomia. Szambo betonowe 10m3 faktycznie nawet z transportem wychodzi znacznie taniej niż zamawiane w okolicach Wrocławia. Niestety, zamontowane u nas szambo już na drugi dzień miało popękane całe dno (wykop był dobrze przygotowany, a koparka na miejscu, by w razie potrzeby coś poprawić). Zaraz wysłaliśmy zdjęcia do firmy z żądaniem naprawy lub wymiany szmba. Szef firmy i jego pracownica (żona?) przez prawie 2 msc nas zwodzili przesuwając terminy(a to święta, popsuty samochód, nieobecnośc szefa itp.), aż w końcu przestali odbierać telefony od nas, o meilach nie wspomnę . Oficjalne pisma z odpowiednimi paragrafami również nie przyniosły rezultatu Naprawiliśmy szambo metodą gospodarczą, bo musimy sie juz przeprowadzic -wylanie nowego dna niestety zmniejszyło zbiornik. Teraz pozostaje mi jedynie sprawa sądowa, a jej wygranie, wg prawnikow, wcale nie musi być takie szybkie, łatwe i przyjemne. (pomijam fakt dojeżdżania na rozprawy do Radomia) Sorki, że tak sie rozpisałam Co sobie pomyślę o szambie to szlag mnie trafia! Mogę jedynie ostrzec innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 06.08.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam i pozdrawiam wszystkich budujących Tak dawno mnie tu nie było, ze większości nicków nie znam Mam nadzieję, ze po przeprowadzce będę wreszcie miała ciut wiecej czasu i nadrobie zaległości w lekturze forum - zapewne dowiem sie kilku przydatnych rzeczy (jak np ceny ogrodzeń i adresy) Obecnie miotam się między starym mieszkaniem i nowym domem. Nieprawdopodobne jak wiele rzeczy może zmieścić sie na przestrzeni 34 m2. Wyjmowanie, segregacja, pakowanie, przewożenie i rozpakowywanie (zwłaszcza jak nie ma jeszcze szaf i do końca skręconych mebli kuchennych) jest ... a zresztą każdy sie o tym przekonał lub przekona. Dodatkowo mieszkanie trzeba tez odświeżyć przed wynajęciem To tyle w dużym skrócie Pozdrawiam słonecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 06.08.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 ika_71 to mnie załamałaś bo nasze szambo ma pryjechać w przyszłym tygodniu właśnie z Radomia. Jak pisałam wcześniej warunki nie pozwalają na POŚ. Czy można jakoś sprawdzić szambo przed osadzeniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_monia 08.08.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 czy macie namiary na kogoś sprawdzonego od schodów wewnętrznych...w rozsądnej cenie. Ceny schodów są powalające. Może jakiś zakład stolarski...a nie od razu fabryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 08.08.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 lasche nie mam pojęcia czy można wcześniej sprawdzić szambo. Ja miałam przy osadzaniu swoich budowlańców i patrzyli na ręce tym od szamba, a mimo to... Z okolic Radomia pochodzi wiele firm, mam nadzieje że Twoja będzie solidna Sorki za późną odpowiedź, ale wir przeprowadzki wciąga, wsysa, wkręca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 08.08.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 A wystarczyło w Googlach wpisać ich nazwę - od razy wyświetla się: http://forum.muratordom.pl/ostrzegam-przed-pphu-salexpol-szamba,t58582.htm wyślijcie im e-maila z tymi postami i zapowiedźcie ogólnopolska akcję czarnego PR-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 12.08.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Daro_K faktycznie jakos nie trafiłam w googlach na to forum poza tym wszystkie posty (oprócz tych z 2005 r) zostały napisane jak ja już to cholerne szambo kupiłam - zamontowali je nam przed Wielkanocą, a najwcześniejszy post jest z końca kwietnia. Ale dzieki za wklejenie linku. To ostrzeżenie dla innych, a ja może znajdę kogoś kto wygrał z Sałexpolem lub spróbujemy razem powalczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 12.08.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Daro-K dzieki za wklejenie linka. SKutecznie wykorzystałam w korespondencji z ww firmą. Ostatecznie zrezygnowaliśmy a w uzasadnieniu wkleiłam ten link. A oto odpowiedz od firmy :" mamy również klientów bardzo zadowolonych z naszych usług jesteśmy zresztą jedną z największych firm produkujących takie elementy i mamy klientów z różnych rejonów Polski zbiorniki dostarczamy dużym firmą więc rezygnacja z tak małego zamówienia nie jest dla nas stratą państwa wybór". No i dokonaliśmy wyboru. Zamówiliśmy ostatecznie szambo z firmy Eko-motyl. Oglądnęłam każdy centymetr osobiście przed wyładowaniem Zobaczymy jak sprawdzi się w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.08.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 HejKtoś przymierza się do płytek? Patrzyłem na eplytki.pl i mają dość fajne ceny. Ale transport trochę dobija, w szczególności, ze ja potrzebuję jakieś 10m2.Więc mógłbym się podłączyć z kimś. Jacyś zainteresowani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 15.08.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Witam wszystkich Ponieważ w końcu udało mi się zdobyć na odwagę i zaciągnąć kredyt wstąpiłem oficjalnie w szeregi budujących Właśnie dobiegam do końca rozmów z potencjalnymi ekipami i muszę powiedzieć, że jestem niemile zaskoczony Kiedy poczytałem sobie listę płac wykonawców to spodziewałem się cen w granicach znacznie odbiegających od tych które usłyszałem. Nie wykluczam, że po prostu w okolicach Wrocławia panuje taka drożyzna, ale chciałbym to skonfrontować z osobami które już mają za sobą ten etap i budowały w tym samym rejonie co mój. Wyceny jakie usłyszałem za robociznę stanu SSO są następujące: 1. 61 tyś zł (brutto) 2. 59 tyś zł (brutto) (bez wykopów pod ławy fundamentowe) 3. 52,5 tyś (brutto) (bez dachówki) 4. 54 tyś (brutto) (bez wykopów, więźby i dachówki) dodatkowo mam wycenę na stan 0 z materiałem za ok. 43 tyś zł (brutto) (ze zdjęciem humusu, geodetą i całą resztą). Czy ceny które podałem wpisują się w trend panujący w naszej okolicy, czy też miałem pecha i trafiłem na te najdroższe? Możecie podzielić się swoimi doświadczeniami? Dom buduję prosty, typu "stodoła" ok. 206m2 pow. użytkowej, 134m2 pow. mieszkalnej w miarę podobny do projektu LMP 124 , ale bez podcieni i lukarny od strony ogrodu, czyli generalnie prostszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.08.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 hej Może małe info dla ludzi planujących szamba. Ogólnie braliśmy z okolic Radomia, bo wychodziło taniej. Nawet po jakieś 2,5 - 3 tyś za zbiornik 10m3. W okolicach Wro było to nawet dobre 5tyś. Ale tak sobie przeglądam ofertę betoniarni OłaBet i oni mają w ofercie 10m3 zbiorniki żelbetonowe po 3tyś netto. Może zaczyna się w okolicy robić normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 16.08.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Hej Ktoś przymierza się do płytek? Patrzyłem na eplytki.pl i mają dość fajne ceny. Ale transport trochę dobija, w szczególności, ze ja potrzebuję jakieś 10m2. Więc mógłbym się podłączyć z kimś. Jacyś zainteresowani? Podjedź do Cermax-u w Jelczu i pogadaj z właścicielem - gdy pokazałem mu ofertę plytki24.pl dał mi tą samą cenę na miejscu lub z niewielką dopłata z transportem (wziąłem sam, bo mam spore kombi i tylko 2 km) Meble łazienkowe Cersanit tez tam kupiłem w najlepszej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 16.08.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Hej Ktoś przymierza się do płytek? Patrzyłem na eplytki.pl i mają dość fajne ceny. Ale transport trochę dobija, w szczególności, ze ja potrzebuję jakieś 10m2. Więc mógłbym się podłączyć z kimś. Jacyś zainteresowani? Podjedź do Cermax-u w Jelczu i pogadaj z właścicielem - gdy pokazałem mu ofertę plytki24.pl dał mi tą samą cenę na miejscu lub z niewielką dopłata z transportem (wziąłem sam, bo mam spore kombi i tylko 2 km) Meble łazienkowe Cersanit tez tam kupiłem w najlepszej cenie.Dzięki za info. I tak miałem do niego podjechać, bo może uda mi się przez niego upłynnić kafle podłogowe, które zostały mi po łazience. Będę musiał się zebrać w sobie i kiedyś z rana się tam stawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 20.08.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Witam wszystkich Wyceny jakie usłyszałem za robociznę stanu SSO są następujące: 1. 61 tyś zł (brutto) 2. 59 tyś zł (brutto) (bez wykopów pod ławy fundamentowe) 3. 52,5 tyś (brutto) (bez dachówki) 4. 54 tyś (brutto) (bez wykopów, więźby i dachówki) Gdybym ja dostał taką wycenę to bym się załamał psychicznie:-) No chyba, że żyję w wielkiej niewiedzy - jak dla mnie, to ceny za SSO tego domku spokojnie zaczynają się od około 40k. W razie czego, niech mnie inni forumowicze poprawią! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goskai 20.08.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 ja za swoja stodole 230m2 (dom z poddaszem uzytkowym 180m2+ dwustanowiskowy garaz z kotlownia nad ktorym jest tarasik) placilam 48tys mury bez wiezby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamrw 21.08.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Witam wszystkich Wyceny jakie usłyszałem za robociznę stanu SSO są następujące: 1. 61 tyś zł (brutto) 2. 59 tyś zł (brutto) (bez wykopów pod ławy fundamentowe) 3. 52,5 tyś (brutto) (bez dachówki) 4. 54 tyś (brutto) (bez wykopów, więźby i dachówki) dodatkowo mam wycenę na stan 0 z materiałem za ok. 43 tyś zł (brutto) (ze zdjęciem humusu, geodetą i całą resztą). Dom buduję prosty, typu "stodoła" ok. 206m2 pow. użytkowej, 134m2 pow. mieszkalnej w miarę podobny do projektu Ja mam umówione ok. 33.000 zł za sso + ok. 14.000 zł za dach (ale nie wiem, czy nie poszukam innej ekipy do dachu) za dosyc prosty dom parter+poddasze ok. 300 m2 pow. całkowitej. Na razie zrobiony mam stan zero (za robociznę zapłaciłem ok. 10.000 zł) i w sumie nie jest źle. Warto co prawda chłopaków pilnować, ale generalnie nie narzekam. Jakby co, mogę dać chyba namiar. A co do stanu "0", to mnie kosztował ok. 75.000 zł, ale teren trudny, dosyc szerokie ławy, dużo piachu, sporo betonu, wymyślna izolacja pozioma itp., więc 43.000 zł wziąłbym w ciemno Zmieniając nieco temat - ktoś może wie, która hurtowania we Wro. lub okolicach byłaby w stanie zaoferować kominy systemowe Schiedla z rabatem 17-18% (lub więcej ) od cen katalogowych? pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 21.08.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Ja mam umówione ok. 33.000 zł za sso + ok. 14.000 zł za dach SSO to etap zakończony dachem z dachówką i oknami połaciowymi. Później jest SSZ czyli dodatkowo okna oraz drzwi zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamrw 21.08.2009 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Ja mam umówione ok. 33.000 zł za sso + ok. 14.000 zł za dach SSO to etap zakończony dachem z dachówką i oknami połaciowymi. Później jest SSZ czyli dodatkowo okna oraz drzwi zewnętrzne. A która norma tak te pojęcia definiuje? Bo w sumie dach też stanowi zamknięcie budynku, tyle tylko że od góry, nieprawdaż? Czyli z dachem już nie jest "otwarty", a "częściowo zamknięty"... Jednak, jeśli nie mam racji, to napiszę inaczej: Ja mam umówione za sso: ok. 33.000 zł bez dachu + ok. 14.000 zł za dach Teraz lepiej? pozd. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts