Miras 28.12.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Witam!,. Potrzebuję "świadectwo energetyczne", ale w przyzwoitej cenie. Przeglądałam "allegro" oraz forum Muratora. Ceny powalające. Cześć Danusia, nie wiem czy już znalazłaś szpeca od charakterystyki energewtycznej, ale jeśli nie to spróbuj pod tym numerem: 601922905 Gość jest z Oławy. Niestety nie wiem jak się ceni. Ale możesz go sprawdzić Jak już dowiesz się ile to daj znać ... może pomogę Ci jeszcze zbić cenę. Kiedyś graliśmy razem w piłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 28.12.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Po tym widać jak bzdurne są wyniki końcowe - kto wie kiedy Związek Socjalistycznych Republik ... tzn. UE z bandą ekoterrorystów wprowadzą nam podatek od emisji CO2 uzależniony od EP Wystarczy że wmawiają (i to skutecznie) że mamy ocieplenie klimatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 29.12.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Po tym widać jak bzdurne są wyniki końcowe - kto wie kiedy Związek Socjalistycznych Republik ... tzn. UE z bandą ekoterrorystów wprowadzą nam podatek od emisji CO2 uzależniony od EP Wystarczy że wmawiają (i to skutecznie) że mamy ocieplenie klimatu Ocieplenie może mamy, ale wmawiają, że spowodował je człowiek i musimy za to bulić jakimś cwaniakom - zresztą zobaczcie sami co o tym mówią fachowcy: http://www.youtube.com/watch?v=kd0W5AfR2Lg http://www.youtube.com/watch?v=Q9qe1_F5loE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 29.12.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Ocieplenie może mamy, ale wmawiają, że spowodował je człowiek i musimy za to bulić jakimś cwaniakom albo i nie mamy http://www.polityka.pl/nauka/251186,1,idzie-zimno.read a to już bardziej luźno: http://www.eioba.pl/a102199/ocieplenie_klimatu_mit_obalony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danusieńka 29.12.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Dzięki za tak szybką reakcję na moje pytanie. Otóż znalazłam na "Allegro" Panią za 200,- zł. Jak będę miała świadectwo to się odezwę.Natomiast gdyby ktoś potrzebował kominiarza to mam za 250,-zł. /zapłaciłam przed świętami/ Pan Andrzej Urbanowicz, tel.601 311 607. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 29.12.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Natomiast gdyby ktoś potrzebował kominiarza to mam za 250,-zł. /zapłaciłam przed świętami/ Pan Andrzej Urbanowicz, tel.601 311 607. Chyba jesteśmy na tym samym etapie Dzisiaj miałem wizytę kominiarza, pooglądał piec, zetkę, posprawdzał drożność, wdrapał się na komin, oglądał nawet kolor sadzy, a był prawidłowy brunatny. Skasował 200zł i polecał się na przyszłość. Chętnym wysyłam namiar na PW. Jutro dzwonię o certyfikat i będzie komplecik do odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 30.12.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 A ja dostałem świadectwo na gwiazdkę A gwiazdka mnie tak chytrze podpytywała wcześniej, że niespodzianka była na 100% Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 30.12.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 o proszę to jeszcze taniej niż 200zl;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 03.01.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Natomiast gdyby ktoś potrzebował kominiarza to mam za 250,-zł. /zapłaciłam przed świętami/ Pan Andrzej Urbanowicz, tel.601 311 607. Chyba jesteśmy na tym samym etapie Dzisiaj miałem wizytę kominiarza, pooglądał piec, zetkę, posprawdzał drożność, wdrapał się na komin, oglądał nawet kolor sadzy, a był prawidłowy brunatny. Skasował 200zł i polecał się na przyszłość. Chętnym wysyłam namiar na PW. Jutro dzwonię o certyfikat i będzie komplecik do odbioru To ja bardzo poprosze o namiar na tego kominarza!!! Mam nadzieje,ze jezdzi w rozne czesci masta i okolice tez PS. my tez jestesmy na podobnym etapie,zdaje sie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 03.01.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 To ja bardzo poprosze o namiar na tego kominarza!!! Mam nadzieje,ze jezdzi w rozne czesci masta i okolice tez PS. my tez jestesmy na podobnym etapie,zdaje sie Pozdrawiam wysłałem na PW Przy odbiorach? To na 100% podobny etap Muszę szybko skończyć kompletować papiery i zrobić odbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 03.01.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 To ja bardzo poprosze o namiar na tego kominarza!!! Mam nadzieje,ze jezdzi w rozne czesci masta i okolice tez PS. my tez jestesmy na podobnym etapie,zdaje sie Pozdrawiam wysłałem na PW Przy odbiorach? To na 100% podobny etap Muszę szybko skończyć kompletować papiery i zrobić odbiór, dopłacanie energetyce 70zł/m-c za nic powoli zaczyna wkurzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 04.01.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Wielkie dzieki za namiar Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba76 10.01.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Natomiast gdyby ktoś potrzebował kominiarza to mam za 250,-zł. /zapłaciłam przed świętami/ Pan Andrzej Urbanowicz, tel.601 311 607. Chyba jesteśmy na tym samym etapie Dzisiaj miałem wizytę kominiarza, pooglądał piec, zetkę, posprawdzał drożność, wdrapał się na komin, oglądał nawet kolor sadzy, a był prawidłowy brunatny. Skasował 200zł i polecał się na przyszłość. Chętnym wysyłam namiar na PW. Jutro dzwonię o certyfikat i będzie komplecik do odbioru To ja bardzo poprosze o namiar na tego kominarza!!! Mam nadzieje,ze jezdzi w rozne czesci masta i okolice tez PS. my tez jestesmy na podobnym etapie,zdaje sie Pozdrawiam TMK/MichAsiek Mogę też prosić o taki namiar na kominiarza? Ja co prawda dopiero zaczynam wykończeniówkę, ale namiary zbieram - żeby potem do tego samego tematu nie wracać. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.01.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 TMK/MichAsiek Mogę też prosić o taki namiar na kominiarza? Wysłałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba76 10.01.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 TMK/MichAsiek Mogę też prosić o taki namiar na kominiarza? Wysłałem Dostałem wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 12.01.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Szukam użytkowników gazu z butli Bałtyk Gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry1982 24.01.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Witam wszystkich, Planujemy budowę domu, projekt to Szecherezada 2G z pracowni dominanta: http://www.dominanta.pl/oferta/Szeherezada_2G.html w domu oczywiście znajdzie się kilka przeróbek. Salon, Kuchnia i wejście będzie usytuowane od strony południowej. Z powodu problemów z wjazdem od tej strony (droga powiatowa) garaż zostanie obrócony o 90 stopni i wjazd do niego będzie od strony wschodniej. Pomieszczenia obok garażu zostaną powiększone, tak żeby w kotłowni nie było problemu z poruszaniem się a w drugim pomieszczeniu zmieściło się jak najwięcej gratów. Budować będziemy z Ytonga 36 + 10 styropianu, choć po ostatnich artykułach z muratora i rozmowie ze znajomym zastanawiam się nad min. 15 cm styropianu. budować będziemy w miejscowości Kilianów wizawi Kątów Wrocławskich przez autostradę. Ponieważ nie ma tam gazociągu planowane ogrzewanie to Gaz z Butli (liczy się dla nas komfort) - do tego kaloryfery i podłogówka w łazienkach, kuchni, i korytarzu. Instalacja nad którą się mocno zastanawiam to rekuperator. Nie wiem czy odrazu kłaść GWC czy tylko zostawić rurę do późniejszego montażu (wiadomo koszty). Proszę o jakieś porady, z usługi jakich firm korzystaliście, jak się Wam to sprawdza jakie koszty energii itp. Napewno będziemy mieli kominek. Tu też powstaje pytanie czy tylko sam kominek, czy pchać się w kominek z płaszczem wodnym czy DGP. Będę wdzięczny za każdą cenną uwagę i poradę. Jeśli byłoby to możliwe to odwiedziłbym osobę, która posiada te instalacje u siebie i korzysta z nich już jakiś okres czasu i potrafi powiedzieć konkretne rzeczy na temat tych instalacji. Nie szukam ludzi, którzy mają to u siebie i mimo wad tych instalacji będą je zachwalać, bo zamontowali je u siebie. Z góry dziękuję za jakiekolwiek sugestie i porady z waszej strony. PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 25.01.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Budować będziemy z Ytonga 36 + 10 styropianu, choć po ostatnich artykułach z muratora i rozmowie ze znajomym zastanawiam się nad min. 15 cm styropianu. budować będziemy w miejscowości Kilianów wizawi Kątów Wrocławskich przez autostradę. Ponieważ nie ma tam gazociągu planowane ogrzewanie to Gaz z Butli (liczy się dla nas komfort) - do tego kaloryfery i podłogówka w łazienkach, kuchni, i korytarzu. Instalacja nad którą się mocno zastanawiam to rekuperator. Nie wiem czy odrazu kłaść GWC czy tylko zostawić rurę do późniejszego montażu (wiadomo koszty). Proszę o jakieś porady, z usługi jakich firm korzystaliście, jak się Wam to sprawdza jakie koszty energii itp. Napewno będziemy mieli kominek. Tu też powstaje pytanie czy tylko sam kominek, czy pchać się w kominek z płaszczem wodnym czy DGP. Łukasz Ja mam 15 cm styro na Poromurze 25 cm i jest ok - przed wyborem czytałem w internecie jak opór stawia taka ściana przy wzroście grubości ocieplenia i powyżej 15 cm wzrastał nieznacznie, a okna były coraz głębiej i parapety coraz większe. Grzanie gazem z butli jest w eksploatacji droższe niż prądem w taryfie nocnej - np. wytworzenie 20 tys kWh przy Propan – Gaspol 48MJ/kg kosztuje 6158 zł, olej opałowy 5287 zł, w G12 5230 zł, a np. przy ekogroszku 2505 zł - no ale Twój wybór. Mam centralę wentylacyjną Nikol (po przejrzeniu praktycznie wszystkich dostępnych świadomie ją wybrałem i po 1,5 roku używania podtrzymuję swoją decyzję), podobną (większą) ma Daro_k - montowała niedawno wszystko u niego ta sama firma co u mnie, więc jego spytaj czy nadal można ich polecić. Oczywiście można kupić tańszą , ale nie będzie miała odpowiednich parametrów, a droższe poza wybajerzonymi obudowami nie są w niczym lepsze (taniej można nawet zrobić samemu, ale z tego co widzę w odpowiednim wątku sporo z tym pracy i zachodu, a i efekt niepewny). GWC najlepiej od razu (inaczej potem są spore wykopy na działce gdy już się chce mieć porządek) - naprawdę może być tani i sprawny - np. mnie kosztował 3,5 tys zł (wykonany przez firmę went-bud z Wrocławia). Sprawdza się tak, że w domu jest ciepło i zawsze przewietrzone Bilansu kosztów nie robiłem, więc nie wiem czy się zwraca (koszt odzyskanej energii - koszt prądu, filtrów oraz inwestycji), ale działa jak obiecywali i sprawność ma jak w opisie (mierzyłem temp. na we i wy). Ja kominka celowo nie robiłem, bo nie chciałoby mi się brudzić, rozpalać, rąbać drewna, sprzątać itp. - jeśli planujesz tak drogi opał jak gaz płynny to oznacza, że stać Cię na droższe ogrzewanie, więc pewnie nie będzie Ci się chciało napracować codziennie przy kominku i będziesz go używał "rekreacyjnie", więc wg mnie szkoda pieniędzy na DGP czy płaszcz wodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa_R 03.02.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 TMK/MichAsiek Mogę też prosić o taki namiar na kominiarza? Wysłałem Czy ja też mogę prosić o namiarek na kominiarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 03.02.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 TMK/MichAsiek Mogę też prosić o taki namiar na kominiarza? Wysłałem Czy ja też mogę prosić o namiarek na kominiarza Mirosław Guździał 503-639-516 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts