Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWA GRUPA WROCLAW I OKOLICE zaczynamy 2008

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mam podobno dobra ekipe od tynków, w sobote bedziemy sie z nimi na budowie dogadywac, z wstepnych rozmow biora 13-14/m2 a z robocizna 20-23 pln/m2,

czy to drogo???

To zależy jakie tynki będziesz miała...nasz tynkarz za cementowo-wapienne bierze 24-28/m2 oczywiście w tym robocizna i materiał

Dziewczyny to ja proszę o namiary na tynkarzy

Ja robiłem u Pani z aukcji 859520971 - przyjeżdża na miejsce, pożycza projekt do obliczeń, robi fotki i po paru dniach osobiście odbieramy we Wrocku płacąc przy odbiorze. To tylko świstek, więc polecam. Tę Panią polecał o ile kojarzę także Trociu tutaj na grupie wrocławskiej, więc ja tylko potwierdzam namiar.

dzieki za namiary

moja budowa powli zbliza sie do konca

pora na zbieranie papierkow

milego dnia

Witam,

Przy okazji, gdzie zaopatrywać się w materiał na więźbę?

Zamawiałam w tartaku w Chrząstawie Małej [GJS , bracia Galińscy, tel. 603882084]. Objechałam osobiście wszystkie tartaki tam w okolicy i Ci mnie najbardziej przekonali. Cieśla pochwalił, mówił, że nigdy nie było problemów z drzewem od nich. W poniedziałek mają mi przywieźć na budowę, wczoraj oglądałam na placu w tartaku - wygląda porządnie.

• 2 weeks później...

Witam serdecznie

Czy może ktoś z szanownych Forumowiczów używa przydomowej oczyszczalni biologicznej? A może ktoś załatwiał formalności w Wiszni małej lub/i Trzebnicy? Od czego zacząć? jaka jest szansa odprowadzania oczyszczonej wody do przydrożnego rowu? (operat wodnoprawny, pozwolenie wodnoprawne?) Czy jest z tym sporo załatwiania? A jakiej firmy oczyszczalnie macie? Wiem, że POLIPLAST produkuje takie, ale czy są dobre? Bardzo prosze o komentarze i Waszą radę.

Mozliwe odpowiedzi na priv, mogę nawet podjechać i spokojnie pogadać....

Będe bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

wumar/Wrocław

Witam wszystkich!

buduje z deweloperem bliźniaka, jestem na etapie planowania wykończeniówki

szukam sprawdzonych namiarów na:

firmę w której można kupić wkład (raczej Jotul lub Supra - ale jak najtaniej) i zrobić obudowę kominka (pod DGP na które mamy już wykonawcę - łącznie z rekuperacją)

parkieciarza - deski i parkiet, materiał i montaż

kafelkarza - może być drogi byle robił pięknie :)

stolarza - drzwi wewnętrzne, nakładki na schody, parapety wewnętrzne

kuchnie z drewna - ale w dobrej cenie, bo już robiliśmy przymiarki i różnice idą w kilkanaście tysięcy :/

malarza - będzie kilkaset m2 do pomalowania :)

będę bardzo wdzięczny za podzielenie się wiedzą

pzdr

makalu

Szanowna grupo, szukam dobrej firmy do zaprojektowania i zainstalowania instalacji do mechanicznej wymiany ciepła (rekuperatory). Próbowałem skorzystać z tutejszej wyszukiwarki żeby znaleźć ten temat bo sądzę że był poruszany, ale niestety chyba jestem za głupi bo nic nie znalazło :-/

Pomóżcie please i powiedzcie gdzie mam szukać bądź podajcie jakieś namiary.

Z góry dzięki za pomoc

Szanowna grupo, szukam dobrej firmy do zaprojektowania i zainstalowania instalacji do mechanicznej wymiany ciepła (rekuperatory).

Projekt robiła nam firma Intelplast z ul. Robotniczej. Ze współpracy z projektantem jesteśmy jak najbardziej zadowoleni, teraz czekamy na wykonanie instalacji - na razie negocjujemy cenę i warunki :)

Z serii szukających: szukam projektanta od gazu [sieć wewn. od skrzynki w płocie stawianej przez gazownie do domu] - takiego żeby załatwił kompleksowo z pozwoleniem na budowę włącznie.

claris - ja zleciłem to firmie ETKA w oławie

http://www.etka.pl/

właściciel dosyć sensowny, kasy nie zdziera a i czasowo jakoś się wyrabiają.