cherry 20.02.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 20.02.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 20.02.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Wezwana do tablicy odpowiadam, mam dwa blaszaki do sprzedania (Szymanów)zajmuje sie tym moj maz Dawid 601-676-573 w moim dzienniku sa jakies fotki ale moge doslac maile ze zdjeciami baraków, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.02.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Je się uparłem na jednowarstwową scianę Mam nadzieję, że masz świadomość, iż przy ścianach jednowarstowwych trzeba dbać o dokładność kładzenia. Mimo że porotherm jest na p+w, to niekiedy na tych łączeniach wieje. Ja właśnie jestem na etapie zaklejania wszelkich pionowych łączeń. Wystarczy lekka niedokładność na połączeniu - zbyt luźne położenie - i już w środku potrafi wiać. A tak sobie pozaklejam i powinno być trochę lepiej. Potem jak przyjdzie jeszcze na to ocieplenie, to już będzie lepiej. Ale póki co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 20.02.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Mam nadzieję, że masz świadomość, iż przy ścianach jednowarstowwych trzeba dbać o dokładność kładzenia. Mimo że porotherm jest na p+w, to niekiedy na tych łączeniach wieje. Ja właśnie jestem na etapie zaklejania wszelkich pionowych łączeń. Wystarczy lekka niedokładność na połączeniu - zbyt luźne położenie - i już w środku potrafi wiać. A tak sobie pozaklejam i powinno być trochę lepiej. Potem jak przyjdzie jeszcze na to ocieplenie, to już będzie lepiej. Ale póki co. Zgadza się, dlatego skłaniałem się do Ytonga gdzie warstwa kleju ma jakieś 2mm, ale tu pojawia się problem naprawdę dobrej ekipy. Co do Porothermu, to jeszcze nie wiem. Natomiast dom z ociepleniem... ja na bank nie zdecydował bym się na styropian. Jak już to wełna, a przy wełnie to koszta szybują w górę dość znacznie. Na razie mój projekt ma oblukać inna ekipa i zobaczymy co zaproponują. Ja ogólnie jestem człek układny i jak ktoś mnie przekona rzeczowymi argumentami to możliwe, że zbuduje z materiału którego nawet nie brałem pod uwagę. Zazdroszczę tym osobom, które mają już ustaloną ekipę i kwotę... też bym chciał już skupić sie na szukaniu konkretnych materiałów. Jak tak dalej pójdzie to zacznę budowę gdy ceny dostaną szału:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 20.02.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 a u mnie wszytko nabralo tempa na sobote mam umowiona geodete i musze przygotowac dla niej paliki deski do wyznaczenia granic budynku czy u was tez tak bylo??? gdzie ja mam to teraz kupic hmmm chyba do tartaku musze podjechac czy to dobry pomysl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marc_osborne 20.02.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Czy ktoś orientuje się jake są obecnie ceny betonu? Na ławy potrzebuję 13 m3... Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marc_osborne 20.02.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Jeszcze parę spraw wpadło mi do głowy, jak przeczytałem porzednie posty: geolog - 3 odwiery, ok. 500 zł, (jeśli teren jest na prawdę pewny, to może i nie warto, ale mnie te badania uspokoiły; potem w rozmowach z ekipą wiedziałem jak przystosować się do ich propozycji np. wylania ław itp.) Jak ktoś potrzebuje namiary to proszę na priva. Widzę, że był już poruszany temat okien i rolet. Bardzo prosił bym o parę odresów kontaktowych do odpowiednich firm, no i może trochę cyferek? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 20.02.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Ja mam jeszcze jedno pytanie i prośbę. Podajecie ceny różnych rzeczy... ale nie podajecie czy to sa cenny netto, czy brutto:-) Tak wiem, ja tez nie podałem... poprawiam się więc, te 380 000 to miała byc kwota brutto:-)Nie ukrywam, że liczę i osoby które podały kwoty za SSO, dopiszą czy był w tym podatek czy nie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 20.02.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Trociu dziękuję za zaproszenie, jeśli czas i pogoda pozwoli to skorzystam voco dzięki za info o firmie i rozładunku , też sie nad tym zastanawiałam choć nie dzwonilam jeszcze do nich Nie ograniczaj się do cen. Sprawdź rozmiary pustaków - im większe tym mniej ich będzie potrzeba, no i oczywiście pytanie czy ma być to sciana jedno czy dwuwarstwowa? Wtedy patrz na przenikalność cieplną. I wtedy uważaj, bo podaja ją w dwóch różnych wartościach:-) buduje ścianę dwuwarstwową i sprawdzam rozmiary pustaków, ale przenikalnośść cieplną mało kto podaje . Mozesz jakoś wyjaśnić nieoświeconej o co chodzi i na co mam zwreócić uwage [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 20.02.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Ponawiam moje pytanie o bloczki betarda? podajecie ceny ale nikt nawet nie piśnie z jakiej hurtowni, choćby na PW prześlijcie Temat OKNA Jam mam zamówione w zakładzie w Żmigrodzie okna Dobroplast "Avantgarde" 5-kom. PCV kolor na zew. jakiś drewnopodobny (jeszcze sie nie zdecydowałam), rolety zew. nadstawne firmy Portos robia mi wszystko-okna, żaluzje, parapety wew. (z konglomeratu marmur. http://www.pietrucha.pl ) mają ceny nizsze o 1000-5000 niz we Wrocławiu- dla wyjaśnienia od razu mówie, ze nie zależalo mi na jakiś konkretnych profilach, firmie itp.pisząc o wycenę do różnych firm podawalam tylko ilość okien, kolor, 5-cio kom. profil + rolety. Bardziej szczegółowe info na PW Zapomnialam , to dopisuje -okien 9 w tym drzwi na taras (dwa skrzydla).Cena z parapetami i montazem 10.200 promocyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 20.02.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Ja mam jeszcze jedno pytanie i prośbę. Podajecie ceny różnych rzeczy... ale nie podajecie czy to sa cenny netto, czy brutto:-) Tak wiem, ja tez nie podałem... poprawiam się więc, te 380 000 to miała byc kwota brutto:-) Nie ukrywam, że liczę i osoby które podały kwoty za SSO, dopiszą czy był w tym podatek czy nie:-) U mnie cena razem z 7% VAT-em 230 tys. za SSO. Dla przypomnienia cena z zeszłego roku. http://www.dobredomy.pl/?id_project=70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 20.02.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Jestem też z okolic więc pozwolę sobie wtrącić się i podać cenę okna bo ślędzę wątki z okolic Wrocławia i widzę zainteresowanie oknami.U mnie na dole 9szt. okien w tym dwa wysokie 1,40m z roletami zewnętrznymi , kolor obustronny, pięciokomorowe, PCV i na połowie elektryka przy roletach 14 tyś zł.Reszta to okna dachowe Roto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1danek 20.02.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Witammy będziemy budować sie w Żórawinie, papiery złożone o pozwolenie, ekipa wybrana 50 tys z dachem.Jesteśmy na etapie szukania materiałów bo mamy zamiar ruszyć w kwietniu.Może ma ktoś namiary na dobre i tanie materiały budowlane?Jeżeli tak to proszę na prvPozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 21.02.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 moj domek okolo 300.000 ale nie wierze ze nam sie uda w tej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 21.02.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 moj domek okolo 300.000 ale nie wierze ze nam sie uda w tej cenie A skąd ta cena i za co? To już brutto za domek pod klucz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.02.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 moj domek okolo 300.000 ale nie wierze ze nam sie uda w tej cenie A skąd ta cena i za co? To już brutto za domek pod klucz? Wydaje mi się że to kosztorys budowy do zamieszkania. Więc brutto względnie pod klucz (z możliwymi prowizorkami i rozwiązaniami tymczasowymi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 22.02.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Ponawiam moje pytanie o bloczki betarda? podajecie ceny ale nikt nawet nie piśnie z jakiej hurtowni, choćby na PW prześlijcie Ja cenę 4,64zł/szt dostałem z Budusa. W innych podobnie, jedynie na bloczki Tarmat dostałem cenę 30gr taniej na sztuce. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 22.02.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Zajrzyjcie do hurtowni mat. bud. MB-03, obecnie na ulicy Szczecińskiej.W zeszłym roku mieli tam naprawdę fajne ceny na materiały. A dla stałych klientów niezły upust. Nie wiem jak to wygłąda w tym roku. Ich przedstawiciel handlowy p. Maciek udziela się na forum muratora. Można pytać o wszystkie ceny. Podaję link do niego http://forum.muratordom.pl/welna-rockwool-transport-na-cala-polske-juz-od-4-palet,t91863-180.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts