ekra 25.02.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dzięki Bemark. Ten etap prześliśmy bezboleśnie, a ku mojemu zaskoczeniu 12 chłopa zrobiło to w 1 dzień.Napisz zaraz jak zrobisz ławy u siebie - a wynika z postu, że to prawie już.Idziemy jednocześnie.Ciekawa jestem Twoich kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 25.02.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dzieki asia22 i TS147 za informacjje o bloczkach fundamentowych TS147 gdzie jest ten Budus?? jak mozesz to skrobnij słówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroco11 25.02.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witajcie, a ja akurat dzis otrzymalem swoje pozwolenie na budowę , na które czekałem całe .... dwa tygodnie ) teraz tylko projekt przyłącza wodnego ... właściwie który w praktyce nie hamuje rozpoczęcia robót, ale i tak fachowcy uzgodnieni (jeszcze nie unegocjowani) wejdą w połowie kwietnia ... Współczuje tym co czekaj po kilka miesiecy na PnB ale widac wybrali sobie taki teren co to jest tańszy w zakupie , a potem są komplikacje z pozwoleniem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroco11 25.02.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 CHERRY>>> to teraz grodziłes działke ??? W jaki sposób to robiłes , ne bałes sie że potencjany mróz wywali Ci Twoja prace ????A ponadto czy ktos mierzył swoja działke tasmą mierniczą po wydzieleniu geodety >/?? I czy wszystkto wam sie zgadzało z tym co kupiliscie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 25.02.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witajcie, a ja akurat dzis otrzymalem swoje pozwolenie na budowę , na które czekałem całe .... dwa tygodnie ) teraz tylko projekt przyłącza wodnego ... właściwie który w praktyce nie hamuje rozpoczęcia robót, ale i tak fachowcy uzgodnieni (jeszcze nie unegocjowani) wejdą w połowie kwietnia ... Współczuje tym co czekaj po kilka miesiecy na PnB ale widac wybrali sobie taki teren co to jest tańszy w zakupie , a potem są komplikacje z pozwoleniem .... Jak Biestrzyków należy do terenów tańszych w zakupie to boje się pomyśleć gdzie Ty zakupiłeś swoją działke i za ile, że nie miałeś problemów z PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo_76 25.02.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Jeszcze raz Ja. Przerobić można wszystko tylko czy warto. Przenieś kotłownie do garażu fajna rzecz ale w przypadku tego projektu to dodatkowe koszty -potrzebny komin! Wybudować można ale czy będzie fajnie wyglądać w tym miejscu. Musisz przedyskutować to z architektem. Wiem że szukasz, ale swojego Ci nie polecam. Pytaj dalej. AsiaAsiu, dziękuję za świeże spojrzenie na mój projekt. Nie bardzo wiem co z tą góra zrobić. Chciałbym mieć w miarę duża sypialnie i łazienkę....muszę pokombinować i oczywiście przedstawić jakąś wizje architektowi, którego jeszcze nie mam. Nie wiem jak ta kotłownia będzie w praktyce pasowała do używania popularnego eko-groszku...czy tu może pojawić się problem z jej lokalizacją? Kochani, potrzebuje sprawdzonego architekta, proszę o namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 25.02.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Pawlo_76 Swojego nie polecam. Nazwisko przesłałam na priv. Omijaj z daleka!!! Moj znajomy zwrocił się do architektów z pracowni z której pochodził projekt. Może to jest jakieś wyjście.Jeżeli planujesz eko-groszek to masz problem. Koniecznie potrzebny dodatkowy komin( wresja kotłowni przy garażu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 26.02.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 CHERRY>>> to teraz grodziłes działke ??? W jaki sposób to robiłes , ne bałes sie że potencjany mróz wywali Ci Twoja prace ???? A ponadto czy ktos mierzył swoja działke tasmą mierniczą po wydzieleniu geodety >/?? I czy wszystkto wam sie zgadzało z tym co kupiliscie??? Akurat działkę mam w spadku po babci, więc problemu z wymierzaniem nie miałam, jestem odgrodzona od sąsiadów z dwóch stron, więc zostają mi do zrobienia tylko 2 strony i robię taką prowizorkę z drewnianych pali, tylko na czas budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olciu6 26.02.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witam wszystkich w grupie wrocławskiej. mam działkę w Wilkszynie miałem zamiar wylać fundamenty pod koniec zeszłego roku ale pogoda nie dopisała poza tym grunt jest podmokły i musiałem wykonać na działce drenaż, właśnie dzisiaj dostałem wstępną wycenę od ewentualnego wykonawcy-stan surowy otwarty ok 200 000 (materiały plus robocizna 78 tys, cena na daną chwilę) buduję dom 141 m2 (AD54) i dodatkowy garaż obok domu.Teraz muszę załatwić jakiś sensowny kredyt. Pozdrawiam. wedlug mnie to naprawde dobra ceny tylko na te 200000 co sie bedzie skladalo materialy plus robocizna jakie materialy ja kupilam bloczki ,materaial na sciany zew.wew ,komin rondo i dachowka+dodatkowe elementy /gasiory tasma folia etc/ juz poszlo ponad 70000 robocizna 45.000 a gdzie reszta?? 200 tys. A co tak dużo? No i mnie dobiłeś do reszty... mnie koles powiedział, że od 350 do 380 000 stan surowy otwarty:-( Aha... dodał, że "z lekką górką". Aktualnie mam depresję No ty chyba inaczej rozumiemy pojęcie stanu surowego otwartego, albo ten Twój dom jest mega skomplikowany. Dom raczej nie jest mega http://www.studioarcis.pl/opis.php?id=134 bardzo prosta konstrukcja, cena 200 000 obejmuje: pracę na działce przez ekipę od ściągnięcia humusu, stan zerowy, ściany (bez działowych, dach (dachówka cementowa), montaż okien połaciowych, oraz budowa dodatkowego garażu wolno stojącego. witam,widziałem ten twój projekt w internecie i wydaje mi sie ze chyba coś pomieszałeś. po pierwsze ten dom nie ma 144 m2 tylko ponad 240m2 powierzchni całkowitej. po drugie strop tego budynku jest dwu poziomowy. po trzecie wykusze i balkony niestety podrażają inwestycje. wydaje mi sie ze cena 200000zł za postawienie tego domu w tym roku to bardzo dobra cena (biorąc pod uwagę to ze ceny materiałów są bardzo wysokie... i bedą jeszcze wyższe!!!. no i brak ekip do postawienia domu). moja dobra rada na koniec jeśli ktoś ci zaproponował budowę tego domu w takiej cenie to sie nie zastanawiaj bo za miesiąc, dwa będzie na pewno drożej a nie taniej!!! życzę powodzenia Może troszeczkę źle napisałem, powierzchnia użytkowa 141,45 m po przeróbkach pow. całkowita 241,6m, z jednego wykusza zrezygnowałem a cena jest aktualna do końca marca chyba że wpłacę zaliczkę do hurtowni (ul. Szczecińska) to ceny z kosztorysu utrzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 26.02.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 [crosspost z Grupa Wroclawska] Musze sie podzielic przy kawie porannej dobra wiadomoscia - znalazlem dekarza, polecany na grupie, nie chce zaliczki, pierwsza kaska po więźbie, jeszcze ma dostep do impregnowanej w kadziach wiezby w niezlej cenie Dzisiaj wieczorkiem umowa i od 15go kwietnia ma niby wchodzic Tylko czy moj wykonawca sie wyrobi... Przekazalem mu info, ze dekarz od poczatku kwietnia wchodzi wiec wie ze ma sie sprezac, ale u mnie jeszczer 0 niegotowe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 26.02.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 [crosspost z Grupa Wrocławska] Czy moge robic projekt i starac sie o PnB przylacza gazowego pomiedzy skrzynka w plocie made by gazownia, a domem? Szkopul w tym, ze skrzynka ma byc w czerwcu, a ja juz bym chcial to projektowac, bo potem i tak w urzedach bedzie swoje musialo odlezec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 26.02.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Jakby kto szukal namiarow na dobrego dekarza - polecanego - to na priv moge podesla - wybralem innego.Wybrany przeze mnie jest w tej samej cenie, ale ma lepszy dojazd co wszystkim ulatwia zycie...Facet ma wolny kwiecien/maj pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 26.02.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 TS147 gdzie jest ten Budus?? jak mozesz to skrobnij słówko Brucknera - wylot na Warszawę za Kochanowskiego po prawej stronie (za Meblami Polonia, przed Meblami jest Budinpol). Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.02.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 teraz szukam baraku kontenera pilne poludniowe okolice Wroclawia najlepiej gdyby ktos slyszal bede wdzieczna Z tego co pamiętam to chyba w Szymanowie dwie budy były na sprzedaż. Zerknij na pchli targ lub grupę wrocławską. Niedawno się pojawiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 26.02.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 teraz szukam baraku kontenera pilne poludniowe okolice Wroclawia najlepiej gdyby ktos slyszal bede wdzieczna Z tego co pamiętam to chyba w Szymanowie dwie budy były na sprzedaż. Zerknij na pchli targ lub grupę wrocławską. Niedawno się pojawiało. dzieki trociu dzwonilam tak to sa baraki w szymanowie daleko ode mnie wiec koszty transportu zbyt wysokie szukam blizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 26.02.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 moze podpowiecie gdzie kupic wiezbe ja namierzylam tartak w miroslawicach 750 netto plus vat za m3 i szukam producenta teriva moze jakies adresypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 27.02.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 dzwonilam tak to sa baraki w szymanowie daleko ode mnie wiec koszty transportu zbyt wysokie szukam blizej A ile za nie wołali? pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 27.02.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 dzwonilam tak to sa baraki w szymanowie daleko ode mnie wiec koszty transportu zbyt wysokie szukam blizej A ile za nie wołali? pozdrowka! 3500 jak sie nie myle pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 27.02.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Kurcze, dla mnie drogo ciutke.. Moze zle kombinuje, ale za chwile bede mial sciany to sie zbije daszek z desek i skleci pomieszczenie.... pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.02.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 ups Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts