Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWA GRUPA WROCLAW I OKOLICE zaczynamy 2008

Recommended Posts

Kurcze,

dla mnie drogo ciutke.. Moze zle kombinuje, ale za chwile bede mial sciany to sie zbije daszek z desek i skleci pomieszczenie....

pozdrowka!

chyba dobrze kombinujesz

ja potrzebuje raptem na -3 -4 miesiace

domek ma byc wybudowany w stanie surowym zamknietym do konca czerwca

mysle ze to jak najbardziej realny termin

zreszta tak sie z ekipa umawialam

wierze ze tak bedzie i wszytko pojdzie dokadnie z naszymi zalozeniami

pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Do speców od prądu jak to jest z tym prądem? Na ile "etapów" to przyłączanie prądu jest podzielone?

1. prąd mam w drodze,

2. wniosek o warunki przyłączenia,

3. podpisana umowa, (podłączą kiedyś...)

Jak to wygląda dalej? Do granicy działki skrzynka? prąd budowlany? później ze skrzynki do domu? Ile projektów? Ile razy elektryk?

Ponawiam pytanie.

Pytanie podstawowe - co chcecie trzymać w tej "szopce" i ile tego będzie. Mi właśnie zaczyna kończyć się przestrzeń w garażu i kotłowni. Trochę szpargałów i narzędzi jeszcze leży w salonie. Nie mam pojęcia co z nimi zrobić jak przyjdą tynkarze. Całe szczęście, że garażu nie będę tynkował, to wszystko tam wrzucę. Gdybym miał taki blaszak przy domu, to byłoby luźniej.

Pytanie podstawowe - co chcecie trzymać w tej "szopce" i ile tego będzie. Mi właśnie zaczyna kończyć się przestrzeń w garażu i kotłowni. Trochę szpargałów i narzędzi jeszcze leży w salonie. Nie mam pojęcia co z nimi zrobić jak przyjdą tynkarze. Całe szczęście, że garażu nie będę tynkował, to wszystko tam wrzucę. Gdybym miał taki blaszak przy domu, to byłoby luźniej.

majster mowi ze troceh materialow

reszta materialow ma byc przywozona na biezaco z hurtowni

mysle ze to dobry uklad

Witam Was serdecznie;)

trochę podczytywałam forum wrocławskie, ale widzę, że tu powstaje nowe - dla świeżobudujących;-) bardzo się z tego powodu cieszę;)

my budujemy domek w nagietkach 2 z archona:

http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m4402c9f799b71

projekt wybieraliśmy strasznie długo, aż w końcu zdecydowaliśmy się na ten i mam nadzieję, ze nie będziemy żałować

dom budujemy w Kiełczowie

póki co mamy ławy, ściany fundamentowe z bloczków (za 3,80sz - nasz szef ekipy budowlanej nam załatwiał) pokryte dysterbitem i ...zamówioną cegłę - unipor

teraz zastanawiamy się nad dachówką i oknami - macie już jakieś swoje typy?

mam nadzieję, ze razem uda nam się lepiej i taniej zbudować nasze wymarzone domki;-))

pozdrawiamy

Do speców od prądu jak to jest z tym prądem? Na ile "etapów" to przyłączanie prądu jest podzielone?

1. prąd mam w drodze,

Jak to wygląda dalej? Do granicy działki skrzynka? prąd budowlany? później ze skrzynki do domu? Ile projektów? Ile razy elektryk?

Ponawiam pytanie.

kasiu

nie pomoge tobie sama nie moge sie w tym polapac tzn z energetyka bardzo trudno sie rozmawia

ja mam postawiona skrzynke przez energetyke i czekam na dalszy ich ruch

pozdrowienia

Witam Was serdecznie;)

trochę podczytywałam forum wrocławskie, ale widzę, że tu powstaje nowe - dla świeżobudujących;-) bardzo się z tego powodu cieszę;)

projekt wybieraliśmy strasznie długo, aż w końcu zdecydowaliśmy się na ten i mam nadzieję, ze nie będziemy żałować

póki co mamy ławy, ściany fundamentowe z bloczków (za 3,80sz - nasz szef ekipy budowlanej nam załatwiał) pokryte dysterbitem i ...zamówioną cegłę - unipor

mam nadzieję, ze razem uda nam się lepiej i taniej zbudować nasze wymarzone domki;-))

pozdrawiamy

my budujemy z uniporu 24 plus ocieplenie styropianem 12

dach juz mam zamowiony tzn dachowka keramic angoba brazowa

okna - w przyszlym tygodniu chcce sie zorientowac

pozdroweinia

w

Witam Was serdecznie;)

pozdrawiamy

witajcie

wspaniale ze zajrzeliscie badzcie z nami w grupie razniej

mam nadzieje ze bedziemy sobie pomagac w miare mozliwosci

pozdrawiam

Czyli dokladnie nad tym nad czym my...

Macie juz jakies typy?

Dachowke tylko wiem ze chcemy karpiowke - bedzie kladziona w luske, okna - ze nie drewaniane ale maja wygladac jak drewniane ;)

Moze jakbysmy razem robili zamowienie to by bylo taniej na 2 domy?

Na grupie wroclawskiej to popularna praktyka.

Mysle, ze bedziemy sie rozgladac po hurtowniach w przyszlym tygodniu dopiero, w tym jestesmy bardzo zapracowani... :(

pozdrowka!

1. prąd mam w drodze,

Ponawiam pytanie.

kasiu

nie pomoge tobie sama nie moge sie w tym polapac tzn z energetyka bardzo trudno sie rozmawia

ja mam postawiona skrzynke przez energetyke i czekam na dalszy ich ruch

pozdrowienia

Kaśka teraz wpłacić pierwszą ratę i czekać na skrzynkę, którą postawi EnergiaPro w granicy Twojej działki. Następnie elektryk wykonuje tzw. prowizorkę budowlaną, zgłasza to i energetyka wiesza licznik. Od tego momentu możesz pobierać tzw. prąd budowlany.

Następnie elektryk wykonuje instalację w domu, przyłącze ze skrzynki w granicy działki do domu, zgłasza to i energetyka dokonuje ostatecznego odbioru Twojej instalacji, zmienia taryfę z budowlanej na "dla odbiorców" i już ;)

Jeśli chcesz mieć prąd wcześniej, możesz wystąpić do EnergiaPro o wskazanie miejsca skąd możesz pobierać prąd na cele budowlane.

Wtedy należy wykonać "prowizorkę budowlaną", pomiary i zgłosić to by EnergiaPro powiesiła licznik.

Hej wszystkim

Nic nie pisałem bo nic sie u mnie nie dzialo, ale...

Wiec w tym tygodniu składam wniosek o PnB (mam nadzieje ze wszystko pojdzie gładko:))

Wczoraj udało mi sie znależć pierwszy materiał:) tzn bloczki 14, mam cene 4.20 brutto z transportem i rozładowaniem gratis , nie długo myslac ( bo to chyba dobra cena) zamowiłem je i lada dzien mają byc na działce.

szkoda tylko ze musze czekac jeszcze na PnB ....

pozdrawiam wszystkich

Pawel

jeżeli chodzi o dachówkę, to zastanawialiśmy sie nad rupp ceramica - sirius13, ale zobaczyliśmy ją na dachu i nie spodobała nam sie - byc może była to wina dekarza....czy może wiecie gdzie mogę znaleźć domki z taka dachówką?

myslelismy też nad robenem - eską - ale podobno ma słabe zamki (tak nam wczoraj powiedział koleś z MSM

niedawno zaczęlismy myśleć o karpiówce... :o

koncepcji jest strasznie dużo - generalnie wiemy jedno - na pewno nie chcemy marsylki, która jest w projekcie