bemark 27.02.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Kurcze, dla mnie drogo ciutke.. Moze zle kombinuje, ale za chwile bede mial sciany to sie zbije daszek z desek i skleci pomieszczenie.... pozdrowka! chyba dobrze kombinujesz ja potrzebuje raptem na -3 -4 miesiace domek ma byc wybudowany w stanie surowym zamknietym do konca czerwca mysle ze to jak najbardziej realny termin zreszta tak sie z ekipa umawialam wierze ze tak bedzie i wszytko pojdzie dokadnie z naszymi zalozeniami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 27.02.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 domek ma byc wybudowany w stanie surowym zamknietym do konca czerwca Mam identyczna sytuacje, wczoraj dekarz w umowie zobowiazal sie skonczyc dach 10go czerwca pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.02.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Do speców od prądu jak to jest z tym prądem? Na ile "etapów" to przyłączanie prądu jest podzielone? 1. prąd mam w drodze, 2. wniosek o warunki przyłączenia, 3. podpisana umowa, (podłączą kiedyś...) Jak to wygląda dalej? Do granicy działki skrzynka? prąd budowlany? później ze skrzynki do domu? Ile projektów? Ile razy elektryk? Ponawiam pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 27.02.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 domek ma byc wybudowany w stanie surowym zamknietym do konca czerwca Mam identyczna sytuacje, wczoraj dekarz w umowie zobowiazal sie skonczyc dach 10go czerwca pozdrowka! to super czyli jestesmy na podobnym etapie u nas jutro maja zaczynac kopac fundamenty a jak u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 27.02.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Pytanie podstawowe - co chcecie trzymać w tej "szopce" i ile tego będzie. Mi właśnie zaczyna kończyć się przestrzeń w garażu i kotłowni. Trochę szpargałów i narzędzi jeszcze leży w salonie. Nie mam pojęcia co z nimi zrobić jak przyjdą tynkarze. Całe szczęście, że garażu nie będę tynkował, to wszystko tam wrzucę. Gdybym miał taki blaszak przy domu, to byłoby luźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 27.02.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Pytanie podstawowe - co chcecie trzymać w tej "szopce" i ile tego będzie. Mi właśnie zaczyna kończyć się przestrzeń w garażu i kotłowni. Trochę szpargałów i narzędzi jeszcze leży w salonie. Nie mam pojęcia co z nimi zrobić jak przyjdą tynkarze. Całe szczęście, że garażu nie będę tynkował, to wszystko tam wrzucę. Gdybym miał taki blaszak przy domu, to byłoby luźniej. majster mowi ze troceh materialow reszta materialow ma byc przywozona na biezaco z hurtowni mysle ze to dobry uklad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 27.02.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 bemark, Mamy juz prawie stan 0. pzodrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_i_seba 27.02.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witam Was serdecznie;) trochę podczytywałam forum wrocławskie, ale widzę, że tu powstaje nowe - dla świeżobudujących;-) bardzo się z tego powodu cieszę my budujemy domek w nagietkach 2 z archona: http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m4402c9f799b71 projekt wybieraliśmy strasznie długo, aż w końcu zdecydowaliśmy się na ten i mam nadzieję, ze nie będziemy żałować dom budujemy w Kiełczowie póki co mamy ławy, ściany fundamentowe z bloczków (za 3,80sz - nasz szef ekipy budowlanej nam załatwiał) pokryte dysterbitem i ...zamówioną cegłę - unipor teraz zastanawiamy się nad dachówką i oknami - macie już jakieś swoje typy? mam nadzieję, ze razem uda nam się lepiej i taniej zbudować nasze wymarzone domki;-)) pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 27.02.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Do speców od prądu jak to jest z tym prądem? Na ile "etapów" to przyłączanie prądu jest podzielone? 1. prąd mam w drodze, 2. wniosek o warunki przyłączenia, 3. podpisana umowa, (podłączą kiedyś...) Jak to wygląda dalej? Do granicy działki skrzynka? prąd budowlany? później ze skrzynki do domu? Ile projektów? Ile razy elektryk? Ponawiam pytanie. kasiu nie pomoge tobie sama nie moge sie w tym polapac tzn z energetyka bardzo trudno sie rozmawia ja mam postawiona skrzynke przez energetyke i czekam na dalszy ich ruch pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 27.02.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witam Was serdecznie;) trochę podczytywałam forum wrocławskie, ale widzę, że tu powstaje nowe - dla świeżobudujących;-) bardzo się z tego powodu cieszę my budujemy domek w nagietkach 2 z archona: http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m4402c9f799b71 projekt wybieraliśmy strasznie długo, aż w końcu zdecydowaliśmy się na ten i mam nadzieję, ze nie będziemy żałować dom budujemy w Kiełczowie póki co mamy ławy, ściany fundamentowe z bloczków (za 3,80sz - nasz szef ekipy budowlanej nam załatwiał) pokryte dysterbitem i ...zamówioną cegłę - unipor teraz zastanawiamy się nad dachówką i oknami - macie już jakieś swoje typy? mam nadzieję, ze razem uda nam się lepiej i taniej zbudować nasze wymarzone domki;-)) pozdrawiamy my budujemy z uniporu 24 plus ocieplenie styropianem 12 dach juz mam zamowiony tzn dachowka keramic angoba brazowa okna - w przyszlym tygodniu chcce sie zorientowac pozdroweinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 27.02.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 w Witam Was serdecznie;) trochę podczytywałam forum wrocławskie, ale widzę, że tu powstaje nowe - dla świeżobudujących;-) bardzo się z tego powodu cieszę my budujemy domek w nagietkach 2 z archona: http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m4402c9f799b71 projekt wybieraliśmy strasznie długo, aż w końcu zdecydowaliśmy się na ten i mam nadzieję, ze nie będziemy żałować dom budujemy w Kiełczowie póki co mamy ławy, ściany fundamentowe z bloczków (za 3,80sz - nasz szef ekipy budowlanej nam załatwiał) pokryte dysterbitem i ...zamówioną cegłę - unipor teraz zastanawiamy się nad dachówką i oknami - macie już jakieś swoje typy? mam nadzieję, ze razem uda nam się lepiej i taniej zbudować nasze wymarzone domki;-)) pozdrawiamy witajcie wspaniale ze zajrzeliscie badzcie z nami w grupie razniej mam nadzieje ze bedziemy sobie pomagac w miare mozliwosci pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 27.02.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 teraz zastanawiamy się nad dachówką i oknami - macie już jakieś swoje typy? Czyli dokladnie nad tym nad czym my... Macie juz jakies typy? Dachowke tylko wiem ze chcemy karpiowke - bedzie kladziona w luske, okna - ze nie drewaniane ale maja wygladac jak drewniane Moze jakbysmy razem robili zamowienie to by bylo taniej na 2 domy? Na grupie wroclawskiej to popularna praktyka. Mysle, ze bedziemy sie rozgladac po hurtowniach w przyszlym tygodniu dopiero, w tym jestesmy bardzo zapracowani... pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 27.02.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 bemark, Skad i za ile bierzecie dachowke, mozesz zdradzic? I jaką? pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 27.02.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Do speców od prądu jak to jest z tym prądem? Na ile "etapów" to przyłączanie prądu jest podzielone? 1. prąd mam w drodze, 2. wniosek o warunki przyłączenia, 3. podpisana umowa, (podłączą kiedyś...) Jak to wygląda dalej? Do granicy działki skrzynka? prąd budowlany? później ze skrzynki do domu? Ile projektów? Ile razy elektryk? Ponawiam pytanie. kasiu nie pomoge tobie sama nie moge sie w tym polapac tzn z energetyka bardzo trudno sie rozmawia ja mam postawiona skrzynke przez energetyke i czekam na dalszy ich ruch pozdrowienia Kaśka teraz wpłacić pierwszą ratę i czekać na skrzynkę, którą postawi EnergiaPro w granicy Twojej działki. Następnie elektryk wykonuje tzw. prowizorkę budowlaną, zgłasza to i energetyka wiesza licznik. Od tego momentu możesz pobierać tzw. prąd budowlany. Następnie elektryk wykonuje instalację w domu, przyłącze ze skrzynki w granicy działki do domu, zgłasza to i energetyka dokonuje ostatecznego odbioru Twojej instalacji, zmienia taryfę z budowlanej na "dla odbiorców" i już Jeśli chcesz mieć prąd wcześniej, możesz wystąpić do EnergiaPro o wskazanie miejsca skąd możesz pobierać prąd na cele budowlane. Wtedy należy wykonać "prowizorkę budowlaną", pomiary i zgłosić to by EnergiaPro powiesiła licznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loren21 27.02.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Hej wszystkim Nic nie pisałem bo nic sie u mnie nie dzialo, ale... Wiec w tym tygodniu składam wniosek o PnB (mam nadzieje ze wszystko pojdzie gładko:)) Wczoraj udało mi sie znależć pierwszy materiał tzn bloczki 14, mam cene 4.20 brutto z transportem i rozładowaniem gratis , nie długo myslac ( bo to chyba dobra cena) zamowiłem je i lada dzien mają byc na działce. szkoda tylko ze musze czekac jeszcze na PnB .... pozdrawiam wszystkich Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_i_seba 27.02.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 bemark - my budujemy z uniporu 25+ 15cm styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.02.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Do Smoka specjalisty od energetyki możesz podać szacunkowe opłaty co komu i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_i_seba 27.02.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 jeżeli chodzi o dachówkę, to zastanawialiśmy sie nad rupp ceramica - sirius13, ale zobaczyliśmy ją na dachu i nie spodobała nam sie - byc może była to wina dekarza....czy może wiecie gdzie mogę znaleźć domki z taka dachówką? myslelismy też nad robenem - eską - ale podobno ma słabe zamki (tak nam wczoraj powiedział koleś z MSM niedawno zaczęlismy myśleć o karpiówce... koncepcji jest strasznie dużo - generalnie wiemy jedno - na pewno nie chcemy marsylki, która jest w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_i_seba 27.02.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 a tak w ogóle, to dzisiaj przywożą mi ileś-tam-ton piasku do fundamentów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 27.02.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Hurrra! właśnie dzwoniłam do starostwa, pozwolenie do odebrania już jutro!!! czekałam tylko 3 tygodnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts