bemark 03.03.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 bemark, Pojawiaja sie posty od Was zawierajace cytat i nic poza tym Tak ma byc? pozdrowka! oj raczej nie wiem ze do mnie pijesz ale zerkinij dobrze i przeczytaj pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 03.03.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 wiem ze do mnie pijesz ale zerkinij dobrze i przeczytaj pozdrawiam Zaraz tam pijesz Zwracam honor, nie zauwazylem. Ale odpowiadaj prosze pod cytatami, bo byc moze nie tylko ja sie zagapilem w ten sposob pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_i_seba 03.03.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 wiem ze do mnie pijesz ale zerkinij dobrze i przeczytaj pozdrawiam Zaraz tam pijesz Zwracam honor, nie zauwazylem. Ale odpowiadaj prosze pod cytatami, bo byc moze nie tylko ja sie zagapilem w ten sposob pozdrowka! oj, ja też tak myślałam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 03.03.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 odnosnie wiezbymiroslawice ul wroclawska cena 750 netto ale do konca lutego od marca drozej nie wiem o ile moj majster go chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wianek 03.03.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Dostałem dziś pierwszą wycenę robocizny domku 110m2 dach dwuspadowy z przyklejonym garażem na 2 auta. SSO ok 80 tys - za dużo, co? Wliczone jest wszystko łącznie ze sprzętem, to mała firma. Ile wg was powinna wynosić robocizna? Nie znam Twojego projektu, ale polecany majster, którego nie wziąłem bo był za drogi wycenił nasz dom prawie 150 m2, dwuspadowy dach na 65 tys. z więźbą i dachem. Ostatecznie tę samą robotę zrobią dwie ekipy za łącznie 45 tys. przepraszam ze sie wtracam mozna i dwie ekipy to taniej wyjdzie wiem ale z tego co mi mowili znajomi a wrecz ostrzegali nie ma to jak jedna ekipa odpowiada za calosc jaik cos brzydko mowiac spiepszy/przepraszam za slowko ale ucze sie budowlanego slangu/ haha moze sie przydac na budowie to na dalszym etapie ona musi poprawiac a nie nastepni a nastepna ekipa wchodzi i zaczyna sie narzekanie poprawki ja zdecydowalam sie na jedna ekipe od a do z. wierze ze bedzie spokojniej i lepiej pozdrawiam Pozdrav Dzięki za informacje, mam motywację żeby szukać dalej Dom to żonkil z http://archeton.pl/ Jedyne zmiany to Garaż podwójny i ściany z gazobetonu (prawdopodobnie ytong + ocieplenie) Budowę zacznę mniej więcej w kwietniu, muszę się sprężyć z szukaniem firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_i_seba 04.03.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 odnosnie wiezby miroslawice ul wroclawska cena 750 netto ale do konca lutego od marca drozej nie wiem o ile moj majster go chwali a jakiś kontakt telefoniczny? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.03.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Okna: Czy macie upatrzona juz jakas firme okniarska? Na jakiej zasadzie sie kupuje okna do budowanego domku? Wg projektu? Wg obmiaru z tego co wybudują? A co z roletami? My chcemy skrzynki roletowe wrzucic w profilowane nadproza - powinnismy o tym rozmawiac ze sprzedawca nadprozy czy okien? Jesli macie juz jakas firme na oku to dajcie znac, pojedziemy tam, jesli oferta nam bedzie odpowiadac to moze sie uda zlozyc wspolne zamowienie! Myślę, że warto skonfrontować sprzedawcę nadproży i okien, aby razem sprawdzili czy to się tak da jak chcesz. Jak spytasz się samego sprzedawcy nadproży, to Ci powie, że można w nich umieścić rolety. Jak samych okiennych, to powiedzą Ci, że muszą być w L i to wszystko. Ale jak przyjdzie co do czego, to żeby się nie okazało, że tego wszystkiego się nie da z jakiś powodów połączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 05.03.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Trociu, dzieki, tak zrobimy. pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 05.03.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 W nadproża trzeba ułożyć zbrojenie i zalać betonem, nie wyobrażam sobie wkładać tam kasety rolet. poza tym do kasety musi być dostęp w celu regulacji. Okna najlepiej zamawiać wg. obmiaru, który zrobi "okniarz".Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 05.03.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Smoku, Ja tez sie dziwilem, bo nadproze to element konstrukcyjny majacy przenosic obciazenia.Ale polecaja to rozwiazanie i ludzie z forum i firmy sprzedajace okna.... pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.03.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 W nadproża trzeba ułożyć zbrojenie i zalać betonem, nie wyobrażam sobie wkładać tam kasety rolet. poza tym do kasety musi być dostęp w celu regulacji. Okna najlepiej zamawiać wg. obmiaru, który zrobi "okniarz". Pozdrawiam Chyba że ktoś kupuje nadproża systemowe, wtedy sam tego betonu nie leje. Oferowane są obecnie nadproża w kształcie litery L. Wtedy "w nie" wkłada się od wewnątrz kasetę roletową. Tyle słyszałem A rewizję przecież można mieć dowolnie - albo wewnątrz albo zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 05.03.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Brama garazowa. Mysleliscie juz o tym? Zachodze na razie w glowe skad to brac. Wszelkie sugestie mile widziane. pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 05.03.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 a ja jestem na etapie zamawiania stropua propos jaki zamawiacie strop dzisiaj w glowei mi namieszali w projekcie mam drewniany domek parterowy moj architekt sugerowala strop teriva i jestesm w kropce jak z tym sie uporam to pomysle o oknach drzwiach a pozniej dalej ufffffff duzo tego i glowa zaczyna bolec pozdrawiambeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 05.03.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 bemark, U mnie jest oryginalnie wszedzie teriva, ale w pomieszczeniu nad garazem byl drewniany - przed adaptacja to byl tylko taki stryszek. Ale robimy tam pracownie i zdecydowalismy sie na zamiane na terive. pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danuta Madej 05.03.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Serdecznie witam wszystkich forumowiczów! Jestem nowa na forum, więc wybaczcie jeśli palne gdzies gafe. Chodzi o to czy ktoś z was buduje lub wybudował domek "DROZD" lub "DROZD2" ??? Jeśli to tylko możliwe to proszę podzielcie się ze mną uwagami, zdjątkami dotyczącymi tego domku. Serdecznie dziękuje i pozdrawiam! Oto link do projektu: http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=509 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 05.03.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam Mam pytanko najlepiej do budujących na północ od Wrocławia. Czy ktoś reflektuje na tanie, ale zarazem solidne bloczki betonowe z wszelkimi certyfikatami? Jeszcze nie znam ostatecznej ceny, ale powinno wyjść do 4zł za sztukę. Chętnych proszę o informację i podanie ilości jaką potrzebujecie. Nic nie gwarantuję, ale po wstępnych rozmowach wygląda na to że jest to realne. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 05.03.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 a ja jestem na etapie zamawiania stropu a propos jaki zamawiacie strop dzisiaj w glowei mi namieszali w projekcie mam drewniany domek parterowy moj architekt sugerowala strop teriva i jestesm w kropce jak z tym sie uporam to pomysle o oknach drzwiach a pozniej dalej ufffffff duzo tego i glowa zaczyna bolec pozdrawiam beata benmark - masz drewniany domek czy strop. Jeżeli domek to jakoś nie wyobrażam sobie tam stropu terriva, jeżeli strop to zależy co na górze będzie się działo. Jak drewniany to trzeba się przygotować na tuptanie, jak terriwa to na spory ciężar stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 06.03.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 a ja jestem na etapie zamawiania stropu a propos jaki zamawiacie strop dzisiaj w glowei mi namieszali w projekcie mam drewniany domek parterowy moj architekt sugerowala strop teriva i jestesm w kropce jak z tym sie uporam to pomysle o oknach drzwiach a pozniej dalej ufffffff duzo tego i glowa zaczyna bolec pozdrawiam beata benmark - masz drewniany domek czy strop. Jeżeli domek to jakoś nie wyobrażam sobie tam stropu terriva, jeżeli strop to zależy co na górze będzie się działo. Jak drewniany to trzeba się przygotować na tuptanie, jak terriwa to na spory ciężar stropu. mam domek murowany to jest domek parterowy a na gorze bedzie stryszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 06.03.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 mam domek murowany to jest domek parterowy a na gorze bedzie stryszek eee.... no nie to zebym sie znal ale tak na czuja rzecz biorac to ja bym tego na sile nie zmienial... pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 06.03.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 mam domek murowany to jest domek parterowy a na gorze bedzie stryszek eee.... no nie to zebym sie znal ale tak na czuja rzecz biorac to ja bym tego na sile nie zmienial... pozdrowka! to nie na sile adeptujacy projekt zaproponowal mi ze lepszy wygodniejszy szybciej sie uklada budowlaniec potwierdzil wiec nie bede kombinowala i zostaje przy teriva niedlugo bede zamawiala a jak u ciebie prace sie posuwaja? ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts