haniairafal 06.03.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Rozumiem. U mnie raczej ok, w tym tygodniu bedzie koniec 0. Chlopaki musza sie streszczac bo mam na 15 maja dekarza. Zapewniaja ze dadza rade. Teraz szukamy dachowki (poszlo zestawienie do wyceny), okien (podobnie) i drzwi. Strop nagrywa wykonawca. Ogólnie jestesmy - tfu tfu tfu - zadowoleni. Tylko media ciagle w drodze i w drodze bo nie ma czasu ich ponaglac. Ale niedlugo urlop to sie po nich przejade pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 06.03.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Rozumiem. U mnie raczej ok, w tym tygodniu bedzie koniec 0. Chlopaki musza sie streszczac bo mam na 15 maja dekarza. Zapewniaja ze dadza rade. Teraz szukamy dachowki (poszlo zestawienie do wyceny), okien (podobnie) i drzwi. Strop nagrywa wykonawca. Ogólnie jestesmy - tfu tfu tfu - zadowoleni. Tylko media ciagle w drodze i w drodze bo nie ma czasu ich ponaglac. Ale niedlugo urlop to sie po nich przejade pozdrowka! kupilam dachowke keramic moj wykonawca mowi ze dobra dobrze sie kaldzie juz mam kupiona angoba szlachetna chyba tak to sie nazywa brazowa teraz jestesm na etapie szukania okien i drzwi gdzie zamawiasz okna i z jakiej firmy bo ja narazie nie mam pomyslu gdzie uderzyc pozdrawiam beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 06.03.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 mi sie udalo do okien i drzwi skołować takie namiary: Decceuninck (byly thyssen) - podobno wypasne Empol (tez drzwi) 53-324 Wrocław Al. Gen. J. Hallera 40A tel. (71) 361-65-66 tel./fax (71) 361-65-24 [email protected] Lakbud SALON DRZWI I OKIEN WROCŁAW UL. ROBOTNICZA 8 tel./fax: 071/ 359 07 17 e-mail: [email protected] Drutex BUDEKOM S.C. ul. Karmelkowa 29 50-437 Wrocław tel/fax: +48 (0) 71 363 4780 tel. kom. +48 (0) 606 922 876 tel. kom. + 48 (0) 606 957 088 Robia nam w tej chwili wycene w Empolu. Ogolnie kilka osob z forum polecało ten Empol, sa zdaje sie w srodku stawek cenowych. Drutex poleca m. in. Secam i chyba Dabell z grupy wroclawskiej, mysle ze w ten weekend pojedziemy do Secama ogladac te okienka bo zapraszal.Pomimo smiesznej nazwie to jest wielka spolka akcyjna z przedstawicielami w kazdym wojewodztwie i maja naprawde ladne profile. Napisz prosze skad wzieliscie dach, wysle tam nasze zestawienie do wyceny. pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 06.03.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 mi sie udalo do okien i drzwi skołować takie namiary: Decceuninck (byly thyssen) - podobno wypasne Empol (tez drzwi) 53-324 Wrocław Al. Gen. J. Hallera 40A tel. (71) 361-65-66 tel./fax (71) 361-65-24 [email protected] Lakbud SALON DRZWI I OKIEN WROCŁAW UL. ROBOTNICZA 8 tel./fax: 071/ 359 07 17 e-mail: [email protected] Drutex BUDEKOM S.C. ul. Karmelkowa 29 50-437 Wrocław tel/fax: +48 (0) 71 363 4780 tel. kom. +48 (0) 606 922 876 tel. kom. + 48 (0) 606 957 088 Robia nam w tej chwili wycene w Empolu. Ogolnie kilka osob z forum polecało ten Empol, sa zdaje sie w srodku stawek cenowych. Drutex poleca m. in. Secam i chyba Dabell z grupy wroclawskiej, mysle ze w ten weekend pojedziemy do Secama ogladac te okienka bo zapraszal. Pomimo smiesznej nazwie to jest wielka spolka akcyjna z przedstawicielami w kazdym wojewodztwie i maja naprawde ladne profile. Napisz prosze skad wzieliscie dach, wysle tam nasze zestawienie do wyceny. pozdrowka! w hurtowni w sobotce widisz ja sie tam buduje i dlatego mi pasuje ale jezeli checsz to oczywiscie podam ci numer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 06.03.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 mi sie udalo do okien i drzwi skołować takie namiary: Decceuninck (byly thyssen) - podobno wypasne Empol (tez drzwi) 53-324 Wrocław Al. Gen. J. Hallera 40A tel. (71) 361-65-66 tel./fax (71) 361-65-24 [email protected] Lakbud SALON DRZWI I OKIEN WROCŁAW UL. ROBOTNICZA 8 tel./fax: 071/ 359 07 17 e-mail: [email protected] Drutex BUDEKOM S.C. ul. Karmelkowa 29 50-437 Wrocław tel/fax: +48 (0) 71 363 4780 tel. kom. +48 (0) 606 922 876 tel. kom. + 48 (0) 606 957 088 Robia nam w tej chwili wycene w Empolu. Ogolnie kilka osob z forum polecało ten Empol, sa zdaje sie w srodku stawek cenowych. Drutex poleca m. in. Secam i chyba Dabell z grupy wroclawskiej, mysle ze w ten weekend pojedziemy do Secama ogladac te okienka bo zapraszal. Pomimo smiesznej nazwie to jest wielka spolka akcyjna z przedstawicielami w kazdym wojewodztwie i maja naprawde ladne profile. Napisz prosze skad wzieliscie dach, wysle tam nasze zestawienie do wyceny. pozdrowka! ja mam deceunincka, model prestige - po prostu wypas, moge przeslac maila jesli chcecie poogladac. Profile z najwyzszej polki (wiem bo moj malz tam pracowal) ale firmy ktora nam robila nie polece (Fenster Technik) schrzanili montaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 06.03.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Ja cie sunę - ale numer - dopiero teraz znalazłem że jest NOWA GRUPA WROCŁAWSKA i jeszcze o mnie piszą Drutex poleca m. in. Secam i chyba Dabell z grupy wroclawskiej, mysle ze w ten weekend pojedziemy do Secama ogladac te okienka bo zapraszal. Pozwolę sobie skorygować - Dabell ma Oknoplast Kraków (chyba że mnie pamięć już zawodzi ) Drutex poleca m. in. Secam i chyba Dabell z grupy wroclawskiej, mysle ze w ten weekend pojedziemy do Secama ogladac te okienka bo zapraszal. Pewnie zapraszałem tylko dryndnij dokładnie o której żebym był na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kahlan 06.03.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witam wszystkich Bardzo proszę o pomoc. Mam działkę w Jelczu a na niej pod ziemią kabel średniego napięcia. Czy ktoś wie co zrobić żeby energetyka przesunęła go na własny koszt? Odsyłają mnie z kwitkiem przy każdej wizycie Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 06.03.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Ja cie sunę - ale numer - dopiero teraz znalazłem że jest NOWA GRUPA WROCŁAWSKA i jeszcze o mnie piszą Drutex poleca m. in. Secam i chyba Dabell z grupy wroclawskiej, mysle ze w ten weekend pojedziemy do Secama ogladac te okienka bo zapraszal. Pozwolę sobie skorygować - Dabell ma Oknoplast Kraków (chyba że mnie pamięć już zawodzi ) Drutex poleca m. in. Secam i chyba Dabell z grupy wroclawskiej, mysle ze w ten weekend pojedziemy do Secama ogladac te okienka bo zapraszal. Pewnie zapraszałem tylko dryndnij dokładnie o której żebym był na budowie witamy serdecznie jak milo ze zajrzales prosimy czesciej kazde uwagi mile widziane pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danuta Madej 06.03.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witam wszystkich. :oops:z tego co przeczytalam to juz jestescie daleko z budowa ja dopiero bede zaczynala ale nie moge zdecydowac sie z jakiego materialu stawiac sciany mysle o Ytongu co myslicie?? moze ktos mi doradzi? ci co w okolicy sie buduja poradzili mi Suporex ale nie jestem przekonana czytalam ze jeszcze jest Siporex czy ktos wie czym sie roznia?Prosze o porade i DZIEKUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 06.03.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witam wszystkich. :oops:z tego co przeczytalam to juz jestescie daleko z budowa ja dopiero bede zaczynala ale nie moge zdecydowac sie z jakiego materialu stawiac sciany mysle o Ytongu co myslicie?? moze ktos mi doradzi? ci co w okolicy sie buduja poradzili mi Suporex ale nie jestem przekonana czytalam ze jeszcze jest Siporex czy ktos wie czym sie roznia?Prosze o porade i DZIEKUJE witaj my tez dopiero zaczynamy kupilismy cegle ceramike 24 plus ocieplanie 12 styropianem na taki material sie zdecydowalismy ile osob tyle opini trudno komus radzic my mielismy w projekcie ytonga 36 sciane jednowartstwowa ale zdecydowalismy sie na ocieplenie mowia ze czasmi robia sie mosty termiczne jak zle polozony ytong wiec nie ryzykowalismy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danuta Madej 06.03.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Dzieki za odpowiedz Tez myslalam o takim zestawie ale boje sie styropianu wszyscy mowia ze nie oddycha. Czytalam na innym forum ze forumowicz wybudowal z Ytonga i juz mieszka jest cieplo a jeszcze nie ocieplil .Mysle ze Twoj zestaw jest dobry ale nie lepiej styropian zastapic welna mineralna? W projekcie mam Porotherm 38 ale jest mi ciezko zdecydowac sie z jakiego budowac TYLE TEGO JEST A i opinie tez sa rozne. Moze cos mi sie przysni Dziekuje i Pozdrawiam jak cos wybiore to sie odezwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 06.03.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 ja mam deceunincka, model prestige - po prostu wypas, moge przeslac maila jesli chcecie poogladac. Profile z najwyzszej polki (wiem bo moj malz tam pracowal) ale firmy ktora nam robila nie polece (Fenster Technik) schrzanili montaz Pewnie, ze chcemy pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 06.03.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Secam, Wiadomosc na priva wyslalem pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 06.03.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 A co myślicie o firmie MS. Macie jakies sugestie dotyczące tych okien.http://www.ms.pl/index.php/firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 06.03.2008 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Ja cie sunę - ale numer - dopiero teraz znalazłem że jest NOWA GRUPA WROCŁAWSKA i jeszcze o mnie piszą nie dość, że piszą to na dodatek przychylnie. a apropos późnego dostrzeżenia nowej grupy - ogólna tendencja ostatnio jest taka, że Cię rzadko na forum widać. TIEPIER BUDIET SIERIOZNA: mam za tydzień zamówić koparkę, zebrać humus i co dalej. kupię stal, zamówię beton. o czym nie eolno mi zapomnieć? folia na dno wykopu - jeśli tak to jaka? jaka papa na izolację poziomą? Dajcie znać bo rozum mi się mąci pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 07.03.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 .... witamy serdecznie jak milo ze zajrzales prosimy czesciej kazde uwagi mile widziane pozdrawiamy Dzięki za zaproszenie - będę zaglądał - widzę że u Was miło Secam, Wiadomosc na priva wyslalem pozdrowka! Już lecę czytać a apropos późnego dostrzeżenia nowej grupy - ogólna tendencja ostatnio jest taka, że Cię rzadko na forum widać. TIEPIER BUDIET SIERIOZNA: Dostosuję się do zalecanej kary mam za tydzień zamówić koparkę, zebrać humus i co dalej. kupię stal, zamówię beton. o czym nie eolno mi zapomnieć? folia na dno wykopu - jeśli tak to jaka? jaka papa na izolację poziomą? Dajcie znać bo rozum mi się mąci * folia na dno - jak najgrubsza - czyli klasyczna budowlana * stal - to i drut wiązałkowy * rura do wody pod ławami albo od razu docelowa (niebieska'32 jest w castoranmie) albo większy przepust z PCV * ewentualnie bednarka przyspawana do zbrojenia (ale kiedyś mówiono że jak jest fola to nie zadziała - nie wiem - ja nie dałem i żałuję - teraz bym dał) * Papę dawałem zwykłą termozgrzewalną jak chcesz dla pewności możesz dać 2x lub kupić z icopapu taką dwa razy grubszą, zbrojoną nazywa się "junior" - dawałem taką na fundament pod cegły. Potem jeszcze przy fundamencie przemyśl wszystkie przepusty żeby nie kuć (prąd, powietrze do kominka, kanalizacja). Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.03.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Bardzo proszę o pomoc. Mam działkę w Jelczu a na niej pod ziemią kabel średniego napięcia. Czy ktoś wie co zrobić żeby energetyka przesunęła go na własny koszt? Odsyłają mnie z kwitkiem przy każdej wizycie Sprawdź w papierach, czy ten kabel jest tam naniesiony. Powinien być w jakiejś "inwentaryzacji" terenu i podejrzewam jako służebność w KW. Jeżeli nigdzie nie będzie o nim żadnej wzmianki, to koparkowy będzie mógł go sobie uszkodzić podczas prac, bo mógł o nim nie wiedzieć. Dokładnych nazw tych papierów Ci niestety nie podam, ale pewnie Twój KB będzie wiedział gdzie szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 07.03.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 ja mam deceunincka, model prestige - po prostu wypas, moge przeslac maila jesli chcecie poogladac. Profile z najwyzszej polki (wiem bo moj malz tam pracowal) ale firmy ktora nam robila nie polece (Fenster Technik) schrzanili montaz Pewnie, ze chcemy pozdrowka! wysłałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 07.03.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 wysłałam Dzieki Śliczne okienka. A ta puszka roletowa, ktora tam widac to jest na wierzchu czy w nadprozu? pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 07.03.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Rafal poszlo na priv. Jak ktos chce robic rolety w nadprozu niech dokladnie sie dowie 3 razy ile trzeba zostawic miejsca na rolete. u mnie nie wyszlo, tak jak mialo byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts