Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWA GRUPA WROCLAW I OKOLICE zaczynamy 2008

Recommended Posts

Co do architektów to nasz kosztował 3250 zł. Prowadził sprawę do PnB, potem przygotował jeszcze dokumenty do zgłoszenia rozpoczęcia prac. Zaliczył dwutygodniowy poślizg, może to nie dużo ale nam to nieco zburzyło plany. Nie wiem jak teraz z terminami ale u nas od otrzymania projektu do złożenia wniosku o PnB minęło ok. 1,5 miesiąca.Na pozwolenie czekaliśmy miesiąc.

Poza tym komunikatywny, otwarty na różne rozwiązania... Mogę polecić jak ktoś się nie śpieszy ;) Urzęduje w Oleśnicy.

Cześć.

Co się zawierało w tej cenie. Bo ja na razie mam mętlik cenowy. Czy w tej cenie były robione projekty i uzgodnienia podłączenia prądu, wody, kanalizacji, gazu? CZy może to się robi osobno? CZy robiłeś jakieś zmiany w projekcie?

Prześlij mi proszę namiar na priv.

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ostatni zakup okna, przypadkiem trafiłem do nowego oddziału Adpol-u we Wrocławiu i bardzo fajnie się sprawili. Z wycen Urzędowskiego, Hohensee, Sitka (Brzeg) Filex (Dobra) i Adpolu ,ten ostatni sprawił się najlepiej. Gdyby Urzędowski, nie miał kosmicznych cen za łuki ,to prawdopodobnie na niego by padło. Co do drzwi,to bardzo przyjemne ceny ma Hohensee

Urzedowski ma drogie łuki? Chyba żartujesz.

Co do architektów to nasz kosztował 3250 zł. Prowadził sprawę do PnB, potem przygotował jeszcze dokumenty do zgłoszenia rozpoczęcia prac.

Cześć.

Co się zawierało w tej cenie. Bo ja na razie mam mętlik cenowy. Czy w tej cenie były robione projekty i uzgodnienia podłączenia prądu, wody, kanalizacji, gazu? CZy może to się robi osobno? CZy robiłeś jakieś zmiany w projekcie?

Prześlij mi proszę namiar na priv.

adaptacja projektu z projektem zagospodarowania teren+niewielkie zmiany w projekcie typu przesunięcie kilku ścian, kilka manewrów z oknami 1700 pln

Zmiany poważniejsze: przyklejenie do domu garaż uprzednio przedzielonego wiatą, podniosienie kąta nachylenia połaci dachowych o 5 stopni - 300 pln

projekt przyłącza wodociągowego 500 pln

mapa do celów projektowych 600 pln

odrolnienie 150 pln

i dalej prowadzenie sprawy aż do uzyskania PnB

Płacone po uzyskaniu pozwolenia.

Zrezygnowaliśmy z projektu oczyszczalni bo i tak się nie da jej zrobić (500 pln) no chyba że jakąś specjalna ale na to nas już nie stać.

na priva przesyłam namiary

A wiecie cos na temat cen okien przesuwnych- chodzi o wyjście na taras.

witam

rowneiz szukam wykonawcy

narazie jestem po wycenie w Empolu/uklony w strone Haniairafal-dzieki za adres/

u mnie okna maja kosztowac okolo 10500 z montazem

zaznaczam ze mam proste okna

4okna 176x143

76x73

76x113

56x225/witryna szklona/-2 szt

295x225 drzwi tarasowe 2 skrzydlowe przesuwka

rolety praktycznie tyle sama

wiec koszt zamknie sie w cenie okolo 20 900

pozdrawiam

[

Urzedowski ma drogie łuki? Chyba żartujesz.

nie, niestety,

dla porównania (to samo okno - z łukiem, cena netto)

Filex 3093,72

Urzędowski 3627,92

Hohensee 2729,55

Adpol 2673,3

Sitak 3300

w Urzędowskim, Filexie, Sitaku, Adpolu ceny po max rabacie

Jestem pewien ze porownujesz inne standardy okna. Drewno, okucie, Luk, łuk w jednej ramie z np. oknem, luk otwierany, luk jako witryna. Tu sa rozbieznosci. Sprawdz to dokladniej, bo juz szczegolnie Adpol nie bedzie tanszy.

Witam Wszystkich Budowniczych.

Sama buduję swój domek w okolicy Trzebnicy ale śledzę Wasze posty gdyż okolice Wrocławia okazują się bardzo szerokim tematem. Jestem na etapie zakładania elektryki w budynku / a nawet już po / a przed tynkami wewnętrznymi. Zgłaszam się na Wasze forum bo jest Was coraz więcej a grupa zawsze jest lepiej poinformowana. Szukam piachu oraz ziemi w dobrej cenie i w miarę nie z daleka - chodzi o transport. Może komuś obiło się coś o uszy. :roll:

Przy okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych pragnę Wszystkim życzyć wytrwałości w tej zabawie z budowaniem która mimo różnych trudności daje tyle satysfakcji.

dostalam wycene na instalacje

domek 120 m parterowy

ogrzewanie gazowe piec Vitodens 200 W z zasobnikiem 150l

podlogowka 80 m2

wycena

instalacja co materialy 9970

instalacja c.w.u materialy 5400

instalacja gazu 590

kotlownia 15450

oraz robocizna 9655 plus 7%vat

i co wy na to??

myslalam ze to bedzie troche taniej

w sumie 41740

:evil:

Jestem pewien ze porownujesz inne standardy okna. Drewno, okucie, Luk, łuk w jednej ramie z np. oknem, luk otwierany, luk jako witryna. Tu sa rozbieznosci. Sprawdz to dokladniej, bo juz szczegolnie Adpol nie bedzie tanszy.

hmmmm ..... FIN , jakoś nie wydaje mi się , standard i wszystkie inne szczegóły były we wszystkich ofertach tożsame (ewentualnie różnice były w producencie okuć i klamek), a przedstawiciel U sam potwierdził,że okna z "dodatkami" wychodzą drogo (nie miał wyjścia leżały przed nim 3 inne wyceny). Widzę,że leży ci na sercu Urzędowski, więc na pocieszenie powiem,że jego oferta była niezła ;)))

2 szyby, jakis pakiet bezpieczna klamka(nie wiem o co chodzi), stolarka z kolorze zloty dab oferta z ms na cala stolarke jest np. zdecydowanie lepsza niz w oknoplascie, w ms np.doplata za potrojne szyby wynosi jakies 120 zl netto za m2 szyby (albo 140), w oknoplascie 250 netto !. w oknoplascie za drzwi przesuwne wolaja ok. 7 tys (co prawda nie wyceniali, ale pan powiedzial ze mniej wiecej tyle to kosztuje) cena za rolety jest nizsza az o 7 tys (nie wiem skad ta roznica) rolety beda schowane w nadprozu. nie dowiadywalam sie o ceny w innych firmach. interesuje mnie pakiet 3-szybowy (u 0.6) nie wiem kto jeszcze ma taka oferte. poki co zostaje ms.

A wiecie cos na temat cen okien przesuwnych- chodzi o wyjście na taras.

Kochani.

Dlaczego nie chcecie korzystać z doświadczenia, rad i wsparcia "forummurarzy" z grupy wrocławskiej ??

Odpowiedzi na takie pytania j.w. znajdziecie tam bez problemu.

Nastąpił jakiś dziwny rozłam, którego nie rozumiem.

Proponuję przenieść się ze swoimi problemami, pytaniami na "starą" grupę wrocławską, której "ojcem jest "wielebny" Frankai - wspaniały człowiek i mój znajomy.

Będąc w jednym miejscu zachowamy ciągłość, wiedzę, rady, klasę i styl w jednym miejscu.

Pozdrawiam.

Smok

Mnie też interesuje pakiet 3 szybowy. Inne firmy które mają taką ofertę to firma Bertrand z ul. Kruczej i firma jocz. Ci pierwsi za 30,5m2 okien zaśpiewałi ok.25 tys a ci drudzy ok.30. Z tym że firma jocz oferuje w swoich oknach jedną szybę typu P4 Nazwa tych okien to Nordic Line 3 o współ. U=0,5. Okleina też złoty dąb, tylko jednostronnie.

W ms nie zrobiłam wtedy wyceny, ale za 1m2 okna wychodziło średnio 1000zł (oczywiście pakiet 3-szybowy).

Rolety wychodziło ok. 8tys. U mnie mają być zintegrowane z oknami.

Daj znać jak znajdziesz jeszcze coś. Może kupując w grupie wywalczymy lepszy rabat.

Kochani.

Dlaczego nie chcecie korzystać z doświadczenia, rad i wsparcia "forummurarzy" z grupy wrocławskiej ??

Proponuję przenieść się ze swoimi problemami, pytaniami na "starą" grupę wrocławską, której "ojcem jest "wielebny" Frankai - wspaniały człowiek i mój znajomy.

Będąc w jednym miejscu zachowamy ciągłość, wiedzę, rady, klasę i styl w jednym miejscu.

Pozdrawiam.

Smok

Dobrze chłop prawi :roll: na starej grupie o oknach przesuwnych kilkanaście stron temu była spora dyskusja - czemu wywarzacie otwarte drzwi (przesówne ;)

Nadmienię tylko ze moja przesuwka kosztowała 2400

Kochani.

Pozdrawiam.

Smok

Dobrze chłop prawi :roll: na starej grupie o oknach przesuwnych kilkanaście stron temu była spora dyskusja - czemu wywarzacie otwarte drzwi (przesówne ;)

Nadmienię tylko ze moja przesuwka kosztowała 2400

chyba ideą stworzenia tej grupy było to, ze wszyscy jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie....a na wrocławskiej jest róznie...

poza tym chyba nie każdemu chce się lub nie kazdy ma czas na czytanie prawie 500 stron i szukanie odpowiednich info...