trabi-wrc 20.03.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Kochani. Dlaczego nie chcecie korzystać z doświadczenia, rad i wsparcia "forummurarzy" z grupy wrocławskiej ?? Odpowiedzi na takie pytania j.w. znajdziecie tam bez problemu. Nastąpił jakiś dziwny rozłam, którego nie rozumiem. Proponuję przenieść się ze swoimi problemami, pytaniami na "starą" grupę wrocławską, której "ojcem jest "wielebny" Frankai - wspaniały człowiek i mój znajomy. Będąc w jednym miejscu zachowamy ciągłość, wiedzę, rady, klasę i styl w jednym miejscu. Pozdrawiam. Smok Dobrze chłop prawi na starej grupie o oknach przesuwnych kilkanaście stron temu była spora dyskusja - czemu wywarzacie otwarte drzwi (przesówne Nadmienię tylko ze moja przesuwka kosztowała 2400 chyba ideą stworzenia tej grupy było to, ze wszyscy jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie....a na wrocławskiej jest róznie... poza tym chyba nie każdemu chce się lub nie kazdy ma czas na czytanie prawie 500 stron i szukanie odpowiednich info... Rozumiem powody dla których została stworzona nowa grupa, ale pisząc na Grupie Wrocławskiej można korzystać z doświadczenia budujących, którzy są znacznie dalej niż my i siłą rzeczy wiedzą o wiele więcej. Dzięki grupie skorzystałem już kilkakrotnie z kontaktów, albo rozwiązań, których (być może) tu mógłbym nie dostać. Sam dopiero zaczynam, ale na wrocławskiej jestem już dłużej i popieram ideę podrzuconą przez Smoka. Chodzi tu o fuzję, a nie wrogie przejęcie Przekonałem się (i Was też do tego namawiam), że w grupie jest mnóstwo uprzejmych, pomysłowych ludzi. Jeśli się nie zdecydujecie, to i tak będę się pewnie pojawiał. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 20.03.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam ponownie... Gdzie zamawialiscie (lub bedziecie zamaiwac) materialy na dach? Chce zamowic kompleksowo dach i szukam dobrych cen z dowozem w okolice Dlugoleki pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 20.03.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Kochani. Dlaczego nie chcecie korzystać z doświadczenia, rad i wsparcia "forummurarzy" z grupy wrocławskiej ?? Odpowiedzi na takie pytania j.w. znajdziecie tam bez problemu. Nastąpił jakiś dziwny rozłam, którego nie rozumiem. Proponuję przenieść się ze swoimi problemami, pytaniami na "starą" grupę wrocławską, której "ojcem jest "wielebny" Frankai - wspaniały człowiek i mój znajomy. Będąc w jednym miejscu zachowamy ciągłość, wiedzę, rady, klasę i styl w jednym miejscu. Pozdrawiam. Smok Dobrze chłop prawi na starej grupie o oknach przesuwnych kilkanaście stron temu była spora dyskusja - czemu wywarzacie otwarte drzwi (przesówne Nadmienię tylko ze moja przesuwka kosztowała 2400 chyba ideą stworzenia tej grupy było to, ze wszyscy jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie....a na wrocławskiej jest róznie... poza tym chyba nie każdemu chce się lub nie kazdy ma czas na czytanie prawie 500 stron i szukanie odpowiednich info... popieram idea stworzenia tej grupy byla wzajemna pomoc wiadomo ze my jestesmy na poczatku tej wyboistej ,trudnej drogi a ludzie z grupy wroclawskiej sa juz mocno zaawansowani w budowie oni maja swoje problemy a my swoje zaczelam czytac ich posty od poczatku ale fizyczna niemozliwoscia bylo by to wszytko przeczytac 500 stron duzo tego z kolei biegac do nich z kazdym pytaniem tez nie chcialam poza tym slyszalo sie odpowiedzi to juz bylo to juz bylo i mieli racje oni juz ten temat przerobili a my jeszcze nie wiec wertowalam w poszukiwaniu interesujacego mnie tematu wiecie jak trudno sie szuka wsrod tych 500 stron stad ten pomysl pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goskai 20.03.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 w ms za 50m2 okien place 29700 (z pakietem 3-szybowym i wkladem thermo) + 4 tys montaz-kolor dwustronny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 20.03.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Kochani. Dlaczego nie chcecie korzystać z doświadczenia, rad i wsparcia "forummurarzy" z grupy wrocławskiej ?? Odpowiedzi na takie pytania j.w. znajdziecie tam bez problemu. Nastąpił jakiś dziwny rozłam, którego nie rozumiem. Proponuję przenieść się ze swoimi problemami, pytaniami na "starą" grupę wrocławską, której "ojcem jest "wielebny" Frankai - wspaniały człowiek i mój znajomy. Będąc w jednym miejscu zachowamy ciągłość, wiedzę, rady, klasę i styl w jednym miejscu. Pozdrawiam. Smok Dobrze chłop prawi na starej grupie o oknach przesuwnych kilkanaście stron temu była spora dyskusja - czemu wywarzacie otwarte drzwi (przesówne Nadmienię tylko ze moja przesuwka kosztowała 2400 chyba ideą stworzenia tej grupy było to, ze wszyscy jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie....a na wrocławskiej jest róznie... poza tym chyba nie każdemu chce się lub nie kazdy ma czas na czytanie prawie 500 stron i szukanie odpowiednich info... popieram idea stworzenia tej grupy byla wzajemna pomoc wiadomo ze my jestesmy na poczatku tej wyboistej ,trudnej drogi a ludzie z grupy wroclawskiej sa juz mocno zaawansowani w budowie oni maja swoje problemy a my swoje zaczelam czytac ich posty od poczatku ale fizyczna niemozliwoscia bylo by to wszytko przeczytac 500 stron duzo tego z kolei biegac do nich z kazdym pytaniem tez nie chcialam poza tym slyszalo sie odpowiedzi to juz bylo to juz bylo i mieli racje oni juz ten temat przerobili a my jeszcze nie wiec wertowalam w poszukiwaniu interesujacego mnie tematu wiecie jak trudno sie szuka wsrod tych 500 stron stad ten pomysl pozdrawiam ze swojego doswiadczenia wiem ze i tak wszyscy lądują w Grupie Wroclawskiej sama zaczynałam kiedys tu: http://forum.muratordom.pl/post1865127.htm?highlight=#1865127 ale ta podgrupa przetrwala 6 stron pozdrawiam i zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 20.03.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Goskaito ja myślałam że w powierzchni okien bije jakiś rekord , ty bijesz mnie o głowe. Za taką powierzchnie porównując inne firmy to nie jest źle. Tak naprawde to już dawno zdecydowałam się na ms, przekonuje mnie u nich ocieplenie pianką ram okiennych . Tego nie spotkałam w innych ofertach. Ciepła szyba to jedno, muszą byc również ciepłe ramy. Wychodzi ok 600 zł za m2 + montaz, to super cena przy pakiecie 3-szybowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 21.03.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Radosnych Świąt Wielkiej Nocy,Aby nastrój tych Świąt przybranych wiosenną radością i beztroską utrwalił się na długi, długi czas i pozostał z Wami także w poświatecznej codzienności. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 21.03.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Z okazji Świąt Wielkanocnych:miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr,zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze.Pracy, która pomaga żyć.Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać i szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życ. Trzymajcie sie ciepło asia22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goskai 22.03.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 dostalam I wycene na reku + gwc z wentbudu- 27000 zl chyba troche duzo, sama centrala (nikol 400) kosztuje 10700 + sterowanie 1200. poczekam na nastepne oferty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 22.03.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 To bardzo drogo,a już sama centrala koszmar. Firma dospel wypuściła nowy reku Daytona 250 i na allegro był wystawiany za 4490. Mają też w ofercie Daytone 350 do większych domów tylko ceny nie znam. Podejrzewam że będzie niewiele droższa od 250. Haniairafal robią reku+gwc przez dospel . Mam nadzieje że zdadzą relację na forum z postepu i jakości prac oraz zdradzą ile Im wycenili tę przyjemność. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habeer 22.03.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Witam grupę wrocławską Chciałem sie przywitać. Bartek Haber z tej strony.Budowę we wsi Pisarzowice, gmina Miękinia zaczynam mam nadzieje, na dniach. Niby wszystko jest gotowe, ale to pierwszy mój dom i nerwowe dreszcze się pojawiają. Mam nadzieje, że jakoś to da się znieść, a i w razie potzreby znajde radę na tym forum..Witamy raz jeszcze i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 22.03.2008 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 To bardzo drogo,a już sama centrala koszmar. Firma dospel wypuściła nowy reku Daytona 250 i na allegro był wystawiany za 4490. Mają też w ofercie Daytone 350 do większych domów tylko ceny nie znam. Podejrzewam że będzie niewiele droższa od 250. Haniairafal robią reku+gwc przez dospel . Mam nadzieje że zdadzą relację na forum z postepu i jakości prac oraz zdradzą ile Im wycenili tę przyjemność. Pozdrawiam tu mozna sobie sprawdzić ceny DOSPELA, w oficjalnym sklepie http://sklep.dospel.com/ Pozdrawiam i Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 25.03.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Witajcie po przerwie, Nadaje z Bydgoszczy, kilka dni urlopu wypadlo nam tutaj spedzic u Teściów (pozdrowka!) i robimy lokalne rozpoznanie w temacie dachowek, tj. ogladamy to co planujemy juz na dniach we Wroclawiu zamowic. Odnosnie reku + gwc. U nas sie wszystko okaze. Poki co zakopalismy sobie rure za jedyne 1800 zl.Odnosnie reszty to po interwencji Hani u jednego z dyrektorow w Dospelu (powod: opieszały PeHowiec), ów (Dospel) podjal sie sam zrobic do konca marca projekt i byc moze bedziemy miec od nich najnowsze urzadzenia po bardzo korzystnych cenach, a oni zrobia u nas instalacje referencyjna, strzela sobie jakies fotki, napisza jakis artykul. Nie wiem dokladnie jeszcze czego oczekiwaliby w zamian, w kazdym razie probujemy z nimi zrobic taki deal.Szczegoly wkrotce jak bedzie wiadomo cos wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goskai 25.03.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 mam kolejna oferte z rekuperatory.pl reku 25100 netto centrala comfoair 500 bfb. gwc cos kolo 10 tys, moze mniej + 100 zl netto robocizny za kazdy polozony 1 mb rury (do polozenia 48 m) ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 25.03.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Uwazaj z tym kladzeniem rury, nam facet z dospela powiedzial, ze akurat to - w odroznieniu od wielu innych rzeczy - naprawde mozna robic samemu - cytuje - "przywoza rure zwinieta w kolo, zrzucaja na ziemie, rosciaga pan w takie kola olimpijskie i zakopuje" mysle, ze to potrenujemy pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 26.03.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Słuchajcie, potrzebuję dokupić jeszcze sporo bloczków"14", czy ktoś ma namiary na sprawdzone i niedrogie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 27.03.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 należy złączyć płaskownik o odpowiednim przekroju ze zbrojeniem fundamentu i wyprowadzić go w pobliżu szyny wyrównawczej, najczęściej w okolicy tablicy rozdzielczej. To uziom przepięciowy na potrzeby elektryki. Uziomy instalacji odgromowej można wykonać w podobny sposób, wtedy końcówki wyprowadza się w pobliżu zwodów biegnących z dachu. Elektryk poradzi sobie bez problemów. Chciałem powrócić do tematu - czy musi to zrobić elektryk, czy może ekipa murarzy da sobie radę? Czy powyższy opis wystarczy im aby nic nie spart...ić? W sobotę będę miał już zalewane ławy, więc czasu niewiele . Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 27.03.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Chciałem powrócić do tematu - czy musi to zrobić elektryk, czy może ekipa murarzy da sobie radę? Czy powyższy opis wystarczy im aby nic nie spart...ić? W sobotę będę miał już zalewane ławy, więc czasu niewiele . Podejdź murarzy pytaniem czy wykonywali coś takiego... może uzyskasz szczerą odpowiedź. Człowiek, człowiekowi nierówny... jeden umie coś więcej niż minimum w jego zawodzie, a drugi wręcz przeciwnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 27.03.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 należy złączyć płaskownik o odpowiednim przekroju ze zbrojeniem fundamentu i wyprowadzić go w pobliżu szyny wyrównawczej, najczęściej w okolicy tablicy rozdzielczej. To uziom przepięciowy na potrzeby elektryki. Uziomy instalacji odgromowej można wykonać w podobny sposób, wtedy końcówki wyprowadza się w pobliżu zwodów biegnących z dachu. Elektryk poradzi sobie bez problemów. Chciałem powrócić do tematu - czy musi to zrobić elektryk, czy może ekipa murarzy da sobie radę? Czy powyższy opis wystarczy im aby nic nie spart...ić? W sobotę będę miał już zalewane ławy, więc czasu niewiele . Pzdr, TS witam widze ze idzimy leb w le jutro lub w sobote beda u nas zalewac lawy powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 27.03.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 widze ze idzimy leb w le jutro lub w sobote beda u nas zalewac lawy powodzenia I my, i my! ławy wylane wczoraj, a od poniedziałku ściana fundamentowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts