Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWA GRUPA WROCLAW I OKOLICE zaczynamy 2008

Recommended Posts

Kochani.

Dlaczego nie chcecie korzystać z doświadczenia, rad i wsparcia "forummurarzy" z grupy wrocławskiej ??

Odpowiedzi na takie pytania j.w. znajdziecie tam bez problemu.

Nastąpił jakiś dziwny rozłam, którego nie rozumiem.

Proponuję przenieść się ze swoimi problemami, pytaniami na "starą" grupę wrocławską, której "ojcem jest "wielebny" Frankai - wspaniały człowiek i mój znajomy.

Będąc w jednym miejscu zachowamy ciągłość, wiedzę, rady, klasę i styl w jednym miejscu.

Pozdrawiam.

Smok

Dobrze chłop prawi :roll: na starej grupie o oknach przesuwnych kilkanaście stron temu była spora dyskusja - czemu wywarzacie otwarte drzwi (przesówne ;)

Nadmienię tylko ze moja przesuwka kosztowała 2400

chyba ideą stworzenia tej grupy było to, ze wszyscy jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie....a na wrocławskiej jest róznie...

poza tym chyba nie każdemu chce się lub nie kazdy ma czas na czytanie prawie 500 stron i szukanie odpowiednich info...

Rozumiem powody dla których została stworzona nowa grupa, ale pisząc na Grupie Wrocławskiej można korzystać z doświadczenia budujących, którzy są znacznie dalej niż my i siłą rzeczy wiedzą o wiele więcej. Dzięki grupie skorzystałem już kilkakrotnie z kontaktów, albo rozwiązań, których (być może) tu mógłbym nie dostać.

Sam dopiero zaczynam, ale na wrocławskiej jestem już dłużej i popieram ideę podrzuconą przez Smoka. Chodzi tu o fuzję, a nie wrogie przejęcie ;-)

Przekonałem się (i Was też do tego namawiam), że w grupie jest mnóstwo uprzejmych, pomysłowych ludzi. Jeśli się nie zdecydujecie, to i tak będę się pewnie pojawiał.

Pozdrav

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kochani.

Dlaczego nie chcecie korzystać z doświadczenia, rad i wsparcia "forummurarzy" z grupy wrocławskiej ??

Proponuję przenieść się ze swoimi problemami, pytaniami na "starą" grupę wrocławską, której "ojcem jest "wielebny" Frankai - wspaniały człowiek i mój znajomy.

Będąc w jednym miejscu zachowamy ciągłość, wiedzę, rady, klasę i styl w jednym miejscu.

Pozdrawiam.

Smok

Dobrze chłop prawi :roll: na starej grupie o oknach przesuwnych kilkanaście stron temu była spora dyskusja - czemu wywarzacie otwarte drzwi (przesówne ;)

chyba ideą stworzenia tej grupy było to, ze wszyscy jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie....a na wrocławskiej jest róznie...

poza tym chyba nie każdemu chce się lub nie kazdy ma czas na czytanie prawie 500 stron i szukanie odpowiednich info...

popieram

idea stworzenia tej grupy byla wzajemna pomoc

wiadomo ze my jestesmy na poczatku tej wyboistej ,trudnej drogi

a ludzie z grupy wroclawskiej sa juz mocno zaawansowani w budowie

oni maja swoje problemy a my swoje

zaczelam czytac ich posty od poczatku ale fizyczna niemozliwoscia bylo by to wszytko przeczytac 500 stron duzo tego

z kolei biegac do nich z kazdym pytaniem tez nie chcialam

poza tym slyszalo sie odpowiedzi to juz bylo to juz bylo i mieli racje oni juz ten temat przerobili a my jeszcze nie

wiec wertowalam w poszukiwaniu interesujacego mnie tematu

wiecie jak trudno sie szuka wsrod tych 500 stron

stad ten pomysl

pozdrawiam

Kochani.

Pozdrawiam.

Smok

popieram

idea stworzenia tej grupy byla wzajemna pomoc

wiadomo ze my jestesmy na poczatku tej wyboistej ,trudnej drogi

a ludzie z grupy wroclawskiej sa juz mocno zaawansowani w budowie

oni maja swoje problemy a my swoje

zaczelam czytac ich posty od poczatku ale fizyczna niemozliwoscia bylo by to wszytko przeczytac 500 stron duzo tego

z kolei biegac do nich z kazdym pytaniem tez nie chcialam

poza tym slyszalo sie odpowiedzi to juz bylo to juz bylo i mieli racje oni juz ten temat przerobili a my jeszcze nie

wiec wertowalam w poszukiwaniu interesujacego mnie tematu

wiecie jak trudno sie szuka wsrod tych 500 stron

stad ten pomysl

pozdrawiam

ze swojego doswiadczenia wiem ze i tak wszyscy lądują w Grupie Wroclawskiej :)

sama zaczynałam kiedys tu:

http://forum.muratordom.pl/post1865127.htm?highlight=#1865127

ale ta podgrupa przetrwala 6 stron :)

pozdrawiam i zapraszam.

Goskai

to ja myślałam że w powierzchni okien bije jakiś rekord , ty bijesz mnie o głowe. Za taką powierzchnie porównując inne firmy to nie jest źle. Tak naprawde to już dawno zdecydowałam się na ms, przekonuje mnie u nich ocieplenie pianką ram okiennych . Tego nie spotkałam w innych ofertach. Ciepła szyba to jedno, muszą byc również ciepłe ramy. Wychodzi ok 600 zł za m2 + montaz, to super cena przy pakiecie 3-szybowym.

Z okazji Świąt Wielkanocnych:

miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr,

zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze.

Pracy, która pomaga żyć.

Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać i szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życ.

Trzymajcie sie ciepło asia22

To bardzo drogo,a już sama centrala koszmar. Firma dospel wypuściła nowy reku Daytona 250 i na allegro był wystawiany za 4490. Mają też w ofercie Daytone 350 do większych domów tylko ceny nie znam. Podejrzewam że będzie niewiele droższa od 250.

Haniairafal robią reku+gwc przez dospel . Mam nadzieje że zdadzą relację na forum z postepu i jakości prac oraz zdradzą ile Im wycenili tę przyjemność.

Pozdrawiam

Witam grupę wrocławską

Chciałem sie przywitać.

Bartek Haber z tej strony.

Budowę we wsi Pisarzowice, gmina Miękinia zaczynam mam nadzieje, na dniach.

Niby wszystko jest gotowe, ale to pierwszy mój dom i nerwowe dreszcze się pojawiają. Mam nadzieje, że jakoś to da się znieść, a i w razie potzreby znajde radę na tym forum..

Witamy raz jeszcze i pozdrawiam

To bardzo drogo,a już sama centrala koszmar. Firma dospel wypuściła nowy reku Daytona 250 i na allegro był wystawiany za 4490. Mają też w ofercie Daytone 350 do większych domów tylko ceny nie znam. Podejrzewam że będzie niewiele droższa od 250.

Haniairafal robią reku+gwc przez dospel . Mam nadzieje że zdadzą relację na forum z postepu i jakości prac oraz zdradzą ile Im wycenili tę przyjemność.

Pozdrawiam

tu mozna sobie sprawdzić ceny DOSPELA, w oficjalnym sklepie http://sklep.dospel.com/

Pozdrawiam i Wesołych Świąt

Witajcie po przerwie,

Nadaje z Bydgoszczy, kilka dni urlopu wypadlo nam tutaj spedzic u Teściów (pozdrowka!) i robimy lokalne rozpoznanie w temacie dachowek, tj. ogladamy to co planujemy juz na dniach we Wroclawiu zamowic.

Odnosnie reku + gwc.

U nas sie wszystko okaze. Poki co zakopalismy sobie rure za jedyne 1800 zl.

Odnosnie reszty to po interwencji Hani u jednego z dyrektorow w Dospelu (powod: opieszały PeHowiec), ów (Dospel) podjal sie sam zrobic do konca marca projekt i byc moze bedziemy miec od nich najnowsze urzadzenia po bardzo korzystnych cenach, a oni zrobia u nas instalacje referencyjna, strzela sobie jakies fotki, napisza jakis artykul. Nie wiem dokladnie jeszcze czego oczekiwaliby w zamian, w kazdym razie probujemy z nimi zrobic taki deal.

Szczegoly wkrotce jak bedzie wiadomo cos wiecej.

należy złączyć płaskownik o odpowiednim przekroju ze zbrojeniem fundamentu i wyprowadzić go w pobliżu szyny wyrównawczej, najczęściej w okolicy tablicy rozdzielczej. To uziom przepięciowy na potrzeby elektryki.

Uziomy instalacji odgromowej można wykonać w podobny sposób, wtedy końcówki wyprowadza się w pobliżu zwodów biegnących z dachu.

Elektryk poradzi sobie bez problemów.

Chciałem powrócić do tematu - czy musi to zrobić elektryk, czy może ekipa murarzy da sobie radę? :wink: Czy powyższy opis wystarczy im aby nic nie spart...ić? :wink:

W sobotę będę miał już zalewane ławy, więc czasu niewiele :(.

Pzdr,

TS

Chciałem powrócić do tematu - czy musi to zrobić elektryk, czy może ekipa murarzy da sobie radę? :wink: Czy powyższy opis wystarczy im aby nic nie spart...ić? :wink:

Podejdź murarzy pytaniem czy wykonywali coś takiego... może uzyskasz szczerą odpowiedź. Człowiek, człowiekowi nierówny... jeden umie coś więcej niż minimum w jego zawodzie, a drugi wręcz przeciwnie...

należy złączyć płaskownik o odpowiednim przekroju ze zbrojeniem fundamentu i wyprowadzić go w pobliżu szyny wyrównawczej, najczęściej w okolicy tablicy rozdzielczej. To uziom przepięciowy na potrzeby elektryki.

Uziomy instalacji odgromowej można wykonać w podobny sposób, wtedy końcówki wyprowadza się w pobliżu zwodów biegnących z dachu.

Elektryk poradzi sobie bez problemów.

Pzdr,

TS

witam

widze ze idzimy leb w le :p

jutro lub w sobote beda u nas zalewac lawy

powodzenia