asia22 03.04.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witam Siechniczan.Ja co prawda nie z Siechnic ale z Biestrzykowa. Gmina ta sama Św. Katarzyna i pewnie problemy te same. U mnie fundamenty wylane w zeszłym roku. W poniedziałek podobno?! wykonawca zaczyna stawiać ściany. Pozdrawiam asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 03.04.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 A witam, witam Somsiadke Sie może kiedyś przejedziemy na swoje budowy, sie poznamy może... Co tu dużo gadać - lubię naszą gminę i ciesze sie, że wybrałam właśnie ją Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 04.04.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Witam. Oczywiście, nie ma problemu. Trzeba się integrować. Problemy i kłopoty mamy wszyscy pewnie podobne. Pozdrawam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 05.04.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Czy i ja mogę dołączyć do Szanownego Grona Budujących w Roku 2008 ?? To będzie pamiętny rok U nas plan był taki, żeby zaczynać w roku 2009, ale ja nie mogłam sie juz doczekać, dwa lata studiowania forum wystarczy Trzeba działać W poniedziałek składamy wniosek o PnB i mam nadzieję, że w lipcu zaczniemy KOPAĆ. Pozdrawiam serdecznie Aneta PS, przeczytałam cały wątek, ale jest on dosyć długi (no nie jak Grupa Wrocławska, ale też całkiem niczego sobie), pospisywałam istotne informacje, ale coś pewnie przeoczyłam, więc wybaczcie, że będę się zapewne powtarzać z pytaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 07.04.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 No i chyba grupa znalazla sie w stanie agonalnym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 07.04.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 No i chyba grupa znalazla sie w stanie agonalnym.... Jeśli chodzi o mnie, to zaglądam tu codziennie. Natomiast mam wstrzymaną budowę ze względów ekonomicznych więc ciężko mi się wypowiadać (aczkolwiek robię to). Co do sugesti, że ... grupa wrocławska... ja tam nie widzę miejsca dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 07.04.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 To ja trzymam kciuki za pogodę ładną dla budujących, co by szybko mury Wam rosły Pozdrawiam i słonka życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 07.04.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 To ja trzymam kciuki za pogodę ładną dla budujących, co by szybko mury Wam rosły Pozdrawiam i słonka życzę Właśnie, właśnie... bo dzisiaj to nie bardzo - jakieś deszcze niespokojne:-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 08.04.2008 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 U mnie też było jakoś ostatnio spokojnie, czekamy na kredyt, ale od soboty zaczynamy - najpierw ściąganie humusu, wytyczenie ław itd.A zaglądam to każdego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 08.04.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 No to zazdroszczę... ja, tak na 90%, będę zmieniał działkę na mniejszą aby być trochę grosza do przodu i kredyt brać mniejszy. Jakoś tak wyszło, że kredyt wziąć to jedno, ale później spłacać go przez te 30ści lat to już coś innego...Nie ukrywam, że mnie korci aby zacząć "mimo wszystko", ale chyba raz w życiu pokieruję się rozumem:-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 08.04.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 To ja trzymam kciuki za pogodę ładną dla budujących, co by szybko mury Wam rosły Pozdrawiam i słonka życzę Właśnie, właśnie... bo dzisiaj to nie bardzo - jakieś deszcze niespokojne:-D No proszę - i pomogło !!!! Świeci słonko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j 08.04.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 No to zazdroszczę... ja, tak na 90%, będę zmieniał działkę na mniejszą aby być trochę grosza do przodu i kredyt brać mniejszy. Jakoś tak wyszło, że kredyt wziąć to jedno, ale później spłacać go przez te 30ści lat to już coś innego... Nie ukrywam, że mnie korci aby zacząć "mimo wszystko", ale chyba raz w życiu pokieruję się rozumem:-D Witam. Też mam obawy co do kredytu, ale coś trzeba robić. Jeden kredyt już mam - 6 lat temu był on dla mnie bardzo duży - teraz nie jest on dla mnie żadnym obciążeniem. Mam nadzieję, że z kredytem na dom i działkę będzie podobnie. Oczywiście nigdy nic nie wiadomo, ale kto nie ryzykuje... Trzeba też wziąć pod uwagę sytematyczny wzrost kosztów budowy. Szukając nowej działki możesz później więcej zapłacić za budowę... Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.04.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam forumowiczówCzy znacie elektryka, który znajdzie chwilkę i dokończy to, co mój nie ma czasu/chęci skończyć? Sprawa dość pilna, bo tynkarz czeka i nie wiem ile jeszcze poczeka. Roboty mało. Większość przewodów już pociągnięta. Pozostaje kilka puszek. I oczywiście sprawdzenie czy obecny "elektryk" położył to co powinno być. Dodatkowo - czy może u kogoś działa p. Janik? Może działa u Was a nie u mnie jak obiecywał. Ogólnie nie polecam tego pana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 08.04.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 a co ten PAN robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.04.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 a co ten PAN robi? Elektryką się zajmuje. No i że jakoś nie może skończyć instalacji u mnie, będę musiał go zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 08.04.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 ja bardzo polecam elektryka - Kocot Mieczysław503330488 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 08.04.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam Was serdecznie! Na razie podczytuje Wasze cenne rady i przymierzam sie do budowy (hmm, od dziesieciu lat...). Mysle, ze ceny osiagnely juz apogeum i wypada zaczac Czekamy teraz na WZ (juz 1.5 miesiaca). Projekt mamy wybrany: Krzys. Moze bedziecie miec jakies sugestie co do tego projektu? Niestety, niespecjalnie sie miesci na dzialce (narozna o szerokosci ciut mniejszej niz 18m), ale mamy nadzieje, ze gmina przychyli sie do naszej prosby... Bedziemy sie budowac w Zorawina City Powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beansi 08.04.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Wiem o działce do sprzedania kolo obornik śląskich ,jeśli kogoś z Państwa to interesuje informacje pod nr telefonu 504-483-559 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 08.04.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Też mam obawy co do kredytu, ale coś trzeba robić. Jeden kredyt już mam - 6 lat temu był on dla mnie bardzo duży - teraz nie jest on dla mnie żadnym obciążeniem. Mam nadzieję, że z kredytem na dom i działkę będzie podobnie. Oczywiście nigdy nic nie wiadomo, ale kto nie ryzykuje... Trzeba też wziąć pod uwagę sytematyczny wzrost kosztów budowy. Szukając nowej działki możesz później więcej zapłacić za budowę... Dużo racji w tym co piszesz. Natomiast my mamy teraz dużą działkę na kredyt. Jak ją sprzedamy, to kupimy jakieś 1100 m2, spłacimy stary kredyt i jeszcze coś zostanie. Tak więc, bez względu na podwyżki cen materiałów będziemy do przodu. Ceny też już wiele nie mogą pójść do góry, bo górę dawno przekroczyły... nawet jak się spokojnie poczeka na "moment", to można dużo taniej kupić. Reasumując, każdy ma inną sytuacje i... orze jak może;-) Ja wszystkim życzę jak najlepiej i kombinuję w ramach aktualnej sytuacji życiowej;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 08.04.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam Was serdecznie! Na razie podczytuje Wasze cenne rady i przymierzam sie do budowy (hmm, od dziesieciu lat...). Mysle, ze ceny osiagnely juz apogeum i wypada zaczac Czekamy teraz na WZ (juz 1.5 miesiaca). Projekt mamy wybrany: Krzys. Moze bedziecie miec jakies sugestie co do tego projektu? Niestety, niespecjalnie sie miesci na dzialce (narozna o szerokosci ciut mniejszej niz 18m), ale mamy nadzieje, ze gmina przychyli sie do naszej prosby... Bedziemy sie budowac w Zorawina City Powodzenia w budowie! Mnie się podoba... taki "nowoczesny" z zewnątrz? Sugestie... ścianę działową sypialni na dole, zróbcie z materiału, który dobrze wytłumi dzwięki telewizora;-) Dzisiejsze zestawy potrafią "dać czadu":-) Trzymam kciuki za przychylność gminy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts