Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWA GRUPA WROCLAW I OKOLICE zaczynamy 2008

Recommended Posts

Druga sprawa - jakos moj wuje nie narzeka na wzrost cen - on dostaje bloczki po tej samej cenie i to jeszcze z upustem - ceny rosna dla klientow indywidualnych.

no właśnie o tym pisałem. Ja nie mam takiego Wujka, a o ekipę nie tak łatwo.

Aha, tylko się nie obrażaj, nie ma powodów:-)

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na szczescie zajmuje sie sam architektura ze strony wizualizacji, wiec sobie jakos radze, ale .... czas, czas, czas.

Jedyne co mogę zrobić to podać namiar na Panią Kamilę - 608 636 624. Była na liście misów i nawet z Nią rozmawiałem, ale w końcu odezwał się mój architekt i to u niego adaptowałem projekt. Niestety nie mogę stwierdzić, jak się wywiąże z obowiązków. Mojego artchitekta nie polecę, bo umowe ze mną podpisał w kwietniu (jeśli dobrze pamiętam), a pozwolenie przyniósł w grudniu:-( Wolę tego nie wspominać:-D

A co do wypowiedzi o cenach, to zgadam się z Tobą w zupełności:-)

Cześć wszystkim!

Jak dobrze,że powstała nowa grupa! bo za starą jestem daleko w tyle.

Ja właśnie złożyłam wniosek o pozwolenie na budowę, będę budować w gminie Czernica. Mam załatwioną ekipę na stan surowy. Materiały kupuję sama. Jestem po zakupie pustaka maxa (z Kozłowic), za cenę 7,30 zł + koszty dowozu. Najtaniej znalazłam bloczki za 4,00 zł z transportem i rozładowaniem.

Czy ktoś może mi powiedzieć ile będę czekać na pozwolenie tak w praktyce?

Na szczescie zajmuje sie sam architektura ze strony wizualizacji, wiec sobie jakos radze, ale .... czas, czas, czas.

Jedyne co mogę zrobić to podać namiar na Panią Kamilę - 608 636 624. Była na liście misów i nawet z Nią rozmawiałem, ale w końcu odezwał się mój architekt i to u niego adaptowałem projekt. Niestety nie mogę stwierdzić, jak się wywiąże z obowiązków. Mojego artchitekta nie polecę, bo umowe ze mną podpisał w kwietniu (jeśli dobrze pamiętam), a pozwolenie przyniósł w grudniu:-( Wolę tego nie wspominać:-D

A co do wypowiedzi o cenach, to zgadam się z Tobą w zupełności:-)

podczytuje Wasz watek pozwolicie ze sie wtrace,

nie polecajcie kogos z kim nie mieliscie stycznosci. korzystajcie z wiadomosci z grupy wroclawskiej i pamietajcie ze lista misiow jest troche hmmmm... nieaktualna. najlepszy przyklad pani Kamila, kilka osob jest na nia :evil:

nie znam szczegolow ale chyba m.in. Scur nie byla zadowolona z jej uslug.

pozdrawiam cala nowa grupe

Cześć wszystkim!

Ja właśnie złożyłam wniosek o pozwolenie na budowę, będę budować w gminie Czernica. Mam załatwioną ekipę na stan surowy. Materiały kupuję sama. Jestem po zakupie pustaka maxa (z Kozłowic), za cenę 7,30 zł + koszty dowozu. Najtaniej znalazłam bloczki za 4,00 zł z transportem i rozładowaniem.

Gdzie aktualnie mozna dostać taką cenę za bloczki? Ja dostałem wycenę na 4,62 brutto (bloczki Betarda) wczoraj.

Co do pozwolenia, to jeśli nie będzie błedów we wniosku to pewnie skończy się na 55-60 dniach. Do tego 14 dni na uprawomocnienie, później zgłoszenie w nadzorze i wpisanie kierownika, czyli kolejnych kilkanaście dni.

Pzdr,

TS

Cześć wszystkim!

moge tylko tyle powiedziec

po 14 dniach od zlozenia dokumentow dostalam zawiadomienie ze prowadzone jest postepowanie w sprawie zatwierdzenia projektu

za tydzien mam zadzwonic i bede wiedziala na kiedy bedzie wszytko gotowe

jestem dobrej mysli

a propos bloczkow dzisja kupilam po 4,70 ale sa dobrej jakosci

nie polecajcie kogos z kim nie mieliscie stycznosci. korzystajcie z wiadomosci z grupy wroclawskiej i pamietajcie ze lista misiow jest troche hmmmm... nieaktualna. najlepszy przyklad pani Kamila, kilka osob jest na nia :evil:

Czytaj, czytaj i jak co, to prostuj:-)

A co do polecania... tak jak napisałem, nie jestem w stanie ocienić tej Pani i dlatego Jej nie polecałem - następnym razem będę to pisał wyraźniej, bo faktycznie ktoś może odebrać imoej intencje naczej niż bym chciał.

No to i nam sie wypada odezwac w koncu. Grupe Wroclawska poczytujemy od roku w zasadzie, kiedy to kupilismy dzialke (wreszcie taka o jaka nam chodzilo) i zaczelismy sie rozgladac za projektem. Samo wybieranie bylo w sumie niezla przygoda. Napisze tylko, ze skorzystalismy z uprzejmosci grupowiczow, ktorzy walnie odpowiedzieli na nasz apel i chcieli gościć, pokazywać swoje salony ;-) i rozmawiac o wadach i zaletach swoich rozwiazan.

Dzisiaj wlasnie zdejmowal sie u nas humus.

Budujemy lustrzaną Lawendę w Kiełczowie.

Powodzenia dla wszystkich! Nerwy na wodzy i dobrych wykonawców życzymy!

pozdrowka!

Cześć wszystkim!

Ja właśnie złożyłam wniosek o pozwolenie na budowę, będę budować w gminie Czernica.

No to będziemy sąsiadami:-)

Polecam pisać gdzie się budujecie. Bo po samym fakcie, że budujecie w gminie Czernica, dużo "wyczytać" nie można. Bo przy takim założeniu, to i ja jestem Waszym sąsiadem ;) mimo że może dzielić nas ładne kilka-naście kilometrów.

Polecam pisać gdzie się budujecie. Bo po samym fakcie, że budujecie w gminie Czernica, dużo "wyczytać" nie można. Bo przy takim założeniu, to i ja jestem Waszym sąsiadem ;) mimo że może dzielić nas ładne kilka-naście kilometrów.

Ależ naturalnie, masz rację... z mojego punktu widzenia jesteś moim sąsiadem:-) [piszę to całkiem poważnie] Wsiadam na rower i jestem u Ciebie po 10ciu minutach:-)

Co do pisania, gdzie konkretnie się budujemy, to jakoś mam opory. Nigdy nie wiadomo, kto czyta... może wredna teściowa albo była żona??:-D

Myślę, że każdy powinien podjąć tę decyzje samodzielnie.

Hmmm... Mam się z nią spotkać w przyszłym tygodniu.

Witam wszystkich zaczynajacych we Wrocławiu i okolicach.

My chcemy zacząć przełom luty/marzec.

PNB już nam się uprawomocniło.

Budujemy na pólnoc od Wrocławia.

Budujemy Dom za rogiem :

http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=427&IdKolekcji=

Wybieranie projektu zajęło nam ponad rok czasu (nasze wyobrażenia stopniowo ewaluowały ).

Serdecznie wszystkich pozdrawiamy i cieszymy się,że grupa powstała.

Jesteśmy przekonani , że atmosfera na grupie będzie tak samo przyjazna jak na Grupie Wrocławskiej, która non stop podczytujemy.

I od razu pytanka :

Ile od Was chce geodeta za wytyczenie bydynku ?

Od nas chce 500 zł ,ale mamy kupić deski i paliki.

Zastanawiamy się też czy już ściągać humus - może za wcześnie i jeszcze będzie zima ? Z tego co ustaliliśmy to koszt zdjęcia humusu zawiera się w przedziale od 300 do 600 zł.

Jak u Was ?

Ależ naturalnie, masz rację... z mojego punktu widzenia jesteś moim sąsiadem:-) [piszę to całkiem poważnie] Wsiadam na rower i jestem u Ciebie po 10ciu minutach:-)

Co do pisania, gdzie konkretnie się budujemy, to jakoś mam opory. Nigdy nie wiadomo, kto czyta... może wredna teściowa albo była żona??:-D

Myślę, że każdy powinien podjąć tę decyzje samodzielnie.

Ja też mam nie jestem pewna czy to dobry pomysł tak o szczegółach mówić, naprawdę wierzceie mi, forum czytają różni ludzie.

Ja też mam nie jestem pewna czy to dobry pomysł tak o szczegółach mówić, naprawdę wierzceie mi, forum czytają różni ludzie.

Uwierz mi, ze za kilka tygodni/miesiecy bedziesz z tymi roznymi ludzmi piwo w rynku pic albo na kawe ich zapraszac.

;-)

pozdrowka

witam

wlansie

moze zrobimy sobie objazdowke :wink: po naszych dzialeczkach a najlepiej jakiegos grila blizej lata

my zapraszamy do sobotki

P. Kamila....

Hmmm... Mam się z nią spotkać w przyszłym tygodniu.

J, na grupie Wrocławskiej jest właśnie wątek o tej pani, gdzies w okolicach.... października (?). Warto poczytać, gdyż o ile pamiętam była to kontrowersyjna dyskusja.

Powodzenia

Darek

Dzięki za info.

Sprawdę to.

Pozdr.

Jarek