Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWA GRUPA WROCLAW I OKOLICE zaczynamy 2008

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

teraz szukam piachu do zasypania fundamentu

Ja będę zamawiała w tygodniu w okolicach Brzezińki Sredzkiej piach do budowy zapytam też o piach do zasypania fundamentów :D

Pozdrawiam :wink:

dostalam namiary od ludzi z forum na piach

dzwonilam

otoz za 24 tony piachu zycza sobie 450zl

a ile u mnie bedzie dowiem sie w srode ale troche tych wywrotek musi przyjechac

jezli nie znjadziecie tanszego piachu to podam wam tel

ja szukam nadal

pozdrawiam

cholewka, próbuje wstawić emblemat ale jakies duze mi wychodzą :cry: wklejam adres ze stronki (na próbe wyszukiwałam w googlach) i co dalej? jak je skompresować? wasze są jakies male, a moje pol ekranu zajmuja :oops: juz kolejny musze usunac :cry: nie wiem kiedy dojde do wklejania zdjeć :roll:

Chodzi Ci o avatar czyli o miejsce gdzie modli się Czesio?:-)

A mówicie o cenach netto czy brutto? Jeśli netto to Chrząstawa nie jest rewelacyjna. Mąż ostatnio robił rekonesans po tartakach.Wieczorkiem mogę podać szczegóły jeśli ktoś chce to proszę o priv.

Cześć!

Możesz podać jakieś szczegóły na priv? Dzięki

Pozdrawiam

Jarek

dzwonilam

ja szukam nadal

mi wczoraj przywozili piasek, zapytam wykonawcę skąd i skrobnę wieczorem. P.S. u nas dziś zalewają fundament!

Klikacie "Profil", w lewym górnym rogu... następnie przewijacie stronę do samego dołu, a tam jest:

"Avatar - Wyświetla mały obrazek pod informacjami o Tobie przy każdym poście. Tylko jeden obrazek może być wyświetlany, jego szerokość nie może być większa niż 150 pikseli, wysokość większa niż 150 pikseli, a rozmiar większy niż 6kB."

Ja swój obrazek umieściłem na stronie http://www.imagic.pl i następnie wstawiłem link do niego w puste pole obok cytowanego tekstu.

Mój obrazek miał już odpowiedni rozmiar, ale jeśli by tak nie było, to zmienił bym go przy pomocy programu IrfanView. Po otwarciu obrazka (w tym programie) naciskamy ctrl+R i wybieramy odpowiedni rozmiar. Następnie naciskamy ctrl+S aby zapisać wprowadzone zmiany... to chyba wszystko:-)

dzwonilam

ja szukam nadal

mi wczoraj przywozili piasek, zapytam wykonawcę skąd i skrobnę wieczorem. P.S. u nas dziś zalewają fundament!

dzieki bede wdzieczna

chce porownac ceny u mnie bedzie potrzeba dosyc duzo piachu

mam fundamenty na 8 bloczkow i budynek 14na 14

pozdrawiam

witam

czy zastanawiacie sie juz nad ogrzewaniem?

my juz podjelismy decyzje

bedzie piec kondensacyjny /z zasobnikiem lub przeplywowy/ kwestnia dogadania sie

narazie nie mamy gazu wiec z butli troche drozsza ta zabawa ale bedzie wygodnie i czysto

bedzie podlogowka 80m

w pozostalych pomieszczeniach kaloryfery

kominek - przepalic od czasu do czasu bedziemy chcieli

a jak wy rozwiazujecie swoje problemy?

Hej,

dzieki bede wdzieczna

pozdrawiam

też jesteśmy na etapie szukania piasku do zasypania. Do tej pory najtańsze co znaleźliśmy w naszych okolicach (północ wrocławia, za trzebnicą) to:

300zł za 12ton piasku do murowania (przesiany, ponoć nadaje się nawet na tynki)

270zł za 12ton piasku nieprzesianego

Ceny bez faktury, po negocjacjach. Niestety u nas nie da się wjechać dużym autem 28ton (zakopie się), więc szukamy "małych" kamazów. A potrzebujemy ok 50 kubików piasku, czyli jakieś 85ton

bedzie piec kondensacyjny /z zasobnikiem lub przeplywowy/ kwestnia dogadania sie

Z doświadczenia u rodziców, to nie polecam przepływowego. Prysznic nie będzie już taką przyjemnością, bo temperatura będzie się wachać w zależności od całościowego zużycia na domek. Jak dwie osoby zaczną z ciepłej wody korzystać na raz, może być różnie. Więc raczej zasobnik.

Dodatkowo zasobnik z czasem będzie można wykorzystać w inny sposób - zasilając go dajmy na to panelami słonecznymi i wtedy w lecie gaz zużywasz tylko na pichcenie

Hej,

dzieki bede wdzieczna

pozdrawiam

też jesteśmy na etapie szukania piasku do zasypania. Do tej pory najtańsze co znaleźliśmy w naszych okolicach (północ wrocławia, za trzebnicą) to:

300zł za 12ton piasku do murowania (przesiany, ponoć nadaje się nawet na tynki)

270zł za 12ton piasku nieprzesianego

Ceny bez faktury, po negocjacjach. Niestety u nas nie da się wjechać dużym autem 28ton (zakopie się), więc szukamy "małych" kamazów. A potrzebujemy ok 50 kubików piasku, czyli jakieś 85ton

gosiu

ja mam namiary na pana ktory przywiezie za 450 zl-24 tony

jezli chesz podam tobie numer

u mnie niestety pojdzie duzo wiecejjjjjjj piach

Z doświadczenia u rodziców, to nie polecam przepływowego. Prysznic nie będzie już taką przyjemnością, bo temperatura będzie się wachać w zależności od całościowego zużycia na domek. Jak dwie osoby zaczną z ciepłej wody korzystać na raz, może być różnie. Więc raczej zasobnik.

Dodatkowo zasobnik z czasem będzie można wykorzystać w inny sposób - zasilając go dajmy na to panelami słonecznymi i wtedy w lecie gaz zużywasz tylko na pichcenie

trociu zastanawiamy sie

tylko u mnie jest taka sytacja ze sa 2 osoby

praktycznie rownoczeesnie nie bedzimy korzystac z wanny i natrysku]

ale musze to oczywiscie przemyslec

moj fachowiec poleca nam piec z zasobnikiem 120 litrow

jelzi chodzi o solary to zapewne trzeba by miec wiekszy zasobnik

zastanawim sie tylko czy warta skorka za wyprawke

kiedy przy naszych 2 osobach inwestycja sie zwroci

beda kafle w salonie poniewaz bedzie podlogowka

a wiem jak to bywa z psem, z wchodzeniem do domu prosto z ogrodu

nie bede niewolnikiem wlasnego domu

tak bedzie latwiej i wygodniej

witam

narazie nie mamy gazu wiec z butli troche drozsza ta zabawa ale bedzie wygodnie i czysto

Witaj!

A nie mysleliscie o pompie ciepla? Koszty instalacji pewnie niewiele wyzsze, a potem komfort i niskie rachunki.

Chyba, ze w najblizszym czasie podciagna Wam gaz miejski.

witam

Witaj!

A nie mysleliscie o pompie ciepla? Koszty instalacji pewnie niewiele wyzsze, a potem komfort i niskie rachunki.

Chyba, ze w najblizszym czasie podciagna Wam gaz miejski.

szczerze mowiac nie czuje tego tematu

jakos mala mma wiedze w tej materii

a moze poprostu boje sie nowosci :(

pozdrawioam