Anulkaa 01.05.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 01.05.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Wybrałem pompę Daikina- Altherma, ze względu na przyzwoitą cenę i renomę firmy. To nowy produkt ale postanowiłem zaryzykować. Obecnie czekam na projekt całości. Jestem żywo zainteresowana tym tematem! Właśnie wracam do pierwotnego pomysłu na ogrzewanie czyli pompa ciepła+kominek z płaszczem wodnym. Jaka firmę wybrałeś? Prosze o szczególy-powierzchnia domu, koszty instalacji i urządzenia itp Kłade 140 m podłogówki- koszt ok. 100zł/m2 . Mieszane ogrzewanie odpada, za niska temperatura zasilania żeby to było efektywne- grzejniki poza tym musiały by byc baaaaaaaardzo duże. A ja właśnie chcę mieć mieszane znalazłam taki schemat instalacji, ze jest ok przy grzejnikach normalnej wielkości. Tak przynajmniej mi sie wydaje jak znajde link to wkleję, ale dziś już mi sie nie chce szukać pozdrowionka i czekam na info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 01.05.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Witam1 Poszukuję taniego piasku i żwiru. czy ktoś może podać mi namiary??? Pozdrawiam Anka Aniu oprócz betonu może pomogę Ci z piaskiem. Sprawdź Radakowice (o cenie napiszę jutro) a wiem, że nasz wykonawca znalazł jeszcze lepsze źródło. Szczegóły w dniu jutrzejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 02.05.2008 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 02.05.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Piasek był kupowany w Czystopolu w lokalnej hurtowni w Miękini. 25 ton - 350 PLN (do naszej "piaskownicy" wlazło 9 wywrotek piachu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 02.05.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 02.05.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Piasek był kupowany w Czystopolu w lokalnej hurtowni w Miękini. 25 ton - 350 PLN (do naszej "piaskownicy" wlazło 9 wywrotek piachu) A ja właśnie zacząłem się zastanawiać. Jaka była u Ciebie powierzchnia zabudowy i wartwa piasku zasypywana? Do mnie weszło 21 samochodów 26t, czyli ponad 500ton . Co prawda domek to parterówka i powierzchnia zabudowy około 220m2, ale i tak zaczynam podejrzewać wykonawcę o mały wałek . Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 02.05.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Piasek był kupowany w Czystopolu w lokalnej hurtowni w Miękini. 25 ton - 350 PLN (do naszej "piaskownicy" wlazło 9 wywrotek piachu) A ja właśnie zacząłem się zastanawiać. Jaka była u Ciebie powierzchnia zabudowy i wartwa piasku zasypywana? Do mnie weszło 21 samochodów 26t, czyli ponad 500ton . Co prawda domek to parterówka i powierzchnia zabudowy około 220m2, ale i tak zaczynam podejrzewać wykonawcę o mały wałek . Pzdr, TS witam zobaczymy jak u nas wyjdzie po niedzieli bedzimy zasypywac my rowniez budujemy parterowke wymiary 14 na 14 budynku l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 02.05.2008 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 No i klops Właśnie się dowiedziałam, że "mój" super wykonawca będzie mógł budować u mnie dopiero we wrześniu. A ja potrzebuję na przełomie czerwca/lipca. Jeśli znacie sprawdzone ekipy, najlepiej z południowo-zachodnich okolic Wrocławia (oczywiście niekoniecznie) to proszę o info na priva lub maila. Ja mogę dac namiary na polecanego cieślę i dekarza Anetko, polecić będę mógł ekipę, jak skończy u mnie (za jakieś 1,5-2 mieś. - póki co ok) ale bardzo byłby przydatny cieśla z dekarzem-na priv z góry dziękuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 02.05.2008 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Witam wszystkich! Wlasnie odebralam WZ... Dziwny zwyczaj - nosi date 11.04, dobrze, ze maz zadzwonil, bo pewnie czekalibysmy jeszcze ze 2tyg. na doreczenie... I kicha - zabraklo nam 34cm Co gorsza, z wyliczen gminy wynika, ze dzialka ma 17m szerokosci (geodeta wymierzyl 17.76). Komu wierzyc? Kat nachylenia dachu - rowne 42st. Ciekawe... Tyle ma nasz wstepnie wybrany projekt. Ale skoro nie pasuje na dzialke? Nie mogli dac przedzialu? Tyle na razie, jak ochlone, napisze wiecej... Ech, coraz mniej mi sie to budowanie podoba mieliśmy podobny problem, pozbyliśmy się okien z garażu, doświetlenie zrobliliśmy oknem połaciowym na spadzie przeciwpołożnym do granicy działki, a te 3m to nie tak mało - zależy co sąsiad ma przy płocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 03.05.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 mieliśmy podobny problem, pozbyliśmy się okien z garażu, doświetlenie zrobliliśmy oknem połaciowym na spadzie przeciwpołożnym do granicy działki, a te 3m to nie tak mało - zależy co sąsiad ma przy płocie. Tak tez zrobimy - czesc tylnej sciany jest cofnieta o 1.5m i tam zostawimy okna. Sasiad na szczescie jest sporo odsuniety od plotu i jest obsadzony zielonym. Z kolei my mamy tuje, ktore zajmuja prawie metr Poczytalalam te WZ na spokojnie i widze, ze w zasadzie wszystko jest po naszej mysli. Wyszlo, ze ze mnie panikara Budowa mnie chyba wykonczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 03.05.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Piasek był kupowany w Czystopolu w lokalnej hurtowni w Miękini. 25 ton - 350 PLN (do naszej "piaskownicy" wlazło 9 wywrotek piachu) to jest cena z transportem? w PIASKOPIE (cena z marca) 10pln (netto)/tonę, dobrze jest pogadać na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 04.05.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Piasek był kupowany w Czystopolu w lokalnej hurtowni w Miękini. 25 ton - 350 PLN (do naszej "piaskownicy" wlazło 9 wywrotek piachu) to jest cena z transportem? w PIASKOPIE (cena z marca) 10pln (netto)/tonę, dobrze jest pogadać na miejscu Transport zależy od odległości na budowę. Ja miałam gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 04.05.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 mieliśmy podobny problem, pozbyliśmy się okien z garażu, doświetlenie zrobliliśmy oknem połaciowym na spadzie przeciwpołożnym do granicy działki, a te 3m to nie tak mało - zależy co sąsiad ma przy płocie. Tak tez zrobimy - czesc tylnej sciany jest cofnieta o 1.5m i tam zostawimy okna. Sasiad na szczescie jest sporo odsuniety od plotu i jest obsadzony zielonym. Z kolei my mamy tuje, ktore zajmuja prawie metr Poczytalalam te WZ na spokojnie i widze, ze w zasadzie wszystko jest po naszej mysli. Wyszlo, ze ze mnie panikara Budowa mnie chyba wykonczy... bedzie dobrze czesto czlowiek nie panuje nad emocjami pozniej zastanowi sie i okazuje sie ze nie jest az tak zle haha mam to samo wszytko widze w czarnych barwach a pozniej na spokojnie sie wyjasni i jednak mozna u ciebie tez juz sie wyjasnia i jak wdze bedzie napewno ok pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 05.05.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 pogoda mnie wykonczy papierologia poszla bez bolu ekip[e znalazlam wygladaze ze ok wszytko ukladalo sie ladnie tylko.........ten deszczyk dziala mi na nerwy i mam przez to przesuniecia wiem ze nie moze byc tak do konca pieknie wiec.....z usmiechem przyjmuje swoj los pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habeer 05.05.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Bemark, na pocieszenie pwoiem Ci, że i jak przez pogodę miałem sporo przesunięć. Teraz jednak zawziełem się i dziś zaczynam. Niech sie dzieje co chce. Odrobina pokory poza tym nikomu jeszcze nie zaszkodziła Pozdrawiam HaBeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 05.05.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Bemark, na pocieszenie pwoiem Ci, że i jak przez pogodę miałem sporo przesunięć. Teraz jednak zawziełem się i dziś zaczynam. Niech sie dzieje co chce. Odrobina pokory poza tym nikomu jeszcze nie zaszkodziła Pozdrawiam HaBeer dokadnie tak pozdrawiam nadal czekam zeby fundamenty podeschly ale powli do przodu dzisiaja przywiezli nam 4 z10 wywrotek piachu mam ladna gorke na dzialeczce moze sie powspinam dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 05.05.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 05.05.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Hej, ewuniamiii... witaj i pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habeer 05.05.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Pozdrawiam Ewuniamiii. Pokłony z zielono-żółtych Pisarzowic w ciepłym deszczu skąpanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts