Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWA GRUPA WROCLAW I OKOLICE zaczynamy 2008

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wybrałem pompę Daikina- Altherma, ze względu na przyzwoitą cenę i renomę firmy. To nowy produkt ale postanowiłem zaryzykować. Obecnie czekam na projekt całości.

Jestem żywo zainteresowana tym tematem! Właśnie wracam do pierwotnego pomysłu na ogrzewanie czyli pompa ciepła+kominek z płaszczem wodnym. Jaka firmę wybrałeś? Prosze o szczególy-powierzchnia domu, koszty instalacji i urządzenia itp

Kłade 140 m podłogówki- koszt ok. 100zł/m2 .

Mieszane ogrzewanie odpada, za niska temperatura zasilania żeby to było efektywne- grzejniki poza tym musiały by byc baaaaaaaardzo duże.

A ja właśnie chcę mieć mieszane :roll:

znalazłam taki schemat instalacji, ze jest ok przy grzejnikach normalnej wielkości. Tak przynajmniej mi sie wydaje :roll:

jak znajde link to wkleję, ale dziś już mi sie nie chce szukać

pozdrowionka i czekam na info:)

Witam1

Poszukuję taniego piasku i żwiru. czy ktoś może podać mi namiary???

Pozdrawiam

Anka

Aniu oprócz betonu może pomogę Ci z piaskiem.

Sprawdź Radakowice (o cenie napiszę jutro) a wiem, że nasz wykonawca znalazł jeszcze lepsze źródło. Szczegóły w dniu jutrzejszym. :)

Piasek był kupowany w Czystopolu w lokalnej hurtowni w Miękini.

25 ton - 350 PLN (do naszej "piaskownicy" wlazło 9 wywrotek piachu) :)

A ja właśnie zacząłem się zastanawiać. Jaka była u Ciebie powierzchnia zabudowy i wartwa piasku zasypywana? Do mnie weszło 21 samochodów 26t, czyli ponad 500ton :o . Co prawda domek to parterówka i powierzchnia zabudowy około 220m2, ale i tak zaczynam podejrzewać wykonawcę o mały wałek :wink:.

Pzdr,

TS

A ja właśnie zacząłem się zastanawiać. Jaka była u Ciebie powierzchnia zabudowy i wartwa piasku zasypywana? Do mnie weszło 21 samochodów 26t, czyli ponad 500ton :o . Co prawda domek to parterówka i powierzchnia zabudowy około 220m2, ale i tak zaczynam podejrzewać wykonawcę o mały wałek :wink:.

Pzdr,

TS

witam

zobaczymy jak u nas wyjdzie po niedzieli bedzimy zasypywac

my rowniez budujemy parterowke

wymiary 14 na 14 budynku

l

No i klops :cry: :cry: :cry:

Właśnie się dowiedziałam, że "mój" super wykonawca będzie mógł budować u mnie dopiero we wrześniu. A ja potrzebuję na przełomie czerwca/lipca.

Jeśli znacie sprawdzone ekipy, najlepiej z południowo-zachodnich okolic Wrocławia (oczywiście niekoniecznie) to proszę o info na priva lub maila.

Ja mogę dac namiary na polecanego cieślę i dekarza :)

Anetko,

polecić będę mógł ekipę, jak skończy u mnie (za jakieś 1,5-2 mieś. - póki co ok) ale bardzo byłby przydatny cieśla z dekarzem-na priv

z góry dziękuję

pozdrawiam

Witam wszystkich!

Wlasnie odebralam WZ... Dziwny zwyczaj - nosi date 11.04, dobrze, ze maz zadzwonil, bo pewnie czekalibysmy jeszcze ze 2tyg. na doreczenie...

I kicha - zabraklo nam 34cm :( Co gorsza, z wyliczen gminy wynika, ze dzialka ma 17m szerokosci (geodeta wymierzyl 17.76). Komu wierzyc? Kat nachylenia dachu - rowne 42st. Ciekawe... Tyle ma nasz wstepnie wybrany projekt. Ale skoro nie pasuje na dzialke? Nie mogli dac przedzialu? Tyle na razie, jak ochlone, napisze wiecej... Ech, coraz mniej mi sie to budowanie podoba ;)

mieliśmy podobny problem, pozbyliśmy się okien z garażu, doświetlenie zrobliliśmy oknem połaciowym na spadzie przeciwpołożnym do granicy działki, a te 3m to nie tak mało - zależy co sąsiad ma przy płocie.

mieliśmy podobny problem, pozbyliśmy się okien z garażu, doświetlenie zrobliliśmy oknem połaciowym na spadzie przeciwpołożnym do granicy działki, a te 3m to nie tak mało - zależy co sąsiad ma przy płocie.

Tak tez zrobimy - czesc tylnej sciany jest cofnieta o 1.5m i tam zostawimy okna.

Sasiad na szczescie jest sporo odsuniety od plotu i jest obsadzony zielonym. Z kolei my mamy tuje, ktore zajmuja prawie metr ;)

Poczytalalam te WZ na spokojnie i widze, ze w zasadzie wszystko jest po naszej mysli. Wyszlo, ze ze mnie panikara :( Budowa mnie chyba wykonczy...

to jest cena z transportem? w PIASKOPIE (cena z marca) 10pln (netto)/tonę, dobrze jest pogadać na miejscu

Transport zależy od odległości na budowę. Ja miałam gratis :wink:

Tak tez zrobimy - czesc tylnej sciany jest cofnieta o 1.5m i tam zostawimy okna.

Sasiad na szczescie jest sporo odsuniety od plotu i jest obsadzony zielonym. Z kolei my mamy tuje, ktore zajmuja prawie metr ;)

Poczytalalam te WZ na spokojnie i widze, ze w zasadzie wszystko jest po naszej mysli. Wyszlo, ze ze mnie panikara :( Budowa mnie chyba wykonczy...

bedzie dobrze

czesto czlowiek nie panuje nad emocjami pozniej zastanowi sie i okazuje sie ze nie jest az tak zle

haha mam to samo wszytko widze w czarnych barwach a pozniej na spokojnie sie wyjasni i jednak mozna

u ciebie tez juz sie wyjasnia i jak wdze bedzie napewno ok

pozdrawiam

Bemark, na pocieszenie pwoiem Ci, że i jak przez pogodę miałem sporo przesunięć. Teraz jednak zawziełem się i dziś zaczynam. Niech sie dzieje co chce.

Odrobina pokory poza tym nikomu jeszcze nie zaszkodziła :)

Pozdrawiam

HaBeer

dokadnie tak

pozdrawiam

nadal czekam zeby fundamenty podeschly :-? ale powli do przodu dzisiaja przywiezli nam 4 z10 wywrotek piachu mam ladna gorke na dzialeczce

moze sie powspinam :lol: dzisiaj