godin 19.05.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 E tam z tymi podwyżkami to bym nie przesadzał. Ostatnio jechałem koło hurtowni a tam promocja na pustaki - 20%. Sezon się zaczął a towar nie schodzi... W Rzeczpospolitej był ostatnio wywiad z gościem z lasów państwowych i zapowiada obniżki cen drewna bo popyt spada i boją się zostać z drewnem. Jeden hurtownik u którego robiłem wycenę w marcu dzwoni do mnie co tydzień i pyta czy już się zdecydowałem na zakup. Sytuacja chyba wraca do normalności... Sytuacja chyba faktycznie pomału się stabilizuje. Strop po dużych negocjacjach cenowych od momentu zamówienia do transportu na budowę to DWA dni. W ubiegłorocznym szczycie sezonu kolega czekał ponad 6 tygodni aż dekarz uciekł na innną budowę Do tej pory mieliśmy jedynie problemy z dostępnością silikatów (chociaż i w tym wypadku poszukiwania zakończone sukcesem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 19.05.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 pozdr E tam z tymi podwyżkami to bym nie przesadzał. Ostatnio jechałem koło hurtowni a tam promocja na pustaki - 20%. Sezon się zaczął a towar nie schodzi... W Rzeczpospolitej był ostatnio wywiad z gościem z lasów państwowych i zapowiada obniżki cen drewna bo popyt spada i boją się zostać z drewnem. Jeden hurtownik u którego robiłem wycenę w marcu dzwoni do mnie co tydzień i pyta czy już się zdecydowałem na zakup. Sytuacja chyba wraca do normalności... )) to chyba jeździmy obok tej samej hurtowni (domex). z ceną cegły o której pisałem ,to fakt. ale z drugiej strony, to nawet Panie z TERMAT-u ze spedycji zrobiły się nadzwyczaj miłe i nie udowadniają,że klient, to złodziej , oszust i kłamca )) bemark - co do czekania na "po sezonie" to takie luźne dywagacje, każdy chciałby wybudować się jak najszybciej i zamieszkać, tylko patrzę na szwagra dom i widzę,że to trwa i trwa ale co nas nie zabije ,to nas wzmocni - my czekamy na zmianę pogody i bierzemy sie z pierwszy strop pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j 20.05.2008 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 pozdr )) to chyba jeździmy obok tej samej hurtowni (domex). Dokładnie. Mam nadzieję, że ceny dalej będą spadać. Czasami sie zastanawiam czy nie poczekać jeszcze rok z budową. Pozdr Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.05.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 to chyba jeździmy obok tej samej hurtowni ... Hmmm. Ja też skądyś znam te -20% namalowane sprayem na pustakach :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 20.05.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Czasami sie zastanawiam czy nie poczekać jeszcze rok z budową. Ja bym nie czekala. Niedlugo beda wracac dorobkiewicze z Wysp i znow wszystko podskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 20.05.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 ale wrócą też budowlańcy, więc moze robocizna pójdzie w dół, może?Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.05.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 ale wrócą też budowlańcy, więc moze robocizna pójdzie w dół, może? Jeżeli wrócą, to będą chcieli zarabiać podobnie jak na wyspach tak więc nie przypuszczam zbyt dużych spadków robocizny. No chyba że wszyscy wrócą i pracy zabraknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 20.05.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 a jak myślicie boom budowlany długo jeszcze potrwa? sama nie mam na ten temat zdania, a wy jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NASZBLUSZCZ 20.05.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 witm gratulacje dla wszystkich uzyskania kolejnych etapow!!! my sie niestety cofamy chlopaki musza rozbierac narozniki i czesc scian bo okazalo sie ze zle zlapali pierwszy poziom i teraz idzie nierowno... stad tez ta zbyt duzo ilosc zaprawy na laczeniach - chcieli podrownac! echhh to dopiero poczatek a momentami mam juz dosc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 20.05.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Faktycznie trudno przewidzieć tendencje cenowe, chociaż czytaliście zestawienie kosztów budowy domu w Rzeczpospolitej?. Zdaniem dziennika po marcowej stabilizacji w kwietniu za materiały budowlane wykorzystywane przy budowie średnio trzeba było zapłacić o 900 zł więcej niż w marcu i o ponad 10 tys. zł więcej niż w grudniu 2007 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j 20.05.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 a jak myślicie boom budowlany długo jeszcze potrwa? sama nie mam na ten temat zdania, a wy jak sądzicie? Koleżanka nie śledzi wiadomości? Boom już się skończył. Mieszkania się nie sprzedają, developerzy ograniczają nowe inwestycje, coraz mniej ludzi stać na budowę domu... Ceny materiałów jeszcze się utrzymują siłą rozpędu. Wydaje mi się, że w przyszłym roku będzie większa korekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 20.05.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Wydaje mi się, że w przyszłym roku będzie większa korekta. Szczerze mowiac (piszac), lepiej budowy nie odkladac... Wiem, cos o tym, bo tak odkladam od... dziesieciu lat (sic!). Bo zawsze bylo cos ciekawszego do zrobienia niz budowa domu I wiesz co teraz mysle? Ze gdybysmy jednak zawzieli sie i rozpoczeli pare lat temu, to juz dawno mieszkalibysmy w nowym... No ale wtedy Forum nie bylo i nie mial kto dopingowac. Dlatego tak na Was licze w chwilach zwatpienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 20.05.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 ha ve na ha ve na ha ve na (doping) a tak poważnie....kto to wie jak to będzie - ceny materiałów ida wyraźnie w dół, wykonawstwo widzę również..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_i_seba 20.05.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 melduję, że w przyszłym tygodniu zaczynamy więźbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 20.05.2008 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 20.05.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 zdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 20.05.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 20.05.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 ewuniamiii wszytkigo najlepszego wspanialy prezent na urodziny gratuluje przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 20.05.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 melduję, że w przyszłym tygodniu zaczynamy więźbę a jaką macie wycenę od dachowców? bo pierwsza wycena mojego zestrzeliła (dosłownie) mnie - dach 4-ro spadowy 245 m2+ jakieś 35 m2 nad garażemi i wykuszem, całość kompleksowo (więźba, folie, łaty, dachówka, rynny ,podbitka itd.) ..... 36 tyś. wychodzi 133 pln/m2 samej robocizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 20.05.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Spad pewnie wycenę zrobił Ci któryś z tych dekarzy, do których dałam Ci namiary . Ja od jednego z nich dostałam na 260 m2 dachu dwuspadowego z ociepleniem 49 tyś. Dobrze, że siedziałam Napisz proszę na priva od którego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts