godin 24.05.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 ...wiecie chcialam u nich zamowic duze okno tarasowe 2961x2300 przesuwane i tutaj mnie cena dobili 10500 jedno okno takie mam wyceny na ten moment moze komus sie przyda orientacyjnie pozdrawiam Całkowice zgadzam się z Tylko bez nazwisk cena dotyczy przesuwki niskoprogowej. Za HKS 270x230 wyliczyli mi w Empolu 3 300 PLN (brutto z rabatem, bez rolet, 2xkolor). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 24.05.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Witam wszystkich forumowiczów, Gratuluję rozpoczętych i zakończonych budów. Ja właśnie zakończyłem stan zerowy ( okolice Miękinii) , teraz zaczynam lecieć w górę. I tu mam pierwszy dylemat: Jaki polecacie materiał ( wasze opinie, opinie waszych ekip budowlanych ). Chcę budować pustakiem ceramicznym, tylko nie wiem jaki wybrać : unipor 24, porotherm WIENERBERGER 25, poroton WIENERBERGER 24, poroton ROBEN, Brenner Thermo-Rapid 25 P+W. Z góry dziękuję za informacje. Pozdrawiam Gratulacje "sąsiedzie" Zero to już/aż ok. 11% całości Niech się mury pną do góry!!! A w temacie ceramiki nic nie podpowiem mam silikaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 25.05.2008 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 GodinSkad masz silikaty i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 25.05.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Godin Skad masz silikaty i za ile? Silikaty jak do tej pory to jedyny materiał, który był trudno dostępny Zakupiliśmy w Kemie przy ul.Pełczyńskiej w lutym, cena pewnie już nieaktualna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NASZBLUSZCZ 25.05.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 hej! a u mnie kolejna zalamka! okazalo sie ze "fachowcy" zrobili garaz na wysokosci domu a w projekcie jest nizej!! beton wylany !!! ech masakra ! czas zmienic ekipe (oczywiscie jak poprawia) zna ktos moze dobra ekipe z okolic dzierzoniowa - swidnicy?? acha wydaje mi sie ze to tez kierownik budowy nawlil , nie zorientowal sie ze jest zly poziom w garazu!! sami zobaczylismy!! czy taki kierownik ponosi zato odpowiedzialnosc??? gratuluje wszystkim kolejnych etapow! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 25.05.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Godin Skad masz silikaty i za ile? Silikaty jak do tej pory to jedyny materiał, który był trudno dostępny Zakupiliśmy w Kemie przy ul.Pełczyńskiej w lutym, cena pewnie już nieaktualna. w sprawie silikatów waro zajrzeć na allegro, jest hurtownia ze (śląska bodajrze) mają fajne ceny - myślałem o silikatowych działówkach, ale za mało na jeden transport http://www.allegro.pl/item370234827_cegla_silka_silikat_silikaty_pustak_3_nfd.html nie znam cen siliatów, ale w porównaniu do innych materiałów m2 ściany 12cm wychodził mi najtaniej (z transportem) a towar mają na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 25.05.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Ja też skłaniam się ku obustronnym kolorze . w zasadzie to bardzo nie chcę białych ani na zewnątrz ani w domku. Mam 5 sztuk 120x150 1 sztuka 150x130 tarasowe 180x236 1 sztuka 240x150 i miałam nadzieję zmieścić się w 20 tyś z roletami... za takie ilości w drewnie około 14 tyś. bez rolet, nie wiem za ile rolety ponieważ zdecyowaliśmy sie na P4 i wzmocnione okucia. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 26.05.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 za takie ilości w drewnie około 14 tyś. bez rolet, nie wiem za ile rolety ponieważ zdecyowaliśmy sie na P4 i wzmocnione okucia. drewniane? za taką sumę? jakiej jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 26.05.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 to fakt, drewno + okucia wzmocnione (?) + szyby antywłamaniowe, hmmmm...... coś tutaj nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 26.05.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 w sprawie silikatów waro zajrzeć na allegro, jest hurtownia ze (śląska bodajrze) mają fajne ceny - myślałem o silikatowych działówkach, ale za mało na jeden transport http://www.allegro.pl/item370234827_cegla_silka_silikat_silikaty_pustak_3_nfd.html nie znam cen siliatów, ale w porównaniu do innych materiałów m2 ściany 12cm wychodził mi najtaniej (z transportem) a towar mają na stanie. Dzieki Niezla cena Ale nie wiesz jakiej jakosci jest?Ktos z niej budowal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 26.05.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 okazalo sie ze "fachowcy" zrobili garaz na wysokosci domu a w projekcie jest nizej!! Hmm, a co w tym zlego? Tez mam w projekcie nizej od domu, a bede robic rowno z reszta. Masz przejscie z garazu do mieszkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 26.05.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 okazalo sie ze "fachowcy" zrobili garaz na wysokosci domu a w projekcie jest nizej!! Hmm, a co w tym zlego? Tez mam w projekcie nizej od domu, a bede robic rowno z reszta. Masz przejscie z garazu do mieszkania? Zgadzam się z Haveną, NASZBLUSZCZ to jeszcze nie koniec świata Ja celowo zrównałam poziomy miedzy domem a garażem chociaż w projekcie miałam 15 cm różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j 26.05.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 okazalo sie ze "fachowcy" zrobili garaz na wysokosci domu a w projekcie jest nizej!! Hmm, a co w tym zlego? Tez mam w projekcie nizej od domu, a bede robic rowno z reszta. Masz przejscie z garazu do mieszkania? Zgadzam się z Haveną, NASZBLUSZCZ to jeszcze nie koniec świata Ja celowo zrównałam poziomy miedzy domem a garażem chociaż w projekcie miałam 15 cm różnicy A czy tą zmianę wprowadziliście podczas adaptacji, czy już w trakcie budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j 26.05.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witam wszystkich forumowiczów, Gratuluję rozpoczętych i zakończonych budów. Ja właśnie zakończyłem stan zerowy ( okolice Miękinii) , teraz zaczynam lecieć w górę. I tu mam pierwszy dylemat: Jaki polecacie materiał ( wasze opinie, opinie waszych ekip budowlanych ). Chcę budować pustakiem ceramicznym, tylko nie wiem jaki wybrać : unipor 24, porotherm WIENERBERGER 25, poroton WIENERBERGER 24, poroton ROBEN, Brenner Thermo-Rapid 25 P+W. Z góry dziękuję za informacje. Pozdrawiam Wybierz te, które są akurat najtańsze. Na allegro najtaniej wychodzi UNIPOR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 26.05.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witam, no i stało się ! Mamy ekipę, ruszamy za tydzień, wszystko dzieje się na wariackich papierach, ja, taka poukładana, mam tydzien na zorganizowanie stali i betonu . Gdzie najlepiej kupić stal? Żeby nie zdarli z człowieka i dowieźli na miejsce. Budowa jest w zachodniej części Wrocławia. Ale jestem podekscytowana I strasznie się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 26.05.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 w sprawie silikatów waro zajrzeć na allegro, jest hurtownia ze (śląska bodajrze) mają fajne ceny - myślałem o silikatowych działówkach, ale za mało na jeden transport http://www.allegro.pl/item370234827_cegla_silka_silikat_silikaty_pustak_3_nfd.html nie znam cen siliatów, ale w porównaniu do innych materiałów m2 ściany 12cm wychodził mi najtaniej (z transportem) a towar mają na stanie. Dzieki Niezla cena Ale nie wiesz jakiej jakosci jest?Ktos z niej budowal? jakości nie znam, ale można przejrzeć komentarze na allegro i skontaktować się z tymi, którzy kupowali od nich wcześniej, taki mam tylko pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 26.05.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 za takie ilości w drewnie około 14 tyś. bez rolet, nie wiem za ile rolety ponieważ zdecyowaliśmy sie na P4 i wzmocnione okucia. drewniane? za taką sumę? jakiej jakości? eee..... bez przesady św. Mikołaj pojawia się w grudniu - podaję ceny bez P4 i okuć (dla rzetelnego porównania) z tymi dodatkami byłoby z 3 tyś. więcej, z tym że balkonowe mają niski próg (alu) i jakieś bajerki do przymykania drzwi, materiał sosna lita (w merantii byłoby tyle samo) oferta z marca 2008. producent adpol z torunia, poniżej zamówienia na 30 tyś. doliczją coś za transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 26.05.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witam, no i stało się ! Mamy ekipę, ruszamy za tydzień, wszystko dzieje się na wariackich papierach, ja, taka poukładana, mam tydzien na zorganizowanie stali i betonu . Gdzie najlepiej kupić stal? Żeby nie zdarli z człowieka i dowieźli na miejsce. Budowa jest w zachodniej części Wrocławia. Ale jestem podekscytowana I strasznie się boję Polecam RETURN na Swojczyckiej. Mają cenę ok 100 PLN niższą na tonę od Centrostalu. Nie mają co prawda transportu, ale poproś o namiar na pana Klingera, który wozi od nich stal na budowy. Ma dość rozsądne ceny. Jeśli nie podadzą to napisz na PW. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 26.05.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 27.05.2008 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Spad-bedziesz do nich pisal?Bo jak tak, to daj i prosze znac.Jak nie to ja napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts