Spad 27.05.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Spad-bedziesz do nich pisal?Bo jak tak, to daj i prosze znac.Jak nie to ja napisze nie, nie będę , etap kupowania ścian zewnętrznych miałem jakieś 1,5 roku temu, a ich znalazłem przy okazji poszukiwania działówek. mają transport na tiry, a ja ptrzebowałem połówkę tira, więc nie kalkulowało mi się, ale jakby zamawiać na całość, to transpor się rozłoży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 27.05.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Patrzylam sie na allegro co Ci kupujacy w tej firmie kupili i z tego co widac niekoniecznie bloczki... Napisalam do Romabu, zeby podalo kto jest producentem odpisali: producentem jest firma polska, jednak nie podajemy nazwy producenta, producent ten posiada wszystkie niezbedne certyfikaty, na biezaca sprzedajemy te cegle pod budowy hipermarketow, patrz: referencje http://www.romab.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NASZBLUSZCZ 27.05.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 WITAM Hmm, a co w tym zlego? Tez mam w projekcie nizej od domu, a bede robic rowno z reszta. Masz przejscie z garazu do mieszkania? Havena w tym problem ze w projekcie jest garaz 230cm a teraz na tym poziomie jak zostanie bedzie mial 180cm nie mozna nic podniesc na gorze bo tam jest pokoj zaprojektowany. Zgadzam się z Haveną, NASZBLUSZCZ to jeszcze nie koniec świata Ja celowo zrównałam poziomy miedzy domem a garażem chociaż w projekcie miałam 15 cm różnicy godin u nas jest 45cm roznicy!! A czy tą zmianę wprowadziliście podczas adaptacji, czy już w trakcie budowy? j my nic nie wprowadzilismy, w projekcie jest inaczej. budowlancy poprostu to skopali! oprocz tego nie znaja sie kompletnie na murarce! szukamy juz nowej ekipy! moze ktos zna kogos godnego polecenia w okolicach dzierzoniowa?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 27.05.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Havena w tym problem ze w projekcie jest garaz 230cm a teraz na tym poziomie jak zostanie bedzie mial 180cm nie mozna nic podniesc na gorze bo tam jest pokoj zaprojektowany. Hej! Mozesz podac linka do projektu? Bo jakos tego nie rozumiem... Masz rozne wysokosci pomieszczen? Czy ten pokoj na gorze mial byc nizej od pozostalych? A swoja droga to rzeczywiscie masz niefart z ekipa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NASZBLUSZCZ 27.05.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Havena prosze bardzo http://www.archon.pl/index.php?act=33&rodzaj=przekroj&sid=m42e0dba9d7b79 a co do ekipy... ech zabiera mi cala radosc z domu mecze sie z nimi strasznei ! a miala byc taka pozadna firma!! teraz z nowosci wymyslili UWAGA !! ze zrobia mi przysluge i odsprzedadza moja tarcice, ktora ja notabene potrzebuje jeszcze do schodow tarasow itd! juz ja wywiezli z budowy bez mojej zgody oczywiscie! echh rece opadaja!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 27.05.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Havena prosze bardzo Dzieki, teraz wszystko rozumiem. To niezle Wam namieszali A projekt bardzo sympatyczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NASZBLUSZCZ 27.05.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 dzekuje no niezle namieszali! mieli byc dzisiaj na budowie i poprawiac ale sie nie zjawili ... ciekawe czy wogole przyjda!? musze jeszcze wyliczyc straty i ich obciazyc! nie wiem jak to wyliczyc. steropian , zaprawa, bloczki, folia... troche tego jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 27.05.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Havena w tym problem ze w projekcie jest garaz 230cm a teraz na tym poziomie jak zostanie bedzie mial 180cm nie mozna nic podniesc na gorze bo tam jest pokoj zaprojektowany. godin u nas jest 45cm roznicy!! Ja pitolę chyba bym za to dziadów powystrzelał Ja też mam garaż sporo poniżej poziomu domu i musi tak być !!! Teraz jeszcze masz 180 cm, ale jak wstawisz bramę garażową to po jej otwarciu zostanie ze 160 !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NASZBLUSZCZ 28.05.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 " Ja pitolę chyba bym za to dziadów powystrzelał " uwierz mi tez mialam ochote urwac im łby teraz maja to poprawiac zobaczymy co z tego wyjdzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 28.05.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Proponuję podliczyć ile materiału zepsuli i im to potrącić z wynagrodzenia. No i dodatkowo koszt wczasów w Ciechocinku (na podleczenie skołatanych nerwów). Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NASZBLUSZCZ 28.05.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Proponuję podliczyć ile materiału zepsuli i im to potrącić z wynagrodzenia. No i dodatkowo koszt wczasów w Ciechocinku (na podleczenie skołatanych nerwów). Pozdrav hehe mamy zamiar ich obciazyc za zniszczony material Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filozof 28.05.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam wszystkich.Stało się i my również ruszyliśmy z budową naszego domeczku w Dobrzykowicach w 2008 . Po zrobieniu wykopów pod ławy oczywiście ujrzeliśmy...wodę. Wcześniej trochę jednak padało więc wydaje mi się , że ta woda to jednak głównie deszczówka a nie jakaś podskórna, choć mogę się mylić.Pytania - czy ktoś z Was (może nawet z Dobrzykowic lub okolic) robił drenaż opaskowy. Czy ma to sens i w jaki sposób zrobić odprowadzenie wody z drenów - rowu i kanalizacji brak...A może ktoś wie jaki jest orientacyjny koszt takiej instalacji, bo jeśli duży, to chyba sobie odpuścimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.05.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witam wszystkich. Stało się i my również ruszyliśmy z budową naszego domeczku w Dobrzykowicach w 2008 . Po zrobieniu wykopów pod ławy oczywiście ujrzeliśmy...wodę. Wcześniej trochę jednak padało więc wydaje mi się , że ta woda to jednak głównie deszczówka a nie jakaś podskórna, choć mogę się mylić. Pytania - czy ktoś z Was (może nawet z Dobrzykowic lub okolic) robił drenaż opaskowy. Czy ma to sens i w jaki sposób zrobić odprowadzenie wody z drenów - rowu i kanalizacji brak... A może ktoś wie jaki jest orientacyjny koszt takiej instalacji, bo jeśli duży, to chyba sobie odpuścimy. Hej Jeżeli jeszcze macie tą wodę, to wypompujcie ją gdzieś na bok i poczekajcie - zobaczycie, czy ta woda jest podskórna czy właśnie opadowa. Porozmawiajcie również z sąsiadami jakie oni mają odczucia w sprawie wody w tym rejonie. Nie wiem czy drenaż opaskowy ma sens jeżeli nie macie piwnicy. Wszystko zależy jak głęboko są wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 29.05.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witam wszystkich. Stało się i my również ruszyliśmy z budową naszego domeczku w Dobrzykowicach w 2008 . Po zrobieniu wykopów pod ławy oczywiście ujrzeliśmy...wodę. Wcześniej trochę jednak padało więc wydaje mi się , że ta woda to jednak głównie deszczówka a nie jakaś podskórna, choć mogę się mylić. Pytania - czy ktoś z Was (może nawet z Dobrzykowic lub okolic) robił drenaż opaskowy. Czy ma to sens i w jaki sposób zrobić odprowadzenie wody z drenów - rowu i kanalizacji brak... A może ktoś wie jaki jest orientacyjny koszt takiej instalacji, bo jeśli duży, to chyba sobie odpuścimy. Hej Jeżeli jeszcze macie tą wodę, to wypompujcie ją gdzieś na bok i poczekajcie - zobaczycie, czy ta woda jest podskórna czy właśnie opadowa. Porozmawiajcie również z sąsiadami jakie oni mają odczucia w sprawie wody w tym rejonie. Nie wiem czy drenaż opaskowy ma sens jeżeli nie macie piwnicy. Wszystko zależy jak głęboko są wody. U mnie też jest dosyć wysoki poziom wód gruntowych, nie mam piwnicy i zdecydowaliśmy się zabezpieczyć poprzez podniesienie o 1 bloczek fundamentu. Lepiej faktycznie popytaj sąsiadów jak to ma się w Twojej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 29.05.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Rzeczywiście to dobra rada z sąsiadami. Pamiętam jak niedaleko naszego starego domu ktoś sprzedawał działkę, pod drugiej stronie drogi teren niższy o 1m. Cwaniak sprzedający oczywiście transakcję zrobił latem jak było sucho, kupujący zdziwił się, szczególnie na wiosnę Dużo ludków podziwiało wyyysokie fundamenty i hałdy nawożonej ziemi, czego Wam nie życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misia i Krzysiek 29.05.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witajcie, miło odnaleźć nową grupę Wrocławską ja buduję w Pęgowie ok Obornik śląskich. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to mam do sprzedania garaż blaszany w bardzo dobrym stanie- właściwie idealnym, zamykany na zamek i kłódkę. Szcegóły na priv. Pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filozof 29.05.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 ...poszedłem za radą i zajrzałem dziś do takiej quasi studni sąsiada na działce kilkadziesiąt metrów dalej. I już wiem, że drenażu nie będzie. Po prostu nie byłoby gdzie tej wody odprowadzić bo mimo, że ogólnie teraz mokro nie jest - w tej płyciutkiej studni sąsiada wody pełno. Trociu - w wykopie pod ławy jeziora już nie ma, ale takie mokrawe błotko zostało i chyba nie wykazuje ochoty do wyschnięcia. A sąsiady mówią, że niestety mokro jest, myślę więc, że poprzestaniemy na dość wysokim fundamencie, niestety kosztem nawiezienia co najmniej kilkudziesięciu ton dodatkowej ziemi. Ale nie ma co jęczeć, trzeba budować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 29.05.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Projekt kupiony Jak nieco ochlone, zakladam dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 29.05.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 30.05.2008 04:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Projekt kupiony Jak nieco ochlone, zakladam dziennik No, najwyższy czas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts