magnesik 30.05.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 witam ma ktos namiary na fajnych i uczciwych ludków co postawia stan surowy zadaszony do 40 tys.bardzo proszę o podanie będę wdzięczna dziękuje. [email protected] Złotów(blisko Trzebnicy)Wrocławskiej oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_i_seba 30.05.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 witam ma ktos namiary na fajnych i uczciwych ludków co postawia stan surowy zadaszony do 40 tys.bardzo proszę o podanie będę wdzięczna dziękuje. [email protected] Złotów(blisko Trzebnicy)Wrocławskiej oczywiście to chyba tak średnio możliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnesik 30.05.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Witaj myślisz że za mało? a orientujesz sie ile?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NASZBLUSZCZ 30.05.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 "witam ma ktos namiary na fajnych i uczciwych ludków co postawia stan surowy zadaszony do 40 tys.bardzo proszę o podanie będę wdzięczna dziękuje." wszystko zalezy jaki to bedzie dom!ja na swoj bylam umowiona na 48tys i to bylo najtaniej!efekty teraz wychodza!proponuje nie brac najtanszej ekipy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnesik 30.05.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 "witam ma ktos namiary na fajnych i uczciwych ludków co postawia stan surowy zadaszony do 40 tys.bardzo proszę o podanie będę wdzięczna dziękuje." wszystko zalezy jaki to bedzie dom! ja na swoj bylam umowiona na 48tys i to bylo najtaniej! efekty teraz wychodza! proponuje nie brac najtanszej ekipy! Witaj prosta bryła kwadrat ,dach czterospadowy również prosty bez udziwnień.natomiast liczę sie z tym żaby nie brać najtańszej ekipy .zastanawiam sie czy te 40 wystarczy jak juz fundament będzie zrobiony,a oni wchodzą na juz wylane fundamenty hm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 30.05.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 prosta bryła kwadrat ,dach czterospadowy również prosty bez udziwnień.natomiast liczę sie z tym żaby nie brać najtańszej ekipy .zastanawiam sie czy te 40 wystarczy jak juz fundament będzie zrobiony,a oni wchodzą na juz wylane fundamenty hm.... Podaj wymiary domku (pow. całkowita, pow.dachu, parterowy, czy z poddaszem), to łatwiej będzie ci doradzić. Rozumiem, że fundamenty już wylane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kfiat-ek 30.05.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Moi drodzy,Wrocław to widzę jednak prężny jest i super działa. My również zaczynamy budowę pod koniec sierpnia. Właśnie finalizujemy kupno działki w gajkowie na szczęście pozwolenie na budowę trzeba tylko przepisać na nas i zmienić projekt więc ruszymy szybko. Kredyt załatwiają nam znajomi więc też przyśpieszą temat. Powiedzcie mi czy macie może namiary na jakieś swoje sprawdzone ekipy które moglibyśmy wykorzystać??? Czy myśleliście o zbiorowych zakupach materiałów żeby wyhandlować wększe upusty??? Pozdrawiam i proszę o wsparcie, uwagi [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 30.05.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Moi drodzy, Wrocław to widzę jednak prężny jest i super działa. My również zaczynamy budowę pod koniec sierpnia. Właśnie finalizujemy kupno działki w gajkowie Witam, ooo, będziemy sąsiadami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kfiat-ek 30.05.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 tak, a gdzie się budujesz lub wybudowałaś??? Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 30.05.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Kamieniec Wr., na razie stoją fundamenty i ściany konstrukcyjne. Zaopatruję się często w Domexie w Oławie, dowóz gratis, przetrzymują materiał i da się negocjować ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kfiat-ek 30.05.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 to super, a powiedz mi jak z ekipami czy masz kogoś godnego polecenia bo my własnie szukamy i chętnie wzielibyśmy kogoś z polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 30.05.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Mam ekipę spod Opola, drodzy są, ale jakość roboty bez zarzutu. Budują stan surowy otwarty. Z tego co wiem, mają kilka budów tego lata, ale zapytać nie zaszkodzi, jeżeli chcesz mogę dać tel. na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kfiat-ek 30.05.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 ok poproszę na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filozof 30.05.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 witam ma ktos namiary na fajnych i uczciwych ludków co postawia stan surowy zadaszony do 40 tys.bardzo proszę o podanie będę wdzięczna dziękuje. [email protected] Złotów(blisko Trzebnicy)Wrocławskiej oczywiście to chyba tak średnio możliwe... Hmm, my mamy projekt indywidualny z maksymalizacją uproszczeń i minimalizacją kosztów - dach dwuspadowy, brak lukarn (no właściwie jedna jest, ale taka prościzna bez zbytniej ingerencji w więźbę), pow. użytkowa 154m2 i dwustanowiskowy garaż. Jedyne szaleństwo to obniżona o 30cm podłoga w salonie w stosunku do reszty. Za stan surowy otwarty zadaszony (+okna połaciowe w liczbie 7 ) nasza ekipa wyliczyła jakieś 180-190tys brutto, przy czym oni robią wszystko od a do z (czyli od fadromy zdejmującej humus do posprzątania po sobie). Koszt stanu zero u nas to ok. 40 tys. Tak więc to 40 tys. za cały surowy zadaszony nawet, jak stan zero już jest, to chyba jednak niestety w sferze życzeń... (obym się mylił !). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 30.05.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Filozof, ale Ty chyba piszesz o cenie razem z materiałem, a Magnesik chodzi tylko o robociznę.Chociaż osobiście nie odważyłabym w naszym rejonie się zlecać budowę ekipie za 40 tyś. z dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnesik 30.05.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 prosta bryła kwadrat ,dach czterospadowy również prosty bez udziwnień.natomiast liczę sie z tym żaby nie brać najtańszej ekipy .zastanawiam sie czy te 40 wystarczy jak juz fundament będzie zrobiony,a oni wchodzą na juz wylane fundamenty hm.... Podaj wymiary domku (pow. całkowita, pow.dachu, parterowy, czy z poddaszem), to łatwiej będzie ci doradzić. Rozumiem, że fundamenty już wylane. Witaj .domek to parter z użytkowym poddaszem ,tak fundamenty już bedą..pozdrówka Powierzchnia domu (h>1,90 m) 182,1 m˛ Powierzchnia netto 266,7 m˛ Powierzchnia zabudowy 195,4 m˛ Kąt nachylenia dachu 35° Wysokość domu w kalenicy 8,71 m Wysokość pomieszczeń parteru 2,72 m Wysokość pomieszczeń poddasza 0,85-2,70 m Garaż/wiata (stanowiska) 2 Liczba pokoi (z salonem) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnesik 30.05.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Filozof, ale Ty chyba piszesz o cenie razem z materiałem, a Magnesik chodzi tylko o robociznę. Chociaż osobiście nie odważyłabym w naszym rejonie się zlecać budowę ekipie za 40 tyś. z dachem. Witaj tak chodzi o robociznę i każdy etap rozliczany osobno czyli system gospodarczy ,ale tak czy tak to coś mi sie zdaje ze kieszeń muszę naciągnąć hehe a już myślałam ze uda mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 30.05.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Za 200 m2 powierzni netto średnia cena to jakieś 65-70 tyś od funsamentu po dach. Za 266 m2 może być 85 tyś a nawet 90 tyś. Mówię o porządnych ekipach ze sprzętem i wiedzą. Ja wyceny zbierałam od lutego do teraz i nie chciało być taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnesik 30.05.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Za 200 m2 powierzni netto średnia cena to jakieś 65-70 tyś od funsamentu po dach. Za 266 m2 może być 85 tyś a nawet 90 tyś. Mówię o porządnych ekipach ze sprzętem i wiedzą. Ja wyceny zbierałam od lutego do teraz i nie chciało być taniej. to nie tak tragicznie przepraszam za banalne pytanie jak szukać ekip bo ja jestem dosć rozgarnięta ale to jest dla mnie problem nie wiem od czego zacząc...masz moze namiary na te ekipy to i ja do nich sie zgłoszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 30.05.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Witam, no i stało się ! Mamy ekipę, ruszamy za tydzień, wszystko dzieje się na wariackich papierach, ja, taka poukładana, mam tydzien na zorganizowanie stali i betonu . Gdzie najlepiej kupić stal? Żeby nie zdarli z człowieka i dowieźli na miejsce. Budowa jest w zachodniej części Wrocławia. Ale jestem podekscytowana I strasznie się boję Anetko gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts