Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWA GRUPA WROCLAW I OKOLICE zaczynamy 2008

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A jak z odpowiedzialnascia Waszych kierbudow za ew. wypadki, bledy powstale w trakcie budowy? Naprawde dogladaja budowy? Zalatwiaja kazdy papierek z odbiorem domu wlacznie?

Sama nie wiem teraz, co o tym myslec...

Tego - zdaje sie - nie reguluje kierbud swoja wola lub brakiem woli ponoszenia konsekwencji... ;-)

A jak z odpowiedzialnascia Waszych kierbudow za ew. wypadki, bledy powstale w trakcie budowy? Naprawde dogladaja budowy?

Tak. Dojeżdżają, doglądają - to właśnie ich zadanie :)

Zalatwiaja kazdy papierek z odbiorem domu wlacznie?

Tak. A nawet jeden na zachętę oferował zgłoszenie dziennika budowy w starostwie oraz zgłoszenie robót w PINB po gratisie heheh

Pozdrawiam

Ekipa niestety kombinuje :( Przez 11 dni zdążyli wykopać 3 ławy i kontakt urwał się, najpierw różne tłumaczenia że coś tam muszą jeszcze skończyć, telefon wyłączony, albo nie odbierają lub rozłączają :evil:

Pogoń dziadów w cholerę.

Mam z takim cwaniakiem złe doświadczenia - tyle, że z dachowcem.

Też wahałem się czy go wywalić, bo wtedy na ekipę czekało się 3-6 miesięcy i efekt był taki, że dziad przeciągał kolejne etapy robienia dachu przez 5 miesięcy aż go wywaliłem i i tak skończył ktoś inny.

Od tamtej pory jeśli ktoś 2 razy nie przychodzi w umówionym terminie znajduję innego (zrobiłem tak z wylewkami i jestem zadowolony, a teraz jest kolejny fachowiec w kolejce do wywalenia - właśnie dostał ostatnią szansę).

Szkoda nerwów, czasu i pieniędzy na proszenie się - teraz ekipy zaczynają szukać pracy, bo budów jest mniej.

okna velux mają w tym kompleksie firm jak się jedzie Krakowską od miasta przed wiaduktem na Armii Krajowej w prawo. są tam dwie firmy z oknami - jedna z nich sprzedaje Veluxa

Ja dokładnie tam kupowałem Veluksy - cena była najlepsza, termin dostawy i obsługa na wysokim poziomie.

Jedyny problem to pierwszy raz tam trafić - trzeba wjechać przez bramę przed samym wiaduktem po prawej, potem w lewo, na końcu w prawo i do końca - po prawej jest ta firma (widać reklamę Velux).

Moi drodzy,

Wrocław to widzę jednak prężny jest i super działa. My również zaczynamy budowę pod koniec sierpnia. Właśnie finalizujemy kupno działki w gajkowie na szczęście pozwolenie na budowę trzeba tylko przepisać na nas i zmienić projekt więc ruszymy szybko. Kredyt załatwiają nam znajomi więc też przyśpieszą temat. Powiedzcie mi czy macie może namiary na jakieś swoje sprawdzone ekipy które moglibyśmy wykorzystać??? Czy myśleliście o zbiorowych zakupach materiałów żeby wyhandlować wększe upusty???

Pozdrawiam i proszę o wsparcie, uwagi [email protected]

wyślę Ci namiar na porządną ekipę, robili w Kamieńcu/Dobrzyk. teraz gdzieś w Gajkowie

Dobry wieczor,

Potrzebuje na gwalt (w nadchodzacym tygodniu) kogos, kto mi oblozy kominy klinkierem.

I jeszcze jakiegos projektanta wnetrz, bo tesc mi zadeklarowal pomoc w zrobieniu instalacji, ale musze wczesniej wiedziec gdzie pstryczki, a to zalezy od wnetrz, o ktorych pojecia bledego na razie nie mamy

pozdrowka!

musze sie pochwalic

:D u mnie mury pna sie do gory

i to jak szybko nie nadarzam za nimi

a tak powaznie domek szybko rosnie

musze juz powoli zamiac okna

hmm zastanawiam sie jakiej firmy

pozdrawiam

z ostatniej wizyty w Adpol-u

mają eukaliptus w cenie sosny i trochę mnie ścisnęło w gardle bo podobno eulakiptus twardszy od dębu, a i wygląd całkiem-całkiem .... ale cóż okna zamówione, to nie ma co nad rozlanym mlekiem ;)

Witam Grupe :)

Chcialabym polecic projektantke od wod-kan: p. Barbara Pytel, 504-450-595. Projekt przylacza wodnego - 500zl + uzgodnienia w ZUDP i z wlascicielem sieci 150zl, wszystko zrobione blyskawicznie - mniej niz 3 tyg! :o

Rowniez polecam geologa - p. mgr inz. Robert Chmielewski - 0692-115-909, 071/798-01-78 - uprawniony geolog i wiertnik, robi wszystko - od badan gruntu pod POS i fundamenty po odwierty pod pompe ciepla, operaty wodnoprawne etc. Za badania gruntu pod POS (odwiert + opracowanie) zaplacilismy 350zl, gotowe bylo nastepnego dnia. Inni chcieli 700-800zl i termin 2-3 tyg... :evil:

Przylacze wodne wykonala firma Exprim w ciagu 4-h godzin 8) Cena nie zabili - wyszlo mniej niz 4k za 65m przylacza razem ze wszystkimi papierami. Tez polecam - :) http://www.exprim.com.pl/

Witam Serdecznie,

Tak na szybko pytam, bo na szybko szukam... Czy znacie kogoś kto może szybko i tanio, ze wskazaniem na szybko, zrobić mi operat szacunkowy? Chodzi o działkę pod Kobierzycami. Mam wszystkie papiery. Każdy dzień ma dla mnie znaczenie...

Wszędzie gdzie dzwonię, to ok 10 dni i 600 zł...

Z góry dziękuję za pomoc...