TS147 24.06.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 z jakiej firmy zamawiacie strop teriva? Ja zamówiłem z Termatu. Ceny rzeczywiście zbliżone z Betardem, może Termat minimalnie tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 24.06.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 z jakiej firmy zamawiacie strop teriva? Ja zamówiłem z Termatu. Ceny rzeczywiście zbliżone z Betardem, może Termat minimalnie tańszy. dzieki z termatu czyli sroda slaska i mowiasz ze jest ok...mozna spokojnie go brac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 24.06.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 z jakiej firmy zamawiacie strop teriva? Ja zamówiłem z Termatu. Ceny rzeczywiście zbliżone z Betardem, może Termat minimalnie tańszy. dzieki z termatu czyli sroda slaska i mowiasz ze jest ok...mozna spokojnie go brac? W GAI mowili mi sprzedawcy, że nawet równiejszy niż Betard a podkreslalem ze jakosc dla mnie jes na 1 miejcu. Ale bardziej przywiązuję wagę do opinii moich wykonawców - robili z obu i nie widzą różnicy. Jak chcesz zobaczyc belki/pustaki - zapraszam na budowę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j 24.06.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Naprzemiennie z nimi i z pośrednikiem (hurtownią) co od nich bierze Pytanie pozostaje, ile jeszcze można zyskać? A jaką masz obecnie cenę za pustak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 25.06.2008 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 My wzieliśmy z Betardu. Wyceny były bardzo zbliżone. Jaki dostaliście upust? Ja na razie zszedłem do 11% i nie wiem ile jeszcze można wydeptać u nich. Nie znam cen wyjściowych. Braliśmy przez Szostaka w Trzebnicy, cały strop to było zamówienie na ok 5tys. Transport gratis, możliwość zwrotu (zwróciliśmy ponad pół palety bloczków - bez problemu). Kaucja za palety po 30zł (gdzie indziej z Termatu chcieli po 60zł, ale to i tak kaucja). Oto moje ceny na strop z Betardu (brutto): Belka 6m - 158,59zł 4.5m - 91,01zł 2.1m - 37,20zł pustaki żuzlo-betonowe - 3,15zł (trzeba było zamawiać całe palety, ale jak pisałem - można było bez problemu zwrócić) Gdzie indziej wycena z Termatu prawie że identyczna (aczkolwiek jakieś 200zł więcej z racji kaucji na palety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 25.06.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 ma ktos namiary na dobrych studniarzy?? chodzi o studnie wiercona na jakies 20-30m w okolicach wroclawia odpowiedzi prosze rowniez na priv Temat dawno poruszany ale jestem ciekawa czy ktoś ma jakieś namiary na studniarzy. Pamiętam że ktoś w okolicy Wrocławia kręcił studnie zanim zaczęła się budowa ale pamięć już krótka i.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 25.06.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Oto moje ceny na strop z Betardu (brutto): Belka 6m - 158,59zł 4.5m - 91,01zł 2.1m - 37,20zł pustaki żuzlo-betonowe - 3,15zł (trzeba było zamawiać całe palety, ale jak pisałem - można było bez problemu zwrócić) Gdzie indziej wycena z Termatu prawie że identyczna (aczkolwiek jakieś 200zł więcej z racji kaucji na palety) U mnie wyglądało to tak (Termat): 2.1m - 37,1zł 4.5m - 91,2 6m - 157,65 Pustak keramzytowy 4,7 - tu widzę, że różnica jest bardzo duża, chociaż wynika chyba z innego rodzaju pustaka? Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 25.06.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Pustak keramzytowy 4,7 - tu widzę, że różnica jest bardzo duża, chociaż wynika chyba z innego rodzaju pustaka? Zgadza się, keramzytowe są droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 25.06.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 ma ktos namiary na dobrych studniarzy?? chodzi o studnie wiercona na jakies 20-30m w okolicach wroclawia odpowiedzi prosze rowniez na priv Temat dawno poruszany ale jestem ciekawa czy ktoś ma jakieś namiary na studniarzy. Pamiętam że ktoś w okolicy Wrocławia kręcił studnie zanim zaczęła się budowa ale pamięć już krótka i.. Namiar na konkretnego studniarza z Wrocławia (sprawdzony u mnie i sąsiadów w Miłoszycach): 698 826 372 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 25.06.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Pustak keramzytowy 4,7 - tu widzę, że różnica jest bardzo duża, chociaż wynika chyba z innego rodzaju pustaka? Zgadza się, keramzytowe są droższe. Za to są lżejsze i cieplejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 26.06.2008 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Pustak keramzytowy 4,7 - tu widzę, że różnica jest bardzo duża, chociaż wynika chyba z innego rodzaju pustaka? Zgadza się, keramzytowe są droższe. Za to są lżejsze i cieplejsze. i bardziej kruche, ale nie o to w tym wątku chodzi dużo postów na ten temat jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 26.06.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Dzięki SUSPENSER za namiary. Co prawda jestem z drugiej strony Wrocławia ale myślę że sie z nimi dogadam. Jeszcze jedno pytanie : czy na wiercenie studni potrzebne są jakieś pozwolenia? Jak znam życie to pewnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NASZBLUSZCZ 26.06.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 witam serdecznie po urlopie znalezlismy ekipe (gorale) i ruszamy w polowie sierpnia! troche przestoju ale wole juz sprawdzona ekipe niz znowu sie wkopac mam pyt: po ile kupujecie deski na wiezbe dachowa? pozdrawiam zycze owocnej pracy i jaknajmniej stresu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 26.06.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Jeszcze jedno pytanie : czy na wiercenie studni potrzebne są jakieś pozwolenia? Jak znam życie to pewnie tak Qrcze jeszcze tego by brakowało - nic mi o tym nie wiadomo - ja sobie sam pozwoliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 27.06.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Jeszcze jedno pytanie : czy na wiercenie studni potrzebne są jakieś pozwolenia? Jak znam życie to pewnie tak Zadzwoń do wodociągów i sprawdź. Z tego co kiedyś rozmawiałem, to pozwolenie (zgłoszenie?) potrzebne jest na głębinówkę, do płytkiej studni do iluś metrów nie. ps. Jeśli pytasz o same uprawnienia do kopania, to jak widziałem błędny wzrok studniarzy, nie sądzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 27.06.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 do płytkiej studni do iluś metrów nie. Do 30m mozna wiercic bez pozwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 29.06.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Kolejna zabawa, tym razem z hydraulikiem. Był wstępnie zaklepany i tekst "jakoś się dogadamy", uwielbiam takie i od razu przycisnąłem o podanie zakresu jakoś. Wyśpiewał 1500zł za rozłożenie rur kanalizy w zerze Może jestem sknera, ale 1500 za dzień pracy bez materiału to moim zdaniem przegięcie (coś obiło mi się o 400-500zł). Ile płaciliście za rozłożenie rur i czy macie jakiegoś magika do polecenia? Teoretycznie na środę-czwartek po tym weekendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 30.06.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Szukamy drzwi tymczasowych, nie ma ktos na zbyciu? 2 sztuki. pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olij 01.07.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 ja właśnie czekam na wycene od hydraulika, zastanawiam się czy iść w miedź czy plastik kazde rozwiązanie ma tylu zwolenników co przeciwników, a wy na co się decydowaliście? zobaczę wyceny i pewnie jakąś decyzję podejmę, elektryk powinien w tym tygodni tez rozpoczac prace i na sierpien planuję wielkie tynkowanie, ekipe już mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.07.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 ja właśnie czekam na wycene od hydraulika, zastanawiam się czy iść w miedź czy plastik kazde rozwiązanie ma tylu zwolenników co przeciwników, a wy na co się decydowaliście? Ja mam mix'a. Ogrzewanie na dole jest w plastiku. Na góre poszła miedź, ze względu na to, że w przypadku plastiku musiała by być rozdzielnia i więcej rur do położenia. Woda też w plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts