Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWA GRUPA WROCLAW I OKOLICE zaczynamy 2008

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

z jakiej firmy zamawiacie strop teriva?

Ja zamówiłem z Termatu. Ceny rzeczywiście zbliżone z Betardem, może Termat minimalnie tańszy.

dzieki z termatu czyli sroda slaska i mowiasz ze jest ok...mozna spokojnie go brac?

W GAI mowili mi sprzedawcy, że nawet równiejszy niż Betard a podkreslalem ze jakosc dla mnie jes na 1 miejcu. Ale bardziej przywiązuję wagę do opinii moich wykonawców - robili z obu i nie widzą różnicy. Jak chcesz zobaczyc belki/pustaki - zapraszam na budowę ;).

My wzieliśmy z Betardu. Wyceny były bardzo zbliżone.

Jaki dostaliście upust? Ja na razie zszedłem do 11% i nie wiem ile jeszcze można wydeptać u nich.

Nie znam cen wyjściowych. Braliśmy przez Szostaka w Trzebnicy, cały strop to było zamówienie na ok 5tys. Transport gratis, możliwość zwrotu (zwróciliśmy ponad pół palety bloczków - bez problemu). Kaucja za palety po 30zł (gdzie indziej z Termatu chcieli po 60zł, ale to i tak kaucja).

Oto moje ceny na strop z Betardu (brutto):

Belka 6m - 158,59zł

4.5m - 91,01zł

2.1m - 37,20zł

pustaki żuzlo-betonowe - 3,15zł (trzeba było zamawiać całe palety, ale jak pisałem - można było bez problemu zwrócić)

Gdzie indziej wycena z Termatu prawie że identyczna (aczkolwiek jakieś 200zł więcej z racji kaucji na palety)

ma ktos namiary na dobrych studniarzy?? chodzi o studnie wiercona na jakies 20-30m w okolicach wroclawia

odpowiedzi prosze rowniez na priv

Temat dawno poruszany ale jestem ciekawa czy ktoś ma jakieś namiary na studniarzy. Pamiętam że ktoś w okolicy Wrocławia kręcił studnie zanim zaczęła się budowa ale pamięć już krótka i.. :roll: :roll: :oops:

Oto moje ceny na strop z Betardu (brutto):

Belka 6m - 158,59zł

4.5m - 91,01zł

2.1m - 37,20zł

pustaki żuzlo-betonowe - 3,15zł (trzeba było zamawiać całe palety, ale jak pisałem - można było bez problemu zwrócić)

Gdzie indziej wycena z Termatu prawie że identyczna (aczkolwiek jakieś 200zł więcej z racji kaucji na palety)

U mnie wyglądało to tak (Termat):

2.1m - 37,1zł

4.5m - 91,2

6m - 157,65

Pustak keramzytowy 4,7 - tu widzę, że różnica jest bardzo duża, chociaż wynika chyba z innego rodzaju pustaka?

Pzdr,

TS

ma ktos namiary na dobrych studniarzy?? chodzi o studnie wiercona na jakies 20-30m w okolicach wroclawia

odpowiedzi prosze rowniez na priv

Temat dawno poruszany ale jestem ciekawa czy ktoś ma jakieś namiary na studniarzy. Pamiętam że ktoś w okolicy Wrocławia kręcił studnie zanim zaczęła się budowa ale pamięć już krótka i.. :roll: :roll: :oops:

Namiar na konkretnego studniarza z Wrocławia (sprawdzony u mnie i sąsiadów w Miłoszycach):

698 826 372

Jeszcze jedno pytanie : czy na wiercenie studni potrzebne są jakieś pozwolenia? Jak znam życie to pewnie tak :roll:

Zadzwoń do wodociągów i sprawdź. Z tego co kiedyś rozmawiałem, to pozwolenie (zgłoszenie?) potrzebne jest na głębinówkę, do płytkiej studni do iluś metrów nie.

ps. Jeśli pytasz o same uprawnienia do kopania, to jak widziałem błędny wzrok studniarzy, nie sądzę ;)

Kolejna zabawa, tym razem z hydraulikiem. Był wstępnie zaklepany i tekst "jakoś się dogadamy", uwielbiam takie i od razu przycisnąłem o podanie zakresu jakoś. Wyśpiewał 1500zł za rozłożenie rur kanalizy w zerze :o Może jestem sknera, ale 1500 za dzień pracy bez materiału to moim zdaniem przegięcie (coś obiło mi się o 400-500zł). Ile płaciliście za rozłożenie rur i czy macie jakiegoś magika do polecenia? Teoretycznie na środę-czwartek po tym weekendzie.

ja właśnie czekam na wycene od hydraulika, zastanawiam się czy iść w miedź czy plastik kazde rozwiązanie ma tylu zwolenników co przeciwników, a wy na co się decydowaliście? zobaczę wyceny i pewnie jakąś decyzję podejmę, elektryk powinien w tym tygodni tez rozpoczac prace i na sierpien planuję wielkie tynkowanie, ekipe już mam

ja właśnie czekam na wycene od hydraulika, zastanawiam się czy iść w miedź czy plastik kazde rozwiązanie ma tylu zwolenników co przeciwników, a wy na co się decydowaliście?

Ja mam mix'a. Ogrzewanie na dole jest w plastiku. Na góre poszła miedź, ze względu na to, że w przypadku plastiku musiała by być rozdzielnia i więcej rur do położenia.

Woda też w plastiku.