cyberbronek 08.08.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 godin, cherry - dzieki za info! ... a czy ktos ma jakies doswiadczenia z dachowka Trost ? Prosze jeszcze o pomoc w kwestii folli dachowej. Mialem kupic DORKENA DELTA MAXX, ale przeczytalem ze jej paroprzepuszczalnosc to tylko 256 g/m2/24h, gdzie tanszy DORKEN DELTA VENT ma parametr 1300 g/m2/24h. Czy ktos przerabial ten temat ? jaka folie wybrac zeby bylo zarowno wytrzymala jak i odpowiednio przepuszczala pare ? Czy w przypadku DORKENA DELTA MAXX docieplenie poddasza moze stykac sie z folia ?.... dodam tylko ze bede mial poddasze uzytkowe, ocieplone, bez pelnego deskowania, dachowka ceramiczna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 08.08.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 W kwesti foli jest duży artykuł w Muratorze sierpniowym właśnie go studiuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 08.08.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 W kwesti foli jest duży artykuł w Muratorze sierpniowym właśnie go studiuję. ...lece do kiosku dzieki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 08.08.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 08.08.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 08.08.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 08.08.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 08.08.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 08.08.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 08.08.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 08.08.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 ewuniamiii Twoje wnętrza zapowiadają się rewelacyjnie Życzę wytrwałości przy montażu kuchni i czekamy na efekt finalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 08.08.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 09.08.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Witajcie po przerwie,W srode bedziemy sie "zamykac" - okna i brama garazowa. Chcialbym przy okazji wstawic tez drzwi tymczasowe - jedne mam, szukam drugich.Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie.... przy okazji moze ktos wie ile teraz nowe kosztuja w castoramie? pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 10.08.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 11.08.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Witajcie po przerwie, W srode bedziemy sie "zamykac" - okna i brama garazowa. Chcialbym przy okazji wstawic tez drzwi tymczasowe - jedne mam, szukam drugich. Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie.... przy okazji moze ktos wie ile teraz nowe kosztuja w castoramie? pozdrowka my już się zamkneliśmy,co prawda dachówki nie ma jeszcze bo nasi panowie mają duże opóźnienie-ponad miesięczne a okna juz czekały dość długo i musieliśmy zabrać juz je z magazynu więc nie było czasu na szukanie drzwi czy to w castoramie czy też gdzie indziej i zrobiliśmy z płyty OSB i dają rade(z płyty mamy zabity garaż i zrobione drzwi wejściowe) do tego zamki na kłudki i jest póki co ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 11.08.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 czy ktoś wie jaka będzie zima? bo nam się tak pochrzaniło z terminami, że dachowcy wychodzą mi w grudniu ;0 ale nie ma tego złego, widać,że w hurtowniach dostają ciśnienia z cenami i zapowiada się nam promocyjna jesień mam jeszcze pytanie dot. stropów. czy ktoś docieplał strop od zewnątrz, jakie macie rozwiązania (szalunek+beton; podmurowana cegła i beton, kształtki i beton)? co murarz to opinia, i jeszcze ,czy ktoś "chował podciagi" w stropie i jak mu to wyszło? pozdrawiam tych co na froncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 12.08.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 ...nie było czasu na szukanie drzwi czy to w castoramie czy też gdzie indziej i zrobiliśmy z płyty OSB i dają rade(z płyty mamy zabity garaż i zrobione drzwi wejściowe) do tego zamki na kłudki i jest póki co okMoje drzwi wejściowe z OSB wiszą od jesieni i mają się dobrze. Solidnie zamocowane na kliny i piankę montażową. Już się boję ich ściągania jak przyjadą finalne. Tak więc chyba OSB jest najlepszym rozwiązaniem na drzwi tymczasowe - bo nawet jak je ściągniesz, to płyty na coś jeszcze wykorzystasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 12.08.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 ...nie było czasu na szukanie drzwi czy to w castoramie czy też gdzie indziej i zrobiliśmy z płyty OSB i dają rade(z płyty mamy zabity garaż i zrobione drzwi wejściowe) do tego zamki na kłudki i jest póki co okMoje drzwi wejściowe z OSB wiszą od jesieni i mają się dobrze. Solidnie zamocowane na kliny i piankę montażową. Już się boję ich ściągania jak przyjadą finalne. Tak więc chyba OSB jest najlepszym rozwiązaniem na drzwi tymczasowe - bo nawet jak je ściągniesz, to płyty na coś jeszcze wykorzystasz w pełni się zgadzam,ja na swoje też nie narzekan i tak jak Trociu mówisz,płyte się jeszcze do czegos wykorzysta a z atkimi drzwiami z castoramy czy z innego sklepu później nie wiadomo co zrobić,później kłopot żeby się ich pozbyć,wiem że zawsze można odsprzedać ale nie zawsze trafi sie osoba która akurat będzie potrzebować takich drzwi kiedy się chce ich pozbyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 12.08.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 czy ktoś wie jaka będzie zima? bo nam się tak pochrzaniło z terminami, że dachowcy wychodzą mi w grudniu ;0 ale nie ma tego złego, widać,że w hurtowniach dostają ciśnienia z cenami i zapowiada się nam promocyjna jesień mam jeszcze pytanie dot. stropów. czy ktoś docieplał strop od zewnątrz, jakie macie rozwiązania (szalunek+beton; podmurowana cegła i beton, kształtki i beton)? co murarz to opinia, i jeszcze ,czy ktoś "chował podciagi" w stropie i jak mu to wyszło? pozdrawiam tych co na froncie Ja mam kształtki (jeszcze bez betonu) http://images31.fotosik.pl/349/2753ed1fde454ec4med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 12.08.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts