pati28 21.08.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 superaśnie... a możesz napisać jaki macie strop, nadproża, wieniec? strop nad domem teriva I bis będzie (mam nadzieje niedługo) nad garażem teriva I, nadproża najprawdopodobniej tradycyjne L-ki - chyba że znajdę gdzieś ytonga (na razie trudno znaleźć) ale nie wiem czy będę tu szalał, co do wieńca nie mam jeszcze pojęcia ale zapewne niedługo zostanę "oświecony". Zapewne zostanę skrytykowany ale mam spore zaufanie do wykonawcy i kierownika budowy, na razie mimo kilku "zakrętów" stworzonych przez projektantów się nie zawiodłem tfu, tfu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 21.08.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Zapewne zostanę skrytykowany ale mam spore zaufanie do wykonawcy i kierownika budowy, na razie mimo kilku "zakrętów" stworzonych przez projektantów się nie zawiodłem tfu, tfu..... Ja nie krytukuję tego na czym się nie znam. Natomiast mam pytanie. Nie obawiasz się, że jeśli zrobisz standardowy strop i wieniec oraz nadproża, to cała izolacyjność Ytong`a zostanie zaprzepaszczona? Przecież te elementy, które opisałeś trzeba koniecznie ocieplać... a Ytong`a nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati28 21.08.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 i tak mam zamiar dać 15cm styropianu (w zasadzie żona bo lubi ciepełko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 22.08.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 i tak mam zamiar dać 15cm styropianu (w zasadzie żona bo lubi ciepełko) to wszystko wyjaśnia. Ja staram się uniknąć ocieplania - lubię twarde mury:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.08.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Witam czy może ktos z forumowiczów kupował szambo w SZEWCACH ?Hej Z tego co mi się tutaj przesunęło dużo z nasz kupuje albo z probudu albo z okolic Radomia. Jakie mają ceny w szewcach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 22.08.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Witam czy może ktos z forumowiczów kupował szambo w SZEWCACH ?Hej Z tego co mi się tutaj przesunęło dużo z nasz kupuje albo z probudu albo z okolic Radomia. Jakie mają ceny w szewcach? Trociu pytałam o to czy ktoś kupował tam bo też chciałam znać mniej więcej cene bo któregoś dnia przejeżdzaliśmy przez Szewce i widziałam szyld że tam mają ale wczoraj właśnie zadzoniłam tam i jednak padnie chyba na probud ponieważ w Szewca gościu krzyczy 4600 za 10 m3 bez montażu a z montażem 6500 tak że odpada,wybierzemy chyba z probudu bo mają dużo tańsze a po co inwestować dużo w ,,gówniany''interes skoro i tak prędzej czy później bedzie kanalizacja a tą różnice można przeznaczyć na inne wydatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 22.08.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Witam potrzebuje namiary na dobrych fachowców od ocieplenia budynku zewnątrz,sprawdzonych,rzetelnych,terminowych z góry wielikie dzięki i pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 22.08.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Moi Wykonawcy także ocieplają. Nie mogę jeszcze powiedzieć, czy robią to dobrze, bo ocieplać będę dopiero w listopadzie, ale jesli robią to tak jak murują, to ich polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 22.08.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Moi także ale po tym jak wybudowali dom to nie chce ich na ocielpenia,nie chce ich na tynki i wylewki,pogonie ich gdzie pieprz rośnie i dlatego szukam dobych wykonawców do ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 22.08.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Moi Wykonawcy także ocieplają. Nie mogę jeszcze powiedzieć, czy robią to dobrze, bo ocieplać będę dopiero w listopadzie, ale jesli robią to tak jak murują, to ich polecam A chcecie ocieplać w tym roku, od razu po wybudowaniu? Nasza ekipa też ociepla, ale stwierdziliśmy że w tym roku SSZ+tynki+posadzki, przez zimę wykańczamy środek, a na wiosnę jak wszystko się dobrze przewietrzy i budynek trochę osiądzie to ocieplimy i otynkujemy z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 22.08.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Moi Wykonawcy także ocieplają. Nie mogę jeszcze powiedzieć, czy robią to dobrze, bo ocieplać będę dopiero w listopadzie, ale jesli robią to tak jak murują, to ich polecam A chcecie ocieplać w tym roku, od razu po wybudowaniu? Nasza ekipa też ociepla, ale stwierdziliśmy że w tym roku SSZ+tynki+posadzki, przez zimę wykańczamy środek, a na wiosnę jak wszystko się dobrze przewietrzy i budynek trochę osiądzie to ocieplimy i otynkujemy z zewnątrz. My mieliśmy takie marzenie aby jeszcze w tym roku się wprowadzić,za tydzień,półtora wchodzą tynkarze,zajmie im to około 1,5-2 tygodni potem wpada na 2-3 dni nasz sprytny hydraulik i po nim wylewki,tak że myśle że we wrześniu my zajmiemy sie wnętrzami a w miedzy czasie można by było ocieplić ale jak to wyjdzie to jeszcze nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 23.08.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 My tynkować z zewnątrz będziemy na samym końcu, jak już będzie porządek na działce, żeby nie zniszczyć elewacji,A chcemy ocieplać teraz, bo na jesień ceny styropianu są tańsze niż na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 24.08.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 My tynkować z zewnątrz będziemy na samym końcu, jak już będzie porządek na działce, żeby nie zniszczyć elewacji, A chcemy ocieplać teraz, bo na jesień ceny styropianu są tańsze niż na wiosnę. opowinno się wydać ksiażkę - strategie inwestorskie każdy dorzuciłby własną cegiełkę i strategia byłaby warta jakieć 15-20% wartości inwestycji - a to średniej klasy samochód (w USA wysokiej klasy samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 24.08.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 1. bedziemy zamawiac szambo.. czy jest ktos chetny na podlaczenie sie do transportu ? 2. prosze o namiary na niedrogich schodziarzy... potrzebuje proste schodyz buka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 25.08.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 a zna ktoś tajemne miejsce gdzie, w okolicy wrocławia, zakupię słupki ogrodzeniowe (2,5m) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redrum 25.08.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Chętnie pomogę , doradze odnośnie instalacji gazowej na propan , projektów gazowych, warunków etc. @boru mam namiar na człowieka z obornik śląskich jak cos mogę podesłać na priv.pozdr ol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 25.08.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Boru - odpisałem już na "starej" wrocławskiej. Daj więcej szczegółów nt szamb. Będę zainteresowany zakupem na początku września. Jednak w środę muszę jeszcze sprawdzić ceny w Siedlakowicach. Większość z okolicznych budów brała od nich. Ja nie potrzebuję super zbiornika, tylko taniego - za parę lat będzie kanalizacja, albo za niespełnione obietnice po sąsiedzku dorwę wójta... Jeszcze mam pytanie. Wybrałem dachówkę, będzie ceramiczna Robena średzka falista, kolor kasztanowy. Do tego do kompletu system rynnowy ze stali Galece fi 130, kolor brązowy. Dachówka jest w dwóch rozmiarach, standardowa i większa (średzka plus) ciut tańsza. Widzieliście gdzieś wykonany z tej większej dach? Jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 25.08.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Witam. TMK ja mam na dachu Robena średzka plus tylko w kolorze miedzianym. Wygląda nieźle. Nam z mężem się podoba. Jeżeli chodzi o rynny nam KB odradził galeco, podobno kończą z ich produkcją i później mielibyśmy kłopoty z kompletowaniem całego orynnowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 25.08.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Jeżeli chodzi o rynny nam KB odradził galeco, podobno kończą z ich produkcją i później mielibyśmy kłopoty z kompletowaniem całego orynnowania. Ciekawa informacja! Dziękuje, postaram się zweryfikować i dam znać co z nimi. Od jakiegoś czasu biorę poprawkę na teorie KB i innych misiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 25.08.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Nasz KB kończy budowe własnego domu. Swego czasu zamontował rynny Galeco i teraz na etapie ostatecznego wykańczania domku nie może dostać rynien ( chodzi o rury pionowe, które montuje sie juz na samym końcu), mają jakies nietypowe średnice i z innych systemów nie może dobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts