TMK 27.10.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 28 nadprądowych to i tak za duuużo, jak napisałem - chcesz to masz Całość będę robił na osprzęcie Moellera - jak robiłem RB'tkę (też sam, a co!) to wertowałem forum i było kilka opinii o legrandzie (generalnie typu "że to nie to samo co kiedyś"), a o Moellerze nic złego nie widziałem. Jedynie jakieś pierdoły dam inne których nie robi Moeller (typu dzwonek, lampki itp). Poza tym jakoś Legrand traci u mnie w oczach, gdy widzę go w każdej castoramie Od wielu lat mam dystans do opinii w necie, niestety często jeden oszołom coś klepnie w klawiaturę, inni nawet nie znając przedmiotu powielają opinie. Legrand robi sprzęt całkowicie wystarczający do domu i w sumie nie tylko. Co do casto, jakby to napisać... współpracuje z nimi od wielu lat, tak z casto jak i brico depot i znam ich podejście do tematu zakupów. Starają się trzymać na półkach to co jak najrzadziej trafia do serwisu i zapewnia przyzwoity zysk Jeden z niewielu marketów, który jeszcze odwiedzam, np. piec CO kupiłem u nich taniej niż w sklepach netowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 27.10.2008 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witam wszystkich, właśnie kupiłem działkę w Kiełczowie...czekam na pozwolenie...mam ponoć dobrych fachowców od budowy...firma buduje od A do Z...za mój projekt "NIKODEM"...244 m2 -> stan surowy zamknięty chcą 65 000...pod warunkiem oczywiści ,że robią też resztę...patrząc na inne wpisy to chyba w sam raz...chciałem podpytać tych z Was ,którzy już jakieś doświadczenie mają w budowaniu...NA CO NALEŻY SZCZEGÓLNIE UWAŻAĆ przy budowie ???...czytam,czytam i aż mnie głowa boli od tych wszystkich detali, które trzeba brać pod uwagę...z góry dziękuję za podpowiedzi Cena za robociznę przyzwoita, a uważać trzeba na wszystko, niestety, nawet przy ciągłym nabywaniu wiedzy i szczerych chęciach wykonaców, zawsze okazuje się,że można cos było zrobić lepiej. ale własny kąt ,to własny kąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 27.10.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 pierwszy strop wylany i tylko modlić się,zeby Pani zmia za szybko nie zawitała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 28.10.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Znam dobra ekipe do wykonczeniowki .Sa bardzo solidni i terminowi a przy tym nie zdzieraja z czlowieka.Robia tez ocieplenia poddaszy i ocieplenia budynkow.Podaje numer telefonu moze komus sie przyda.0790209291 Mozna dzwonic do ich wczesniejszych klientow,ktorzy ich rowniez polecaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 28.10.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Znam dobra ekipe do wykonczeniowki .Sa bardzo solidni i terminowi a przy tym nie zdzieraja z czlowieka.Robia tez ocieplenia poddaszy i ocieplenia budynkow.Podaje numer telefonu moze komus sie przyda.0790209291 Mozna dzwonic do ich wczesniejszych klientow,ktorzy ich rowniez polecaja a czy tynki też robią?, bo właśnie szukam namiarów na tego typu speców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.10.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Znam dobra ekipe do wykonczeniowki .Sa bardzo solidni i terminowi a przy tym nie zdzieraja z czlowieka.Robia tez ocieplenia poddaszy i ocieplenia budynkow.Podaje numer telefonu moze komus sie przyda.0790209291 Mozna dzwonic do ich wczesniejszych klientow,ktorzy ich rowniez polecaja a czy tynki też robią?, bo właśnie szukam namiarów na tego typu speców.Ja bym uważał na tego pana. Jakoś podejrzanie mi to wygląda, że na jednym forum poleca sprawdzoną ekipę, a na drugim pisze, że dopiero zaczyna. Sprecyzuj jaki typ tynków planujesz, to pewnie dostaniesz namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 28.10.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Sprecyzuj jaki typ tynków planujesz, to pewnie dostaniesz namiary. Dzięki:) chodzi mi o wykonanie ręczne tynków cemetowo-wapiennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 28.10.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Znam dobra ekipe do wykonczeniowki .Sa bardzo solidni i terminowi a przy tym nie zdzieraja z czlowieka.Robia tez ocieplenia poddaszy i ocieplenia budynkow.Podaje numer telefonu moze komus sie przyda.0790209291 Mozna dzwonic do ich wczesniejszych klientow,ktorzy ich rowniez polecaja a czy tynki też robią?, bo właśnie szukam namiarów na tego typu speców.Ja bym uważał na tego pana. Jakoś podejrzanie mi to wygląda, że na jednym forum poleca sprawdzoną ekipę, a na drugim pisze, że dopiero zaczyna. . a ja dalej zakładam że to autoreklama hint: http://forum.muratordom.pl/post2528773.htm?highlight=#2528773 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.10.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 a ja dalej zakładam że to autoreklama hint: http://forum.muratordom.pl/post2528773.htm?highlight=#2528773 No to żeś ich utrafil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 28.10.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 a ja dalej zakładam że to autoreklama hint: http://forum.muratordom.pl/post2528773.htm?highlight=#2528773 Ale z Ciebie szpieg, strach sie bac To ja sie nie przedstawie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 28.10.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Ale z Ciebie szpieg, strach sie bac To ja sie nie przedstawie lepiej Nie musisz, ja już wszystko wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaB3 29.10.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 czy ktoś już ocieplał poddasze wełną i orientuje się jakie ceny za robociznę, nasza ekipa chce 55zł/mkw?? Dużo - średnio - mało?? Nie mam pojęcia. Mam już tynki i teraz ogrzewanie podłogowe, wylewki, gaz z piecem i można zacząć myśleć o kaflach juppi... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 29.10.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 czy ktoś już ocieplał poddasze wełną i orientuje się jakie ceny za robociznę, nasza ekipa chce 55zł/mkw?? Dużo - średnio - mało?? Nie mam pojęcia. Mam już tynki i teraz ogrzewanie podłogowe, wylewki, gaz z piecem i można zacząć myśleć o kaflach juppi... Pozdrawiam Ostatnio też przerabiałam temat ocieplenia poddasza 55zł/m2 to raczej górna półka cenowa za robociznę.Twoja ekipa powinna zejść ze swojej stawki spokojnie z pięć zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 29.10.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 czy ktoś już ocieplał poddasze wełną i orientuje się jakie ceny za robociznę, nasza ekipa chce 55zł/mkw?? Dużo - średnio - mało?? Nie mam pojęcia. Mam już tynki i teraz ogrzewanie podłogowe, wylewki, gaz z piecem i można zacząć myśleć o kaflach juppi... Pozdrawiam Ja 2 miesiące temu płaciłem 50 zł/m razem z zabudową regipsami. Samo ocieplenie jest proste i za 50 zł/m sam bym je zrobił w 3-4 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaB3 29.10.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Dzięki za podpowiedzi, to ocieplenie to 20cm wełny + 5 cm w poprzek na stelarzu, folia paroizolacyjna + regips, czyli o 5 zł drożej niż u SUSPENSERa Hmmm to może jednak nie jest aż tak drożej niż u Was;) Pocieszam się tylko że ekipa dość solidna, sprawdzona i pierwsza taka, (przynajmniej u mnie na budowie- coś tam już u mnie robili), która po sobie sprząta, heheheh, nawet zamiatali Co Wy na to ?? Pozdrawiam AgaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 30.10.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Dzięki za podpowiedzi, to ocieplenie to 20cm wełny + 5 cm w poprzek na stelarzu, folia paroizolacyjna + regips, czyli o 5 zł drożej niż u SUSPENSERa Hmmm to może jednak nie jest aż tak drożej niż u Was;) Pocieszam się tylko że ekipa dość solidna, sprawdzona i pierwsza taka, (przynajmniej u mnie na budowie- coś tam już u mnie robili), która po sobie sprząta, heheheh, nawet zamiatali Co Wy na to ?? Pozdrawiam AgaB Skoro ta cena jest za komplet z regipsami itd. to jest ok. U mnie jest 15cm + 5cm wełny. Co do sprzątania po sobie to między innymi po tym można odróżnić porządną ekipę od badziewiarzy (jak sami zmiatają to także mniej śmiecą). Jeśli masz jakieś widoczne rury itp. do ukrycia to poproś ich od razu o porobienie zabudów (szachtów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.10.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Samo ocieplenie jest proste i za 50 zł/m sam bym je zrobił w 3-4 dni Ano - jest proste. Nawet finalna zabudowa jest prosta. Tylko wszystko wymaga czasu. Wiem bo całą górę robię sam. I sporo czasu schodi. A bo tu przyciąć. tam dołożyć. Tu docisnąć. A czas biegnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 30.10.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Ano - jest proste. Nawet finalna zabudowa jest prosta. Tylko wszystko wymaga czasu. Wiem bo całą górę robię sam. I sporo czasu schodi. A bo tu przyciąć. tam dołożyć. Tu docisnąć. A czas biegnie... zastanów się Skończysz, nabierzesz wprawy i możesz u innych montować po 49,95PLN/m2 - ta inwestycja musi zaprocentować Kiedy zacząć ocieplać połać dachu? Po tynkach i wylewkach jak trochę przeschną? Czy wcześniej/później? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.10.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Ja u siebie mam strop drewniany więc od niego zacząłem zaraz po położeniu dachówki. Poszła tam wełna od spodu folia paroizolacyjna.Potem skosy aż do położenia folii.Potem tynki na parterze.Nic się nie dzieje, żadnej wody w wełnie.Wylewka też chyba była jeszcze przed kładzeniem rigipsów.Bo rigipsy na samym końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 30.10.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Ano - jest proste. Nawet finalna zabudowa jest prosta. Tylko wszystko wymaga czasu. Wiem bo całą górę robię sam. I sporo czasu schodi. A bo tu przyciąć. tam dołożyć. Tu docisnąć. A czas biegnie... zastanów się Skończysz, nabierzesz wprawy i możesz u innych montować po 49,95PLN/m2 - ta inwestycja musi zaprocentować Kiedy zacząć ocieplać połać dachu? Po tynkach i wylewkach jak trochę przeschną? Czy wcześniej/później? Wszystko zależy kiedy sie robi i czy jest odpowiednia wentylacja. Znajomi robili najpierw ocieplenie poddasza a potem tynki. Tylko, że wszystko robili w okolicach kwietnia - maja, a wtedy ładnie schnie i się wentyluje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts