Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWA GRUPA WROCLAW I OKOLICE zaczynamy 2008

Recommended Posts

mam problem..nie wiem czym ocieplić ścianę między garażem a domem. w projekcie jest wełna 6 cm, wykonawca mówi, że równie dobrze można ocieplić styropianem, znajomy znowu odradza,twierdzi ze styropian wewnątrz domu się nie sprawdza i generalnie w takich przypadkach sie go nie stosuje.ja szczerze mówiąc jestem zielona jeśli chodzi o takie sprawy. a czym wy ocieplacie ????

Czy sam garaż masz ogrzewany?

Ja mam w garażu kaloryfer i nie planuję go odcinać ociepleniem od reszty budynku. Sam garaż też z zewnątrz jest przecież ocieplany tak jak reszta domu, wiec nie widzę większego sensu jeszcze dorzucania ocieplenia w środku.

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mam problem..nie wiem czym ocieplić ścianę między garażem a domem. w projekcie jest wełna 6 cm, wykonawca mówi, że równie dobrze można ocieplić styropianem, znajomy znowu odradza,twierdzi ze styropian wewnątrz domu się nie sprawdza i generalnie w takich przypadkach sie go nie stosuje.ja szczerze mówiąc jestem zielona jeśli chodzi o takie sprawy. a czym wy ocieplacie ????

Czy sam garaż masz ogrzewany?

Ja mam w garażu kaloryfer i nie planuję go odcinać ociepleniem od reszty budynku. Sam garaż też z zewnątrz jest przecież ocieplany tak jak reszta domu, wiec nie widzę większego sensu jeszcze dorzucania ocieplenia w środku.

Mielismy ten sam dylemat - czy docieplać ściane miedzy garażem a domem ( w projekcie jest docieplenie styropianem) .Docieplać nie będziemy z tych samych powodów o których pisze Trociu. Nasz kierbud też tak doradził.

Pozdrawiam

garaż będzie ogrzewany,ale tak delikatnie. garaż jest spory,razem z pomieszczeniem gospadarczym ma z 54m kw,brama garazowa jest szeroka-5 metrowa,przy mrozie otwarcie bramy może sporo go wychłodzić, no i sama nie wiem;/

ale między garażem a resztą domu chyba bedziesz mieć jakieś drzwi więc tak szybko Ci się nie wychłodzi

my również nie ocieplamy garażu a też razem z pomieszczeniem gospodarczym mamy około 50 metrów i po 2 małe grzejniki w garażu i pom.gosp.

myśle że nie trzeba ocieplać

garaż będzie ogrzewany,ale tak delikatnie. garaż jest spory,razem z pomieszczeniem gospadarczym ma z 54m kw,brama garazowa jest szeroka-5 metrowa,przy mrozie otwarcie bramy może sporo go wychłodzić, no i sama nie wiem;/

ale między garażem a resztą domu chyba bedziesz mieć jakieś drzwi więc tak szybko Ci się nie wychłodzi

my również nie ocieplamy garażu a też razem z pomieszczeniem gospodarczym mamy około 50 metrów i po 2 małe grzejniki w garażu i pom.gosp.

myśle że nie trzeba ocieplać

]

mam podobnie nie ocieplam ;) grzejniczek w garażu, drzwi do pomieszczenia gospodarczego, grzejniczek w pomieszczeniu gosp. i dopiero drzwi do domu...

Pozdrawiam

Drodzy Budujący...

To się pożalę, obrobili mi budowę w poniedziałek w nocy....

Nasza budowa na osiedlu Widawa (Lipa Piotrowska, Pracze Widawskie) więc uważajcie, trochę domków się tam buduje, więc równie dobrze mogą kogoś innego skubnąć.

Łupem padły m.in. nowe okna oklejone jeszcze naklejkami firmy REM II

(nie ma takich drugich we Wrocławiu, firma zupełnie nie z tego regionu).

Plastikowe w okleinie drewnopodobnej.

Wymiary:

(1 szt.) 117x88, (2szt.) 63x103, (1szt.) 47x55 + zapasowa szyba w

opakowaniu.

Gdyby ktoś miał jakies informacje na ten temat, to proszę o kontakt na

maila.

Nie kupujcie czasem od złodzieja! To może nie będą kraść.

pozdrawiam wszystkich

PS. Kradną nie tylko okna, ale wyszystko, co się da wynieść pod pachą.

a okna miałaś już zamontowane czy lezały sobie gdzieś tam na budowie luzem?

Luzem były, te zamontowane na ktowy i piankę zostawili, ale żeby było śmieszniej to wybrali tylko te co się otwierały, swietliki zostawili....A tyle co mąż od sąsiada z garażu przyniósł i nie zdążył zamontować :-(

Luzem były, te zamontowane na ktowy i piankę zostawili, ale żeby było śmieszniej to wybrali tylko te co się otwierały, swietliki zostawili....A tyle co mąż od sąsiada z garażu przyniósł i nie zdążył zamontować :-(

powinni nadal ucinać ręce za kradzież... :evil:

Zakładaj szybko alarm w domu, mówię poważnie! U mnie skończyło się na europaletach, obecnie dom jest zabezpieczony i już tak szybko nikt nie wejdzie. Przyzwoity alarm to ok.1400zł za sprzęt, na upartego można samemu zmontować.

powinni nadal ucinać ręce za kradzież... :evil:

Zakładaj szybko alarm w domu, mówię poważnie! U mnie skończyło się na europaletach, obecnie dom jest zabezpieczony i już tak szybko nikt nie wejdzie. Przyzwoity alarm to ok.1400zł za sprzęt, na upartego można samemu zmontować.

Mąż miał zamontować, ale ciągle brakowało czasu, robi dach, montuje okna w wolnej chwili, wszystko, żeby przed zimą zdążyć...a ten alarm miał być zaraz po tym, tyle że już za późno :-(

nigdy się nie powinno takich rzeczy zostawiać samopas na budowie bo to zaproszenie dla złodzieji

myśmy nocowali na budowie gdy zwieźliśmy rzeczy do roboty hydrauliom,jechaliśmy do pracy gy przyjeżdzały ekipy na montaż a jak kończyli to zjeżdzaliśmy spowrotem na noc co by kogos nie kusiło,jak przywozili nam rolety to również nocowaliśmy na budowie bo dopiero natępnego dnia był montaż

tak że jak tylko pojawiają sie cenniejsze rzeczy na budowie to poprostu nocujemy bo jeszcze alarmu nie mamy

nigdy się nie powinno takich rzeczy zostawiać samopas na budowie bo to zaproszenie dla złodzieji

myśmy nocowali na budowie gdy zwieźliśmy rzeczy do roboty hydrauliom,jechaliśmy do pracy gy przyjeżdzały ekipy na montaż a jak kończyli to zjeżdzaliśmy spowrotem na noc co by kogos nie kusiło,jak przywozili nam rolety to również nocowaliśmy na budowie bo dopiero natępnego dnia był montaż

tak że jak tylko pojawiają sie cenniejsze rzeczy na budowie to poprostu nocujemy bo jeszcze alarmu nie mamy

Wiadomo, strzeżonego Pan Bóg strzeże...

Mój post to ostrzeżenie dla innych.

myśmy nocowali na budowie gdy zwieźliśmy rzeczy do roboty hydrauliom,jechaliśmy do pracy gy przyjeżdzały ekipy na montaż a jak kończyli to zjeżdzaliśmy spowrotem na noc co by kogos nie kusiło

oj teraz to nocleg raczej odpada :)

Przy okazji, jak zgłaszałem kradzież palet, uciąłem sobie dłuższą pogawędkę z policjantem. Zasugerował powiesić na ścianie samą syrenę od alarmu i jeśli uda się zdobyć, to naklejkę jakieś służby ochrony. W sumie to nie głupi pomysł, ja z tym się nie bawiłem (najpierw alarm, później instalacje). Pozostawiam do przemyślenia.

my akurat jesteśmy w tej komfortowej sytuacji że mamy przyczepe kempingową na budowie-znajomi nam podrzucili-i tam mamy ogrzewanie wiec mozemy nocowac ale chyba w 2 połowie grudnia sie przeprowadzimy,co prawda domek nie wykończony ale przynajmniej bedzie już gdzie spać i bedzie ciepło i nie trzeba bedzie płacić za wynajem mieszkania :)