Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWA GRUPA WROCLAW I OKOLICE zaczynamy 2008

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

my akurat jesteśmy w tej komfortowej sytuacji że mamy przyczepe kempingową na budowie-znajomi nam podrzucili-i tam mamy ogrzewanie wiec mozemy nocowac ale chyba w 2 połowie grudnia sie przeprowadzimy,co prawda domek nie wykończony ale przynajmniej bedzie już gdzie spać i bedzie ciepło i nie trzeba bedzie płacić za wynajem mieszkania :)

życzę żeby sie udało - choinka już we własnym domu !!

Pozdrawiam

my akurat jesteśmy w tej komfortowej sytuacji że mamy przyczepe kempingową na budowie-znajomi nam podrzucili-i tam mamy ogrzewanie wiec mozemy nocowac ale chyba w 2 połowie grudnia sie przeprowadzimy,co prawda domek nie wykończony ale przynajmniej bedzie już gdzie spać i bedzie ciepło i nie trzeba bedzie płacić za wynajem mieszkania :)

życzę żeby sie udało - choinka już we własnym domu !!

Pozdrawiam

mam taką nadzieje ale czy się uda to czas pokaże :roll:

kończą właśnie ocieplać domek z zewnątrz,potem podbitka a tynki zewnętrzne to dopiero na wiosnę

Pozdrawiam

Witam wszystkich serdecznie,

właśnie się przymierzamy do budowy domu, ale po lekturze forum, muszę przyznać że strasznie mnie to przeraża.

Jestem nowa na forum i jeżeli pytanie jest nie w temacie, to bardzo przepraszam, ale może ktoś z Was odeśle mnie na inny temat forum lub odpowie.

Nie mam czasu na szukanie firm, dzwonienie umawianie się i dogrywanie etapów budowy. Czy ktoś z Was może polecić firmę, która w okolicach Wrocławia zajmie się całkowitą budową domu, łącznie z załatwieniem pozwolenia na budowę? Stan deweloperski lub pod klucz, wg wskazanego projektu. Najchętniej firmy z referencjami

Pozdrawiam

Witam wszystkich i gorąco proszę o pomoc.

Dom, który buduję miał być już zamknięty. Niestety nie jest, na dodatek rozstaje się z ekipą.

Sezon powoli się kończy i pewnie sporo budów właśnie zamknęło się przed zimą.

Może właśnie ktoś właśnie zamknął budowę może kogoś polecić?

Potrzebuję "na gwałt" kogoś do postawienia ścianek kolankowych, wieńca i wykuszy oraz zrobienie dachu. Na obecnym etapie budynek ma zalany (od dwóch tygodni) strop.

Wiem, ze szanse są niewielkie, ale zawsze warto spróbować.

Możecie kogoś polecić - będę ogromnie zobowiązany.

PRIV: [email protected]

Pozdrawiam i życzę pogody w ten świąteczny dzień.

Mikołaj

Witam wszystkich serdecznie,

właśnie się przymierzamy do budowy domu, ale po lekturze forum, muszę przyznać że strasznie mnie to przeraża.

Jestem nowa na forum i jeżeli pytanie jest nie w temacie, to bardzo przepraszam, ale może ktoś z Was odeśle mnie na inny temat forum lub odpowie.

Nie mam czasu na szukanie firm, dzwonienie umawianie się i dogrywanie etapów budowy. Czy ktoś z Was może polecić firmę, która w okolicach Wrocławia zajmie się całkowitą budową domu, łącznie z załatwieniem pozwolenia na budowę? Stan deweloperski lub pod klucz, wg wskazanego projektu. Najchętniej firmy z referencjami

Pozdrawiam

Czy możesz napisać, z której strony Wrocławia chcesz się budować?

Doradźcie jaki materiał wybrać na działówki :wink:

Myślałam intensywnie o Silce E, co by wygodnie było, ale na ile zdążyłam sie zorientować - ciut przydrogo wychodzi ta imprezka. Lepiej wypada Solbet..

Co będzie lekkie, o dobrej izolacyjności akustycznej, a przy tym niezbyt drogie?

Pozdrawiam cieplutko

Myślałam intensywnie o Silce E, co by wygodnie było, ale na ile zdążyłam sie zorientować - ciut przydrogo wychodzi ta imprezka. Lepiej wypada Solbet..

Co będzie lekkie, o dobrej izolacyjności akustycznej, a przy tym niezbyt drogie?

Pozdrawiam cieplutko

Ja robiłem ostatnio z Silki 12cm. Koszt około 3,5zł za 1szt - wchodzi 15 na 1m2. Plusem jest izolacyjność akustyczna, równiutkie ściany po wymurowaniu i możliwość zawieszenia co tylko się chce ;).

Pzdr,

TS

Pozdrawiam cieplutko

Ja robiłem ostatnio z Silki 12cm. Koszt około 3,5zł za 1szt - wchodzi 15 na 1m2. Plusem jest izolacyjność akustyczna, równiutkie ściany po wymurowaniu i możliwość zawieszenia co tylko się chce ;).

Pzdr,

TS

jeśli brać pod uwagę keramzyt 10 cm, porot 11,5 i silkę 12 to ceny są zbliżone, a slika - zgadzając się z przemówcą to najtrafniejsze rozwiązanie

No i dzięki wielkie :lol:

Silka była moim numerem uno i okazuje się, że tak już pozostanie. Wolę ciut dopłacić i mieć święty spokój, skoro tak radzicie :wink:

Wiem już z doświadczenia, że czasami co drogie to tanie.

Pewnie bezpośrednio do zagruntowanej ściany można przykleić płytki ceramiczne??

jeśli brać pod uwagę keramzyt 10 cm, porot 11,5 i silkę 12 to ceny są zbliżone, a slika - zgadzając się z przemówcą to najtrafniejsze rozwiązanie

Popieram, mam porotherm 11,5cm, na dzień dzisiejszy byłaby to silka.

U nas dom jest z porothermu i ścianki działowe na parterze również. Natomiast na poddaszu chcieliśmy zastosować coś lżejszego i padło na ytonga.

Pozdrawiam

Popieram, mam porotherm 11,5cm, na dzień dzisiejszy byłaby to silka.

U nas dom jest z porothermu i ścianki działowe na parterze również. Natomiast na poddaszu chcieliśmy zastosować coś lżejszego i padło na ytonga.

Pozdrawiam

u nas podobnie

tylko nie mam poddasza uzytkowego