danadom 06.11.2008 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Tomku my mamy poślizgu ogólnie 3 miesiące ale myśle że uda sięnam wprowadzić,nawet na nie wykończony domek ale wkońcu na swój i już nie trzeba bedzie płacić za wynajem a powoli wszystko się zrobi i wykończy tak bez pośpiechu już trzymam kciuki za wszystkich budujących i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 07.11.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 my akurat jesteśmy w tej komfortowej sytuacji że mamy przyczepe kempingową na budowie-znajomi nam podrzucili-i tam mamy ogrzewanie wiec mozemy nocowac ale chyba w 2 połowie grudnia sie przeprowadzimy,co prawda domek nie wykończony ale przynajmniej bedzie już gdzie spać i bedzie ciepło i nie trzeba bedzie płacić za wynajem mieszkania życzę żeby sie udało - choinka już we własnym domu !! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 07.11.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 my akurat jesteśmy w tej komfortowej sytuacji że mamy przyczepe kempingową na budowie-znajomi nam podrzucili-i tam mamy ogrzewanie wiec mozemy nocowac ale chyba w 2 połowie grudnia sie przeprowadzimy,co prawda domek nie wykończony ale przynajmniej bedzie już gdzie spać i bedzie ciepło i nie trzeba bedzie płacić za wynajem mieszkania życzę żeby sie udało - choinka już we własnym domu !! Pozdrawiam mam taką nadzieje ale czy się uda to czas pokaże kończą właśnie ocieplać domek z zewnątrz,potem podbitka a tynki zewnętrzne to dopiero na wiosnę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 09.11.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 moze ktos poda namiar na sprawdzony i niedrogi ekogroszek we wroclawiu lub okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.11.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 moze ktos poda namiar na sprawdzony i niedrogi ekogroszek we wroclawiu lub okolicy? Ja kupiłem tu: http://www.allegro.pl/item474609825_ekogroszek_workowany_ekoret_eko_groszek_wroclaw.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gemico 10.11.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Witam wszystkich serdecznie, właśnie się przymierzamy do budowy domu, ale po lekturze forum, muszę przyznać że strasznie mnie to przeraża.Jestem nowa na forum i jeżeli pytanie jest nie w temacie, to bardzo przepraszam, ale może ktoś z Was odeśle mnie na inny temat forum lub odpowie. Nie mam czasu na szukanie firm, dzwonienie umawianie się i dogrywanie etapów budowy. Czy ktoś z Was może polecić firmę, która w okolicach Wrocławia zajmie się całkowitą budową domu, łącznie z załatwieniem pozwolenia na budowę? Stan deweloperski lub pod klucz, wg wskazanego projektu. Najchętniej firmy z referencjamiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
v5904 11.11.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Witam wszystkich i gorąco proszę o pomoc. Dom, który buduję miał być już zamknięty. Niestety nie jest, na dodatek rozstaje się z ekipą.Sezon powoli się kończy i pewnie sporo budów właśnie zamknęło się przed zimą.Może właśnie ktoś właśnie zamknął budowę może kogoś polecić?Potrzebuję "na gwałt" kogoś do postawienia ścianek kolankowych, wieńca i wykuszy oraz zrobienie dachu. Na obecnym etapie budynek ma zalany (od dwóch tygodni) strop.Wiem, ze szanse są niewielkie, ale zawsze warto spróbować.Możecie kogoś polecić - będę ogromnie zobowiązany.PRIV: [email protected] Pozdrawiam i życzę pogody w ten świąteczny dzień.Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 11.11.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Witam wszystkich serdecznie, właśnie się przymierzamy do budowy domu, ale po lekturze forum, muszę przyznać że strasznie mnie to przeraża. Jestem nowa na forum i jeżeli pytanie jest nie w temacie, to bardzo przepraszam, ale może ktoś z Was odeśle mnie na inny temat forum lub odpowie. Nie mam czasu na szukanie firm, dzwonienie umawianie się i dogrywanie etapów budowy. Czy ktoś z Was może polecić firmę, która w okolicach Wrocławia zajmie się całkowitą budową domu, łącznie z załatwieniem pozwolenia na budowę? Stan deweloperski lub pod klucz, wg wskazanego projektu. Najchętniej firmy z referencjami Pozdrawiam Czy możesz napisać, z której strony Wrocławia chcesz się budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 12.11.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Doradźcie jaki materiał wybrać na działówki Myślałam intensywnie o Silce E, co by wygodnie było, ale na ile zdążyłam sie zorientować - ciut przydrogo wychodzi ta imprezka. Lepiej wypada Solbet.. Co będzie lekkie, o dobrej izolacyjności akustycznej, a przy tym niezbyt drogie? Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 12.11.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Doradźcie jaki materiał wybrać na działówki Myślałam intensywnie o Silce E, co by wygodnie było, ale na ile zdążyłam sie zorientować - ciut przydrogo wychodzi ta imprezka. Lepiej wypada Solbet.. Co będzie lekkie, o dobrej izolacyjności akustycznej, a przy tym niezbyt drogie? Pozdrawiam cieplutko Ja robiłem ostatnio z Silki 12cm. Koszt około 3,5zł za 1szt - wchodzi 15 na 1m2. Plusem jest izolacyjność akustyczna, równiutkie ściany po wymurowaniu i możliwość zawieszenia co tylko się chce . Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 12.11.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Doradźcie jaki materiał wybrać na działówki Myślałam intensywnie o Silce E, co by wygodnie było, ale na ile zdążyłam sie zorientować - ciut przydrogo wychodzi ta imprezka. Lepiej wypada Solbet.. Co będzie lekkie, o dobrej izolacyjności akustycznej, a przy tym niezbyt drogie? Pozdrawiam cieplutko Ja robiłem ostatnio z Silki 12cm. Koszt około 3,5zł za 1szt - wchodzi 15 na 1m2. Plusem jest izolacyjność akustyczna, równiutkie ściany po wymurowaniu i możliwość zawieszenia co tylko się chce . Pzdr, TS jeśli brać pod uwagę keramzyt 10 cm, porot 11,5 i silkę 12 to ceny są zbliżone, a slika - zgadzając się z przemówcą to najtrafniejsze rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.11.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 jeśli brać pod uwagę keramzyt 10 cm, porot 11,5 i silkę 12 to ceny są zbliżone, a slika - zgadzając się z przemówcą to najtrafniejsze rozwiązanie Popieram, mam porotherm 11,5cm, na dzień dzisiejszy byłaby to silka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 12.11.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 No i dzięki wielkie Silka była moim numerem uno i okazuje się, że tak już pozostanie. Wolę ciut dopłacić i mieć święty spokój, skoro tak radzicie Wiem już z doświadczenia, że czasami co drogie to tanie. Pewnie bezpośrednio do zagruntowanej ściany można przykleić płytki ceramiczne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 12.11.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 jeśli brać pod uwagę keramzyt 10 cm, porot 11,5 i silkę 12 to ceny są zbliżone, a slika - zgadzając się z przemówcą to najtrafniejsze rozwiązanie Popieram, mam porotherm 11,5cm, na dzień dzisiejszy byłaby to silka. U nas dom jest z porothermu i ścianki działowe na parterze również. Natomiast na poddaszu chcieliśmy zastosować coś lżejszego i padło na ytonga. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 12.11.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 jeśli brać pod uwagę keramzyt 10 cm, porot 11,5 i silkę 12 to ceny są zbliżone, a slika - zgadzając się z przemówcą to najtrafniejsze rozwiązanie Popieram, mam porotherm 11,5cm, na dzień dzisiejszy byłaby to silka. U nas dom jest z porothermu i ścianki działowe na parterze również. Natomiast na poddaszu chcieliśmy zastosować coś lżejszego i padło na ytonga. Pozdrawiam u nas podobnie tylko nie mam poddasza uzytkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_studio_2008 12.11.2008 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Proszę o pomoc w sprawie umowy na prace budowlane "stan surowy zamknięty"...może ma ktoś jakiś dobry wzór...?!... dzięki,dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 13.11.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Proszę o pomoc w sprawie umowy na prace budowlane "stan surowy zamknięty"...może ma ktoś jakiś dobry wzór...?!... dzięki,dzięki witam nie pomoge u nas bylo na slowo ale na szczesci wszytko ok domek juz wybudowany rozliczone teraz wykanczac bedziemy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo__76 13.11.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Witam serdecznie, ma do oddania ziemię spod fundamentów w Sobótce. Jeżeli jest ktoś zainteresowany to proszę o kontakt. Tel. 607 63 80 88. PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 13.11.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Proszę o pomoc w sprawie umowy na prace budowlane "stan surowy zamknięty"...może ma ktoś jakiś dobry wzór...?!... dzięki,dzięki Moze sie przyda: http://forum.muratordom.pl/umowa-na-stan-surowy-domu,t105038.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 13.11.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 może lepiej wpisac w google" umowa o roboty budowlane " wyskakuje wtedy wzór na wzorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts