GosiaIAdam 08.12.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 ale mam dylemat co polozyc na podloge sa rozne opinie a co wy kladziecie na podloge/ pozdrawiam My podłogówkę będziemy mieć tylko pod płytkami - kuchnia, łazienki, przedpokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 08.12.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 sora to do Gosi i Adama:) Na razie zbieramy materiały. Ostatecznie będzie druga szafka z rozdzielaczem. Mieszacze 4-drogowe już są Ale do regulacji podłogówki to jeszcze ho ho... jak dobrze pójdzie, to w drugiej połowie grudnia wejdzie hydraulik. Kiedy wylewki, to nie wiemy... może uda się w styczniu. Potem schnięcie, długie schnięcie, bo przecież nie można grzać podłogówki dopóki wylewka nie wyschnie. A wiadomo jak schnie w zimie... Aczkolwiek planujemy wtedy ostro grzać w domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 08.12.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Znaczy zdecydowane, ze podlogowka idzie osobno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 08.12.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Znaczy zdecydowane, ze podlogowka idzie osobno? No tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 08.12.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 dobra decyzja - bedziecie zadowoleni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 08.12.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 dobra decyzja - bedziecie zadowoleni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goskai 08.12.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Czy ktoś jest może na etapie zamawiania wentylacji mechanicznej? Myślę o połączeniu sił i negocjacji w ten sposób lepszej ceny . Mateirały lecą w dół - orientujecie się czy również firmy montujące rekuperatory zaczęły dbać o klientów? Pzdr, TS ja planuję zamawiać gdzieś na początku stycznia.. co do firmy,decyzja właściwie podjęta,padło na intelplast, ale cena jeszcze do dogadania, od otrzymanej oferty minęło już trochę czasu, mam nadzieje ze coś tam opuszczą,zresztą jeśli chodzi np. o centrale to liczą po cenie katalogowej, więc trzebaby coś ponegocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 10.12.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Ufff..... w końcu mamy wodę Po tylu miesiącach formalności... zachciało im się rozbudowywać sieć, przenosić hydrant podziemny... No ale jest! A oto dowód http://lh5.ggpht.com/_eZEMW8A6vQc/ST60nHhGbZI/AAAAAAAAC3I/YcswZhZNY7s/s400/IMG_2636.JPG http://lh5.ggpht.com/_eZEMW8A6vQc/ST60q-Nro6I/AAAAAAAAC3Q/hz1WtNnUpD4/s400/IMG_2637.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 10.12.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 a zrobilas odejscie na wode do podlewania ogrodu? (oczywiscie ZA licznikiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 10.12.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 a zrobilas odejscie na wode do podlewania ogrodu? (oczywiscie ZA licznikiem:) Jeszcze nie zrobiłem, dopiero wczoraj nam podłączyli, aż tak szybki nie jestem Ale w przyszłym tygodniu prawdopodobnie wejdzie hydraulik i zacznie nam to to wszystko podłączać... niemniej o kraniku na zewnątrz pamiętamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 10.12.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 chodzi o to, zebyś jesli przjdzie Ci filtrowac (lub zmiekczać) wode nie filtrowal tej na ogrod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 10.12.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 chodzi o to, zebyś jesli przjdzie Ci filtrowac (lub zmiekczać) wode nie filtrowal tej na ogrod Jeszcze temat filtrowania jest mi obcy (póki co mam tylko kupione filtry takie skośne do pomp). Ale dzięki za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 10.12.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 chodzi o to, zebyś jesli przjdzie Ci filtrowac (lub zmiekczać) wode nie filtrowal tej na ogrodZawsze filtr można zrobić za odejściem na obieg ogrodowy. Ważne, zeby pamiętać o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 10.12.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 tak zgadza sie - to wszystko w sumie zalezy od umiejscowienia wejscia wody i potem rozprowadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 10.12.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 witam,mam pytanko dot. stropów - mam zamiar w niektórych miejcach wyjątkowo obciążyć strop - regały z ksiażkami, czy wystarczy dołożyć zbrojenie na długości tych ścian (moi proponują dodatkowe zbrojenie w kształcie siatki) , czy lepiej władować tam dodatkowe belki?pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peunat 10.12.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 witam wszystkich... mam problem następującej treści, udało mi się uzbierać fundusze na swoje cztery kąty i poszukuje działki z domem pod Wrocławiem. natrafiłem na ciekawie wyglądająca ofertę dewelopera w Smolcu na os.słonecznikowym ( http://www.sdom.pl/index.php?stan=cennik_smolec ). Co myślicie na ten temat... czekam na jakieś wasze rady bo to moja pierwsza tak poważna inwestycja:)pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 10.12.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 tak zgadza sie - to wszystko w sumie zalezy od umiejscowienia wejscia wody i potem rozprowadzenia A dlaczego tak trzeba? By ewentualne syfy szły na ogród i rzadziej trzeba czyścić/wymieniać filtr? Swoją drogą, jakie filtry macie/polecacie? I jakiego to są rodzaju filtry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 10.12.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 a zrobilas odejscie na wode do podlewania ogrodu? (oczywiscie ZA licznikiem:) troche ryzykowna sprawa no chyba że się zrobi obejście po za domem bo co bedzie jak przyjdą spisywać liczniki i trafi się na upierdliwego gościa który się doczepi do tego obejścia no chyba że się go dobrze ukryje zeby go nikt oprócz domowników nie dopatrzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 10.12.2008 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Czy ktoś jest może na etapie zamawiania wentylacji mechanicznej? Myślę o połączeniu sił i negocjacji w ten sposób lepszej ceny . Mateirały lecą w dół - orientujecie się czy również firmy montujące rekuperatory zaczęły dbać o klientów? Pzdr, TS Chętnie zaczęłabym już rozgryzać temat wentylacji... Wspólnie zawsze można pomiaukiwać o cenie Masz jakieś typy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 10.12.2008 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 co do rekumy zamawialiśmy reku w firmie http://www.skaven.pl/w zeszłym roku i mieli dobrą cenezobiliśmy zestawienie materiałów i robocizny(chodzi o ceny)w zeszłym roku bodajże we wrześniu i do tej pory trzymaja tą samą cene(po ustaleniach)i nie podwyższyli ani złotówki mimo że minął już ponad rokjak ustalają z klijentem cene to jeśli klijent się zdeklaruje że u nich weźmie reku to nie skaczą z cenąprzynajmniej tak było w naszym przypadkurobią na Mistralumożna tam popytaćmiedługo u nas bedą montować centrale bo rury mamy już rociągnięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts