Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWA GRUPA WROCLAW I OKOLICE zaczynamy 2008

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

sora to do Gosi i Adama:)

Na razie zbieramy materiały. Ostatecznie będzie druga szafka z rozdzielaczem. Mieszacze 4-drogowe już są :) Ale do regulacji podłogówki to jeszcze ho ho... jak dobrze pójdzie, to w drugiej połowie grudnia wejdzie hydraulik. Kiedy wylewki, to nie wiemy... może uda się w styczniu. Potem schnięcie, długie schnięcie, bo przecież nie można grzać podłogówki dopóki wylewka nie wyschnie. A wiadomo jak schnie w zimie... Aczkolwiek planujemy wtedy ostro grzać w domku :)

Czy ktoś jest może na etapie zamawiania wentylacji mechanicznej? Myślę o połączeniu sił i negocjacji w ten sposób lepszej ceny ;).

Mateirały lecą w dół - orientujecie się czy również firmy montujące rekuperatory zaczęły dbać o klientów? ;)

Pzdr,

TS

ja planuję zamawiać gdzieś na początku stycznia.. co do firmy,decyzja właściwie podjęta,padło na intelplast, ale cena jeszcze do dogadania, od otrzymanej oferty minęło już trochę czasu, mam nadzieje ze coś tam opuszczą;),zresztą jeśli chodzi np. o centrale to liczą po cenie katalogowej, więc trzebaby coś ponegocjować

Ufff..... w końcu mamy wodę :D Po tylu miesiącach formalności... zachciało im się rozbudowywać sieć, przenosić hydrant podziemny... :( No ale jest! :lol:

A oto dowód ;-)

http://lh5.ggpht.com/_eZEMW8A6vQc/ST60nHhGbZI/AAAAAAAAC3I/YcswZhZNY7s/s400/IMG_2636.JPG http://lh5.ggpht.com/_eZEMW8A6vQc/ST60q-Nro6I/AAAAAAAAC3Q/hz1WtNnUpD4/s400/IMG_2637.JPG

a zrobilas odejscie na wode do podlewania ogrodu? (oczywiscie ZA licznikiem:)

Jeszcze nie zrobiłem, dopiero wczoraj nam podłączyli, aż tak szybki nie jestem :-) Ale w przyszłym tygodniu prawdopodobnie wejdzie hydraulik i zacznie nam to to wszystko podłączać... niemniej o kraniku na zewnątrz pamiętamy :p

witam,

mam pytanko dot. stropów - mam zamiar w niektórych miejcach wyjątkowo obciążyć strop - regały z ksiażkami, czy wystarczy dołożyć zbrojenie na długości tych ścian (moi proponują dodatkowe zbrojenie w kształcie siatki) , czy lepiej władować tam dodatkowe belki?

pozdrowionka

witam wszystkich... mam problem następującej treści, udało mi się uzbierać fundusze na swoje cztery kąty i poszukuje działki z domem pod Wrocławiem. natrafiłem na ciekawie wyglądająca ofertę dewelopera w Smolcu na os.słonecznikowym ( http://www.sdom.pl/index.php?stan=cennik_smolec ). Co myślicie na ten temat... czekam na jakieś wasze rady bo to moja pierwsza tak poważna inwestycja:)

pozdrawiam:)

a zrobilas odejscie na wode do podlewania ogrodu? (oczywiscie ZA licznikiem:)

troche ryzykowna sprawa no chyba że się zrobi obejście po za domem

bo co bedzie jak przyjdą spisywać liczniki i trafi się na upierdliwego gościa który się doczepi do tego obejścia

no chyba że się go dobrze ukryje zeby go nikt oprócz domowników nie dopatrzył

Czy ktoś jest może na etapie zamawiania wentylacji mechanicznej? Myślę o połączeniu sił i negocjacji w ten sposób lepszej ceny ;).

Mateirały lecą w dół - orientujecie się czy również firmy montujące rekuperatory zaczęły dbać o klientów? ;)

Pzdr,

TS

Chętnie zaczęłabym już rozgryzać temat wentylacji... Wspólnie zawsze można pomiaukiwać o cenie :lol:

Masz jakieś typy??

co do reku

my zamawialiśmy reku w firmie http://www.skaven.pl/

w zeszłym roku i mieli dobrą cene

zobiliśmy zestawienie materiałów i robocizny(chodzi o ceny)w zeszłym roku bodajże we wrześniu i do tej pory trzymaja tą samą cene(po ustaleniach)i nie podwyższyli ani złotówki mimo że minął już ponad rok

jak ustalają z klijentem cene to jeśli klijent się zdeklaruje że u nich weźmie reku to nie skaczą z ceną

przynajmniej tak było w naszym przypadku

robią na Mistralu

można tam popytać

miedługo u nas bedą montować centrale bo rury mamy już rociągnięte