goskai 16.03.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 jak 15 zł ze styro,itd. to chyba dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 16.03.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Jeszcze jedno pytanie tylko z innej beczki. Wiecie coś na temat firmy Mirola- bramy, rolety itp. Solidni są??? Potrzebuje rolet i jak narazie dali najlepszą cene. Tylko czy jakość idzie w parze z ceną.A może znacie firme Norta z Gajowickiej. Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 16.03.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Witam, Czy moge prosic namiary na tego Pana Pozdrawiam Bartek Przesłałem na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 16.03.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Też proszę o namiar na normalnego, myślącego fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniowiola 16.03.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 moze teraz troche o naszej budowie domek budujemy w Sobotce jestesmy na etapie zalatwiania papierkow wszytko na to wskazuje ze na wiosne ruszamy!!!!!!! Witam gdzie w Sobótce się budujesz? Ja też w Sobótce tylko że domek już stoi i czekam teraz na okna. Może jesteśmy sąsiadami?? Czy ktoś jeszcze buduje się w Sobótce? witam moj domek juz tez jest wybudowany i nawet okienka mam na poczatku kwietnia ruszamy z tynkami pozdrawiam ps. chyba nie jestesmy sasiadami bo z tego co piszesz wybudowalas sie na osiedlu gdzie jest okolo 250 domkow. a my na malym osiedlu pozdrawiam Chyba jesteśmy sąsiadami bo ja też na małym osiedlu na początku sobótki. pisałem że w sobótce powstało osiedle 250 działek ale ja tam nie buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 16.03.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Witajcie, dołączam do grona budujących!!! Przeglądam wątki od dłuższego czasu i zdecydowałam, że już koniec z podglądactwem - trzeba się ujawnić. Budowę mamy jeszcze na początkowym etapie, tzn. wylane są fundamenty, ale na przełomie kwietnia i maja ruszamy na całego. Póki co, robimy casting na najpewniejszą ekipę budowlańców...To tyle tytułem wstepu. Trzymajcie kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.03.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witaj Femmee_ Napisz gdzie mniej więcej budujecie to może ktos podsunie Wam jakąś ciekawą ekipę z okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 17.03.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Nasze ,,pole walki'' znajduje się w małej wiosce koło Oławy. Jeśli ktoś ma sprawdzoną ekipę i może ją polecić, to oczywiście będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 22.03.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 chce Wam tylko powiedziec, ze po wybudowaniu domu nie widze zadnej roznicy pomiedzy sciana z bk a z ph.... obok mam dom z z bk, dalej z silki i nie sadze, zeby ktorykolwiek z wlascicieli sie nad tym choc przez chwile zadumal.... wazne zeby dobrze ocieplic i nie porobic mostkow. ale to oczywiscie moje zdanie:) Po wczorajszym ułożeniu ostatniej warstwy wełny w stelażach i ponapychaniu profili, zgadzam się całkowicie Różnicy w późniejszym użytkowaniu praktycznie nie ma, a tym bardziej śmieszy mnie kombinowanie z wyborem ze względu na lambdę itp. Prawda niestety jest taka, że te materiały są do siebie bliźniaczo podobne i najczęściej są podziały czysto marketingowe.... Lambda deklarowane, a osiągalna zależy od dziesiątków warunków i nie ma co się sugerować danymi producentów. Tak naprawdę trzeba byłoby zwieść te wszystkie cuda do jednego laboratorium i przebadać w identycznych warunkach a zresztą gro ciepła spiernicza z budynku przede wszystkim przez wentylację, taką czy inną... Nawet ostatnio coraz popularniejsza z odzyskiem ciepła, jest swoistym mistrzostwem - koszt użytkowania, serwisu i amortyzacji sprzętu jest często większy niż straty ciepła przy klasycznej wentylacji... Podsumowując - kierujcie się opiniami, ceną i zgodnością z projektem - nadwyżka w portfelu przyda się na coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 22.03.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 chce Wam tylko powiedziec, ze po wybudowaniu domu nie widze zadnej roznicy pomiedzy sciana z bk a z ph.... obok mam dom z z bk, dalej z silki i nie sadze, zeby ktorykolwiek z wlascicieli sie nad tym choc przez chwile zadumal.... wazne zeby dobrze ocieplic i nie porobic mostkow. ale to oczywiscie moje zdanie:) Po wczorajszym ułożeniu ostatniej warstwy wełny w stelażach i ponapychaniu profili, zgadzam się całkowicie Różnicy w późniejszym użytkowaniu praktycznie nie ma, a tym bardziej śmieszy mnie kombinowanie z wyborem ze względu na lambdę itp. Prawda niestety jest taka, że te materiały są do siebie bliźniaczo podobne i najczęściej są podziały czysto marketingowe.... Lambda deklarowane, a osiągalna zależy od dziesiątków warunków i nie ma co się sugerować danymi producentów. Tak naprawdę trzeba byłoby zwieść te wszystkie cuda do jednego laboratorium i przebadać w identycznych warunkach a zresztą gro ciepła spiernicza z budynku przede wszystkim przez wentylację, taką czy inną... Nawet ostatnio coraz popularniejsza z odzyskiem ciepła, jest swoistym mistrzostwem - koszt użytkowania, serwisu i amortyzacji sprzętu jest często większy niż straty ciepła przy klasycznej wentylacji... Podsumowując - kierujcie się opiniami, ceną i zgodnością z projektem - nadwyżka w portfelu przyda się na coś innego Jesteśmy na etapie castingu ekip budowlanych. Dzisiaj jeden z wykonawców namawiał nas na ytonga, do tej pory myśleliśmy o porothermie, no i co robić żeby zrobić raz a dobrze? Tak samo odradzał nam dachówkę Rabena, że nie ładnie wychodzi, nierówno itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 22.03.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Tak samo odradzał nam dachówkę Rabena, że nie ładnie wychodzi, nierówno itp. Z robenem jest taki problem, że ma płytsze zamki i czasem w jakiejś partii jest nierówny. U siebie jednak zdecydowałem się na ceramicznego robena zamiast betonowego brassa i nie żałuję wyboru (przy większym budżecie lepszy jest creaton). Górale bardzo ładnie położyły ją, w razie czego zapraszam na oględziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniowiola 22.03.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Tak samo odradzał nam dachówkę Rabena, że nie ładnie wychodzi, nierówno itp. Z robenem jest taki problem, że ma płytsze zamki i czasem w jakiejś partii jest nierówny. U siebie jednak zdecydowałem się na ceramicznego robena zamiast betonowego brassa i nie żałuję wyboru (przy większym budżecie lepszy jest creaton). Górale bardzo ładnie położyły ją, w razie czego zapraszam na oględziny Chciałem kupić Rabena ale każdy kto robi dachy mi odradzał, znajomy co sprzedaje dachówkę powiedział że Rabena kupują inwestorzy najczęściej bo tania a jeśli przychodzi kupić dekarz to pyta jaką macie tylko nie Raben. Kupiłem Creatona glazurę i jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 22.03.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Tak samo odradzał nam dachówkę Rabena, że nie ładnie wychodzi, nierówno itp. Z robenem jest taki problem, że ma płytsze zamki i czasem w jakiejś partii jest nierówny. U siebie jednak zdecydowałem się na ceramicznego robena zamiast betonowego brassa i nie żałuję wyboru (przy większym budżecie lepszy jest creaton). Górale bardzo ładnie położyły ją, w razie czego zapraszam na oględziny Chciałem kupić Rabena ale każdy kto robi dachy mi odradzał, znajomy co sprzedaje dachówkę powiedział że Rabena kupują inwestorzy najczęściej bo tania a jeśli przychodzi kupić dekarz to pyta jaką macie tylko nie Raben. Kupiłem Creatona glazurę i jestem bardzo zadowolony potwierdzam powyższe obiegowe opinie - niedokładne zamki i niskiej jakości - akurat w tym przypadku cena idzie w parze z jakością. osobiście zdecydowałem się na jungmeiera universo, a na oględziny lub zdjęcia zapraszam pod koniec maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 23.03.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 potwierdzam powyższe obiegowe opinie - niedokładne zamki i niskiej jakości - akurat w tym przypadku cena idzie w parze z jakością. osobiście zdecydowałem się na jungmeiera universo, a na oględziny lub zdjęcia zapraszam pod koniec maja "Moi" górale na takie obiegowe opinie stwierdzili "byle jakiej baletnicy..." Po czym bąknęli coś o dokładniejszym dopasowywaniu i zabrali się do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 23.03.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Z robenem jest taki problem, że ma płytsze zamki i czasem w jakiejś partii jest nierówny. U siebie jednak zdecydowałem się na ceramicznego robena zamiast betonowego brassa i nie żałuję wyboru (przy większym budżecie lepszy jest creaton). Górale bardzo ładnie położyły ją, w razie czego zapraszam na oględziny Plotki, plotki, plotki... takie teksty to słyszałem o starszej serii "średzka falista". Nowszy (większy) format dachówki - "średzka falista plus" (potem zmieniła nazwę na Monza Plus) jest pozbawiony tej wady. W każdym bądź razie u nas kładli Robena Monzę Plus miedzianą i ani złego słowa nie powiedzieli o kłopotach z jej układaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 23.03.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Plotki, plotki, plotki... takie teksty to słyszałem o starszej serii "średzka falista". Nowszy (większy) format dachówki - "średzka falista plus" (potem zmieniła nazwę na Monza Plus) jest pozbawiony tej wady. W każdym bądź razie u nas kładli Robena Monzę Plus miedzianą i ani złego słowa nie powiedzieli o kłopotach z jej układaniem. Wiem o tym, przecież napisałem że mam na dachu robena Swego czasu rzeczywiście mieli problem ze standaryzacją i wtedy poszła plota po wykonawcach. Później hurtownie namawiały szczególnie na creatona, jednak znałem jednego misia prowadzącego hurtownię budowlaną i wprost powiedział, że "na robenie ma mniejsze bicie - to przecież nie będzie polecał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 25.03.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witam wszystkich w zimową wiosnę a już było tak pięknie ....... Macie namiary na tani i dobry ( ja to mam wymagania, co ? ) tartak jeszcze najlepiej pomiędzy Kątami a Wrocławiem Wszystkie namiary mile widziane. Jaki macie beton w ławach ? U nas z projektu odczytany to B25 ale gro osób twierdzi ze taki to sie leje na mosty, wiadukty a nie pod domek jednorodzinny (projektant to mocno stąpający człowiek i nie lubi chwiejnych podłoży czy jak ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 25.03.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Jaki macie beton w ławach ? U nas z projektu odczytany to B25 ale gro osób twierdzi ze taki to sie leje na mosty, wiadukty a nie pod domek jednorodzinny (projektant to mocno stąpający człowiek i nie lubi chwiejnych podłoży czy jak ? ) No to niech Ci da spis tych mostów - będę je omijał Zadzwoń do betoniarni i spytaj ile kosztuje B20 i B25, przemnóż razy ile potrzebuje i zobacz jaka różnica. Obawiam się, że całkiem niewielka. Pamiętaj, że fundamentu nie da się wymienić tak jak np. rynny:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 25.03.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Jaki macie beton w ławach ? U nas z projektu odczytany to B25 ale gro osób twierdzi ze taki to sie leje na mosty, wiadukty a nie pod domek jednorodzinny (projektant to mocno stąpający człowiek i nie lubi chwiejnych podłoży czy jak ? ) No to niech Ci da spis tych mostów - będę je omijał Zadzwoń do betoniarni i spytaj ile kosztuje B20 i B25, przemnóż razy ile potrzebuje i zobacz jaka różnica. Obawiam się, że całkiem niewielka. Pamiętaj, że fundamentu nie da się wymienić tak jak np. rynny:-) Dokładnie - jak ja zalewałem ławy, to różnica była 10zł/m3 z tego co pamiętam. W ławach mam B25 - raz, ze mocniejszy a dwa, że szybciej schnie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 25.03.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witam wszystkich w zimową wiosnę a już było tak pięknie ....... Macie namiary na tani i dobry ( ja to mam wymagania, co ? ) tartak jeszcze najlepiej pomiędzy Kątami a Wrocławiem Wszystkie namiary mile widziane. Zajrzyj w Mirosławicach, są elastyczni i mają własny transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts