klememi 06.05.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Moje zdrowie i czas sa bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 06.05.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 My tak samo jak Margaret, Mamy podpisane umowy na wszystkich wiekszych prac i tak samo mamy gwarancje(stan surowy, dach,okna, dzrwi..it.d.) . S tym to nie ma problemu. Ja wiem ze budowa bedzie rok, poltora roku..Ale to bedize nasz dom, cos co sobie wyobrarzalismy i mazrylismy jak ma wygladac.. i mysle ze nie szkoda czasu ktory mu poswiecamy..bo dom nas cziesy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 06.05.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Muci, a nas niby nie cieszy? I nie jest naszym wymarzonym?Ja jestem zdania ze zycie nalezy sobie ułatwiac a nie utrudniac, ale kazdy robi co uwaza za sluszne i czas spedza tak jak lubi - jedni w hurtowniach i na budowie, inni poswiecaja go na przyjemnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 06.05.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Klemeini, Ja w hurtowniach nie siedze, juz zalatwiam sprawy telefoniczne ili e-mailowo. Na budowie przebywam dosc czesto...) maluch juz sie przezwyczaj na spacerki rowerowe po okolicy i juz sama nas cziagnie. Ale dlatego ze nie mileismy architekt wnetrz, sami robylismy projekt instalacji elektrycznej, hydraulicznej, ze musialam przypilnowac ( rysunki nie byli profesionalny..). Ale i tak kazda ekipa musielismy od czasu do czasu skontrolowac.. bo potem moga wyjsc jakis gwiazdki. Narazie na zadnego fachowca, ktory robyl u nas nie narzekamy i da spi zlo pod kamien z zadnej ekipy sie nie porzeglalismy wcesnej niz planowalismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 07.05.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 napiszcie jak kształtują sie teraz ceny ocieplenia poddasza - wełna - folia - GK na profilach stalowych i jeszcze ile za m2 szplachli? a jak możecie kogoś polecic do wykonania tych czynności, to bardzo chętnie skorzystam i jeszcze jedno pytanie czy ktoś sprowadza szambo z Radomia? czy już wszyscy sprowadzili? bo ja gdzieś w maju będę sprowadzać jak jest ktoś chętny to proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 07.05.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Mysle, ze budowanie z deweloperem ma wiele plusow i rzeczywiscie pozwala bardziej sie zrelaksowac. Gdyby nie olbrzymia roznica w cenie pewnie bysmy sie zdecydowali. A tak dolaczymy do budujacych w systemie gospodarczym i chcac nie chcac bedziemy musieli nauczyc sie czerpac przyjemnosc z codziennych wizyt na budowie Pozdrowienia, Ola P.S. Margaret - nawiazalam kontakt z GIRLS BUD; to naprawde swietny sklad. Dziewczyny sa naprawde kompetentne i jak dotychczas robia b. dobre wrazenie. Dzieki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 07.05.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Fa,nie zalezy na czym sie zdecydujes,jedna rada przed zatrudnienie jakas kolwiek ekipa, pojsc na ich budowy i zobacz jak to wyglada w realu. Nie wiesz tylko na slowo ze ktos ich poleca i robyli dobrze. Uniknies przykrych niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 07.05.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Muci, tak wlasnie zrobilam - ekipa do stanu surowego jest polecona. Widzialam ich 2 budowy. Zaczynamy w lipcu. W sprawie ekip do dalszych etapow licze bardzo na Wasza pomoc Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 07.05.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Fa, jesli masz zrobyc dach w tym roku, juz sie umawija z dekarzem..Dobry dekarzy maja roboty na pol roku do przodu. My podpisywalismy umowa na pocatku marca.. a ekipa weszla pod koniec lipca! My tylko na jednej ekipy nie obejrzelismy roboty(wylewki) przez kilka osob polecana na forum i .. mamy zatrzezenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 07.05.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Muci, a masz jakiegos dobrego dekarza, ktorego mozesz polecic? Bedziemy kryc dachowka ceramiczna. Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof III 07.05.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Czesc forum pusto tutaj coś, ale moze jeszcze raz spróbuje Szukam dobrego wykonawcy pompy ciepła. Zestaw do ogrzewania domu juz wybrałem - pompa + rekuperacja - ewentualnie dogrzanie kominkiem ale juz bez płaszcza wodnego. Rekuperacje zrobi mi polecaly przez Klemeni: Antares z Rzeszowa (Tomasz Prus - Projektant-doradca tech - czlowiek anioł, poki co tylko znany z kontaktu telefonicznego, ale sprawia wrażenie mocnego merytorycznie speca) teraz szukam drugiego kawałka układanki - wykonawce pompy macie kogoś??? a moze przy okazji podacie wlasciciele pomp ile kosztowała was instalacja??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 07.05.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Fa, poszlo na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaskółka 07.05.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Witajcie, czy nie moglibyście poratować mnie namiarami na jakiegoś murarza, który ma właśnie wolną chwilkę. Potrzebuję wstawić 1 nadproże i zrobić 1 nadproże łukowe - w sumie robótka na kilka godzin. Może ktoś z Was ma właśnie przerwę technologiczną? Najlepiej byłoby na jutro, ale pewnie się nie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 08.05.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Klemeni,mam pytanko: na jakiego modelu odkurzaca sie zdecydowalas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 08.05.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Muci, jeszcze sie nad tym nie zastanawialam. Zdam sie na zdanie faceta ktory robil nam instalacje. Sprzedaje wszystkie wiodace marki wiec raczej nie bedzie mial interesu zeby polecac jakis bubel. Zarobi na kazdej sztuce. Zreszta nie jest to dla mnie jakas super wazna kwestia, to nie piec czy rekuperator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 09.05.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Poszukuję sprawdzonego instalatora Vaillanta.prosze o namiary:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 11.05.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Witam Sąsiadów, moze ktoś ma od odsprzedania drzwi zewnętrzne, 90-tki, do wstawienia tymczasowo na czas budowy? Za tydzień wstawiaja nam okna i musimy mieć też jakieś drzwi Jakby ktos miał na zbyciu proszę o kontakt na priva. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 12.05.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Gosia,poszlo na privaAbnia, barzdo sie czieszeze skonzcyliscie tak szybko te k-g, a tak sie martwilasz.Jseli chodzi o ogrodzenie, macie nawet mnejsz ilosc samochodow niz ktora przyjezda przez szkolnej.macie ten sam uklad co my, glowny ogrod jet s ylu, a i jak sie posadz pare roslinek, to ze jest barieka, ze stacheta, nie bedzie prawie rozicy. Ale jest fakt ze jest drosze.Namiery na stolarza ci nie polece, bo sama szukam..a u nas barierka przy schodach bedzie kuta. Jesli jestes zainteresowana, moge polecyc kowala, ale termin na wrzesien..Jak bym widziala ze bedzie tyle spawanie w domu..to barierka bym zamowila 4 miesiecy temu..;-(( teraz musimy czekac, ze by on skonczyl i co kolwiek dalej malowac. Mam nadzeje ze sie pojawi do konca czerwca..;- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatja 15.05.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 hi dziewczynystan surowy stoi odeskowany, opapowany moje pytanie, jaki etap prac dalej?? jaki scenariusz przyjelyscie? okna najpierw zeby zamknac budynek??rozumiem ze bez wylewek nie moge wstawic drzwi wejsciowych docelowych i garazowych? potem kable, rurytynki, wylewki, ocieplenie poddasza, dachowka, tynki zewnetrzne? tak to sobie wymyslilam, ma to sens??????????????? aha, jeszcze jedno, robil ktos drenaz opaskowy? w ktorym momencie? rozem z dachem=rynnami na moj rozum i jeszcze jedno, gdzie i jak odprowadzacie deszczowke??? jesli bez drenazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatja 15.05.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 jescze jedno pytanie, wykonczeniowe marzy mi sie wyspa w kuchni, ma ktos takowa? jakie takie cudo ma u was wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts