tusiekdit 10.08.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Drodzy forumowicze Mam już fundamenty i jutro ekipa rusza ze ścianami ale muszę szybko przełożyć istniejącą linie napowietrzną (która idzie nad budowanym domem) w inne miejsce. Szukam pilnie: 1. Skrzynki RB-tki 2. Słupa drewnianego lub betonowego do podłączenia linii napowietrznej prądu Tusiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 11.08.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Czesc,Mam r-bertka z roznicowka w Hornuwku, przy Szkolnej!+ kabel okolo 100m^2 +2 slupe betponowe. Wysylam ci namiary do mnie na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 12.08.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Muci, kiedyś szukałaś tynków na Trakcie Królewskim. Jak wróciłam z urlopu, to mam wrażenie, że jeden dom się otynkował. Jest w Wojcieszynie (mam nadzieję, że tam już nie jest Klonowa a Trakt Królewski) jak byś jechała do nas to po prawej stronie taki dom z ogrodzeniem z żółtych kamieni + jasne deski. Bardzo mi się podoba i ciężko przegapić Jest teraz otynkowany (jasno żółty delikatny kolor), ale nie jestem pewna, kiedy był tynkowany. Po prostu wydaje mi się, że przed moim urlopem jeszcze nie był, a teraz już jest. Mcmagda, witaj. Badanie gruntu warto zrobić, nie dziw się. Może się np. okazać, że musisz mieć wzmocnione fundamenty albo coś takiego. Lepiej wydać teraz te pieniądze niż żeby Ci potem ściany pękały (czegi Ci oczywiście nie życzę) Przepraszam, że tak lapidarnie, ale nie mam w domu neta (no właśnie, co Wy używacie? W sumie tu jest Neostrada, to chyba najprościej... a ja nawet telefonu na razie nie będę miała..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 12.08.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Dziś po rozmowie z naszą ulubioną elektrownią w Pruszkowie muszę zmienić koncepcje przyłącza i szukam tylko: 1. słupa ale drewnianego do łatwego przewiezienia i wkopania aby obniżyć koszty tymczasowego przyłącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 16.08.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Dziękuję za miłe powitanie. Niestety do p. Sternickiego jeszcze nie dzwoniłam, bo z architektem do końca się nie uzgodniłam czego i jak chce. Wczoraj byliśmy na działce, bo pani z Mąkrej Łaki dzwoniła, że mam odebrać wodę i kanalizację, więc poszłam jej szukać na działce. Wodę znalazłam, ale kanalizacji nie - mam taką grubą rurę na działce od zawsze i może to jest kanalizacja? Ponieważ jadę na wakacje to się zastanawiam, czy powinnam tą kwestię bardziej sprawdzić przed podpisaniem tych papierów, czy zaufać urzędowi i zapłacić bez dalszego sprawdzania? Swoją drogą jak chodzę po okolicy i oglądam jak domy rosną to nie chce mi się wierzyć jak to szybko idzie. P.S. Strasznie dużo ślimaków mieszka w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 16.08.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Mcmagda, Tak, domy szybko rosną, natomiast potem wszystko sie wlecze... Mnie tez się zdawało na poczatku, ze stan surowy to jest najgorszy etap. Z perspektywy widzę, że był najprostszy. O ile masz dobra ekipę i unikniesz podstawowych błędów to będziesz się cieszyć rosnącym domkiem dość szybko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jachuu 17.08.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Witam, a nie ostały się komuś stemple po budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 17.08.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Mcmagda - nie musisz czekac na architekta: geolog wykonuje standardowe badanie - 2 lub 3 odwierty by sprawdzic na jakim gruncie ma byc postawiony dom i na jakiej glebokosi jest woda.Warto szybko sie z tym uwinac (wynik moze zadecydowac o obecnosci lub nie piwnic) bo badanie trwa kilka dni, a nie warto wstrzymywac architekta - z doswiadczenia wiem, ze opracowanie projektu to bardzo mozolna praca. Nasz robilismy kilka miesiecy ... Pozdrowienia,Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_Lipków 18.08.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Czesc 4room STEMPLE - STEMPLE Szukam STEMPLI 3m! Dużo! Macie? Znacie? Widzieliście u sąsiada??? K Witam Formumowicczów, Sprzedam STEMPLE dł. 2,7-2,8-2,9m, cena 3,70pln/sztuka. Ilość na placu około 350sztuk. Wysuszone, zacinane. Odbiór własny w Lipkowie (Gm. Stare Babice). Zainteresowanych proszę o kontakt: [email protected] pozdrawiam P.S Też potrzebowaliśmy 3metrowych, ale wtedy musielibyśmy kupić 5metrowe i ucinać, więc kupiliśmy najdłuższe z tych w cenie 3metrowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr lichota 18.08.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 witam, mam owszem troche stempli sosnowych swiezych, z 60-70 sztuk w Hornowku. odstapie po 3.00pln z transportem wlasnym. kwestia 2 : czy moze ma ktos do odsprzedania blaszak, czy tez kontener na narzedzia dla ekipy budowlanej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 18.08.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 witam, kwestia 2 : czy moze ma ktos do odsprzedania blaszak, czy tez kontener na narzedzia dla ekipy budowlanej??? Zobacz W grupie Stare Babice robert58 sprzedaje barak może się nada? Zadaj tam tez to pytanie, tam jest dużo ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr lichota 18.08.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 niestyty sie nie nada ten baraczek...ale widze, ze potrzebujesz/potrzebowales drzewa dlugiego.mam takie jedno i moge oddac chetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goska i sławek 20.08.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam, poszukujemy stolarza, osoby znającej się na rzeczy do wykonania drewnianej balustrady na balkonie. Czy ktoś takową sobie robił ? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki 11 21.08.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 WitamPoszukuję kierownika budowy jeśli macie kogoś sensownego to poproszę o namiar.Z góry dziękiJarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 24.08.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Cześć,poszukuję tynkarza do tynków cementowo-wapiennych z przycierką piaskiem kwarcowym. Jeśli macie kogoś godnego polecenia to będę wdzięczny za przesłanie namiarów na priv'a. Niestety tynkarz z kórym byłem umówiony wystawił mnie :/ Dzięki,Radzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patiuszka 25.08.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Witam Izabelińczyków, Poszukuję na gwałt solidnej ekipy budowlanej do budowy stanu surowego domu w Hornówku. Zdaję sobie sprawę, że poszukiwania graniczą z cudem, ale jak nie spróbuję to nie będę wiedziała. Jeśli macie namiary na solidną ekipę, która akurat teraz ma wolny termin to dajcie mi proszę znać. Dziękuję i pozdrawiam. patiuszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 25.08.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Witam Izabelińczyków, Poszukuję na gwałt solidnej ekipy budowlanej do budowy stanu surowego domu w Hornówku. Zdaję sobie sprawę, że poszukiwania graniczą z cudem, ale jak nie spróbuję to nie będę wiedziała. Jeśli macie namiary na solidną ekipę, która akurat teraz ma wolny termin to dajcie mi proszę znać. Dziękuję i pozdrawiam. patiuszka Jeśli nie masz nic przeciwko domom tzw "kanadyjskim" Ja mogę polecić z czystym sumieniem polecić http://domyidomki.com/, w Izabelinie i okolicy mój jest piaty, zacząłem 22 Lipca od pustego placu dziś mam stan surowy otwarty w tym tygodniu powinien być zamknięty dachem. W grudniu pod klucz. Więcej info i adres gdzie obejrzeć mogę podać na Priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 26.08.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Mam do odstąpienia w Izabelinie używany przewód/kabel na tzw warkocz, dwa zwoje po ok 35mb każdy, jeden jest cały a drugi ma łączkę gdzieś w 1/3 długości, kabel średnica ok 5-6mm, w środku 7 szt przewodów aluminiowych. Do dziś działał ale musiał być zdjęty z powodu przeróbki linii która szła na budowanym domem. jeśli ktoś jest chętny proszę o info na Priva. http://images28.fotosik.pl/270/8fdc449411730fb6.jpghttp://images37.fotosik.pl/5/cb7de612e1f592e1.jpghttp://images32.fotosik.pl/350/d372b51449405b6dmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 28.08.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Witam, czy ktos z Was kupowal moze drewno na więźbę impregnowane bezbarwnie, bez tej okropnej zielonej farby? W naszym domu bedzie widac wiele drewnianych elementow konstrukcji wiec potrzebujemy ladne drewno. Prosze o namiary na tartak/sklad gdzie mozna takie zamowic. Pozdrawiam, Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipek 29.08.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Cześć Może ktoś ostatnio kupował, albo wie gdzie kupić szybkozłączkę do szamba? Ja jakoś pytam w złych sklepach. pozdrfilipek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts