Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa izabelin

Kret001

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fa, my braliśmy więźbę w składzie w Izabelinie, impregnowane ciśnienowo. Z tego co pamiętam, nie było kolorowe... :roll: Ale skleroza nie boli... :oops: Drewno było naprawdę wysokiej jakości - cieśle zachwalali. Z elektrykiem to jest tak, że my mamy inteligentny dom, więc mieliśmy też inteligentnych elektryków... Obawiam się, że "nieinteligentnych" nie robią...

Mam neta i jest super, ale właśnie brydż do nas przyjechał, więc spadam :lol:

Macie namiar na:

piach- do zastypania fundamentu i pod kostkę

żwir

okolice czosnowa, najlepiej Palmiry?

Polecam bardzo miłego Pana Stanisława Tulika, 0608-393786,możesz powołać się na mnie, będzie mnie kojarzył z Hasłem Izabelin Siemiradzkiego-karpy drzew. On wozi żwir piach ziemie,wywozi śmieci budowlane, karpy gałęzie etc. Moja ekipa budowlana zamówiła u niego 2 rodzaje piachu i kierownik sobie chwalił jakość towaru.

Witam wszystkich, to mój pierwszy raz tutaj :)

Mieszkam w Izabelinie, w parterowym domku, który niedługo stanie się piętrowym. Mam nadzieję, że niedługo, bo nie wiem nawet od czego taką rozbudowę się rozpoczyna, ale mam nadzieję, że trafiłam w dobre miejsce i tu wszystkiego się dowiem :)

Witam wszystkich, to mój pierwszy raz tutaj :)

Mieszkam w Izabelinie, w parterowym domku, który niedługo stanie się piętrowym. Mam nadzieję, że niedługo, bo nie wiem nawet od czego taką rozbudowę się rozpoczyna, ale mam nadzieję, że trafiłam w dobre miejsce i tu wszystkiego się dowiem :)

Witamy, do takiej rozbudowy szybko i bezproblemowo polecam firmę jak w moim poprzednim poście.

Tusiek

Dzięki za podpowiedzi, na pewno wezmę pod uwagę. Ale na razie muszę się jeszcze dowiedzieć, ile będzie mnie to kosztować, bo to niestety największy problem. Ale jestem dobrej myśli, w końcu jesteśmy już szczęśliwie po boomie nieruchomościowym, a więc i usługi i materiały powinny zacząć tanieć. Oby szybko!

Poodbno ceny ogolnie stoja od ok roku. Niektore materialy zdrozaly, inne stanialy, wychodzi na zero.Pytalam ostatnio moja firme tak z ciekawosci czy bylibysmy w stanie wybudowac dom za tyle samo.

Wez pod uwage ze domow w Polsce jest ciagle jak na lekarstwo, powierzchnia na mieszkanca jest o 10-20m2 mniejsza niz innych krajach, musimy to kiedys w koncu nadrobic.

Witajcie!

Moja sasiadka od ktorej tez dzialke kupowalismy ma do sprzedania dzialke rolna z przeznaczeniem na odrolnienie. Dzialka ma 1280m2. Polozona w miejscowosci Borzeęcin Mały. Jesli ktos jest zainteresowany to podaje telefon

Pani Nowak

693 317 791

Podstawowa wersja POD KLUCZ w Domidomki kosztuje 3000PLN/m2 , mnie po dodaniu rożnych dodatków typu pompa ciepła, extra kuchnia itp itd wyjdzie ok 4000PLN/m2.

No tak, ale u mnie to adaptacja poddasza, więc tak naprawdę koszty mogą się trochę różnic, dochodzi podniesienie dachu, a odchodzą fundamenty, strop też już wylany, więc tylko nadbudowanie podłogi. Elektryka jest dociągnięta, a hydraulika nie, ale nasz kilkudziesięcioletni piec i tak chyba nie da rady dwóm piętrom, więc będzie trzeba go wymienić razem z kaloryferami na parterze.

Zanim zacznę starać się o kredyt i tak muszę wezwać jakiegoś fachowca, który popatrzy, pomyśli, policzy i powie, ile to pieniędzy i czasu.

tak, ale u mnie to adaptacja poddasza,

Zanim zacznę starać się o kredyt i tak muszę wezwać jakiegoś fachowca, który popatrzy, pomyśli, policzy i powie, ile to pieniędzy i czasu.

mogę polecić szefa firmy DomyIDomki pana Jacka Dąbrowskiego, oni robią rozbudowy, zobacz na ich stronie www Telefon do Pana Jacka podaje ci na Priva.

No tak, ale u mnie to adaptacja poddasza, więc tak naprawdę koszty mogą się trochę różnic, dochodzi podniesienie dachu, a odchodzą fundamenty, strop też już wylany, więc tylko nadbudowanie podłogi. Elektryka jest dociągnięta, a hydraulika nie, ale nasz kilkudziesięcioletni piec i tak chyba nie da rady dwóm piętrom, więc będzie trzeba go wymienić razem z kaloryferami na parterze.

Irmi - nastawiaj sie raczej na wieksze niz mniejsze wydatki. Obawiam sie, ze wiekszosc ekip woli budowac od poczatku niz przerabiac juz istniejace domy dlatego doliczaja cos ekstra, gdy musza robic adaptacje itp. Poza tym przy przebudowie trzeba sie zawsze liczyc z niespodziankami, ktore kryja stare mury i instalacje, ale glowa do gory - nie taki diabel straszny :-)

Powodzenia!

Ola