Fa 29.08.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Poszukuje namiarow na dobrego elektryka. Prosze o info na PWDzieki,Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 29.08.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Muci, Margaret, Ania - moze Wy mozecie polecic mi swoich elektrykow? Zupelnie nie moge znalezc rozsadnej ekipy Pozdrawiam, Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 29.08.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Fa, my braliśmy więźbę w składzie w Izabelinie, impregnowane ciśnienowo. Z tego co pamiętam, nie było kolorowe... Ale skleroza nie boli... Drewno było naprawdę wysokiej jakości - cieśle zachwalali. Z elektrykiem to jest tak, że my mamy inteligentny dom, więc mieliśmy też inteligentnych elektryków... Obawiam się, że "nieinteligentnych" nie robią... Mam neta i jest super, ale właśnie brydż do nas przyjechał, więc spadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 31.08.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Mam neta i jest super, ale właśnie brydż do nas przyjechał, więc spadam Jaki net i tel używacie w Izabelinie , TPSA, Netia czy jeszcze coś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 01.09.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 tusiek, ja nie mieszkam już w Hornówku, teraz to Wyględy/Borzęcin. Mamy radiowy Skynet. Jest OK. W Hornówku to była Neostrada TPSA'y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 02.09.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 tusiek, ja nie mieszkam już w Hornówku, teraz to Wyględy/Borzęcin. Mamy radiowy Skynet. Jest OK. W Hornówku to była Neostrada TPSA'y. Od dzięki, Skynet fajny jest, tylko niestety w Izabelinie nie działa bo jest las Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 02.09.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Macie namiar na:piach- do zastypania fundamentu i pod kostkężwir okolice czosnowa, najlepiej Palmiry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 02.09.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Macie namiar na: piach- do zastypania fundamentu i pod kostkę żwir okolice czosnowa, najlepiej Palmiry? Polecam bardzo miłego Pana Stanisława Tulika, 0608-393786,możesz powołać się na mnie, będzie mnie kojarzył z Hasłem Izabelin Siemiradzkiego-karpy drzew. On wozi żwir piach ziemie,wywozi śmieci budowlane, karpy gałęzie etc. Moja ekipa budowlana zamówiła u niego 2 rodzaje piachu i kierownik sobie chwalił jakość towaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 03.09.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Czy ktos z Was instalowal u siebie pompe ciepla powietrze-powietrze?Jesli tak, poprosze o info jak sie sprawdza i o namiary na ekipe, ktora zrobila instalacje.Dzieki,Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 03.09.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 U mnie robi teraz dom pasywny firma http://domyidomki.com/ z taka pompą. Najnowszej generacji pompa szwedzka mecmaster http://www.mecmaster.se/ w współpracy z Panem Markiewiczem firma Famar http://www.famar.xlnet.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irmi 10.09.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Witam wszystkich, to mój pierwszy raz tutaj Mieszkam w Izabelinie, w parterowym domku, który niedługo stanie się piętrowym. Mam nadzieję, że niedługo, bo nie wiem nawet od czego taką rozbudowę się rozpoczyna, ale mam nadzieję, że trafiłam w dobre miejsce i tu wszystkiego się dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 11.09.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witam wszystkich, to mój pierwszy raz tutaj Mieszkam w Izabelinie, w parterowym domku, który niedługo stanie się piętrowym. Mam nadzieję, że niedługo, bo nie wiem nawet od czego taką rozbudowę się rozpoczyna, ale mam nadzieję, że trafiłam w dobre miejsce i tu wszystkiego się dowiem Witamy, do takiej rozbudowy szybko i bezproblemowo polecam firmę jak w moim poprzednim poście. Tusiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 11.09.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 A ja polecam moja http://www.arkada.net.pl Ostatnio nawet nam podlaczali plyte elektryczna bo ekipa od kuchni nie miala uprawnien! Czyli ze robia wszystko od a do z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irmi 11.09.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Dzięki za podpowiedzi, na pewno wezmę pod uwagę. Ale na razie muszę się jeszcze dowiedzieć, ile będzie mnie to kosztować, bo to niestety największy problem. Ale jestem dobrej myśli, w końcu jesteśmy już szczęśliwie po boomie nieruchomościowym, a więc i usługi i materiały powinny zacząć tanieć. Oby szybko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 11.09.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Poodbno ceny ogolnie stoja od ok roku. Niektore materialy zdrozaly, inne stanialy, wychodzi na zero.Pytalam ostatnio moja firme tak z ciekawosci czy bylibysmy w stanie wybudowac dom za tyle samo. Wez pod uwage ze domow w Polsce jest ciagle jak na lekarstwo, powierzchnia na mieszkanca jest o 10-20m2 mniejsza niz innych krajach, musimy to kiedys w koncu nadrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 12.09.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Witajcie! Moja sasiadka od ktorej tez dzialke kupowalismy ma do sprzedania dzialke rolna z przeznaczeniem na odrolnienie. Dzialka ma 1280m2. Polozona w miejscowosci Borzeęcin Mały. Jesli ktos jest zainteresowany to podaje telefonPani Nowak693 317 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 13.09.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Dzięki za podpowiedzi, na pewno wezmę pod uwagę. Ale na razie muszę się jeszcze dowiedzieć, ile będzie mnie to kosztować, Podstawowa wersja POD KLUCZ w Domidomki kosztuje 3000PLN/m2 , mnie po dodaniu rożnych dodatków typu pompa ciepła, extra kuchnia itp itd wyjdzie ok 4000PLN/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irmi 14.09.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Podstawowa wersja POD KLUCZ w Domidomki kosztuje 3000PLN/m2 , mnie po dodaniu rożnych dodatków typu pompa ciepła, extra kuchnia itp itd wyjdzie ok 4000PLN/m2. No tak, ale u mnie to adaptacja poddasza, więc tak naprawdę koszty mogą się trochę różnic, dochodzi podniesienie dachu, a odchodzą fundamenty, strop też już wylany, więc tylko nadbudowanie podłogi. Elektryka jest dociągnięta, a hydraulika nie, ale nasz kilkudziesięcioletni piec i tak chyba nie da rady dwóm piętrom, więc będzie trzeba go wymienić razem z kaloryferami na parterze. Zanim zacznę starać się o kredyt i tak muszę wezwać jakiegoś fachowca, który popatrzy, pomyśli, policzy i powie, ile to pieniędzy i czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 14.09.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 tak, ale u mnie to adaptacja poddasza, Zanim zacznę starać się o kredyt i tak muszę wezwać jakiegoś fachowca, który popatrzy, pomyśli, policzy i powie, ile to pieniędzy i czasu. mogę polecić szefa firmy DomyIDomki pana Jacka Dąbrowskiego, oni robią rozbudowy, zobacz na ich stronie www Telefon do Pana Jacka podaje ci na Priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 15.09.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 No tak, ale u mnie to adaptacja poddasza, więc tak naprawdę koszty mogą się trochę różnic, dochodzi podniesienie dachu, a odchodzą fundamenty, strop też już wylany, więc tylko nadbudowanie podłogi. Elektryka jest dociągnięta, a hydraulika nie, ale nasz kilkudziesięcioletni piec i tak chyba nie da rady dwóm piętrom, więc będzie trzeba go wymienić razem z kaloryferami na parterze. Zanim zacznę starać się o kredyt i tak muszę wezwać jakiegoś fachowca, który popatrzy, pomyśli, policzy i powie, ile to pieniędzy i czasu. Irmi - nastawiaj sie raczej na wieksze niz mniejsze wydatki. Obawiam sie, ze wiekszosc ekip woli budowac od poczatku niz przerabiac juz istniejace domy dlatego doliczaja cos ekstra, gdy musza robic adaptacje itp. Poza tym przy przebudowie trzeba sie zawsze liczyc z niespodziankami, ktore kryja stare mury i instalacje, ale glowa do gory - nie taki diabel straszny Powodzenia! Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts