MT121276 03.04.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Witam, Pozostało mi po budowie ok 400 szt. cegły duży max PLECEWICE. Cegła została zebrana i poukładana na paletach ale nie jest zafoliowana i trzeba byłoby ją "recznie" załadować na samochód w czym mogę pomóc. Jest jedna paleta zafoliowana ale pozostała na strychu i trzeba będzie ją rozfoliować. ODBIÓR OSOBISTY!!! - to oferta dla osób którym zabrakło tej cegły i mają ją czym przewieźć. Cena do ustalenia - dogadamy się. Zależy mi na pozbyciu się tych cegieł bo już mi się nie przydadzą Cegła znajduje się w miejscowości Borzęcin Duży (gmina Stare Babice) ok 11 km od Warszawy. Informację tylko telefonicznie - 600 024 710 Do sprzedania posiadam jeszcze metalowy garaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof III 05.04.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Czesc 4 room Pozbyłem sie juz polowy stempli - została mi druga połowa - około 250 sztuk. Zapraszam chętnych - Lipków - odbiór osobisty. Pozdrawiam K3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 05.04.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Uwaga przyszli i obecni mieszkańcy gminy Izabelin! Powraca temat studium rozwoju gminy Izabelin - czyli wieloletni plan rozwoju gminy uchwalany przez władze gminy. Większość z nas słyszała hasło "bloki w Izabelinie", ale to studium zawiera wiele innych kontrowersyjnych planów. W skład studium wchodzą m.in. takie założenia:- zwiększenie liczby mieszkańców gminy w ciągu 10 lat do 17 tyś (co w praktyce oznacza prawie podwojenie - pytanie: jak pomieścić taki napływ mieszkańców w ścisle okreslonych granicach KPN?);- wyznaczenie dużych przestrzeni zielonych jako "rezerwę dla potrzeb budownictwa"- wyznaczenie terenów pod centra usługowe i zabudowę wielkomieszkaniową;- znaczne ograniczenie minimalnej powierzchni biologicznie czynnej na wybranych obszarach;- zintensyfikowanie zabudowy na wybranych terenach (dotyczy zarówno max wysokości budynków, jak i dopuszczalnej powierzchni zabudowy, itp) Wszystkie te kwestie, jak i inne, opisane są przez grupę mieszkańców na stronie:kochamkampinos.blogspot.com Termin składania wniosków dotyczących zmian w studium zagospodarowania upływa już 10 kwietnia. Wnioski należy składac w kancelarii urzedu gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 06.04.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 to i ja coś dodam o naszej okolicy http://www.forumizabelin.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 06.04.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Witam, Powoli przymierzam sie do zgloszenia odbioru budynku. W zwiazku z czym potrzebuje opinii kominiarskiej i audytu cieplnego. Czy ktos moze polecic jakich specjalistow od tych "atrakcji"? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur_b 06.04.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Witam, Czy ktoś z obecnych-wybudowanych może polecić doświadczonego w bojach kierownika budowy? Z góry dzięki,A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 07.04.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam, Powoli przymierzam sie do zgloszenia odbioru budynku. W zwiazku z czym potrzebuje opinii kominiarskiej i audytu cieplnego. Czy ktos moze polecic jakich specjalistow od tych "atrakcji"? Pozdrawiam Kominiarz 501223854 - wystawia opinie od reki. Swiadectwa energetyczne - 604463707. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 07.04.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 My certyfikat zalatwialisme tu: [email protected] TELEFONY: 022-371-33-23 0-507-560-243Sprawnie bez problemow.Tanio!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavelamen 15.04.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 witam szukam jakiegoś rzetelnego kosztorysanta? ma ktoś z szanownych forumowiczów może jakieś namiary? mamy projekt indywidualny i chcielibyśmy mieć kosztorys przed rozmowami z wykonawcami. ewentualnie orientuje się ktoś ile kosztuje takowy kosztorys szczegółowy dla domu ok 250 m2 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 15.04.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 witam szukam jakiegoś rzetelnego kosztorysanta? ma ktoś z szanownych forumowiczów może jakieś namiary? mamy projekt indywidualny i chcielibyśmy mieć kosztorys przed rozmowami z wykonawcami. Nie opłaca sie, nikt ci nie zrobi za takie pieniądze, żeby było warto. Ja miałem, bo ktoś z rodziny zajmuje się tym zawodowo, więc za flaszkę (ktorą obaliliśmy razem) zrobił. Do niczego mi się to nie przydało. Koszty oszacujesz sam jak spędzisz 3-4 godziny w necie i na tym forum. a potem to i tak wszystk zależy od 100 czynników. Stan surowy zamknięty dość łatwo wycenić, a potem to już tylko wróżka. Wanna może kosztować 300 zł lub 100tyś, płytki można mieć za 30zł lub za 500 - tego za ciebie nikt nie zgadnie, a średnia jak to średnia - niewiele daje. Daj projekt kilku firmom i będziesz miał kilka mniej lub bardziej dokładnych kosztorysów od nich. Twój kosztorys nic Ci moim zdaniem nie da. Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 16.04.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 kosztorys jest zawsze mocno szacunkowy. Jesteś w stanie określić koszty budowy np. do stanu surowego otwartego(zamknietego). Ceny betonu,stali, cegieł i prac murarskich + więżba - bedziesz miał. Reszta - zależy od rodzaju materiału jak zauważył lukasz-s. Jest cała masa rzeczy o których dowiesz się podczas budowy- nie przewidzisz wszystkiego. Zazwyczaj przy zakupie gotowego projektu dostaniesz kosztorys , możesz na jego podstawie określić przybliżone koszty. Reszta to już Twój wybór i Twoje pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavelamen 16.04.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 właśnie chodzi nam o oszacowanie kosztów budowy do stanu surowego zamkniętego. mamy projekt indywidualny i tam nie mamy wyliczone co i w jakiej ilosci jest potrzebne do budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 16.04.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 pavelamen,nie bardzo rozumiem- przecież projekt indywidualny robi architekt.Musi na podstwaie ilosći i rodzaju materiału stworzyć projekt. Zestawienie materiałów powiinno znależc się w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 16.04.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 pavelamen,tu masz przykładowe kosztorysy http://www.dom-jednorodzinny.pl/?p0=10&p1=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof III 16.04.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Czesc Właśnie rozmawiałem ze specem z rockwoola. W sprawie izolacji poddasza. Jak u was było - czy miedzy wełne a płyty regipsowe wsadzaliscie folie paraizolacyjna? Spec z ROCK... mowi, że wkłada się ją jedynie w pomieszczeniach mokrych. W pomieszczeniach suchych kładzie sie regipsy bezposrednio do stelazy. pozdrawiamK ps. Czy ktoś potrzebuje pustaki stropowe Terriva BIS?Mam całą palete. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 16.04.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Niestety w projektach indywidualnych najczesciej nie ma zestawienia wszystkich materialow Nam wstepny kosztorys zrobil szef ekipy, ktora budowala dom. O kosztorys mozesz poprosic takze w skladzie budowlanym - dostaniesz ogolne zestawienie materialow i ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 16.04.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Krzysztof III tu masz link http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/izolacje/zanim-zamieszkasz-na-poddaszu-_-ocieplanie,6335_1653.htm Wybór należy do Ciebie , tylko powiedz mi, które pomieszczenia są suche ? Nawet w wydychanym powietrzu masz pare wodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 17.04.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Witam Waszą Grupę Budujacą i przepraszam za spam ale.... "SOS!!!! 14 kwietnia b.r. w Wągrodnie /Piaseczno spalił się doszczętnie dach domu, naszych weterynarzy i sąsiadów. Przeprowadzając się pod Piaseczno nawet nie sądziliśmy, że spotkamy tu tak miłych i życzliwych ludzi, którzy wspaniale potrafią pomagać naszym czworonogom.Teraz sami potrzebują pomocy! Liczy się każda złotówka. My wszyscy, którzy ich znamy prosimy o pomoc dla nich!" http://pogorzelcy.sos.pl/ Wątek: http://forum.muratordom.pl/piaseczno-i-okolice,t2135-12540.htm 17 Kwiecień 2009 12:25 Temat postu: SOS!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.04.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 http://forum.muratordom.pl/spotkanie-forumowiczow-2009-organizujemy-sami,t157524.htm SPOTKANKO FORUMOWYCH LUDKÓW 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 18.04.2009 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 My certyfikat zalatwialisme tu: [email protected] TELEFONY: 022-371-33-23 0-507-560-243 Sprawnie bez problemow.Tanio!! potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts